Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman smult ondanks gelijkspel van één Feyenoorder: ‘Echt geweldig!’

Laatste update:

Kees Kwakman heeft genoten van het spel van Mats Wieffer tegen FC Twente. De middenvelder kwam met Feyenoord niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen de Tukkers (0-0), maar wist desondanks indruk te maken op de analist van ESPN.

Feyenoord kreeg een uitgelezen mogelijkheid om het duel met FC Twente in zijn voordeel te beslissen, ware het niet dat Santiago Gimenez faalde vanaf elf meter. Namens de bezoekers maakte Michel Vlap een oliedomme buitenspelgoal.

Al met al was het geen hoogstaande wedstrijd in De Kuip. "In de tweede helft werd het wat saai omdat het eenrichtingsverkeer was", doelt Kwakman op het overwicht van Feyenoord. "Ik had meer van Twente willen zien in aanvallend opzicht."

De beste kansen waren voor Feyenoord. "Bijlow heeft volgens mij niet eens hoeven te duiken", merkt Roy Makaay op. "Alleen bij de afgekeurde goal van Vlap moest hij zich strekken. In de tweede helft heeft hij niks te doen gehad."

Makaay vond Quilindschy Hartman de beste man aan de kant van Feyenoord. "Daar kwam het meeste gevaar vandaan", aldus de oud-spits. Kwakman is het daar niet helemaal mee eens.

"Ik vond Wieffer echt geweldig", aldus de voormalig verdediger. "Die pakt zó veel ballen af en weet zó goed hoe hij de tweede ballen moet oppakken. Hij verovert heel veel ballen en doet aan de bal niet veel verkeerd. Dat vond ik de beste."

Door de puntendeling blijft het gat op de ranglijst vijf punten in het voordeel van Feyenoord. De Rotterdammers zien de achterstand op koploper PSV wel oplopen naar twaalf punten. Volgende week wacht opnieuw een topduel voor de ploeg van Arne Slot, als in Alkmaar zijn voormalig werkgever AZ de tegenstander is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wieffer was lekker aan het afpakken, maar ook matig in zijn passes en met name in de keuze voor passing. Tot de 16 gaat alles traag. Twente kan achterover leunen en zien hoe voorspelbaar Feyenoord de bal rondspeelt.

Ik weet dat het gek klinkt als ik zeg dat de vleugelspelers niet genoeg gebruikt worden, maar die worden altijd pas aangespeeld als alles al helemaal vol staat. Vroege ballen gaan altijd richting het centrum waar het druk is. Het is alsof Slot de opdracht geeft om altijd de drukte in te spelen, terwijl er op de flanken vaak veel ruimte ligt.

In eerdere seizoenen kreeg een vleugelspeler de bal en dan kon de back een overlap maken. Nu staat de vleugelspeler veelal al naast de 16 en moet hij uit stilstand iets creëren. Dat werkt gewoon niet.

29 januari 2024 om 01:51

Nou inderdaad dat trage opbouwen slaat echt helemaal nergens op.
Vorig seizoen ging dat echt veel sneller.

Ook het druk zetten slaat dit seizoen nergens op.

Ik heb ook het idee dat de 2e bal nog amper wordt gewonnen, zeker bij corners van Feyenoord is de afvallende bal altijd voor de tegenstander.

Wieffer (en Timber) spelen idd prima, Wieffer vooral met het 1 keer raken zovaak belangrijk qua snelheid in het spel houden, maar met een voorhoede in deze vorm, tja, dan heb je er weinig aan. Overigens vond ik Hancko ook weer goed spelen. Jammer dat ie die bal niet binnen schiet.

Was juist erg blij dat Wieffer vandaag matig speelde. Vertraagde het spel op zijn tijd, waardoor Twente zich kon positioneren. Was de eerste helft ook zeer slordig, waardoor passes doorgang vinden. Zijn brandstof leek overigens ook op richting einde wedstrijd.

28 januari 2024 om 17:53

Huh? Hij heeft ongeveer in zn eentje al jullie counters en lange ballen tegengehouden. Als ploegen vastgezet worden op eigen helft is dat voor een groot deel omdat Wieffer echt ontzettende veel terugverovert of goed gepositioneerd staat. Hij had nogal een groot aandeel in de onmacht die Twente aanvallend uitstraalde in de tweede heflt.

28 januari 2024 om 19:12

Tja ik lijk dan een soort blinde vlek voor Wieffer te hebben ofzo. Ik vind hem wel vaker niet goed, maar ook vandaag weer niet. Zo'n logge speler die enorm vertraagd, vaak een bal af pakt maar door zijn drive soms ook volledig uit positie. Vind hem een beetje een soort Sangare-Light ofzo

28 januari 2024 om 19:25

Feye, tweede helft speelde hij prima. Al vond ik ons middenveld gewoon wat beter staan, voornamelijk de eerste helft. Veel druk op de bal, waardoor Feyenoord minder tijd had om verzorgd spel op de mat te leggen. Maar goed, daar was het middenveld ook voor bedoelt met Kjolo en Sadilek. Ik vind Wieffer een goede voetballer, maar ik vond hem de eerste helft wat minder dan normaal.

28 januari 2024 om 20:43

Feliix

Hij is echt niet zo log, hij vertraagt juist niet. Hij speelt de bal meestal gewoon met 1 keer aanraken. Hij staat bijna noioit uit positie, daarom is Twente er de 2e helft niet uitgekomen.

Ik vind hem aan de bal juist beter dan Sangaré, die wel wat explosiever en sterker was.

Wieffer is een intelligente speler die niet vaak de bal verliest en door 1 keer aanraken heel vaak onder de druk van de tegenstander uit kan spelen.

Ik heb het gevoel dat het matige spel ook te maken heeft met een gebrek aan een echt doel. Al heel snel was bekend dat het kampioenschap er niet meer in zit, terwijl die 2e plek geen moment echt in gevaar komt of zal komen. Daar is de overige concurrentie veel te matig voor. In de beker en hopelijk EL zie je wel die echte daadkracht.

28 januari 2024 om 17:57

Neem daarbij dat Unnerstall zijn beste wedstrijden altijd tegen Feyenoord keept en puntverlies is snel verklaart.

28 januari 2024 om 19:26

Gewoon vaker Twente kijken, dan zie dat dit zijn normale niveau is. Beste doelman van de ED.

28 januari 2024 om 20:50

Unnerstal is meestal lastig te kloppen tenzij hij een offday heeft en die heeft hij niet vaak

28 januari 2024 om 18:03

Winnen tegen Twente is een doel op zichzelf, en daar zijn ze jammerlijk in gefaald.

28 januari 2024 om 18:13

marocberkane. Nou 9 punten voor is niet echt overdreven veel. Een paar keer gelijk en het gaat snel. Zo goed als in het begin van de competitie is Feyenoord nou ook niet weer.

28 januari 2024 om 18:20

Nee, dat zou ik met je eens zijn als de concurrentie de sterren van de hemel speelt. Maar dat is allesbehalve het geval. Ik twijfel echt geen seconde aan de 2e plek. Seizoen kan dan met de beker nog een beetje glans krijgen.

28 januari 2024 om 18:59

marocberkane. Ik zeg niet dat het niet zal lukken . Maar met een paar keer puntenverlies zou het snel kunnen gaan.

28 januari 2024 om 19:10

Als we vandaag hadden gewonnen was plek 2 met 8 punten voor zo goed als zeker, nu weet ik het niet hoor. Twente staat er "maar" 5 achter. AZ en Ajax gaan ons niet inhalen, maar Twente geen idee.

28 januari 2024 om 19:42

Als Twente echr voor die 2e plek wilde gaan, was de wedstrijd vandaag een must-win. Maar daar leek het allesbehalve op; ze kwamen om te verdedigen en waren na afloop dolblij met een punt.

28 januari 2024 om 20:46

Hahahaha. En dan noemen ze Ajacieden arrogant..ik heb serieus nog nooit zo'n arrogante comment op dit forum gezien. Matig spel door gebrek aan echt doel 😂😂 je speelt rechtstreeks tegen je directe concurrent voor plek 2 man, wat lul je nou over een gebrek aan aan doel? 😅 Heb trouwens in de Cl ook niet daadkracht van Feyenoord gezien, het ontbreekt ze gewoon duidelijk gigantisch aan kwaliteit. Niet erg, maar ga dan niet dit soort onzin lopen verkondigen.

28 januari 2024 om 21:49

Inderdaad niet de kwaliteit die PSV heeft. Maar dit Feyenoord staat toch meer dan terecht 2e? Als je dat al een gigantisch gebrek aan kwaliteit vind, ben ik benieuwd wat je van AZ, Twente en Ajax vind. Twente (tot vandaag wat mij betreft de enige concurrent) gaat dolblij weg met een punt en lijkt geen seconde aan die 2e plek te hebben gedacht. Ajax en AZ zijn zeker niet in staat het Feyenoord moeilijk te maken. Alleen de blamages in de beker (van beiden) is toch een ondergrens waar ik Feyenoord al jaren niet doorheen heb zien zakken en dan hebben ze ook nog een fors gat goed te maken. Dus zeggen dat Feyenoord 2e worden is puur realisme en niks arrogants aan.

28 januari 2024 om 22:21

"Ajax en AZ zijn zeker niet in staat om het Feyenoord moeilijk te maken" - dit zijn echt heerlijke uitspraken. Ajax was ook in staat om het PSV moeilijk te maken, alleen was dat een stuk eerder in dit seizoen en was het verval gigantisch. Nu Ajax langzaam maar zeker wat meer zelfvertrouwen heeft opgebouwd, denk ik dat ze het ondanks de zeer matige verdediging, iedereen sowieso aanvallend en langzaam maar zeker ook qua veldspel lastig kunnen maken. Ik vind zulke uitspraken van je ook nogal wat in een periode dat Feyenoord de afgelopen 3 potjes Eredivisie 2x punten verspeeld en bij Vitesse en ook in de beker op zeer discutabele wist te winnen. Natuurlijk is een 2e plaats voor Feyenoord realistisch maar het is januari, er kan nog van alles gebeuren en je staat maar 5 puntjes voor.

28 januari 2024 om 22:30

Ja, ik bedoel dan ook niet dat ze het Feyenoord in een onderlinge wedstrijd niet lastig kunnen maken, want dat kan altijd en doet Feyenoord ook bij PSV. Maar over een geheel seizoen bezien zijn ze gewoon van een iets lager niveau dan Feyenoord, waardoor ze nooit echt een serieuze uitdager worden voor die 2e plek. En ja, Feyenoord morst punten, maar je gaat me niet vertellen dat AZ, Twente en Ajax wel alles gaan winnen.

29 januari 2024 om 06:55

Ik vind serieus dat de uitspraken die jij doet totaal niet bij Feyenoord passen. Ben het volledig eens dat wij de lat voor onszelf hoger moeten leggen maar ik maak me wel degelijk zorgen om het spel en puntenverlies de laatste weken. Ajax speelt ook zeker niet soepel maar pakken wel extreem veel punten de laatste tijd. Ik ga er vanuit dat de voorsprong in punten voldoende zal zijn voor de 2e plaats maar er moet wel langzaam maar zeker wat makkelijker gewonnen gaan worden, want anders krijgen we het nog heel lastig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren