Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroes buigt zich over aanstelling nieuwe td Ajax en kijkt bij Red Bull-concern

Laatste update:

Alex Kroes staat voor een gigantische klus bij Ajax. Hem wacht drie grote dossiers: het aanstellen van een nieuwe trainer, de positie van technisch directeur invullen en het transformeren van de selectie.

Na het ontslag van Sven Mislintat moet Ajax opnieuw op zoek naar een technisch directeur. Volgens Kroes was de Duitser een 'charlatan' en een 'meesteroplichter', zo liet de kersvers algemeen directeur zich uit in het boek Ajax in crisis van Menno de Galan.

"Vier linksbacks?! Ik had de mensen een klap in hun nek gegeven als ik er als algemeen directeur weet van had gehad. Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk", werd Kroes door De Galan geciteerd.

En nu is het dus de beurt aan Kroes om te laten zien wat hij kan. Hij mag zich onder andere buigen over de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Volgens de NOS is Kelvin de Lang in beeld als nieuwe directeur voetbalzaken.

De oorspronkelijk als hoofdscout aangestelde De Lang haalde afgelopen winter Jordan Henderson en Julian Rijkhoff binnen. Ook wist hij Jorrel Hato langer te binden aan een verblijf in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens Voetbal International zal De Lang binnenkort echter terugkeren naar zijn oorspronkelijke post. "Maar hij zal nauw betrokken blijven bij het technische hart."

Met Marijn Beuker haalde Ajax reeds iemand binnen die de selectiesamenstelling voor de lange termijn overziet. Beuker moet samen met een nog nader aan te stellen td de Amsterdamse selectie vormgeven.

Wie die technisch directeur moet zijn, is nog onbekend. Binnen Ajax zou men wel al nadrukkelijk aan het kijken zijn bij het Red Bull-concern. "In de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur passeerden onlangs verschillende opties vanuit de Red Bull-hoek de revue in Amsterdam", schrijft VI.

Feyenoord-model


Maar ook een andere invulling is mogelijk. Een 'Feyenoord-constructie'. "Het is momenteel vooral de vraag hoeveel haast Kroes heeft (bij het aanstellen van een td, red.). De kans bestaat dat de nieuwe algemeen directeur voorlopig het Feyenoord-model (met Dennis te Kloese in de dubbelrol) prefereert en richting komende zomer zelf de regie op technisch vlak zal pakken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat er enorm veel werk voor de boeg ligt is duidelijk. Kroes lijkt zich daar in ieder geval van bewust en ik krijg ook het idee dat hij geen halve maatregelen zal nemen en de harde hand niet schuwt. Veel slechter dan het er nu voorstaat kan bijna niet, dus kom maar door.

15 maart 2024 om 09:06

Dat is de vraag...nu staat Ajax 5e. Hoe teleurstellend dat ook is, dat is, kijkend naar de huidige selectie en kwaliteit wel de plek waar je Ajax zou verwachten. Maar met de harde hand en veel spelers verkopen, loop je wel echt het risico dat je het gat met boven alleen maar groter maakt.denk dat Ajax wat risico moet nemen, door 2/3 (jonge) nederlandse sterkhouders moet aantrekken en Mislintat aankopen alleen verkopen bij goede biedingen. Volgend jaar zien als tussenjaar, spelers vertrouwen geven en langzaam werken naar een basis.

15 maart 2024 om 09:41

Ik denk dat je eerder hard moet ingrijpen nu, kritisch zijn op de selectie en afscheidt nemen van mensen die niet in je nieuwe plan passen. Ajax heeft de financiele middelen om dit te kunnen doen, ik denk niet dat je er bij gebaat bent om dit over een periode van 3-4 jaar uit te smeren.

In de media maar ook hier in de reacties wordt vaak gesproken over de uitdagingen van Kroes ik zie daar nooit of zelden de supporters bij staan. Die hebben inmiddels na alle problematiek hoge verwachtingen. En als zij jouw niet steunen dan wordt het een lastige klus.

15 maart 2024 om 12:29

Zou echt voor een paar grote namen proberen te gaan. De Ligt huren, Danjuma proberen te kopen in combinatie met een gevestigde middenvelder als Eriksen/ Sabitzer

15 maart 2024 om 13:33

@eazy-e

Hoeveel financiele middelen heeft Ajax ? Ze hebben dit seizoen een lening van 20 miljoen afgesloten om aan alle verplichtingen te volden. Kan het zijn dat overschat wordt hoeveel geld ajax heeft.

15 maart 2024 om 14:17



Dat heeft te maken met zaken zoals dat de transferinkomsten van Alvarez, Kudus, Timber en Bassey niet in 1 keer worden uitbetaald maar gespreid over een periode. Daardoor kan je een liquiditeitsprobleem krijgen terwijl je weet dat het geld nog wel binnen gaat komen.

Daarmee wil ik niet zeggen dat Ajax er per se goed voor staan, of veel te besteden hebben, zeker niet naarmate ze vaker CL voetbal mislopen. Maar een lening betekent ook niet direct dat je een kritiek probleem hebt. Real Madrid heeft een schuld van een miljard.

15 maart 2024 om 17:51

Ik hoop namens heel wat Ajacieden dat het nu eindelijk klaar is met Nederlandse spelers te halen. Ze komen stuk voor stuk te kort en hebben allemaal pijntjes als het niet lekker loopt. Doe mij maar een stuk of 3-4 Zuid-Amerikanen die met het mes tussen de tanden strijden tot het laatste fluitsignaal. Van mij mag deze man ook letterlijk alle Mislintat aankopen wegdoen deze zomer. Ik hoop oprecht dat deze man minstens 7-8 spelers verkoopt komende zomer.

De Lang moet gewoon hoofdscout blijven en geen TD. Wat we wel nodig hebben is een TD die samen met De Lang en Beuker kijkt naar spelers en eigenlijk gewoon alleen mensen kan binnenhalen als ze er alle drie over eens zijn dat de desbetreffende speler/trainer een toegevoegde waarde is voor Ajax. De Lang en Beuker zullen ongetwijfeld inmiddels een stapel rapporten hebben liggen over de huidige spelers en met dank aan Dave Vos ook rapporten over welke spelers kunnen doorbreken, nu ook nog een stapel rapporten over zomeraankopen en gewoon z.s.m. toeslaan.

15 maart 2024 om 08:24

In ieder geval heeft hij al gezien dat er geen rechtsbuiten is. Dat zeggen wij supporters al een heel seizoen. Gisteren ook geen enkele dreiging over de vleugels. John had in de rust natuurlijk Taylor en Hlynsson eruit moeten halen want niemand die ze gezien heeft de eerste helft. Dan had hij bij gebrek aan anderen Godts en Forbs moeten brengen. Zo was het kansloos maar heeft Kroes in ieder geval goed kunnen zien hoe slecht en armoedig het gewoon is. Een omdat het slecht gaat zie je Bergwijn en Berghuis ook niet snel terugkeren van hun blessures. Weg met die gasten en fors doorselecteren. Hij heeft inderdaad een hoop werk te verrichten.

Wim Jonk of Wesley Sneijder zijn geschikte kandidaten.

Haters zullen zeggen Wesley Sneijder arrogant bla bla bla, maar hij ziet wel wat een goede speler is en wat niet, en heeft een behoorlijk netwerk.

Die Noslin van Fortuna die nu in Italië speelt is hier wel een goed voorbeeld van, zou een prima speler voor Ajax zijn geweest.

15 maart 2024 om 08:23

Jammer dat je mensen die het niet eens met je zijn meteen haters noemt. Het grootste bezwaar van Wesley vind ik dat Wesley vooral Wesley belangrijk vindt. Hij is te prominent aanwezig. Dat gaat beslist leiden tot frictie. Ik ben het met je eens dat hij een netwerk heeft, maar dat hebben meer mensen. En dat hij het een keer goed gezien heeft wil natuurlijk niet altijd wat zeggen. Als analist vind ik Wesley niet overtuigend en zegt vrij veel, maar ondertussen helemaal niets. Ik zou toch eens overwegen\, als ik Kroes was, om met Seedorf te gaan praten. Heef ook dat netwerk, is minder prominent aanwezig, is een pientere gast (waar ik bij Wesley daar wel aan twijfel) en straalt rust uit. Als hij gesteund door een goede hoofdscout en een werkende organisatie zijn werk kan doen zie ik daar wel potentie in.

15 maart 2024 om 09:13

Het lijkt mij sowieso wel handig om zulke oud voetballers binnen ajax te houden voor een bepaalde rol.

Ajax heeft zoveel spelers, die zeker nog goede netwerk hebben overal. Je hoeft ze geen hoofdscout ofzo direct te maken, maar een functie.

15 maart 2024 om 09:38

Ik snap je punt en ben het ook deels met je eens.

Lees nu alle reacties eens op mijn bericht, mensen benoemen nu alleen Sneijder zijn karakteristieke trekjes op tv, maar puur op basis van voetbalkennis en zijn gigantische netwerk is hij toch meer dan een prima kandidaat?

Met alle respect maar je moet toch kijken wat de functie eisen zijn en niet of hij sympathiek overkomt op tv.

15 maart 2024 om 11:22

Ik denk dat een persoon als Seedorf ook nodig is om draagkracht onder de supporters te behouden gedurende de moeilijke transformatie. Geen slechte optie denk ik.

15 maart 2024 om 13:34

mr knowledge

maar moet je mensen met kwaliteiten als bestuurder of als oud voetballer aannnemen ? wil je nog een keer een van de Sar aannemen ?

15 maart 2024 om 14:24

Nee, ze moeten inzichten hebben in zowel voetbal als in besturen. Wij willen een nieuwe Overmars, minus de dickpics.

Alleen bestuurderskwaliteiten zonder voetbalinzicht is ook verschrikkelijk, zie Van de Boog, Ten Have, de huidige RvC, etc.

15 maart 2024 om 14:45

Hij kijkt bij red bull, wellicht komt horner wel 😉

15 maart 2024 om 15:16

Overmars is net weg en nu wil jij de volgende man binnenhalen die normen en waarden vrij interpreteert.

15 maart 2024 om 08:29

Noslin hahaha. Dit is precies waar Ajax heel erg moet gaan opletten door zulke spelers niet te gaan halen. Je bent nu zo matig dat het lijkt dat veel meer spelers een versterking kunnen zijn. Spelers die normaal niet in de buurt komen worden nu opeens gezien als verbetering en dat wordt heel gevaarlijk. Het is nu meer dan ooit belangrijker om de scouting goed neergezet te hebben.

15 maart 2024 om 09:43

Jij hebt geen vertrouwen in spelers die bij bijv een Fortuna uitblinken?Feyenoord haalt die verdediger van Zwolle.PSV haalt Veerman van Heerenveen.En Ajax moet ze maar opleiden of kopen uit het buitenland?Een Noslin en Driouech zijn juist goekope opties die je kunt nemen als top 4 clubs.

15 maart 2024 om 10:02

Ben je soms het verleden vergeten? Ajax heeft bergen spelers uit de ED gehaald en telkens hadden we de grootste moeite om Europees iets te laten zien

15 maart 2024 om 10:07

Feyenoord haalt Diemers van Fortuna, PSV haalt Drommel van Twente, Ajax heeft oa Sulejmani bij Heerenveen opgepikt. Voor elke speler die bij middenmoters of zelfs degradatiekandidaten uitblonken en het bij de top 3 goed hebben gedaan kan je er minstens 1 noemen en vaak nog wel meer die het slecht hebben gedaan en het niveau uiteindelijk toch niet aan konden. Verder zou ik meer vertrouwen hebben in een uitblinker van Stuttgart (Sosa) dan een uitblinker van Fortuna, puur omdat Stuttgart op een hoger niveau voetbalt, maar Sosa laat wel zien dat de club waar spelers hebben gevoetbald geen reet zegt over de kwaliteit van de speler.

15 maart 2024 om 08:37

Sneijder moet je absoluut niet doen. Hij is te prominent aanwezig en heeft niet genoeg ervaring op dat gebied.

15 maart 2024 om 08:56

Dat zit je selectie vol met kerels als Halilovic. Dan denk je nog met weemoed terug aan Mislintat denk ik.

15 maart 2024 om 08:58

Wesley Sneijder was een begenadigd voetballer, maar meer ook niet. Die man is echt niet slim en capabel om zo’n functie te bekleden. Je zou hem prima als scout kunnen proberen, maar meer ook niet. Ook echt te kinderachtig om mensen met een andere mening een hater te noemen. Hoe oud ben je?

15 maart 2024 om 09:48

Wesley Sneijder is een begenadigd voetballer meer ook niet?

Op basis van wat kun jij dit vinden, is hij al ergens ontslagen omdat hij niet functioneerde?

Je oordeelt al op voorhand negatief zonder onderbouwing, dan ben je toch in zekere zin een hater?

15 maart 2024 om 10:17

Jij bent een anti-hater, jij oordeelt op voorhand al positief zonder onderbouwing.


Als je dit nu leest zie je dan zelf ook dat je suggestie volledig uit gebakken lucht bestaat?

15 maart 2024 om 11:16

Hij heeft toch ook nergens op bestuurlijk niveau gewerkt. Sneijder was een topvoetballer en dat moet hij koesteren en verder weinig ambities hebben. Zie ook v Basten, vd Vaart en nog een paar.

15 maart 2024 om 14:54

Ik benoem echter 2 punten waarom ik hem geschikt vind, best moeilijk lezen natuurlijk als je uit bent op likes met een niks zeggende reactie.

15 maart 2024 om 09:32

Sneijder op basis van wat? TD is een van de zwaarste banen binnen het voetbal. Tijdens de transferperiode werk je 80 uur per week, ook als je geen zin hebt. Je moet soepel met mensen om kunnen gaan en tactisch zakelijk zijn. Het vraagt ontzettend veel competenties. Een groot deel van de eredivisie ploegen heeft al moeite geschikte mensen te vinden omdat niemand die functie wil oppakken. Daarom zijn ploegen het gaan invullen met een Technisch hart. Ik zie Sneijder niet geschikt voor zo n baan en al helemaal niet nu er zo n puinzooi is. Daar moet een ervaren man op.

15 maart 2024 om 15:11

Liever kluivert

Oef dan trekt hij toch wel een grote broek aan als hij ook nog TD wil zijn. Er is nogal wat op te lossen in Amsterdam. Ik zou, als ik hem was, de juiste mensen aanstellen zodat hij focus kan hebben op het managen van de organisatie. Ik vertrouw de RvC helemaal niet. Daar zitten teveel ego's tussen die azen op de positie van Kroes, of hu eigen mannetje daar willen neerzetten. Bij Feyenoord is het op alle vlakken rustiger en zit er een goede trainer. Dan is die dubbelrol makkelijker in te vullen. Het zou een catastrofale fout zijn om te denken dat Kroes dat ook wel kan.

15 maart 2024 om 10:19

Bij Feyenoord zitten er net zoveel ego’s en verschillende belangen. Is bij beide altijd al geweest, persoonlijk belang boven clubbelang met uitzonderingen daargelaten. Bij Ajax heb ik het idee dat ze alleen sneller de media zoeken om het zo uit te spelen

15 maart 2024 om 13:22

Sinds de tandem Te Kloese/Slot is het al langere tijd rustig binnen Feyenoord hoor. Waar jij naar verwijst is misschien de periode met de Vrienden van Feyenoord en Brard, maar dat is niet meer. Zolang bij Ajax mannen als Van Praag (zie mij eens belangrijk doen) en Van Gaal (geen toelichting nodig) achter de schermen aan de touwtjes trekken, krijgt ook een man als Kroes nooit de volledige vrijheid om zijn ding te doen.

Wat er ook staat te gebeuren ik ben in ieder geval blij dat er nu iets gaat gebeuren.
Ik hoop dat Kroes deze puinhoop een beetje vorm kan gaan geven met De lang en Beuker.

Zoals gisteravond (wat wel de verwachting was) was erg pijnlijk als supporter. Er mag nu wel de conclusie getrokken worden dat op een Ramaj en misschien Manssverk na iedereen die is aangetrokken moet vertrekken. Wat aan abominabel niveau.

15 maart 2024 om 09:03

Ach die Mannsverk is ook niet het niveau dat Ajax moet nastreven. Heb je gisteren niet gezien? Veel balverlies, schuldig aan 2 goals en een oerdomme rode kaart.

En Ramaj is ook geen topper. Voetballend veel te nonchalant en brengt continu zijn achterhoede in de problemen. Geeft geen leiding is veel te snel opgefokt. Was gisteren ook drama.

15 maart 2024 om 11:30

Ik heb gister wel degelijk de wedstrijd gezien, maar in tegenstelling tot jou beoordeel ik zijn optreden niet op 1 wedstrijd waarin de gehele selectie door het ijs zakte.

Manssverk heeft in andere wedstrijden wel degelijk laten zien over kwaliteiten te beschikken. Op basis van dit seizoen kan je Ramaj en Manssverk in ieder geval niet afschrijven. In tegenstelling tot de andere spelers die continu door het ijs zakken.

15 maart 2024 om 13:24

Ramaj zag ik gisteravond ook weer gewoon de nodige fouten maken hoor. En dat heb ik al meerdere wedstrijden gezien van hem.

Die man heeft z’n koffie nog niet kunnen pakken of het eerste artikel staat er al😅

15 maart 2024 om 08:28

De volgende Messias in het rijtje, dat verdient een artikel (of 2, 3 etc.). Ik ben benieuwd of dit dan de grote ommekeer wordt, zoals de komst van Henderson zou moeten zijn.

15 maart 2024 om 08:48

Lekker in je echo kamer blijven staan Bimbooro, er is geen Ajacied die heeft geroepen dat Henderson "de verlosser" o.i.d. zou worden. En iedereen was het duidelijk eens: er in dit piepjonge Ajax moest ervaring en een leider komen. Maar vooralsnog is er geen Ajacied geweest die wel even riep dat Henderson het beste is wat Ajax de afgelopen jaren zou over komen. Maar het is duidelijk dat je liever makkelijk probeert te scoren bij het publiek.

15 maart 2024 om 09:08

Die waren er wel en ook zeker hier op Voetbalzone. En dat begrijp ik ook wel want het was een grote naam. En zijn komst gaf hoop. En hoop doet leven. En hij geeft ook wel leiding maar kan ook het verschil niet maken. Daar is hij maar ook de selectie simpelweg niet goed genoeg voor. Hij zal volgend jaar ook gewoon een nuttige speler zijn. Maar een topper is hij al lang niet meer.

15 maart 2024 om 12:04

Lees dan voor de gein even die artikelen terug. Daar werd al aan plek 2 gedacht en het lek zou zeker boven zijn. Is verder ook helemaal niet erg, want zulke dingen gebeuren bij elke club die het zwaar heeft.

15 maart 2024 om 13:28

Jij gaat er nog vanuit dat hij nog een jaar blijft. Het zou mij niets verbazen als hij na het EK gewoon weer weg is hoor. Dat was ook zijn reden om voor Ajax te kiezen: als eerste zijn belasting aangifte en als tweede zijn plekje in het Engelse elftal beschermen.

15 maart 2024 om 08:28

Bereid je maar voor op een tsunami aan Kroes artikelen.

15 maart 2024 om 08:57

En dan de media met termen die het, zonder de inhoud ervan te noemen, nu goed doen: redbull concern, Feijenoord model….

Maar wat nou als je gewoon terug gaat naar het Ajax model van pak m beet 2 jaar geleden? Ik denk dat de organisatie daarvoor al staat, maar je hebt alleen de juiste poppetjes nog nodig

Een 'Feyenoord' model bij Ajax. Het wordt steeds bijzonderder. Niets mis met die constructie en lekker goedkoop

15 maart 2024 om 09:32

Genoeg mis met die constructie en dat roep ik als Feyenoord fan. Dat het nu sportief goed gaat betekent niet dat ook meteen iedere structuur er achter goed is of de nieuwe ideaal zou moeten zijn.

15 maart 2024 om 09:35

Deze constructie doen we ook bij FC Groningen. Voornaamste reden? We konden geen TD vinden en waren bang voor een nieuwe Fledderus (onze Mislitat). Het valt me nog niet tegen maar vraag me af of de macht en kennis dat niet te veel bij een paar personen ligt (bij ons met name Gudde, Beuvink en Langeler). Lijkt me ook ontzettend zwaar om zoiets langdurig vol te houden

Na van Gaal, van Praag, Henderson start de volgende grote redder van Ajax vandaag. Ik ben benieuwd.

15 maart 2024 om 09:38

Lopen van Gaal en van Praag nog rond in de Arena? Waarom staat Louis niet naast van ‘t Schip op het trainingsveld om hem te helpen. Met zijn Ajax hart moet hij iedereen zijn ego opzij zetten en nu vechten voor het hoogst haalbare en zich niet verschuilen.

Kijk mij een stoere directeur zijn..
Ik ga heel stoer doen dan kom ik gelijk goed binnen bij de harde kern.
Dit gaat niets worden , zie je nu al.

15 maart 2024 om 13:08

De wonder dokter is gearriveerd. Ben eens benieuwd of hij kan toveren. Want sprookjes bestaan niet.

Ik lees hier alleen maar dingen als netwerk en transferperiode wat mij doet denken dat meer dan 80% niet weet wat een TD doet binnen een club.
Bij Ajax is het technische beleid zo verrot dat er niemand iets van zegt dat de eerste elftal trainer zo maar even het spel systeem veranderd terwijl de jeugd onder hele andere criteria opgeleid worden. Te gek voor woorden.
Maar laat ze maar lekker zo door modderen en iemand bij Red Bull weg halen om nog meer de club uit te hollen en nog dieper in een identiteitscrisis te trappen. Ik zal het lachend toezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren