Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Rooney zwelt aan: ‘Zo’n speler kan je niet opeens afschrijven’

Laatste update:

Wayne Rooney komt steeds nadrukkelijker ter discussie te staan bij Manchester United. De bijna dertigjarige aanvaller kroonde zich weliswaar tot recordtopscorer van de Engelse nationale ploeg, maar scoorde sinds 4 april pas één keer in de Premier League en wacht bovendien al bijna een jaar op zijn eerste uitdoelpunt in competitieverband.

/

Hij moet zich er evenwel niets van aantrekken dat enkele fans roepen dat hij zijn beste tijd heeft gehad en misschien moet vertrekken bij de club van manager Louis van Gaal. Dat zegt oud-middenvelder- en international David Beckham in een interview met de Daily Mirror: “Je kan een speler die zoveel doelpunten heeft gemaakt niet opeens afschrijven. Dat soort spelers kan je altijd de mond snoeren.”

“Als je ouder wordt, moet je alleen je speelstijl aanpassen. Ryan Giggs is een goed voorbeeld. Hij ging op het middenveld spelen en bleef daardoor betrokken bij het spel. Ik denk dat Wayne hetzelfde gaat doen. Hij is een echte doelpuntenmaker, maar hij heeft bewezen ook vanuit de middelste linie te kunnen spelen. Als je zo goed aan de bal bent als Wayne en Giggsy, dan kan je dat.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rooney is natuurlijk een fantastische speler, maar hij is niet van het niveau waar de Engelse media hem voor aan zien.. Althans ik vind hem allereerst geen echte spits, de rol daarachter vind ik meer bij hem passen! Maar het is natuurlijk ook tekenend, dat er eigenlijk geen seizoen voorbij gaat dat hij niet bekritiseerd wordt omdat hij gewoon weg de hoge verwachtingen rond hem niet heeft waar kunnen maken.. Ik heb wel wat meer sympathie voor hem gekregen de laatste jaren en ik had hem graag in 2013-'14 naar Chelsea zien komen!

7 oktober 2015 om 14:55

Hij is gewoon geen fantastische speler. Hij is zelfs niet eens een goede speler. Hoeveel wedstrijden van United kijk jij, want ik nagenoeg allemaal en hij is gewoon echt slecht.
Ik weet dat Rooney ooit een topspeler was, maar dat is al ver achter hem. Hier wordt nog wel eens geclaimd dat ''een rooney een heel seizoen in de spits 25 doelpunten maakt'', ook al heeft hij zijn afgelopen 10 PL wedstrijden in de spits niet één treffer gemaakt.
De volgende stap in het Rooney hypen is dan zeggen dat hij beter bij de 10 positie past. Maar Rooney is niet technisch, heeft waardeloze balaannamen, kan geen man passeren, heeft weinig inzicht voor een ''10'' en zijn passing is op z'n best oké. Overigens is de laatste keer dat hij een man heeft gepasseerd, zoals een aguero dat doet, al heel lang geleden.

Er is maar een plek op dit moment voor Rooney bij United, naar mijn mening, en dat is op de bank. Niet omdat ik het hem niet gun, heb per slot van rekening nog een shirt van hem, maar omdat United op elke positite een betere speler dan Rooney kan neerzetten.

Dit is volledig in lijn met de trend dat de meeste dertigers in de voorhoede het absolute topniveau niet meer aankunnen.

Een rol op het middenveld zoals hij al een geruime tijd gedaan heeft zou ideaal voor Rooney zijn.

LVG heeft liever eens soort 2e spits/valse spits achter de diepe spits.
Hij heeft daar liever geen middenvelder. In dit geval een type Mata.
Deze rol is voor Rooney op z'n lid geschreven. Hij is misschien niet de creatieve speler met steekballetjes. Maar wel iemand die acht de diepe spits kan komen en zo een doelpuntje mee pakt.
In combinatie met de 2 middenvelders achter hem kan dit een perfecte combinatie worden. Dit was in de wedstrijd tegen Southampton heel goed te zien. Vooral het doelpunt van Mata.
Rooney heeft nog zoveel loopvermogen dat hij ook z'n meters kan maken in verdedigend optie.

Hij wordt nu afgeschreven omdat hij niet zoveel doelpunten maakt?
Hij staat nu wel op een andere plek. En Rooney is nooit echt een diepe spits geweest. Van Nistelrooy van Persie en welke andere spitsen er waren. Rooney speelde er altijd omheen of erachter.

Hij is de grootste speler van Engeland qua commercie in de ogen van de media. Dan wordt er natuurlijk veel negatief over geschreven als hij bepaalde cijfers niet haalt.

Maar in dienst van United op deze positie vind ik hem zeker z'n waarde hebben.

Ik zou altijd op deze manier spelen, met Rooney achter de spits. Loopvermogen, inzicht, techniek en een afstandsschot maken hem tot een hele nuttige 10.

De Gea
Darmian
Smalling
Jones/Blind
Shaw
Schneiderlin
Herrera
Mata
Rooney
Depay
Martial
7 oktober 2015 om 14:58

De afgelopen 10(?) wedstrijden die Rooney in de spits begon in de PL heeft hij 0 doelpunten gemaakt, dus ga alsjeblieft weg met je opmerkingen dat Rooney spits moet staan. Begin dit seizoen stond Rooney nota bene nog spits en het was echt afschuwelijk.
Ik neem aan dat jij nooit een wedstrijd kijkt anders snap je niks van voetbal.

Het is allemaal erg simpel inderdaad en alsnog heb jij het fout.

7 oktober 2015 om 17:00

4-4-2 zou inderdaad Rooneys allerlaatste kans zijn, maar waarom zou je het hele systeem omgooien voor een gok, dat één aanvaller er misschien beter van zou gaan spelen, lijkt me raar.
Als het toch zou gebeuren en Rooney kan het ook niet meer in een 4-4-2 dan is het echt klaar met hem en zou hij moeten hopen op een transfer naar Everton ofzo (al denk ik dat hij daar ook niet in de basis zou horen te staan).

8 oktober 2015 om 14:17

Ik heb er geen verstand van omdat jij er een mening op nahoudt, en vervolgens zeg je "zeggen dat ik niks snap van voetbal omdat ik het anders zie is gewoon belachelijk"... juist.

Rooney als 10 speelt gewoon als valse spits, maar wel iemand die verdedigend zijn taken kan oppakken. Dit heeft ie meerdere malen laten zien. Daarnaast, als je 4-2-2 gaat spelen kan je geen Depay, geen Young en geen Mata opstellen, vrij zonde om alleen Rooney te laten renderen.

Niet te veel naar de buurjongen van 8 luisteren.

Ik vind het werkelijk waar zo triest hoe sommige Britten geen kritiek durven te geven op Rooney. Rooney speelt al maanden echt ongelofelijk slecht, zijn laatste wedstrijd waarin ik hem persoonlijk zijn niveau vond zien halen was de wedstrijd tegen Tottenham op 12 maart 2015. En zelfs vorig seizoen was hij al steeds 1 van de zwakke spelers. Maar Gary Neville en Paul Scholes die altijd kritiek hebben op United durven niks te zeggen over hun goede vriend Rooney. Moeilijk om toe te geven dat hij ook eens het verdient om op de bank te zitten? Van Gaal blijft maar zeggen wat voor geweldige captain Rooney is en ik kan daar niet op oordelen over hoe hij het achter de schermen doet als captain, maar op het veld is hij niks waard. Continu maar zeiken tegen de scheidsrechters over niet gegeven penalties ipv gewoon door te voetballen wanneer het al niet goed gaat. De Britse media laten hem ook gewoon met rust terwijl spelers als Ozil en Di Maria continu kritiek kregen.

7 oktober 2015 om 14:41

Rooney en Scholes zijn niet bepaald de beste vrienden hoor..

7 oktober 2015 om 15:14

Scholes heeft zelfs al eens aangegeven dat Rooney zijn niveau nooit meer zal halen.
En hij heeft gelijk. Tijd om door te selecteren en een Herrera / Pereira meer kansen te geven.

7 oktober 2015 om 15:49

Als nu een speler als blind / herrera zo dramatisch speelde als rooney al maanden doet, dan zou scholes er helemaal los op gaan. Maar rooney? ''ach we weten allemaal waar rooney tot aan staat is''. Even zijn oude ploeggenoot beschermen tegen kritiek.

Rooney is ook geen nummer 10. Hij vult de rol niet creatief in zoals spelers als Silva, Mata en Coutinho dat doen d.m.v passing of geweldige schoten van afstand. Ook vult hij het niet in met geniale loopacties zoals Muller dat doet bij Bayern. Hij brengt veel strijd maar is net zo productief als Lex Immers bij Feyenoord. Ik snap de kritiek volledig aangezien hij de captain is en best betaalde speler van de selectie alleen draagt hij het team niet zoals van hem verwacht wordt.

Rooney was vroeger een enorm goede speler maar nu er weinig snelheid zit in zijn spel is hij een stuk minder. Hij is traag geworden en dat vind ik opmerkelijk. Alsof hij te snel oud is geworden door zijn slechte leefstijl.

Met Rooney moet je 442 spelen. Hij is een typische speler voor een twee spitsen systeem.

Het komt gewoon door Manchester united dat Rooney zo slecht lijkt. Ik durf te wedden dat als hij nu bij Real madrid of Arsenal speelde dat hij een stuk beter voor de dag zou komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren