Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroos maakt 21-jarig toptalent dat naar Saudi's verkast met de grond gelijk

Laatste update:

Toni Kroos heeft geen goed woord over voor de aanstaande transfer van Gabri Veiga naar Al-Ahli. De 21-jarige middenvelder van Celta de Vigo wimpelt interesse van talloze Europese topclubs af voor een overstap naar Saudi-Arabië. Kroos vindt daar wat van en vat zijn mening op Instagram kort en bondig samen. "Genânt."

Transfermarktexpert Fabrizio Romano gaf woensdagnacht zijn karakteristieke 'here we go' af om Veiga's aanstaande overstap aan te kondigen. Al-Ahli troeft onder meer Chelsea, Arsenal en Napoli af en schotelt Veiga vermoedelijk een zeer lucratief contract voor. Dat laatste lijkt ook Kroos te denken. Hij meldde zich onder Romano's post op Instagram om zijn zegje te doen.

"Genânt", zo omschreef Kroos de transfer in één woord. De Duitser kon op gemengde sentimenten rekenen in de reacties. Vooral vanuit Arabische hoek kreeg Kroos veel kritiek, waarna hij besloot zijn opmerking te verwijderen. Veiga zelf heeft nog niet op de situatie gereageerd.

Veiga heeft op 21-jarige leeftijd al 56 wedstrijden in het eerste van Celta de Vigo in de benen. Daarin was de Spanjaard goed voor 11 doelpunten en 4 assists. Veiga maakte zijn debuut voor de nationale ploeg nog niet, maar speelde al wel 9 jeugdinterlands voor Jong Spanje. Bij Al-Ahli vergezelt hij onder meer Riyad Mahrez, Franck Kessié, Roberto Firmino en Édouard Mendy, die deze zomer ook al naar de Golfstaat verkasten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 augustus 2023 om 11:24

Exact, het nationale elftal kam hij nu wel vergeten. Vind zo'n keuze voor een routinier die al op alle niveaus heeft gespeeld begrijpelijk, maar je zou toch denken dat zo'n broekie eerder droomt van Champions League dan van geld. Heeft nu nog geen enkele Europese wedstrijd gespeeld volgens mij, dat zijn toch juist de ervaringen die je carrière als speler mooi maken. Wie weet zien we hem over een paar jaar weer in Europa opduiken en gaat hij dan de CL in, maar ik had toch voor zekerheid gekozen.

24 augustus 2023 om 12:05

@spursfan906 ach is toch ook de tijd waarin we leven. Voor die generatie staat geld verdienen gelijk aan hoe waardevol je als mens bent. Hoe meer geld je verdient hoe hoger je status en hoe waardevoller je als mens bent. Hoe en waar je dat geld verdient is niet belangrijk. Het gaat alleen maar om geld verdienen. Die boeit het niet om Europees te spelen of je land te representeren op een eindronde. Tenzij het meer geld oplevert.

24 augustus 2023 om 12:26

Haal je kop uit 't zand spursfan. Een transfer naar saudi Arabië heeft letterlijk 0 invloed op de selectie voor et nationale team. Moeten we anders nooit meer iemand uit de eredivisie oproepen? Aangezien SA de eredivisie alweer voorbij is in kwaliteit aan spelers materiaal? En hoelang hadden ze daarvoor nodig? Welgeteld 1 transferperiode. Laat staan wat er daar rondloopt na 2 of 3 transferperiodes. Jullie zijn zo ontzettend naïef op dit forum. Totale onderschatting van deze overname uit sa.

24 augustus 2023 om 12:28

Je begrijpt dat het olie van saudi Arabië aan het westen wordt verkocht toch? Die jongen gaat letterlijk geld verdienen dat wij aan zijn werkgever hebben betaald. En dan praten over hoe en waar die 't geld verdiend 😂😂😂.

24 augustus 2023 om 12:41

Alsof die generatie zo anders is dan de vorige generaties.

24 augustus 2023 om 13:20

Omdat we bij Nederland nou eenmaal niet veel beters rond hebben lopen. Als je moet concurreren met namen als Pedri en Gavi is het niet best als je je potten tegen Al-Arabi ipv Real Madrid speelt. Verder betwijfel ik of de SA de Eredivisie voorbij is. Ja de beste 20 spelers uit SA zijn beter dan de beste 20 van de Eredivisie, de overige 200 spelers zijn ook allemaal minder dan de gemiddelde speler van TOP Oss. Dit hebben we ook gezien met China die Tevez, Oscar, Talisca, Paulinho etc hebben gehaald, en dat is ook een competitie van niks. Wanneer zijn Oscar en/of Talisca voor het laatst opgeroepen voor de nationale 11 van Brazilië? Ik kan het me niet herinneren, ondanks dat ze er echt het talent wel voor hebben.

24 augustus 2023 om 13:23

Nee hoor info333, we gaan deze jongen overduidelijk in het nationale elftal terugzien over enkele maanden wanneer hij de sterren van de hemel speelt daar

24 augustus 2023 om 13:33

@info333 Je denkt toch niet serieus dat de SA league de ED voorbij is? Omdat een paar teams een handjevol (ex)topspelers hebben? De ED is wel de 5de/6de competitie van Europa.

24 augustus 2023 om 13:35

@lierse nou, er was eens een tijd waar je als voetballer het hoogste nastreefde als in: WK winnen, EK winnen, in de PL spelen in Italië spelen etc. En ja, top prestaties lopen heel gelijk met meer geld verdienen, maar het ging in eerste instantie om die top prestaties. En natuurlijk zijn er altijd broodvoetballers geweest, maar dit waren meestal bijv. Zuid-Amerikanen en niet de (west) Europeanen.

24 augustus 2023 om 13:45

Het was gewoon toevallig perfect mogelijk om geldhonger te combineren met spelen voor de grote prijzen omdat het meeste geld bij de beste clubs ter wereld zat.

Pelé en Cruijff zijn ook gewoon naar Amerika getrokken toen daar geld te rapen viel bij Cosmos. Ik zou mijn hand niet in het vuur steken dat die niet zouden ingaan op Saoedische dollars.

24 augustus 2023 om 13:54

En op welk punt in hun carriere deden ze dit? Op het einde nadat ze sportieve hoogtepunten hadden gehad. Niet op het begin. Niet toen ze 24 waren en nog alles te bereiken hadden.

24 augustus 2023 om 13:58

Omdat die aanbieding gewoon nog niet kwam toen. Elke generatie vindt zijn eigen generatie speciaal ten opzichte van nieuwe generaties. Dat is al millennia zo. Uiteindelijk zijn ze gewoon allemaal hetzelfde.

24 augustus 2023 om 14:10

Iedere generatie is anders en staat anders in het leven, gemiddeld gezien (per individu is dat niet te zeggen).

24 augustus 2023 om 14:30

Op de lange termijn valt dat allemaal goed mee. Er zijn nieuwe denkbeelden maar je maakt mij echt niet wijs dat de huidige generaties zo anders zijn.

24 augustus 2023 om 14:35

@lierse: nee, de huidige generatie is niet zo heel veel anders qua geld verdienen dan in de jaren 70. Alleen VEEL extremer en hangen ze hun hele identiteit en status er aan op. Cruijff kocht een of andere exotische Citroen van zijn geld, een middelmatige voetballer als Depay koopt al snel een Rolls, Lambo, Bentley en andere smakeloze patserbakken.

24 augustus 2023 om 14:57

Nick

Dat heeft toch niet opzich met generaties te maken.

In sommige landen, zoals NL bijv was het heel lang not done om te showen met geld. Miljonairs hoorden niet te pronken met bezit.

In andere landen (ook toen) bijv UK of US zouden ze gek kijken als een topspeler zoals Cruijff in een Citroen kwam aanrijden. Daar verwachten zij glamour en dikke sportauto's.

Kijk beelden uit de jaren '70 hoe de sterren (acteurs, zangers, sporters) uit oa de VS of Italie ook reden in Rolls, Lambo's en Bently's

24 augustus 2023 om 16:09



@mrkrillin, in Nederland en voetbal algemeen was er in de jaren 70 ook amper iets te verdienen vergeleken met wat boksers uit Amerika destijds verdienden. Cruijff zat op zo'n max 600.000 per jaar. Rumble in the Jungle in 1974 leverde Foreman en Ali, 5 miljoen per persoon op. Thrilla in Manila leverde Frazier en Ali in 1975 voor dat gevecht alleen al 5 a 6 miljoen per persoon op.

24 augustus 2023 om 11:27

Joh, die knul is in 1 klap multimiljonair, als 21-jarige. Ik weet niet wat voor baan jij hebt, maar stel jij bent leraar of automonteur en een bedrijf in SA zegt: komt 4 jaar bij ons werken voor 5 keer je salaris. Zeg je dan nee? Straks is hij 24-25 en kan gewoon weer naar Italië of Spanje als hij wilt.

24 augustus 2023 om 11:32

Die jongen wordt toch wel multimiljonair..maar goed. Is zijn keuze en dien je te respecteren. Het is niet alsof hij een moord heeft gepleegd. Ik vind de ophef over de gang van zaken in de huidige voetbalmarkt een beetje dubbel. Geld maakt de voetbalwereld al jaren kapot, nu is er een nieuwkomer in het spel die de kapitaalkrachtige clubs omver blaast met centen en doen we ineens verontwaardigd. Deden we dat een paar jaar geleden ook niet bij clubs als city, utd, chelsea etc etc

24 augustus 2023 om 11:38

@johanvlerksen, maar de jongen is geen leraar of automonteur, maar een goed betaalde profvoetballer die de top van europa voor het uitkiezen heeft, dus die hoeft echt niet rond te komen van een schamel minimumloon, of denk je dat ze chelsea arsenal en napoli alleen een reiskosten vergoeding betalen?

24 augustus 2023 om 11:43

Verschil is echter dat hij sowieso financieel onafhankelijk zou worden. Ik niet.

24 augustus 2023 om 11:50

Jan modaal inkomen is 40.000 per jaar met alles erop en eraan. 5x zoveel verdienen is 200.000 per jaar. Stel je bent een leraar of automonteur dan verdien je natuurlijk binnen 5 jaar alles wat je nodig hebt.

Voetballers verdienen 1 mln tot subtop europees misschien wel 6 mln. (dan heb je nog niet de toppers. Als je tussenin neemt zo'n 3 mln per jaar of 15 mln per jaar. Natuurlijk zit er groot verschil in. Alleen als je 5 jaar 3 mln blijft ontvangen dan hoef je in principe niet meer te werken daarna. Bij 5 x40.000 moet je nog wel altijd blijven werken.

Dus heel die vergelijking is gewoon onzin.

24 augustus 2023 om 12:07

En dat is de mindset van die generatie: geld verdienen is het allerbelangrijkste. Hoe meer hoe beter. Ambities om bepaalde sportieve prestaties neer te zetten zijn van secundair belang.

24 augustus 2023 om 12:08

Multi muljonair in 1 jaar, hij zou er ook 3 jaar over kunnen doen en er een prachtige sportieve loopbaan aan toe kunnen voegen.

Ik vraag me af of het goed is voor zijn sportieve groei? Van voetballen in topcompetities onder grote weerstand wordt je beter. Van een beetje freeweelen in de zandbak niet

24 augustus 2023 om 12:35

Het is wel anders met een normale baan. Hetzelfde werk hier of in SA maakt weinig uit voor je carrière. Als voetballer is je carrière al kort en lijkt mij het dat je ook voor de grote prijzen wil spelen zodat je iets hebt om op terug te kijken. Voetballer wordt je in eerste instantie omdat je van het spelletje houdt en geld is iets wat er dan later bijkomt als enorm voordeel. Nu gaat hij naar SA, als hij daar lang blijft dan zou hij z’n carrière kunnen afsluiten zonder echte prestaties. Het is maar net wat je zelf wil. Miljonair wordt hij sowieso wel

24 augustus 2023 om 13:12

babelagtig

"deden we dat een paar jaar geleden ook niet bij clubs als city, utd, chelsea etc etc'

Tegenwoordig kunnen kleine clubs als WHU, Brighton en Nottingham gewoon shoppen bij NL topclubs of Spaanse subtops.

Gaat gewoon nergens meer over.

Nog even en de PL is een super league.

24 augustus 2023 om 13:55

Hoeveel Nederlandse jongeren dromen er tegenwoordig niet van om op 35-jarige leeftijd te stoppen met werken, het is nou eenmaal de huidige tijd. Dat probeert men te bereiken met beleggen, startups, of een bullshit-baan als vlogger, influencer, life coach, of rapper. De generaties die nog een leven zonder veel luxe hebben meegemaakt sterven uit.

24 augustus 2023 om 14:37

Nou ik zou nee zeggen. 5 x mijn salaris is nog steeds weinig. Voor de bedragen die de voetballers krijgen zou ik er over nadenken.
Maar hij kon dus ook naar grote europese clubs. Die geven je ook geen laag salaris.
Het is dus wat je belangrijk vindt. In de zandbak spelen en veel verdienen of in de top van de wereld spelen waar je ook veel verdiend maar minder veel

24 augustus 2023 om 17:25

En de Saoedi pro league dus een super-super league...maar zo shoproute de nl eredivisie dus ook in Brazilië, Colombia Scandinavië etc etc...in de toekomst kijken we er misschien heel anders naar. Dat is wat ik wil zeggen..eind jaren 80 begin jaren 90 was het Britse voetbal op sterven na dood, toen moest je in Italië zijn voor t grote geld. Nu is de pl de grootste...wellicht binnenkort dus Saoedi

24 augustus 2023 om 11:29

Wat is ambitie? Even buiten om wat je er van vind om naar Saudi Arabië te gaan. Is ambitie voor elk persoon anders. Binnen 5 jaar totaal binnen zijn om daarna met je vrienden de rest van je leven te chillen om de mooiste plekken op de wereld. Kan ook een prima ambitie zijn natuurlijk.

Dit kan namelijk kan je namelijk ook interpreteren als het beste uit je leven halen.

24 augustus 2023 om 12:10

In de PL ben je ook binnen vijf jaar totaal binnen. Vijf jaar lang 6 miljoen plus je persoonlijke sponsor contacten. je hoeft echt nooit mee wat te doen en je kan je kleinkinderen vertellen dat je in de mooiste competitie ter wereld heb gespeeld voor volle sfeervolle stadions.

24 augustus 2023 om 11:31

Niet iedereen wilt manager worden bij de Albert Heijn. Sommige mensen zijn tevreden om gewoon lekker bij de Kassa te zitten of bij de broodafdeling te mogen werken.

En met dat bedoel ik dat er ook gewoon mensen zijn die in de sport wereld aanwezig zijn omdat het goed verdiend en waarbij het winnen van de hoogste prijs totaal niet relevant is of geen interesse hebben om voor het nationale team te spelen omdat ze moeten huilen bij het horen van een anthem.

Zo zijn er miljoenen mensen die een baan doen en blijven doen omdat het goed verdiend of promotie maken juist omdat het meer verdiend en niet omdat ze zo van het bedrijf houden of omdat ze het werk zo leuk vinden. En zoals ik al aangaf zijn er ook miljoenen die gewoon lekker bij de brood afdeling lopen en dat prima en leuk vinden.

Hij speelt nog steeds met goede voetballers en krijg waarschijnlijk het dubbelen of meervoud als bij Chelsea.

24 augustus 2023 om 11:42

Misschien is zijn ambitie wel, zo veel mogelijk geld verdienen.

24 augustus 2023 om 11:45

Ha! Waarom denk jij dat het talent de afgelopen decennia in Engeland en Spanje zat? Omdat daar het geld zat. In de jaren '80 zat het geld in Italië en waren alle topspelers daar te vinden. Het geld bevindt zich nu in Saudi Arabië. Alleen maar logisch dat het talent nu daarheen trekt.

24 augustus 2023 om 13:59

Inderdaad. Er is ook een periode geweest dat grote Turkse clubs veel dure spelers binnen haalden en vergeet ook de MLS in de jaren zeventig niet met Cruijff, Neeskens, Pelé, Beckenbauer, etcetera.

24 augustus 2023 om 11:53

Sportieve ambitie misschien.. maar niet perse op andere vlakken. Sowieso een misplaatste opmerking van Kroos wat mij betreft, wanneer je 21 bent is zo'n overstap dus gênant maar wanneer je 27+ bent ineens niet meer?

24 augustus 2023 om 13:33

Idd marton. Als je als talent de clubs voor het uitkiezen hebt is het gênant naar SA te vertrekken. Maar als je op je 30e je strepen al hebt verdient in het mondiale voetbal en sportief al veel bent bereikt is het minder gênant om nog even wat extra centjes binnen te harken

24 augustus 2023 om 11:57

Ambitie betekend zeker wel vooruitgang. En zijn salaris is een vooruitgang. Dus hij heeft wel degelijk een ambitie. Om voor Chelsea te kunnen spelen, kan ook over 5 jaar, maar die ambitie heeft ie nu niet.

24 augustus 2023 om 12:05

Hij staat anders wel elke dag met absolute topspelers op het veld daar. Zowel bij zijn eigen club als tijdens de wedstrijden bij de tegenstander. Maar het is natuurlijk wel gênant dat Arsenal, Napoli en Chelsea afgetroefd worden door een club uit Saoedi-Arabië.

24 augustus 2023 om 13:34

Alsof Europese competities zo geweldig zijn om in te spelen.. In La Liga halen de meeste clubs niet eens een toeschouwers aantal van meer dan 20k. Dat heb je na een tijdje echt wel gezien hoor.

De CL is natuurlijk wel een aardige competitie om in te spelen en een stuk competitiever dan de landelijke competities maar om daar nou ontzettend veel geld voor in te leveren waar je de rest van je leven iets aan hebt.. Lijkt mij het niet waard. Jij kunt het ambitieloos noemen maar ik denk dat je voetbal gewoon te serieus neemt.

24 augustus 2023 om 15:32

Zure ontwikkeling. Nog een reden waarom de ESL broodnodig is. Dit is een zorgwekkende kwestie als dit zo doorgaat. Je moet het kunnen counteren. Maar ja, men riep, ...We saved football. Jaja. 🤦

Dat je er op latere leeftijd heen zou gaan, kan ik me nog wel op de 1 of andere manier bedenken. Als je als 21 jarig toptalent besluit daarheen te gaan heb je echt de verkeerde mensen om je heen.

24 augustus 2023 om 11:21

Hoezo? Gast gaat ff 4 jaar spelen en misschien 50mln+ bij elkaar harken, om vervolgens weer terug te komen naar Europa.
Als ie uit zn contract loopt zullen er ongetwijfeld genoeg Europese clubs interesse tonen.

24 augustus 2023 om 11:25

Omdat je dan 4 jaar lang maar een potje of 6 per seizoen echt tegenstand krijgt op het middenveld. Daar ga je je echt niet door ontwikkelen, en op je 25e is de meeste rek er meestal wel al uit. Juist nu zou je op het hoogste niveau moeten spelen om echt een topspeler te worden, want die potentie heeft hij zeker, en dan kan je altijd nog naar de zandbak.

24 augustus 2023 om 11:28

Kiest er toch voor om stil te staan in zijn ontwikkeling.
Dan ben je wat mij betreft ambitieloos, want er zijn echt geen Europese topclubs die in de rij staan voor een jochie dat een paar jaar zandkastelen heeft gebouwd.

24 augustus 2023 om 11:33

Misschien heeft deze jongen wel helemaal niet de ambitie om alles uit zijn voetbal carrière te halen. Maar wil die zo snel mogelijk rijk worden om de 50 jaar erna te leven als een half god.

Het beste willen zijn is niet de enige vorm van ambitie die je kan hebben.

24 augustus 2023 om 11:44

Als je 5 jaar op dat niveau voetbalt kom je niet weer op niveau van nu terug hoor.

24 augustus 2023 om 12:13

Uiteraard ontwikkeld zich minder door maar er zullen ongetwijfeld Europese clubs zijn die het zullen aandurven met hem als ie uit zn contract loopt.
Is dan nog altijd maar 25, en kan dan een stap naar een Sevilla, Villareal, Marseille, Roma etc maken, en vandaar na 2-3 jaar nog een stap naar de absolute top.
Het past allemaal gewoon hoor.
Hoe waarschijnlijk het is dat het allemaal zo loopt? Geen idee.

24 augustus 2023 om 14:03

Precies, en juist de huidige generatie, zeker in Nederland, kiest vaak meer voor leven dan werken. Veel jongeren prefereren een leven met veel vrije tijd boven veel werken, tijden veranderen.

24 augustus 2023 om 11:38

Langs een andere kant, nu is hij waarschijnlijk nog niet getrouwd, nog geen vrouw, geen kinderen. Ideale moment om in je leven zo een avontuur aan te gaan. Je komt als multimiljonair terug op je 25ste en hebt een prachtig leven voor de boeg dat je op locatie naar keuze kan uitbouwen. Natuurlijk niet beste moment in zn carrière, maar wel in zn leven naar mijn mening.

24 augustus 2023 om 12:15

Het doet veel mensen gewoon pijn dat het arabische voetbal gaat domineren binnen 5 jaar. Wat heeft Kroos te maken een speler van Celta? Ik vraag me echt af wat Kroos zijn intentie was?.. hmm. Hele aparte comment.

24 augustus 2023 om 14:06

Laten we eerst maar even afwachten wat van uw voorspelling uitkomt. In de jaren zeventig wilde de MLS het Amerikaans voetbal heel groot maken en kijk nu vijftig jaar later eens.

24 augustus 2023 om 12:33

Lekker daar 4 jaar voetballen en dan stoppen. Hoef je je hele leven niks meer te doen en je nageslacht voor die 4 jaartjes lekker op je gemak in de zon voetballen. Ik ken mensen die slechtere keuzess hebben gemaakt

24 augustus 2023 om 13:16

Kan natuurlijk dat hij al aanvoelt de druk niet aan te kunnen of willen?

Bij PSV had je ooit een super talent (afkomstig van Groningen) Jordi Hoogstrate die kon het mentaal niet aan.
Wij denken vaak dat ontwikkeling altijd omhoog gaat. Je groeit en wordt een topspeler. Maar dat is gewoon niet zo.
Genoeg super talenten die niet ver kwamen.
Of een Ihattaren, leek ook de top te bestormen, nu maakt hij zijn geld op aan shoarma's.

24 augustus 2023 om 14:10

Inderdaad, Jordi Hoogstrate groeide op met Arjen Robben maar hun carrières hebben zich heel verschillend ontwikkeld. Volgens velen was Jordi een groter talent dan Arjen en hij heeft ook een tijdje bij PSV vertoefd.

Als de talenten nu ook al kiezen voor het grote geld boven ontwikkeling richting de top dan gaat het wel erg mis.

24 augustus 2023 om 11:21

Weet jij hoeveel deze jongen gaat verdienen? Kortzichtig om direct af te schrijven. Daarnaast heeft hij de nodige ervaring om zich heen. Daarnaast hebben de meeste SA ploegen goede middenvelders en aanvallers aangetrokken, dus hij zal voldoende weerstand hebben. Als hij nu de komende 3 jaar 50 miljoen kan bijschrijven vind ik het echt geen slechte stap, vooral financieel natuurlijk. Als zijn contract is uitgelopen, verwacht ik dan wel dat hij weer een sportieve stap gaat zetten.

24 augustus 2023 om 11:28

Jij denkt dat hij voor het sportieve aspect gaat?
Kom op je bent wel heel naïef als je dit werkelijk gelooft.

25 augustus 2023 om 12:30

Ik heb het inderdaad niet lekker verwoord. Maar waar ik op doel is dat iedereen doet alsof je carriere naar de klote is en je nergens meer aan de bak kan na een avontuur SA. Doordat er zoveel kwaliteit naartoe gaat, zal hij echt voldoende weerstand hebben in de SA League.

24 augustus 2023 om 11:38

Ik denk dat meer dan de helft van de profvoetballers meer voor het geld voetballen dan dat ze voetballen om zoveel mogelijk prijzen te pakken en te presteren. Ik zou ook vertrekken bij een leuke werkgever om elders tien keer meer te verdienen terwijl de functie minder intensief is.

24 augustus 2023 om 11:46

Zeker ik zou zelf ook gaan verschil is wel dat ik nu modaal verdien en 10x zoveel verdienen voor mij veel meer impact heeft als iemand die sowieso 40 miljoen zou binnen harken in zijn hele carrière.

24 augustus 2023 om 11:52

Exact feno.
Afcagunner, hij heeft geen garantie dat ie 40m gaat pakken in z'n carrière. Blessureleed of niet genoeg presteren kunnen ook zorgen dat je niet zoveel financiële marge hebt. Hij is nu binnen een paar jaar helemaal binnen.

24 augustus 2023 om 13:58

Leuk bedacht maar dit betekend dat je altijd het kant van geld kiest. Daar komt het op neer. Hij verdiende al goed, hij kon zeeeer goed verdienen, en nog weet je een argument te maken om voor nog meer geld te gaan. Ten koste van het sportieve.
Goed recht van hem maar ik als voetballiefhebber vind het schandelig voor het vak.

24 augustus 2023 om 15:13

Ik denk dat de heer gabri veiga bijzonder slecht slaapt na het lezen van jouw mening op het vz forum

24 augustus 2023 om 16:21

Oh jee ik zal slecht slapen van big-poppa zijn mening op een vz forum!
kanslose opmerking

24 augustus 2023 om 13:21

Waar moet hij zich nog voor ontwikkelen? Hij verdient netto nu al net zoveel als wat een topspeler in de Premier League zou verdienen. Hij hoeft zich nergens meer voor te ontwikkelen

Kroos moet lekker met zichzelf bemoeien.
Deze Veiga maakt een keuze en dat moet men gewoon respecteren simpel, al dat gezeur steeds.

24 augustus 2023 om 11:20

Kijk, jij bent iemand die het snapt! *kuch*

Als iedereen zo denkt dan heb jij ook niks meer om op te reageren hier, want dan heeft europa geen voetbal meer waar men over praat.
Dit soort dingen moet gewoon worden tegengehouden, het eindeloos geld uitgeven.
Spaanse bond moet hier ingrijpen

24 augustus 2023 om 11:30

Ik snap wat je bedoeld hoor, maar het gebeurd al jaren dat ze clubs zoveeel geld spendeert, kijk maar een chelsea bv is toch bizar, Barca wat diep in de schulden zit. Er zijn genoeg dingen die moeten veranderen in europa en men kijkt alleen naar wat die gekke Arabieren doen.

En ik bedoelde niet dat je geen menig mag hebben. Maar als meneer Veiga voor Saudi kiest wie zijn dan om hem aan te vallen?

Hij is 21, stel hij gaat daar 3 seizoenen spelen, geloof mij dan zijn er genoeg europese clubs die hem nog willen kopen.

24 augustus 2023 om 11:35

Ja ik ben het volkomen met je eens betreft een chelsea een barca.
Newcastle , psg en city wordt ook betaald met arabisch geld.

De europese teams moeten dit soort spelers lekker gelijk laten vallen en nooit meer naar om kijken. Als je daar gaat voetballen moet je er minimaal x aantal jaar wonen. kijken of ze dan nog gaan.

Het probleem is vooral, dit is pas het begin

24 augustus 2023 om 11:38

Tja denkt dat niet gaat gebeuren dat ze het gaan boycotten want ze doen immers allemaal het zelfde, persoonlijk zit ik er niet mee, gewoon zoveel mogelijk genieten van voetbal en zo min mogelijk kijken naar de bedragen.

24 augustus 2023 om 11:21

@misgunner39

Ik snap je reactie enigszins wel. maar Veiga is nog heel jong en een groot talent en kiest nu al voor het grote geld terwijl het niveau daar zo ontzettend laag is. en hij zich daar denk ik ook niet verder kan ontwikkelen. dus ik kan kroos zijn reactie ergens nog echt wel begrijpen.

24 augustus 2023 om 11:31



Alsof kiezen voor een Premier League, Bundesliga en La Liga niet kiezen is voor het grote geld? Denken mensen nu echt dat als ze daar een habbekrats zouden verdienen dat ze daar naartoe zouden gaan?

Het is gewoon een geval van de grotere vis die de grote vis opeet. Jarenlang worden landen als Afrika en Zuid-Amerika gekanibaliseerd door West-Europese landen. Nu komen veel mensen naar buiten en zeggen ze dat dit moet stoppen. Dezelfde mensen die het geen biet interesseerde toen hun competties anderen lokten met geld.

24 augustus 2023 om 11:33

Ik bedoelde meer van, waarom respecteer je gewoon niet wat voor keuze iemand maakt? Ik denk dat hij zelf er wel goed over nagedacht heeft en dat ie weet dat het niveau lager is.

Maar ik weet bijna 100% als hij na 3 seizoen uitzijn contract loopt dat er genoeg europese clubs hem willen. Is dan ook nog “maar” 24.

24 augustus 2023 om 11:38

@rodeduivelfan

Tuurlijk doet iedereen het voor het geld. maar je kiest ook voor het sportieve gedeelte je speelt op het hoogste niveau en speel je CL. bij SA heb je dat dus totaal niet.

24 augustus 2023 om 11:40

@misgunner39

Ik respecteer gewoon zijn keuze hoor. maar het is niet goed voor zijn ontwikkeling met name omdat ie nog zo jong is vandaar.

24 augustus 2023 om 12:11

@rodeduivelfan inderdaad europa haalde spelers uit landen als afrika en zuid-amerika, maar die jongens kwamen niet alleen voor het geld, het is leuk dat ze meer gingen verdienen, maar de competities in europa zijn de beste in de wereld en door naar europa te gaan werden die spelers ook zeker beter, dit zag je op bijna elk wk, de spelers die in europa speelden waren de sterren van de elftallen, en niet de locale jongens. dus het beter worden en beste competities dat gaat in dit geval echt niet op.

24 augustus 2023 om 11:22

Nee hoor dat hoeft niet, meneer kroos mag gewoon lekker zijn mening geven.

24 augustus 2023 om 11:27

Kroos moet helemaal niets natuurlijk, iedereen mag er een mening over hebben net als jij dit gezeur vindt,

24 augustus 2023 om 11:32

Nee hoor, hij mag er gewoon wat van vinden niks mis mee. Net als die jongen gewoon deze keuze mag maken, wat iemand anders er ook van vindt

24 augustus 2023 om 11:34

Kroos mag zich bemoeien met wat hij lekker zelf wil op een open forum. Net als jij en alle anderen die zich op social media bevinden.

24 augustus 2023 om 11:44

Respecteren niet, accepteren wel. Jammer dat zo’n jongen die stap maakt. Las in een andere reactie een verhaal over hoe veel clubs in die competitie kwaliteit hebben ingekocht, maar het algehele niveau ligt in Europa(inclusief CL/EL) simpelweg hoger. Maar nogmaals; anderen en ook Kloos hebben het gewoon te accepteren. Hij mag daar uiteraard wel zijn mening over geven. Sterker nog, die mening deel ik met een speler die met zijn spel op het allerhoogste niveau respect heeft afgedwongen.

24 augustus 2023 om 12:10

@ misgunner39 moet lekker met zichzelf bemoeien.
Deze Kroos maar een keuze om te reageren en dat moet men gewoon respecteren simpel, al dat gezeur steeds.

Iemand die zijn mond durft te openen, zal nu wel ‘haters’ op zijn dak krijgen, maar hij heeft gelijk.

Maar goed, laat lekker iedereen ook voor zichzelf uitmaken wat hij met zijn talent doet. Die jongen is niet verplicht om voor de Europese top te gaan spelen.. sommige zijn simpelweg broodverdieners.

24 augustus 2023 om 11:24

@CMG-

Juist ik sta ook achter kroos zijn woord en snap hem helemaal. dit is ook niet goed voor veiga zijn ontwikkeling dat ie nu naar SA gaat. Veiga heb ik altijd wel een speler gevonden die bij real goed kan passen. maar nu niet meer nodig is aangezien jullie middenveld al top is voor de komende 15 jaar.

24 augustus 2023 om 11:42

Nee, hij krijgt simpelweg reacties van mensen die anders denken en wellicht begrip kunnen opbrengen om voor het grote geld te kiezen. Dat jij die wegzet als "haters" is aan jou. Helemaal eens met je tweede alinea, hij mag zelf bepalen wat hij doet met zijn talent en is niks verplicht.

24 augustus 2023 om 15:39

Het is drama ontwikkeling. Heel zorgwekkend. En ook sneu, dan heb je echt geen ambitie. Nja oke, financiele ambitie uhm. Maar je ziet, waarom Perez die ESL wil. Europa moet zich wapenen en interessanter worden. Maar ja vele riepen, We saved Football, uhm. 😑

Lekker dat Kroos ook gewoon zegt wat hij ervan denkt. Inderdaad jammer dat zo’n talent die kant op gaat, maar ja moet hij zelf weten. Celta zal veel geld pakken hij ook, maar erg vooruit qua potentie zal die niet gaan.

2 jaar geld cashen, voor altijd financieel onafhankelijk tot in de 5e generatie en dan terug naar Europa om je carrière uit te bouwen… slim van die knul.

24 augustus 2023 om 11:23

dat uitbouwen zal wel meevallen, mooie stoppen met voetballen op je 25e

24 augustus 2023 om 11:36

Hij is net 21 geworden. Tot nu toe tekenen al die grote spelers contracten van max 2 a 3 seizoenen in SA. Na 1 of 2 jaar cashen is hij 22 of 23 en kan een club als Bayern hem gewoon terugkopen voor een groot bedrag en kan hij nog steeds 10 jaar voetballen in Europa..

24 augustus 2023 om 12:12

Wat is zijn niveau na 2 jaar op een laag niveau gespeeld te hebben?

24 augustus 2023 om 12:31

Genoeg voorbeelden van jongens die een paar jaar op ‘minder’ niveau actief waren en daarna weer terugkeerden naar een grote club in Europa. Ik noem voor het gemak Carrasco die 2 seizoenen in China op een nog lager niveau dan in SA speelde en daarna gewoon weer terugkeerde in de Europese top bij Atletico Madrid…

24 augustus 2023 om 13:31

Carrasco is letterlijk het enige voorbeeld bedoel je...

24 augustus 2023 om 13:56

Nope niet het ENIGE voorbeeld…… Witsel is ook terug in de Europese top als basisspeler bij Atletico na een uitstapje van 1,5 jaar in China op een veel lager niveau. Jij koos vrijwillig de bewoording “letterlijk het enige voorbeeld” : )

24 augustus 2023 om 18:21

Deze jongens waren al ouder. Vega is 21 en moet nog groeien. In de zandbak zul je nooit die weerstand krijgen zoals in La Liga of de PL.

24 augustus 2023 om 11:33

Iets bekend over zijn contract duur dan? Als die dat wilt moet hij ook voor 2 jaar tekenen, want welke reden zullen de saudis hebben om hem na 2 jaar de verkopen, geld iniedergeval niet.

24 augustus 2023 om 13:24

vele mensen maken de foute veronderstelling dat je fortuinen kan veiligstellen voor vele generaties.
hoeveel het ook bedraagt je kan enkel maar de eerstkomende generatie veiligstellen, dan is het aan hun om daar kundig mee om te gaan of compleet te verkwanselen, en die dingen gebeuren weldegelijk.

ook vind ik het vreemd dat vele mensen denken dat also je als jonge knul in de premier leage gaat spelen dat dat voor een aalmoes is en je na een europese carrière een schooier bent

Dubbel natuurlijk. Als je kijkt puur naar voetbal belachelijke keuze. Als je kijkt vanuit oogpunt dat voetbal zijn vak is. Dan meer te begrijpen al zal hij bij andere clubs ook niet verkeerd verdienen natuurlijk.

Kroos zegt (zei?) wat vrijwel de hele voetbalwereld denkt, maar wat niemand openlijk uit durft te spreken.

24 augustus 2023 om 11:34

Nee hoor. Niet heel de wereld denkt zo. Heel veel mensen dat er een heel groot deel is in deze wereld die niet op dezelfde manier denkt als Europa en die eigenliijk nog eens in de meerderheid zijn.

24 augustus 2023 om 11:39

Inderdaad zeg, wat een vergelijking ook. Ik denk er zo over = vrijwel de hele voetbalwereld denkt er zo over. Bizar hoe erg mensen in hun eigen bubbel kunnen leven.

Aan de ene kant denk ik van, Kroos houd je lekker bezig met je eigen carriere. Maar dat het geven van je mening betekent dat je weer overspoeld wordt door simpele zielen op social media vol bedreigingen en beledigingen omdat diegene het lef heeft kritiek te hebben op iets van je land/competitie/overtuiging, het is misselijkmakend. In dat opzicht niet handig van Kroos. Op social media moet je niet verwachten normaal in conclaaf te kunnen gaan met iemand.

Hij heeft verder natuurlijk helemaal gelijk. Eeuwig zonde dat een veelbelovende speler die kant op gaat. Hij had bij Napoli zoals Kvara op handen gedragen kunnen worden bij een geweldige passievolle club met historie en betekenis in het voetbal.

24 augustus 2023 om 11:34

Hou je bezig met je eigen carrière hoef je tegen kroos niet te zeggen. De voetballers met een betere/meer succesvolle carrière dan kroos zijn erg schaars. Lijkt me dus dat hij genoeg tijd en energie in z'n eigen carrière gestopt heeft

Protectionisme is duidelijk aanwezig bij types als Kroos zo te zien. Alsof hij niet voor meer geld was vertrokken bij Bayern. Mij boeit het niet zoveel wie daar heen wilt. Als je eigen zakken wilt vullen dan moet je het vooral doen. Genoeg talenten in Europa die het gat kunnen opvullen van vertrokken spelers. Saudi-Arabië zal de komende tientallen jaren geen eigen spelers op kunnen leiden dat het gewenste niveau heeft en de bevolking daar zal doordeweeks de tv aanzetten voor de CL en in het weekend voor de competities in West- en Zuid-Europa.

24 augustus 2023 om 11:36

Kroos nin waalan, ;p

Iedereen valt die jongen aan, terwijl het zijn eigenkeuze is niemand heeft hem gedwongen. Hij gaat 2-3 seizoen cashen in saudi, kan heel zijn familie goed zetten. En vindt 100% nog een club in europa. Het is niet dat hij geboycot wordt en nergens meer mag tekenen. En als je kijkt wat voor transfers clubs als Chelsea doen is ook bizar maar dat mag.

24 augustus 2023 om 11:54

Kroos nin waalan inderdaad

Het is inderdaad zijn eigen keuze. Ik zou het ook doen en hij kan later nog terug naar Europa. Mensen raken in paniek voor niets voor Saudi-Arabië. Het boeit mij vrij weinig als speler die kant opgaan.

24 augustus 2023 om 12:03

Mij ook niet man, genoeg leuk voetbal om naar te kijken. Maar je weet hoe die cadaans zijn, willen overal een mening hebben en als ze het niet leuk vinden is het een probleem;p

Denk dat heel veel het zouden doen 2-3 jaar daar even kicken met Mahrez. Zet hij heel zijn familie gelijk goed.

Jonge talenten, spelers in hun prime en speler op hun retour… ze gaan allemaal naar Saudi Arabië. Interessant wel, benieuwd hoelang dit zo zal verder gaan. Ik verwacht veel langer dan China hun project paar jaar terug.

Hij zegt wel wat veel mensen denken op dit moment. Het is beschamend wat er nu in SA gebeurd.
Financieel geen beperkingen en bedragen die je met een fair play regel niet meer zomaar kunt spenderen.

24 augustus 2023 om 12:21

Is wat Chelsea doet ook beschamend?

24 augustus 2023 om 13:01

de opmerking waarvan je wist dat die ging komen is er eindelijk.. Ik kan zeggen dat ik het nu niet bepaald heel goed vind dat ze zoveel spelers aankopen en langdurige contracten verspreiden over 7 of 8 jaar. Maar alles valt binnen de financial fair play.(vooralsnog)
wij geven geen salarissen van 200 miljoen per jaar uit voor 1 speler. Of is dat hetzelfde als wat er in SA gebeurd?


24 augustus 2023 om 13:30



"wij geven geen salarissen van 200 miljoen per jaar uit voor 1 speler. "

Haha wat een argument..

Een Sterling pakt bijna 17 miljoen per jaar. Hoe denk je dat een Rkc/almere speler of fan daar naar kijkt die amper 100k per jaar pakt. Verhouding is nog erger dan Chelsea vs Saudi

Is toch ook gewoon valsspelen wat Chelsea doet.



24 augustus 2023 om 13:37

Aha dus omdat zij iets andere bedragen uitgeven is het acceptabel? Zie je dan zelf niet in hoe dom dit klinkt? Chelsea geeft een miljard uit in 1 jaar en toch probeer je je in bochten te wringen om het goed te praten. Waar kan hem dat volgens jou in zitten?

24 augustus 2023 om 16:08

Waar praat ik het goed dan? Volgens mij geef ik gewoon aan dat er inderdaad teveel uit wordt gegeven aan spelers, maar ze verspreiden betalingen over 7 á 8 jaar uit. Je kan daar wat van vinden, maar volgens de regels is dit correct zolang ze aan de financial fail play voldoen.

Sa is toch een geheel andere orde van investeren Zie Chelsea nog geen 200 miljoen per jaar aan salaris te geven aan 1 speler.wat volgens mij meer dan de gehele Chelsea selectie bij elkaar is.

Gaan nu ook 21 jarige toptalenten daarheen die in ook kunnen kiezen voor de Europese top?? Ik had dat eigenlijk niet al zo snel verwacht. Over 3 jaar ofzo als die competitie echt sterker is had ik logischer gevonden. Daar zal dan wel een belachelijk salaris tegenover moeten staan!

ze hebben daar 18 teams, ze mogen met max 8 buitenlanders spelen.
zolang ze met geld blijven strooien, gaan er spelers heen.
we moeten niet gaan doen of SA en die andere oliestaten in die regio nooit eerder spelers uit europa hebben gehaald.
voorheen waren het vooral veteranen en brazilianen die voor de poen speelde.

persoonlijk ben ik het eens met kroos, je gaat niet naar die competitie om je verder te ontwikkelen als voetballer. het is gewoon een feit dat jonge spelers daar niet meer bijleren of veel beter worden.
de jeugdopleiding zijn daar een ondergeschoven dingetje... het feit alleen al dat er nog nooit een fatsoenlijke SA speler bij een redelijke club heeft gespeeld zegt mij genoeg.

ik vind het trouwens wel geinig dat een speler van celta de vigo dus naar SA gaat en niet naar de UAE, aangezien ze daar een samenwerkingsverband mee hebben.

24 augustus 2023 om 11:42

Die regel van 8 buitenlandse spelers zal volgens mij ook heel snel de vuilbak in gaan! Laat ons blij zijn dat de UAE en Qatar zich nog niet echt moeien voor de echte topspelers, anders kan het plots wel heel snel achteruit gaan met het Europese voetbal.

24 augustus 2023 om 13:32

Ja man, laten wij vooral blij zijn dat Chelsea zo wat iedere middenvelder wil opkopen....

24 augustus 2023 om 15:38

Ja maar het was toch, We saved football! 😑

Vooral een gedurfde stap van Gabri, het was een kwestie van tijd wanneer er talenten naar daar zouden vertrekken. Het gaat als een sneltrein, vraag mij af wie de volgende is van de jonge talenten, misschien zelfs Joao Felix? Ik zie hem nog daar spelen als die geen club kan vinden in Europa...

Als ze deze tempo aanhouden dan heb je een competitie met toch wel topteams tussen...

24 augustus 2023 om 11:40

En gaat de prijs voor de Europese ploegen nog zoveel keer opgedreven worden voor topspelers/toptalenten. Want er zijn plots 10 extra ploegen die ervoor meestrijden.

24 augustus 2023 om 11:55

Voor Chelsea maakt het niet zoveel uit denk ik, die zitten bijna op het zelfde niveau als Saudi kwa transfers en salarissen.

Circuscompetitie! 0 sportieve ambitie voor die spelers maar voor veel geld je kunstjes laten zien. Circus del soleil in de zandbak! Harlem globetrotters

Waarom zou Kroos hierop moeten reageren? Wat heeft Kroos hiermee te maken? Weet hij zijn redenen? Kent hij zijn persoonlijke situatie? Erg onprofessioneel van Kroos.

En voor iedereen die hier roept ‘gebrek aan ambitie’: ambitie kan ook zijn: zo snel mogelijk multimiljonair worden…

Tsja, ik vind het een prima reactie van Toni. Genant. Juiste woord. Een jongen die zijn prime nog moet aantikken. Die gaat voor het grote geld.

Aan de andere kant: wie weet breekt hij over 3 weken zijn been, dan heeft hij toch wel mooi dat miljoenencontract te pakken en zich financieel onafhankelijk gevoetbald op zijn 21e...

Verder was hij ook al bijna rond met Napoli, maar gingen die opeens voorwaarden wijzigen... Zielinski niet naar SA, waardoor Veiga ook opeens niet naar Napels gaat....

Verder had Arsenal niet eens concrete interesse, dus afgetroefd is een beetje verkeerd gekozen.
Arsenal had op het begin wel wat interesse en wist dat er een clausule was. Als ze hem hadden gewild, hadden ze die 40 miljoen direct op tafel gelegd... Maar Arsenal koos de duurdere Havertz.

Je kan ook denken: 2 jaar zandbak voor €20/30m netto per jaar. Op zijn 24e/25e lekker terug naar Europa om toch nog een topspeler te worden.

Veiga doet het gewoon omgedraaid. Wat ook kan is stoppen op je 27e. Met €150m netto op de bank.

Kroos die zelf een monster contract heeft, ik vind het ergens wel grappig.

24 augustus 2023 om 12:31

Heeft die ook dubbel en dwars verdiend toch? Getekend op zijn 25e/26e? Omdat Bayern hem geen €10m bruto wilde geven. Daarna alles gewonnen wat er te winnen valt. Dus hard gewerkt voor zijn centen. Wat heeft Veiga gedaan om het dubbele(hypothetisch) te gaan verdienen van Kroos?

24 augustus 2023 om 12:45

Denk je de titel ‘toptalent’ hem is komen aanwaaien? Denk je niet dat hij zijn hele jeugd heeft gevoetbald en talloze dingen heeft geofferd om te kunnen trainen en wedstrijden te spelen? De weg om profvoetballer te worden is er een waarin je wordt gezien als een nummertje en als hij het zover heeft geschopt en een toptalent is dan moet je respect hebben voor zijn keuze

24 augustus 2023 om 13:29

Kroos heeft dat zelf gewoon verdiend hoor haha. Heeft Real Madrid zoveel gebracht met o.a 4 Ucl's. Totaal niet vergelijkbaar met Gabri Veiga...

Puur brood voetballer en niks anders. Wil niet eens voor eu prijzen gaan alleen voor geld

Gênant inderdaad! Kiezen voor oliegeld in plaats van sportieve ontwikkeling. En dat in een land zonder mensenrechten met een totalitaire monarchie. Gênant is eigenlijk nog veel te mild uitgedrukt.

Ronaldo gaat nooit naar de 'zandbak' \ Er gaan geen gerenomeerde spelers uit Europese topcompetities naar de 'zandbak' '\ Er gaan geen toptalenten naar de 'zandbak' ..

Wat maakt het nou uit. Moet iedereen maar in de Europese top willen spelen? Wie zijn wij om dat te bepalen. Als hij flink geld wil gaan harken is dat toch zijn keuze. Laat lekker. Niet iedereen voetbalt om Champions Leagues te winnen of in 'the big five' te spelen...

Altijd die Duitsers die zo hard schreeuwen als het gaat om het Midden-Oosten. Tijdens het WK ook al het geval.

Hij kreeg vooral kritiek vanuit de hoek van de Arabieren. Oke dus kritisch zijn mag ook niet meer . Blijft weinig over .

24 augustus 2023 om 13:34

Ja terecht ook!

Alsof die Arabieren geen recht hebben op topspelers van dichtbij te zien in hun steden.

Waarom op deze manier is Saudi Arabië binnen 3 jr de nr 1 competitie

Vind dat iedereen dat zelf moet bepalen, ben je een brood voetballer dan ga je zsm naar de zandbak, heb je de ambitie om de top te halen maak je andere keuzes

Oscar heeft laatst een statement gemaakt en daar kan ik mezelf ergens wel in vinden. Die ging op jonge leeftijd ook bij Chelsea weg om voor het geld te voetballen.

Hij gaf aan dat voetballen voor trofeeën prachtig is maar de speler daar niet beter van wordt, de club en het bestuur wordt rijker en jij als speler wordt 'gebruikt' de enige prijs die er toe doet voor de speler is die van je land, internationale prijzen want daar verdient niemand een 'pepernoot' aan. Dus ergens kan ik me er wel in vinden. Een speler is nooit groter dan de club, maar kan me ook voorstellen als je voor jezelf kiest.

Ben wel benieuwd welke kant dit opgaat, word het net zoon hype als China een paar jaar geleden, of stoten ze echt door

Hij gaat waarschijnlijk nooit een salaris krijgen , als hij zijn hele leven in Europa speelt, dus wat is er mis mee dat hij nu maar SA gaat. Wie weet krijgt hij een blessure, en dan gaat zijn voetbal carrière uit als een nachtkaars.

Een van de grootste talenten van Spanje die liever kiest voor Saoedi-Arabië dan een Napoli is toch wel zorgwekkend hoor. Zeker omdat er ook een EK voor de deur staat. Nu krijgt hij dus weinig tegenstand omdat er maar 4 clubs ofzo dat oneindige geld hebben. Zonde hoor vind ik en ben het wel eens met Kroos.

24 augustus 2023 om 15:36

Drama ontwikkeling. Heel zorgwekkend. En ook sneu, dan heb je echt geen ambitie. Nja oke, financiele ambitie uhm. Maar je ziet, waarom Perez die ESL wil. Europa moet zich wapenen en interessanter worden. Maar ja vele riepen, We saved Football, uhm. 😑

Je zult maar een van de grootste talenten zijn en dan je carrière overboord gooien om voor de in bloed gedrenkte staatscenten te gaan spelen. Veiga had de wereld aan zijn voeten en gooit nu alles weg. Erg jammer en zoals Kroos terecht zegt: gênant. Die had deze zomer of vorig jaar een mooie stap omhoog kunnen maken en onderweg kunnen zijn naar een carrière van wereldniveau, want zo goed was hij wel.

Laat die jongen toch doen wat die wil, als die daar wil gaan voetballen wie zijn wij om daar wat van te zeggen of vinden. Iedereen heeft op vandaag zijn mening klaar.
Ben benieuwd wie van de voetbalzone leden hetzelfde had gedaan.

24 augustus 2023 om 15:34

Ja en wij mogen er toch wat vinden! Zoals jij nu wat vind van de vele reacties hier.

Een grote bak geld ophalen. Misschien breekt hij zijn been volgendjaar wel en krijgt hij deze kans noooooit meer. Wijs besluit en over 3 jaartjes ben je 24 en heb je nog 6/8 jaar over om te floreren.

Toni Kroos kan makkelijk lullen want hij heeft een paar miljoen op de bank staan. Gabriel Veiga Novas, zo heet hij voluit, heeft de ambitie de schaapjes zo snel mogelijk op het droge te hebben en velen geven hem gelijk. Prijzen zijn enkel voor de statistieken en daar kun je doorgaans niet van leven.

Napoli was al rond met Celta en op het moment dat Veiga het vliegtuig in wilde werd dat tegen gehouden en nu weten we dus waarom omdat Saudi op het laatste moment met een zak geld om de hoek kwam.

24 augustus 2023 om 15:33

Het is een zure ontwikkeling. Nog een reden waarom de ESL broodnodig is. Dit is een zorgwekkende kwestie als dit zo doorgaat. Je moet het kunnen counteren. Maar ja, men riep, ...We saved football. Jaja. 🤦

24 augustus 2023 om 15:51

Ik heb een dubbel gevoel bij de opmars van S-A. Aan de ene kant is het hun goed recht om flink te investeren in de eigen competitie. Ik bedoel, de PL smijt ook met geld, en daar hoor ik niet dezelfde weerstand als tegen S-A.

Aan de andere kant voelen de bedragen waarmee S-A smijt daadwerkelijk als 'gênant' en is het de overtreffende trap van de PL. De hoeveelheid geld lijkt ook niet uit te maken, want de bron is toch onuitputtelijk. Ik ben benieuwd waar het S-A voetbal over 4 jaar staat.

Volgens mij is S-A ook in gesprek met de FIFA om in de toekomst deel te nemen aan de CL. De FIFA kennende hebben die door een gebrek aan ruggengraat binnen de kortste keren een CL-plek gereserveerd voor S-A.

24 augustus 2023 om 16:16

Ik ben zelf kritisch op de PL maar dit is echt van een andere orde he. De PL heeft nog topclubs die jarenlang hun status hebben opgebouwd, van LFC, Man U e.d. daarna pas, nja ik zeg niks want wordt hier monddood gemaakt, ... en de PL heeft vervolgens hun league gewoon goed verkocht. Daar komt veel geld vandaan. Minpunt is alleen de rijke eigenaren waardoor de limits wat verder zijn verschoven. Maar nog veel komt uit tv gelden, merchandise, groot fanbase e.d. maar wat SA doet is compleet anders. Dat is gewoon het land zelf dat miljarden investeert via hun clubs.

Gewoon achter je post / comment blijven staan en niet achteraf verwijderen. Wees gewoon een vent.

Ah joh wat maakt het uit! Die man gaat nu zo ziek veel verdienen waarschijnlijk wat hij nooit zou gaan verdienen dus lekker geld verdienen in SA de komend tien 15 jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren