Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroatië en Spanje voeren gezamenlijk drie wijzigingen door voor finale

Laatste update:

De opstellingen van Kroatië en Spanje voor de finale van de Nations League zijn bekend. Aan de kant van Kroatië kiest bondscoach Zlatko Dalic ervoor om één wijziging door te voeren ten opzichte van de wedstrijd tegen Nederland (2-4). Martin Erlic vervangt Domagoj Vida in het hart van de defensie. Bij Spanje zijn er twee wijzigingen waar te nemen vergeleken met de wedstrijd tegen Italië (2-1). Fabián Ruiz en Marco Asensio starten, wat ten koste gaat van Mikel Merino en Rodrigo Moreno. De wedstrijd begint om 21.00 uur en is te zien op NPO 1.

Aan de hand van de 37-jarige spelmaker Luka Modric wist Kroatië in de verlenging op imposante wijze af te rekenen met Nederland. De Kroaten zijn slechts één wedstrijd verwijderd van het winnen van hun eerste prijs in de geschiedenis. Het Balkanland is op papier gewaagd aan Spanje, waardoor een nieuwe verlenging tot de mogelijkheden behoort. Dalic en zijn team zijn daar op voorbereid, zo liet hij weten tijdens de afsluitende persconferentie op zaterdag. "We zijn voorbereid op elk scenario. We hebben met dit team zeven verlengingen of strafschoppen meegemaakt en hebben zes keer gewonnen. Het laat de mentale kracht en karakter van mijn team zien."

Na de gloriejaren tussen 2008 en 2012 wist Spanje geen prijs meer te winnen. De finaleplaats in de Final Four is bovendien een ultieme kans voor bondscoach Luis de la Fuente, die na de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (2-0) veel kritiek over zich heen kreeg. Na een lang seizoen zullen de spelers van la Furia Roja enigszins vermoeid zijn, maar de bondscoach wil van niets weten. "Ze zijn er prima aan toe, niemand gaat ons teleurstellen. We gaan er zondag vol voor. Ik geloof dat mijn team op het juiste moment heeft gepiekt. Motivatie overkomt alles." Joselu zorgde tegen Italië vlak voor tijd voor de winnende treffer. Het zijn mooie tijden voor de spits, die naar verluidt spoedig tekent bij Real Madrid.

Opstelling Kroatië: Livakovic; Juranovic, Sutalo, Erlic, Perisic; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Ivanusec.

Opstelling Spanje: Unai Simón; Navas, Le Normand, Laporte, Alba; Rodri, Ruiz; Asensio, Gavi, Pino; Morata.

Welk land wint de Nations League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag me af hoeveel man hier naar gaat kijken. CLfinale was al relatief weinig, en dit potje spreekt (mij iig) nog een stuk minder aan. Ik sla over, zal me verrassen als uiteindelijk een miljoen deze pot bekijkt.

Ongelooflijk dat je als misschien vijftiende keus in Frankrijk wel basisspeler bent in Spanje, die twee Fransozen daar achterin geven Spanje naar mijn idee wat meer sympathie. Dos Baguettos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren