Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek uit onverwachte hoek voor Van Gaal: ‘Dit gaat nooit werken’

Laatste update:

Kenny Dalglish en Arsène Wenger nemen het voor Louis van Gaal op. De manager kreeg de laatste tijd bakken met kritiek over zich heen, omdat zijn Manchester United in de slotfase tegen West Ham United lange ballen hanteerde en het spel de supporters nog altijd niet kan bekoren. Oud-middenvelder Paul Scholes noemde United afgelopen vrijdag zelfs ‘miserabel’.

/

“Het was toch heel logisch dat United lange ballen ging gebruiken? Waarom zou hij zich daartegen moeten verdedigen”, zegt Arsenal-trainer Wenger. “Een intelligent team weet wat op welk moment zijn sterke punten zijn. Ik denk niet eens dat Van Gaal zijn team heeft opgedragen om longer te gaan spelen, maar toen Marouane Fellaini in het veld kwam, sloop dat er automatisch in. Dan zeggen ze tegen elkaar: Fellaini staat bij Robin van Persie en Wayne Rooney. Zo moeten we kunnen scoren. Dat is toch logisch?”

“De stijl mag misschien niet iedereen even goed liggen, maar het belangrijkste is de positie op de ranglijst”, vult Dalglish in de Daily Mirror aan. “Ze hebben ook veel blessures gehad en hebben in de zomer een aantal nieuwe spelers gekocht. Die hebben ook tijd nodig om te wennen. Het belangrijkste voor United is de plek op de ranglijst, dat is belangrijker dan de manier waarop er gespeeld wordt.” The Mancunians staan momenteel derde in de Premier League.

/

Bolt
De Jamaicaanse topsprinter Usain Bolt, tevens groot fan van Manchester United, is geen liefhebber van de aanpak van Van Gaal. “Als je een nieuwe tactiek wil toepassen, moet je eerst nagaan of die tactiek wel bij de spelers past. De huidige passing method gaat nooit werken bij dit elftal. United heeft daar de spelers niet voor. Met Ryan Giggs en Paul Scholes had het wel gekund, ja. Juan Mata is goed, maar te klein. Wayne Rooney is goed, maar als middenvelder wat traag. Je moet gasten als Eden Hazard hebben of een paar jongens van Arsenal”, aldus Bolt in de Daily Mail.

Vind je de kritiek op Louis van Gaal terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
15 februari 2015 om 14:27

Ricking08 zegt ook niet dat Bolt het niet snapt omdat hij een spurter is. Hij leidt waarschijnlijk af uit een uitspraak als "mata is te klein" (wat dan met Messi, Iniesta, Xavi, Aguero,...) en "enkele jongens van Arsenal" (bedoelt hij Sanchez en Santi? want die zijn even groot als de te kleine Mata). Zijn uitspraken zijn gewoon vreemd. Daarom neemt ricking08 aan dat "de beste stuurlui..."

De mening van Wenger zou mij ook meer doen. Maar Bolt heeft wel gelijk dat het spel op geen zak trekt.

Juan Mata is goed, maar te klein? Die jongens van Arsenal zijn niet groter. Rare opmerking

Wie stemt er nu op nee bij de poll? Natuurlijk is de kritiek terecht, LvG zit er al maanden en zijn elftal speelt slechter dan sommige ploegen in de voorbereiding... Moyes deed het nog beter. LvG profiteert van de falende concurrentie en pakt enkel punten door de individuele kwaliteit van zijn spelers.

15 februari 2015 om 12:37

Het is niet goed genoeg maar toch echt wel beter dan moyes. 3de plek is zeker niet slecht

15 februari 2015 om 12:42

Het spel is niet beter. De resultaten misschien een klein beetje, maar Moyes had dan ook geen Rojo, Herrera, Di Maria en co. Dat ze nu 3e staan ipv 7e komt door de falende concurrentie (en het feit dat ze geen CL spelen tijdens de week).

15 februari 2015 om 12:48

Aan de andere kant heeft van gaal veel meer last gehad van blessures. Verder is het spel, hoe gek het ook klinkt, wel degelijk beter. Vorig jaar was het echt een drama. Verder heeft van gaal tenminste niet de uitstraling van een zak aardappelen zoals moyes. Ook belangrijk.

15 februari 2015 om 12:49

En hij heeft de spelers onder controle. Vorig jaar was het echt gerommel in de spelersgroep.

15 februari 2015 om 12:49

Van Gaal heeft ongeveer 200 miljoen meer uitgegeven dan Moyes. Natuurlijk is de kritiek terecht als je dan slecht speelt en nauwelijks van Burnley kan winnen.

15 februari 2015 om 13:07

Asroma8
Gerommel in de spelersgroep? Daar heb ik niets van gehoord, waar heb je het over? Misschien ben ik het al vergeten.

Die blessures, tjah, da's pure pech waar LvG weinig aan kan doen. Maar met zo'n brede kern kan hij weinig klagen, wij hebben er elk jaar belachelijk veel. Het spel vind ik nu zeker niet beter, maar daarover kan je twisten.

15 februari 2015 om 13:22

Blind, Di Maria, Rojo en Falcao. Shaw is door Moyes gescout en Herrera heeft de club zelf gehaald.

15 februari 2015 om 15:06

Infama
Dit lijkt me wel. Als LvG altijd al van plan was om Rooney op het middenveld te gebruiken hadden ze inderdaad wel een spits nodig. Maar dan geen Falcao die z'n oude niveau al tijden niet meer haalt. (vooral door blessures)

Het lijkt me sterk dat Woodward beslist om Falcao aan te trekken, zonder dat LvG daar iets over te zeggen heeft. LvG krijgt gewoon carte blanche

15 februari 2015 om 15:40

Infama,

Dat er een spits is aangetrokken vind ik niet vreemd. Welbeck liet al maanden weten graag meer te willen spelen en dus voorzag iedereen al dat hij zou vertrekken en er iemand anders zou komen.

Echter zet ik zoals jou wel de nodige vraagtekens bij de speler Falcao, dat is nou niet het type dat hij nodig had. Al helemaal niet wanneer je V.gaal al weken hoort over 'pace' en 'creativiteit' in de spits, iets wat Falcao allebei niet bezit.

15 februari 2015 om 12:42

Leuk dat jij iedere keer weer zegt dat Moyes het beter deed, en als mensen dan jou daarop aanspreken en met goede argumenten/feiten komen, jij helemaal niet meer reageert. Maar in elk volgende artikel over van Gaal kom je weer aan met je ''moyes was beter''.

15 februari 2015 om 13:05

Ten eerste, sorry dat ik niet elke dag 3 uur op voetbalzone zit en regelmatig geen berichten krijg dat er iemand op mij heeft gereageerd. Vroeger kreeg ik dat, ik snap niet waarom ik dat nu niet meer krijg. Denk aub eens verder dan je neus lang is...

Ten tweede, iedere keer weer? Dit is waarschijnlijk reeds de 3e of misschien 4e keer, sorry. Vorige keer waren er verschillende Utd fans die akkoord gingen dus ik zal wel geen zo'n grote onzin verkondigen, denk ik? Als iemand met argumenten/feiten komt, ga ik daar graag op in.

Ten derde, jouw bericht bestaat ook gewoon uit jouw mening, zonder 1 feit. Toon me een link naar een/meerdere artikel(s)... Dus 't is maar een domme reactie.

15 februari 2015 om 13:18

Je eerste gedeelte van je reactie: Dat kan. Maar het is nu al meerdere keren het geval geweest, en het valt gewoon op hoe je maar steeds vol probeert te houden om even te laten weten hoe Moyes het wel niet beter deed.

Ten tweede: Natuurlijk kunnen er fans zijn die het met je eens zijn. Er zijn echter ook fans die het met je oneens zijn. En dat jij niet daar op reageert, is voor mij gewoon een teken van; e wil niet met mensen discussiëren erover en koste wat het kost, je standpunt aanhouden.

Ten derde, ik wou ook niet een lang a4 voor jou typen zodat je uiteindelijk toch niet meer zal reageren, maar als je benieuwd bent, wil ik je best wel mijn mening geven erover met een paar feiten erin. Komt die:

Er zijn nu meer punten gehaald dan Moyes vorig jaar had rondom deze tijd. Van Gaal heeft meer kunnen besteden, dat klopt. Maar moest het in de eerste seizoenshelft met ongelofelijk veel blessures doen(rojo 2x geblesseerd geraakt, Shaw 3x, Di Maria 3x, Falcao 1x, Blind 1x, Herrera 3x onder andere). Ze staan nu 3e ipv 7e(ja vast omdat de concurrentie het er ook bij laat zitten, maar dat doet er niet minder om waar ze nu staan.) Tegen Liverpool konden ze bijv geen 1 van de nieuwe aankopen halen, maar hebben ze wel 3-0 gewonnen. De spelers, board en meeste fans staan nog steeds achter van Gaal. Dat was bij Moyes anders. Er was geen cohesie in de spelersgroep, de fans wilden Moyes vanaf het begin al niet en de board had duidelijk ook geen vertrouwen in hem. Het spel is niet iets wat ik graag wil zien van Manchester United, maar onder Moyes was het zeker niet beter. Moyes kreeg overigens ook een kampioensgroep, van Gaal kreeg een groep die 7e was geworden(dat is voor Manchester United gewoon erg triest laag). En dat niet alleen, er gingen 3 leiders(evra, Vidic en Rio) weg. Door de blessures moest van Gaal het met nog minder ervaren spelers doen(blackett en Mcnair). Mede door de blessures heeft van Gaal ook niet de spelers tot in elkaar kunnen laten inspelen. Moyes kreeg overigens ook genoeg budget, Woodward was daar gewoon makkelijk in. Het was echter Moyes die bleef treuzelen en treuzelen, waardoor spelers uiteindelijk niet meer kwamen en toen op het eind was daar Fellaini. Moyes gebruikte Fellaini compleet op de verkeerde positie(hoe dan? Als je hem al zo lang kent) en ook door blessures was Fellaini de pispaal van Manchester United.

En je laatste zin..... ''het is maar een domme reactie''? Normaal reageren kan je ook niet?

15 februari 2015 om 14:20

Helaas therosepetal. Belgunner is er weer met de staart tussen de benen vandoor gegaan hahah. Ben het overigens wel met je eens, maar hij maakt het zich vaak onmogelijk door zijn gedrag. Slechte resultaten en arrogante houding van LvG is meestal de negatieve doorslag. Als het goed gaat is er niks aan de hand zie Nederlands elftal O.a..

15 februari 2015 om 14:55

Kijk, je 'beschuldigt' mij weer van allerlei zaken zonder een voorbeeld (link) waar ik om vraag. Da's flauw. "vol houden hoe Moyes het wel niet beter deed" en "koste wat kost je standpunt aanhouden"?

Welnee. Als een doorgewinterde Utd fan mij verlicht met nieuwe inzichten heb ik er geen enkel probleem mee om mijn mening aan te passen, desnoods met een bocht van 180 graden. Dat van die domme reactie had ik inderdaad niet moeten typen, maar ik vind deze belachelijke beschuldigingen mateloos irritant. Wil je me gewoon publiekelijk te kijk zetten ?
Ik kan niet normaal reageren volgens jou, maar jij bent het wel die direct op de man begon te spelen. "leuk dat jij..." Grappig.

Inhoudelijk dan, met het aantal blessures ben ik ook weinig. Liever 3x een week dan 1x 3 maand. Op injuryleague is te zien dat Man Utd nét iets meer geblesseerden heeft gehad dan Arsenal, en da's inderdaad veel, want Arsenal heeft er ook altijd belachelijk veel.
Sowieso ben ik benieuwd op welke plaats ze het seizoen eindigen, want het resterende programma is moeilijker dan voor de meeste andere clubs die meestrijden om te top -4.

Dat ze nog achter LvG staan vind ik wel vreemd, maar goed, de kritiek wordt ook steeds luider, zoals van een Scholes, zijn krediet raakt stilaan op.

Dat van die kampioensgroep is natuurlijk geen waar. Ja, ze werden kampioen dankzij Saf, maar dat was geen kampioensgroep. Een City had een veel betere selectie. LvG heeft trouwens nog alle spelers, op een te oude Ferdinand, Vidic... na.
LvG mag dan wel blessures hebben maar heeft ook een veel bredere kern. Getuige een Januzaj, die vorig jaar uitblonk en nu op het achterplan verzeild is geraakt. Maar Moyes kreeg het budget niet van een Lvg, en hij had de pech dat Kroos en Cesc niet kwamen, net als Herrera.

Fellaini vond ik ook een vreemde zet, dat kan je Moyes wel aanwrijven, want die weet inderdaad dat Fellaini op z'n best is als cam/2e spits en zeker niet als cm of cvm.

Maar overall vind ik echt dat Moyes het niet minder heeft gedaan, vooral door het zwaardere programma (lvg direct eruit in League Cup en geen CL) en veel minder uitgaven.
LvG pakt misschien een klein beetje meer punten, maar dat mag ook wel en 't is niet zijn verdienste. Het zijn flitsen van de sterren (rvp, Di Maria...) Hij heeft ook 'geluk' dat Liverpool, Spurs en Arsenal zo belachelijk zwak speelden in het begin van het seizoen en pas de laatste weken op dreef raken.

15 februari 2015 om 14:59

wieniet
Flauwerik. "met de staart tussen de benen vandoor gegaan"? Sorry dat ik tussen 13:18 en 14:20 niet op vz zat... Wat een belachelijke reactie

15 februari 2015 om 15:32

Belgunner,

Moyes was gewoon niet goed genoeg. Te groot voor het servet te klein voor het tafellaken. Er was niks positiefs op te noemen 10 maanden na zijn aanstelling. Dan moet je gewoon je conclusies trekken en uit elkaar gaan.

- De spelersgroep was het vertrouwen in hem verloren
- De tactiek leek nergens op
- Het spel was werkelijk dra-ma-tisch
- De transferperiodes waren faliekant mislukt (enerzijds door de incompetentie van Woodward, anderzijds door het twijfelen en treuzelen van Moyes zelf).
- Ook tijdens de interviews zag je een aangeslagen man. Iemand die was gebroken maar ook duidelijk gekrent in z'n eer en ego

Dat Moyes niet over hetzelfde budget beschikte klopt niet. Hij had evenveel vrijheid als V.gaal maar weigerde iets anders te proberen dan hij kende.

Van Gaal is niet gevrijwaard van kritiek en tot dusver ben ikzelf ietwat teleurgesteld in zijn periode tot nu toe, maar er worden in ieder geval punten gesprokkeld en het team straalt tenminste vertrouwen uit in de manager en zijn werkwijze. Iets wat je onder Moyes gewoon niet meer zag. Laat er geen toeval over zijn dat als LvG zo doorgaat hij het uiteindelijk ook gewoon niet gaat redden, en daar zal ik ook geen traan om laten evenals Moyes.

16 februari 2015 om 11:43

Oke, jij volgt het beter dan ik, maar ik heb het gevoel dat Van Gaal het ook niet meer weet en alle mogelijke systemen uitprobeert. Het team lijkt mij weinig vertrouwen in hem te hebben, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

Denk niet dat van gaal wakker ligt van iemand die niets betekent in de voetballerij.

Lol Mata te klein en dan Hazard en wat spelers van arsenal (wss Sanchez, Cazorla, Wilshere) opnoemen. Minstens even klein

15 februari 2015 om 13:05

Ik vind dat Sanchez en Cazorla een stuk breder uitzien dan Mata. Özil zou ook beter passen bij United dan Mata denk ik qua fysiek.

Niemand die Mata te klein vond toen hij bij een prima draaiend Chelsea twee keer achter elkaar speler van het seizoen was. Wat een onzin.

15 februari 2015 om 13:07

Misschien kan hij de duels minder aan dan toen. Mata is overigens ook niet meer de speler in zijn tijd bij Chelsea.

15 februari 2015 om 13:12

Ik geloof niet dat Mata minder is, maar bij Chelsea speelde hij in een redelijk uitgebalanceerd team, op zijn favoriete positie en liepen er niet 5 andere spelers op zijn positie.

15 februari 2015 om 13:19

Mata heeft dit seizoen ook steeds op zijn favoriete positie mogen spelen en op 1 of 2 wedstrijden na, heeft hij niet indruk kunnen maken met zijn spel.

Wat weet bolt over hoe je een club moet leiden? Ik zou bolt met alle respect alleen over hardlopen tips vragen.

Bolt blijft wel een grote guy die ik respecteer vanwege zijn talent in hardlopen.

Ik volg man und niet maar als lvg die tactiek hanteert dan zal er een reden zijn. Elk manager heeft ingrijpend tactieken. Laat ze die lekker uitproberen.

Ik ben bang dat Van Gaal nog even uitleg gaat geven aan Usain Bolt hoe hij toch niet tiendes van secondes kan pakken...

15 februari 2015 om 13:42

Ha lol dat kan ik hem ook nog wel vertellen.

Die Van Gaal heeft al zoveel tactieken geprobeerd en nu blijft hij bij deze, die al helemaal niet werkt. Er zit gewoon geen chemie in dit elftal en met 200miljoen heeft Utd niks bereikt. Ze staan 3e ja, dat klopt maar is ook mede door dat Arsenal zo slecht en zoveel punten heeft gemorst... Daarnaast kan Utd niet het seizoen eindigen als 3e. Arsenal heeft weer de spelertjes fit en spelen goed voetbal. Tottenham speelt de laatste tijden ook goed en ze staan immers allemaal 1 punt los van elkaar.

Haha! Usain Bolt die kritiek uit op Louis van Gaal. Het moet niet gekker worden. Ik krijg er zelfs plaatsvervangende schaamte van

Deze kop kan ook werken als de koffiejuffrouw van de Curlingvereniging van Doornspijk geciteerd zou worden.

Zoals bovenstaand persoon al zegt: Bijna om je als lezer voor te schamen dat je dit op een voetbalforum wordt voorgeschoteld. Hoezo moet Bolt hier een platform krijgen? Omdat hij United zo leuk vindt?

Ik denk dat je met 200 miljoen niet per direct resultaat kan boeken en ik denk gewoon dat Louis van Gaal niemand zal teleurstellen. Zijn werkmethode werkt altijd. Hij analyseert de tegenstanders altijd tot de puntje en geeft elke wedstrijd zijn spelers een andere taak. Als een trainer gewoon doet wat hij doet. Dan komt het meestal wel goed. Lucescu gebruikt ook dezelfde methode, Ancelotti, Guus Hiddink en Jose Mourinho ook. Arsene Wenger, Guardiola en Cocu spelen gewoon hun eigen spelletje. Die hebben niet veel met analyseren te maken. Je hebt trainers met bepaalde methodes en Louis van Gaal is gewoon de meester van Jose Mourinho en van Guardiola geweest. Het is onmogelijk dat hij zal mislukken met Manchester United.

Zo lang Van Gaal chamions league haalt mogen ze kritiek geven maar dan heeft ie het wat mij betreft niet slecht gedaan. Punten zijn gewoon erg belangrijk en je zult zien. Geef deze man langer de tijd en er wordt fantastisch voetbal op de mat gelegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren