Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kudus had akkoord met Europese topclub: ‘Maar bod richting Ajax was belachelijk’

Laatste update:

Mohammed Kudus had voordat hij bij West Ham United tekende graag voor Chelsea gespeeld, zo onthult zijn zaakwaarneemster Jennifer Mendelewitsch in een transfershow van RMC Sport. De 23-jarige linkspoot had al gesproken met manager Mauricio Pochettino en was persoonlijk rond met the Blues, die echter niet wilden voldoen aan de eisen van Ajax.

In gesprek met het Franse medium gaat Mendelewitsch uitgebreid in op de transferzomer van haar cliënt. Over de houding van Chelsea is ze niet te spreken. “We bereikten een akkoord met Chelsea over een contract, maar de deal kwam niet rond. Dit lag aan Chelsea, dat met een belachelijk bod kwam richting Ajax.”

Volgens Mendelewitsch ging het om een bod van 15 à 20 miljoen euro, waarmee de Amsterdammers dan ook niet akkoord gingen. “Er kwam ook geen tegenbod vanuit Ajax. Chelsea heeft dit bij meerdere spelers gedaan afgelopen zomer. Ze waren alleen maar bezig met de transfer van Caicedo, daar hebben ze al hun energie in gestoken.” Moisés Caicedo maakte uiteindelijk voor 116 miljoen euro een transfer van Brighton & Hove Albion naar Chelsea.

Dat Ajax niet akkoord ging met het lage bod van Chelsea valt te begrijpen, daar Kudus door Transfermarkt op dat moment al werd ingeschat op 40 miljoen euro. Bovendien hadden de Amsterdammers in 2020 zelf al 9 miljoen euro betaald om de 26-voudig international van Ghana te strikken. Op het moment van verkoop had Kudus een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff ArenA.

Na het uitblijven van een deal leek Kudus op weg naar Brighton, nadat Ajax hem een ultimatum van 48 uur stelde om persoonlijk rond te komen. Dat akkoord bleef uit, waarna velen ervan uitgingen dat de linkspoot nog een seizoen in Amsterdam zou blijven. West Ham kwam echter over de brug met 43 miljoen euro, waardoor Ajax alsnog akkoord ging met een uittocht van Kudus.

Zodoende speelt Kudus nu alsnog in Londen, bij Chelsea’s stadgenoot West Ham. In het London Stadium zette hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2028. Kudus heeft zich in zijn eerste periode voor the Hammers nu al geliefd gemaakt bij de fanatieke aanhang van de club.

In acht wedstrijden voor West Ham was Kudus tot dusver tweemaal trefzeker. Samen met voormalig Ajacied Edson Álvarez wordt hij luidkeels toegezongen met een ludiek nummer. “Tim Steidten went to 'Dam to smoke some marijuana. Came back home with Álvarez and a superstar from Ghana”, is de tekst van het nummer dat wekelijks door het stadion heen galmt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben er niet rouwig om dat Kudus niet gekomen is, niet in de laatste plaats omdat ik 40 miljoen voor iemand van zijn kwaliteit ook veel teveel geld vind. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij Cole Palmer, wat ik een geweldig talent vind en hij heeft ook (nu al) laten zien het team naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Het is natuurlijk ook niet normaal hoeveel ballen de Td's bij Chelsea in de lucht proberen te houden, want ondanks dat de focus natuurlijk bij Caicedo lag (waar echt voor gevochten moest worden) zijn ze ook nog op rooftocht geweest in Zuid-Amerika.. Iedere week leken er zeker 2 talentjes uit een jeugdopleiding geplukt te worden.. Ik hoop echt enorm dat de koopdrift verzwakt en eigenlijk gewoon grotendeels verdwijnt, maar dan lees ik nu alweer dat men zich voorbereid om vol in te zetten op Oshmimen en dan voel ik alweer helemaal aankomen wat voor maand januari gaat worden..

19 oktober 2023 om 11:45

Is toch abnormaal wat er bij Chelsea gebeurd?
Hoe kan je nu een Jackson en Nkunku kopen om vervolgens nog doodleuk Osimhen erbij te willen...

En dan heb je ook spelers als Madueke voor veel geld gehaald, die speelt ook amper.

Vervolgens krijg je een Ziyech niet op een normale manier weg. Idem dito voor ene Lukaku bijvoorbeeld...

Ben jij blij met de huidige gang van zaken bij Chelsea?

Ook de jeugdspelers die weg zijn gegaan (weliswaar geld opgeleverd hebben) de laatste jaren...

Spelers als Guehi, Livramento, Tomori, Mount, Abraham. Die hadden makkelijk de plekken van die onnodige aankopen kunnen opvullen, toch?

19 oktober 2023 om 12:23

@glenn, helemaal mee eens. Er worden nu dingen gedaan die te belachelijk voor woorden zijn. Het is wachten tot er flink geinvesteerd wordt in het begin van de volgende transferperiode om dan daarna weer jongens zoals Gallagher naar de uitgang te duwen. Ik heb er geen goed woord voor over. Ambitie vind ik mooi en waardeer ik enorm, maar wat er nu aan de gang is bij Chelsea gaat werkelijk waar alle perken te buiten.

20 oktober 2023 om 02:06

Qua tactiek staat het gewoon sterk bij Chelsea. Maar die Jackson komt gewoon ongelooflijk veel te kort. De kansen worden niet afgemaakt. Pochettino heeft nu ook aangegeven dat hij zich direct gaat bemoeien met het transferbeleid, dus dan gaat er eindelijk iemand met verstand van voetbal achter de beslissingen staan.

Want wie het in zn hoofd heeft gehaald om het bestuur direct verantwoordelijk te stellen voor alle transfers bij Chelsea is verantwoordelijk voor bijna de dood van de club in hele korte tijd.

20 oktober 2023 om 10:08

Vond Jackson op het begin goede indruk maken. Combinerend, diepgang, link-up play. Alleen het afmaken inderdaad. Lijkt wel een Chelsea vloek.

Nadeel is dat Nkunku er direct uitlag ook. Dat is een hele goede kwaliteitsinjectie.

19 oktober 2023 om 11:48

Ik denk dat jij je handjes had mogen dichtknijpen met Kudus. Daar had je tenminste al meer voor teruggekregen dan een Mudryk die voor ruim het dubbele is gekomen. Als ik Osimhen was zou ik ver wegblijven uit het spitsen kerkhof dat Chelsea heet.

19 oktober 2023 om 12:24

"ruim het dubbele" van wat? 20 miljoen, dan heb je gelijk. Ik heb nog steeds liever Mudryk dan Kudus, bij Mudryk zijn de randvoorwaarden niet gecreeerd om hem in topvorm te krijgen. Pochettino lijkt hem in ieder geval de tijd te geven om ook eens wat wedstrijden achter elkaar te spelen.

19 oktober 2023 om 12:32

Schattig dat wanneer het niet helemaal uitkomt je de afgesproken bonussen die Chelsea nog moet betalen weglaat. De transfer van Mudryk gaat Chelsea ruim 100 miljoen euro kosten. Dus inderdaad ruim het dubbele van de transfer van Kudus 40 miljoen. Je kan excuses bedenken waarom hij faalt maar onderaan de streep had Kudus een betere aankoop geweest. Die presteert tenminste direct. Je kan niet altijd 6 gooien maar ontkennen of informatie weglaten is niet nodig.

19 oktober 2023 om 13:08

Dat zijn prestatiebonussen. Op dit moment is de kans op bonussen op basis van prestaties niet zo heel groot he.. Zelfs als alle bonussen betaald worden dan zal de transfersom niet boven de 100 miljoen uitkomen. Bovendien mag je best vinden dat Kudus een betere aankoop is dan Mudryk, maar dat ben ik totaal niet met je eens. Kudus is geen speciale speler, dat is nu ook wekelijks te zien in de Premier League. Het plafond van Mudryk ligt in mijn ogen veel hoger en het is aan Pochettino om dat er nu uit te gaan krijgen. Ik ben het met je eens dat het tot nu toe niet erg veel geweest is, maar die jongen komt er echt wel.

19 oktober 2023 om 11:50

Denk ook dat Kudus uiteindelijk ook niet rouwig erom is dat hij niet bij Chelsea speelt. Het is bij Chelsea toch een beetje chaos zowel op het veld als bestuurlijk. Bij West Ham is het toch allemaal wat mooier op dit moment.

19 oktober 2023 om 12:00

Dat jij het nog durft te hebben over het beoordelen van spelerskwaliteiten in verhouding met het prijskaartje dat eraan hangt. De ironie van een Chelsea supporter.

19 oktober 2023 om 12:27

Laten we hopen dat het bestuur van Chelsea wat meer op dezelfde manier gaat kijken. Volgens mij stem ik nergens in met de transfersommen en ben ik volgens mij kritisch geweest over wat er betaald werd voor de middelmaat die aangetrokken is. Als er nu van de daken geschreeuwd wordt dat het allemaal prima is dan snap ik je reactie, maar je komt nu een beetje suf op me over.

19 oktober 2023 om 12:10

Ik begrijp nooit zo die hautaine houding. Kudus was een van de beste Eredivisiespelers, ook in een superwaardeloos jaar voor Ajax, die is echt wel goed genoeg voor dit Chelsea dat voor het tweede jaar op een rij een grijze muis in de middenmoot lijkt te worden. Westham en Chelsea ontlopen elkaar denk ik sowieso niet zoveel dit jaar.

19 oktober 2023 om 12:30

Dus omdat je een jaar bijzonder slecht bent gestart moet je daarom maar doorgaan met spelers halen die niet geschikt zijn voor de top van Europa? Volgens mij moet je juist iets ambitieuzer zijn als je de weg omhoog weer probeert te vinden.

Er is een reden dat Arsenal, United en Chelsea afgehaakt zijn. Dat heeft weinig met "hautaine houding" te maken. Ik vind het sowieso grappig en een beetje klein dat je weer begint over een houding omdat er een (ex-)speler van Ajax niet tot absolute wereldspeler gebombardeerd wordt..

19 oktober 2023 om 12:33

@myvision, Kudus werd omhoog gepraat. Had een hele goede maand, waardoor hij in de CL wat goals heeft gemaakt, maar in de eredisvisie was hij helemaal niet bijzonder.
Kwam op 11 goals vorig seizoen, waarvan 1 tegen een top 5 ploeg.
Daarbij scoorde hij ook nog meestal de 4-0, de 5-0 of de 7-1.
Nee, Kudus nam het team al niet op sleeptouw, dus snap heel goed dat Chelsea er niet bijzonder veel geld voor over had.
Zeker als je het vergelijkt met een Gakpo.

19 oktober 2023 om 12:51

Kudus begint anders zijn draai te vinden in de PL de afgelopen weken. Probleemloos aangepast en het lijkt allemaal natuurlijk.

Ik had persoonlijk ook liever Kudus gehaald ipv Palmer, maar kan begrijpen dat sommige leden het misschien anders zien.

19 oktober 2023 om 14:29

Wat een onzin verhaal zeg , inachtnemend hoe Chelsea speelt en amper een goal kan maken met de spelers die voor het dubbele zijn aangetrokken. Je staat ook nog 11de , nou poe poe wat doet Cheslea het geweldig momenteel met de spelers die zij hebben. Zoals Ali zegt je had in je handjes mogen knijpen als Kudus in een Chelsea shirt had rond gelopen nu , Kudus had gewoon pannen van het dak kunnen spelen bij Chelsea maar ik ben blij dat hij niet daar getekend heeft zeg. West Ham is ook gewoon beter dan Chelsea dit jaar dus mooi voor Kudus , goede keuze uiteindelijk.

19 oktober 2023 om 15:39

Nou ja, ik mag toch hopen dat Chelsea hier nog last van gaat krijgen en niet nog steeds elke zomer 300-400m uit kan gaan geven. Want dan kunnen we net zo goed stoppen met voetbal kijken. 1 miljard in 1 jaar. Nog niet heel lang geleden praten we daarover mbt City en United maar dan over een periode van 5 jaar… zeker nu ze geen Europees spelen en dat wellicht volgend jaar weer niet gaan halen.

20 oktober 2023 om 09:08

Oshimen is nu net een aankoop waar Chelsea onwijs veel baat bij heeft en enorm op vooruit. Als er nou een aankoop is wat Chelsea nodig heeft...

Een belachelijk laag bod inderdaad... ook wel netjes van de zaakwaarnemer om dat te beamen. Natuurlijk krijgt zij bij hogere boden meer geld, maar snapt duidelijk wel dat er gehandeld moet worden naar waarde. Kan je niet van elke zaakwaarnemer zeggen.

Ik blijf het jammer vinden dat hij weg is gegaan... hoewel hij best met enige regelmaat geblesseerd was en daardoor vaak lang uit de roulatie was en het dan ook nog eens elke keer lang duurde voordat hij er weer in kwam, was ik wel erg gecharmeerd van hem als hij eenmaal weer wat niveau bereikte.

19 oktober 2023 om 12:24

Mooi dat een zaakwaarnemer hier eerlijk in is!

Vaak zie je dat zo een speler het hoofd op hol wordt gemaakt en dat de verkopende club dan de piet krijgt toegespeeld onder het motto: Ze willen niet mee werken.

Ook fijn dat sommige biedingen ook als 'niet marktcomform en daarmee belachelijk' betiteld worden

Niet raar dat dit bod is afgewezen, de marktwaarde van Kudus was in maart nog 30 miljoen en in juli 40 miljoen. Ondanks het een openingsbod is, is 15 tot 20 miljoen aan de lage kant. Zeker als je kijkt wat een Chelsea voor bedragen neerlegt aan spelers die net een seizoen meedraaien in Europa.

Overigens lijkt me West Ham op dit moment een betere plek om je te ontwikkelen en via daar de stap naar de Europese top te maken. Als Kudus fit blijft zie ik hem echt wel schitteren in de top van Engeland, Italië of Spanje.

116 miljoen euro voor Caceido... Goede speler, maar bij Brighton zijn ze waarschijnlijk nog steeds niet bijgekomen van het lachen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren