Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Laat me dit eerst maar eens een langere tijd zien vast te houden'

Laatste update:

Bas Dost is de laatste tijd niet te stoppen. De aanvaller van VfL Wolfsburg maakte donderdagavond nog beide doelpunten tegen Sporting Portugal en was afgelopen weekend nog vier keer trefzeker in de uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen. Door zijn goede vorm wordt Dost direct in verband gebracht met het Nederlands elftal, dat eind maart weer in actie zal komen.

/

Oranje speelt op zaterdag 28 maart de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en oefent drie dagen later, op dinsdag 31 maart, tegen Spanje. Dost zal door zijn goede prestaties ongetwijfeld in beeld zijn gekomen bij bondscoach Guus Hiddink, maar blijft nuchter: "Twee maanden geleden was er bijna nog sprake van dat ik mijn heil elders zou moeten zoeken", herinnert hij. "Een enorm contrast met de huidige situatie."

"Ik ben er blij mee en het is ook wel het mooie van voetbal, maar ik ben er op die manier niet mee bezig", benadrukt Dost in gesprek met Helden. "Laat me dit eerst maar eens een langere tijd zien vast te houden. Het is niet mijn bedoeling om op elf doelpunten (zijn aantal in alle competities op dit moment, red.) te eindigen, zeg maar." De 25-jarige Dost speelde nog nooit in Oranje.

Als Bas Dost dit volhoudt, verdient hij een kans in het Nederlands elftal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je bij de meest doeltreffende spitsen van de Bundesliga hoort, dan lijkt mij Oranje wel verdient.
Heel erg benieuwd of hij dit vol kan houden.

Dit zou wel het toekomstige spitsen probleem een klein beetje weg nemen, RVP en Huntelaar zijn al op leeftijd.

20 februari 2015 om 16:39

Tja, hij heeft in 2015 al meer goals gemaakt dan in gans 2014, dat zegt wel iets. Nu vliegt alles binnen, mooi dat hij zelf zegt dat hij eerst wat langer moet presteren.

20 februari 2015 om 19:54

Was wel.lang geblesseerd hè. Hopelijk houdt die het aan, dit scoren, want hij is een optimale spits voor het 4-3-3 systeem van oranje.
(Cillessen - vd wiel/de vrij/vlaar/pieters - sneijder/de jong/clasie - robben/dost/depay)
Vind het LCB en LB posities het moeilijkst in te vullen, toch ook de middenvelders. Helaas is strootman niet terug, anders clasie voor hem ingewisseld

20 februari 2015 om 20:16

Ik zou pieters vervangen door willems. Denk dat willems nog uit kan groeien tot een echte topper! En ik ben benieuwd hoelang robben nog op het topniveau blijft presteren, maar als we nou over 3 jaar naar het wk kunnen met nog een fitte robben en een depay die op topniveau zit dan zou een bas dost daartussen echt perfect zijn!

Nuchtere en realistische kijk op de situatie heeft hij, dat siert hem wel. Wel typisch om na een reeks goede wedstrijden het meteen over Oranje te hebben en dan heb ik het niet alleen over Dost. Laat het eerst maar zien over een langere reeks wedstrijden.

20 februari 2015 om 19:00

Niet heel gek toch? Zo breed is de selectie van Oranje niet. Het loopt niet over van de kwaliteit op veel posities en je hoeft zodoende niet direct van wereldniveau te zijn om bij de eerste 2/3 op een plek te horen. Zo geldt dat ook voor Dost. Van Persie en Huntelaar zijn duidelijk, maar daarna volgt een groot gat.

Vormt op dit moment een gouden duo met De Bruyne bij Wolfsburg, ongelooflijk hoe Dost opeens ontploft is. Hij maakt niet de allermoeilijkste doelpunten maar hij scoort wel de kansen die hij krijgt.

Hij bevestigt het beeld van hem bij Heerenveen, als hij een beetje in vorm is en de juiste aanvoer krijgt dan is die echt dodelijk. Deze vorm zal die natuurlijk niet blijven aanhouden, maar als hij een constante kan ontwikkelen van ongeveer 1 keer op 2 matchen te scoren(of misschien iets hoger) dan is hij toch een zeer goede spits voor de BL.

20 februari 2015 om 16:45

Nou hij maakt ook wel de allermoeilijkste doelpunten hoor. Er zaten er een aantal bij die er maar heel weinig gemaakt hadden. De tweede tegen Bayern en de tweede tegen Leverkusen waren van grote klasse.

20 februari 2015 om 16:55

Heb me wat verkeerd uitgedrukt, hij scoort vooral veel echte spitsengoals waarbij hij dan vooral gebruikt maakt van zijn positiespel en afwerking. Die tegen Bayern was daar inderdaad wel een uitzondering op. Die tegen Leverkusen was ook een beauty, maar die vond ik dan juist wel weer een typische goal van een echte spits.

23 februari 2015 om 10:03

Dat was inderdaad een echt spitsengoal ja tegen leverkusen. Die alleen spitsen maken die in een flow zitten.

Wat moet Dost in het Nederlands elftal als Depay op links staat en Robben op rechts? Het woord voorzet komt niet in hun vocabulaire voor, dus dan rendeert Dost niet of weinig, net als Huntelaar overigens. Hij is op dit moment erg goed en ik juich de komst van Dost naar het Nederlands elftal toe, begrijp me niet verkeerd, maar hij moet op dit moment nog twee spitsen voor zich dulden plus het systeem met deze beide vleugelspelers is ongeschikt voor het type Bas Dost.

20 februari 2015 om 17:44

@hangover96
Dat ben ik zeker met je eens. "probleem" is dan wel met Depay en Robben dat zij beide (dubbele) dekking met zich meenemen waardoor het wel erg druk wordt in het strafschopgebied. Op het moment dat Willems, dan wel vd Wiel een voorzet geeft, is er meer "dekking" aanwezig om een voorzet te ontmantelen.
Tuurlijk scoor je niet alleen uit voorzetten, alleen is dat wel waar Dost goed in is. Lang, fysiek sterk en hij kan goed koppen. Bij Heerenveen scoorde hij tegen Excelsior vijf keer en dat waren bijna allemaal uit corners, dan wel assists van Narsingh of Assaïdi.

20 februari 2015 om 19:00

Willems heeft vooral een fantastische voorzet, vd Wiel natuurlijk ook. Alleen heeft Willems normaal een de Jong als doel, met Dost vliegen er een hoop meer voorzetten in denk ik.

20 februari 2015 om 16:53

Depay op rechts zetten en Robben op links?

20 februari 2015 om 17:07

ik schat Robben op zijn favoriete plek veel en veel hoger in dan Dost op zijn plek. Dus het zou zonde zijn als je voor een mindere spits, je beste speler niet volledig gebruikt.

Vind het wel mooi dat hij zelf de eerste is die zegt dat iedereen door zijn scoringsdrift niet meteen weer moet doorslaan met Oranje etc.

echt goed van deze man dat ie zo nuchter blijft.
het klinkt alsof hij een goed mentaliteit heeft. als ie zo doorgaat wordt ie gewoon topscorer van deutschland. en dat terwijl niemand meer aan hem dacht aan het begin van het seizoen

Goede instelling dit! Altijd blijven mikken op doorzetten

Mooi dat hij zo realistisch is zelf! Natuurlijk zit hij nu even in een superflow waarbij alles erin vliegt, zo superieur zal hij het waarschijnlijk ook weer niet vol kunnen houden lijkt mij. Maar als hij nu gedurende langere tijd goals kan maken dan is hij wat mij betreft helemaal op het niveau waar we hem een tijd geleden op voorspelde. Vormt natuurlijk wel een superduo met De Bruyne. Het nadeel is wel dat oranje met de huidige buitenspelers niet de spelers heeft die het meeste kiezen voor de voorzet, alhoewel hij misschien een goed aanspeelpunt kan zijn en daarvandaan kansen creeëren voor Robben en Depay. Daarachter kunnen dan Willems en Vd Wiel instromen en de voorzetten geven. Denk zeker dat hij naast Huntelaar en Van Persie een goede 3e man kan zijn en bovendien een heerlijke stormram. Bovendien zijn die jongens ook niet de jongste meer!

20 februari 2015 om 17:55

Mooi om te zien!

nuchtere jongen..1 zwaluw maakt nog geen zomer..

Trots op Dost. Eén van de beste spitsen van Heerenveen ooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren