Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kylian Mbappé redt Frankrijk; Portugal overklast Kroatië zonder Ronaldo

Laatste update:

Frankrijk is met een overwinning begonnen aan de Nations League. De regerend wereldkampioen won zaterdagavond in en tegen Zweden met 0-1 door een doelpunt van Kylian Mbappé. In dezelfde groep maakte Portugal, de winnaar van de vorige editie van de Nations League, zeer veel indruk, door zonder sterspeler Cristiano Ronaldo Kroatië met liefst 4-1 over de knie te leggen.

Zweden - Frankrijk 0-1
Bij Frankrijk kon Adrien Rabiot rekenen op een basisplaats, omdat Paul Pogba vanwege een besmetting met het coronavirus niet was afgereisd naar Solna. Verder maakte Dayot Upamecano als basisspeler zijn debuut voor les Bleus; de verdediger van RB Leipzig kreeg al in de tweede minuut een gele kaart na een overtreding op Albin Ekdal, maar herpakte zich gaandeweg. Het team van bondscoach Didier Deschamps begon in zijn geheel matig aan de wedstrijd en kwam na dik een halfuur voetballen goed weg toen voormalig PSV’er Marcus Berg van dichtbij op Hugo Lloris stuitte.

Frankrijk had tot dat moment nog maar weinig klaargespeeld, maar wist op slag van rust toch de wedstrijd open te breken. Mbappé ontdeed zich met enig fortuin van twee verdedigers, waarna de vedette van Paris Saint-Germain uit een lastige hoek raak vuurde: 0-1. De tweede helft kwam vervolgens maar moeizaam op gang. Frankrijk oogde inspiratieloos, maar Zweden was op zijn beurt niet doortastend genoeg om de defensie van de wereldkampioen echt in problemen te brengen. Diep in blessuretijd miste Antoine Griezmann nog een strafschop namens Frankrijk: hij schoot hoog over.

Portugal - Kroatië 4-1
Ronaldo ontbrak bij Portugal vanwege een ontstoken teen, terwijl Luka Modric en Ivan Rakitic de belangrijkste afwezigen waren bij de Kroaten. De thuisploeg begon in het Estádio do Dragão zeer sterk en stapelde in de eerste helft kans op kans. Bruno Fernandes, João Cancelo, Raphaël Guerreiro en Pepe stuitten allen op de sterk keepende Dominik Livakovic, terwijl João Félix, Guerreiro en Diogo Jota de paal raakten. Vier minuten voor rust viel alsnog de verdiende openingstreffer voor Portugal. Cancelo trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en vond uiteindelijk met een geplaatst schot schitterend de kruising: 1-0.

Kroatië stelde daar behoudens een schot van Andrej Kramaric, dat voorbij het doel scheerde, niets tegenover en mocht van geluk spreken dat de schade halverwege beperkt was. Portugal ging na de onderbreking echter op dezelfde voet verder en wist zijn voordelige marge nog voor het verstrijken van het eerste uur te verdubbelen. Diogo Jota werd in de diepte gevonden door Guerreiro, waarna de linksbuiten van Wolverhampton Wandereres overtuigend raak schoot in de verre hoek: 2-0. João Félix tekende twintig minuten voor tijd voor de 3-0 met een schot vanbuiten de zestien. Bruno Petkovic redde in blessuretijd de eer voor Kroatië, alvorens André Silva de eindstand bepaalde namens Portugal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe krijg je het als bondscoach zijnde voor elkaar om zo saai en slecht te spelen met zon wereldteam. Ongelooflijk

5 september 2020 om 23:12

Snap ook niet dat die deschamps nooit erop word gewezen of eruit word gegooid. Heeft wel het wk gewonnen maar van Frankrijk kan bijna iedere coach een super team maken. Hebben zoveel toppers ter beschikking Waarvan ze 2 a 3 top elftallen kunnen maken

6 september 2020 om 00:00

Je zegt het zelf al, hij heeft het WK gewonnen. Hoe jammer ik het persoonlijk ook vind, resultaat is uiteindelijk toch het belangrijkste. En laten we eerlijk zijn, het Nederlands elftal speelde in Brazilië en (met name) Zuid-Afrika ook gewoon afbraakvoetbal, maar als je er een (halve) finale mee haalt loopt ook hier iedereen een polonaise.

6 september 2020 om 01:56

Ja maar dat nederlands elftal had niet de kwaliteiten dat wat frankrijk heeft beetje raar dat je zo een vergelijking maakt

6 september 2020 om 09:25

tja, als je Giroud wel selecteert en Benzema niet zegt dat eigenlijk al genoeg over de kwaliteiten van deze bondscoach

Mooie goal van The Golden Boy Mbappe, dat witte shirt staat hem wel. Die bal van Griezman zoeken ze nu nog steeds, ik snap het nooit waarom spelers op die manier een penal inschieten

5 september 2020 om 23:35

Haha bewees hij al in San Siro toch. Vedette wil je spelen maar je bent het niet. Beetje jammer.

Portugal outsider voor het EK. Wat een team. Bernardo Silva, Felix, Bruno. Topbacks met Cancelo, Guerreiro. Talenten Dias, Neves en natuurlijk nog Ronaldo. Onderschat team

5 september 2020 om 23:02

Geen outsider...gewoon een kanshebber als regerend kampioen

5 september 2020 om 23:05

ik denk zelfs favoriet samen met Frankrijk. Duitsland Spanje talie Nederland schat ik echt lager in

6 september 2020 om 00:23

Engeland kan ook een geweldige ploeg neerzetten. Pope: Chilwell × Maguire × Gomez × Alexander-Arnold: Henderson × Rice: Sterling × Grealish × Sancho: Kane (4-2-3-1). En dan heb je jongens als Rashford, Foden & Greenwood nog achter de hand.

6 september 2020 om 08:28

Engeland is geweldig in choken, zitten in kwalificatie nooit echt in een lastige groep, ik ok ze scharen onder NL/Italië, outsiders maar zeker geen favoriet.

5 september 2020 om 23:03

ik denk zelfs favoriet samen met Frankrijk

5 september 2020 om 23:17

Ik heb bij Portugal altijd hetzelfde gevoel als bij Engeland.altijd een goed team maar spelen (bijna) nooit een rol van betekenis.

6 september 2020 om 00:20

Laatste 4 EK’s en 3 WK’s hebben ze 2x de halve finale, 1 verliezend finalist en 1x eindwinnaar. Noem het maar (bijna) geen rol van betekenis.

6 september 2020 om 12:56

Geen enkele seconde het gevoel gehad dat ze als winnaar uit het eindtoernooi zouden komen , behalve tegen Griekenland 16 jaar geleden.Tegen Frankrijk het EK gewonnen in 2016, met alle geluk van de wereld het hele toernooi, kwamen nota bene 3e uit de groepsfase door.Een speler schiet met ogen dicht de bal van 25m zonder te weten waar de goal staat , een speler die op de training met moeite de bal 5x hoog kan houden, en ze winnen het toernooi... Nee nooit overtuigd geweest van Portugal, dat ze met alle geluk van de wereld in 2016 een prijs hebben gewonnen doet daar voor mij niets aan af.Ofja “nooit” is een sterk woord, in 2006 vond ik ze erg sterk maar toen moesten ze in de kwartfinale (?) tegen Duitsland die een stuk sterker waren, maar ook toen vond ik ze geen titelkandidaat.De statistieken moet ik je nageven , maar in het praktijk vind ik ze niks.

7 september 2020 om 13:56

Over het algemeen ben ik het wel met je eens, wel is het belangrijk om te benadrukken dat 2016 inmiddels 4 jaar geleden is. In 2006 was het trouwens de troostfinale tegen Duitsland. Het Portugal van nu is veel sterker dan het team uit 2016. Sterker nog, dit team in in mijn ogen nog sterker dan de generaties uit 2000 en 2006. Je zult je nog gaan verbazen over Portugal de komende tijd.

Dit Portugal team is ook gewoon heel sterk. Een goede mix van ervaring en wat jongere talenten. En dat ook nog eens zonder Cristiano in deze wedstrijd. Hopelijk is hij er de volgende wedstrijd weer bij.

Best wedstrijd van Portugal die ik heb gezien in tijden. Livakovic heeft een top wedstrijd gekeept op de goal van Felix na, als hij er niet was zou het 5-1 zijn geworden.

5 september 2020 om 22:58

5-1??? Ik denk wel 7-1. Het had bij rust al 3-0 moeten staan

Weet iemand waarom Hazard niet speelde? Hij zat wel op de bank namelijk.

6 september 2020 om 00:29

Ik ga een gok wagen: niet fit genoeg?

6 september 2020 om 01:22

Vooral sparen. Had het echt nodig geweest, hadden we hem wel gebracht. Maar dat was dus niet zo. Real wil hem zeker niet weer geblesseerd ontvangen. Dus verwacht ook geen Eden tegen Ijsland. Maar die jongens komen ook graag naar de nationale ploeg om de makkers weer eens te zien. Daarom komt hij dan toch. De maats wat steunen. Hij is wel fit overigens. Dus hij zou kunnen spelen. Maar ik verwacht dat niet.

toch wel gaaf. vele landen met top talenten alleen wie word dan de beste? Hoop er toch op dat er supporters bij zijn dat maakt een EK toch speciaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren