Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Cristiano Ronaldo, die ‘doorslaat’: ‘Ik vond zijn interview...’

Laatste update:

In de nieuwe aflevering van KieftJansenEgmondGijp bespreken Wim Kieft, Rob Jansen en René van der Gijp de toptransfers naar Saudi-Arabië van de afgelopen periode. De mannen zijn van mening dat Cristiano Ronaldo doorslaat in zijn positieve geluiden over de Saudi Pro League en vinden het verstandig van Lionel Messi dat hij de Verenigde Staten verkoos boven Saudi-Arabië.

“Ik ben ooit met Rob Witschge in Saudi-Arabië geweest”, begint zaakwaarnemer Jansen in de podcast. “Hij werd in zijn nadagen daarheen getransfereerd. Dat was het oude Saudi-Arabië, wat nog veel ‘heftiger’ was dan dat het nu is. Ik ben nog nooit zo blij geweest toen ik terug mocht. En Witschge moest blijven. Het was wel heftig. Echt heftig.”

“Ze zitten er om één reden”, zegt Jansen over de topvoetballers die tegenwoordig de overstap maken naar Saudi-Arabië. “Daarom vond ik het interview van Ronaldo... Kijk, dat hij positief wil praten over de mensen die hem heel veel geld laten verdienen, oké. Maar ga nou niet doorslaan met dat die competitie net zo zwaar is als de Franse Ligue 1.”

“Dat doet hij ook voor zichzelf”, reageert Kieft. “De mensen zeggen: ‘In Saudi-Arabië maakt hij nog wel zijn doelpuntjes en niet in Europa.’” Jansen: “Hij had het liefst nog de Ballon d’Or gewonnen. Hij vond het vervelend dat hij die niet won.” Kieft vindt het niet terecht dat Messi beslag legde op de Gouden Bal. “Maar dat zit Ronaldo natuurlijk ook wel hoog.”

“Als je in Saudi-Arabië voetbalt kan je geen Ballon d’Or winnen”, is Jansen stellig. De agent wordt onderbroken door Van der Gijp, die Rafael Nadal aanhaalt. “Hij heeft tweehonderd miljoen bij elkaar getennist. Snap jij nou dat hij nu nog twee jaar ambassadeur van de tennisfederatie van Saudi-Arabië wordt?”

“Weet je wat Nadal dan zegt? ‘We gaan aan talentontwikkeling doen want er is heel veel talent in Saudi-Arabië.’ Er worden nog niet eens tennisrackets verkocht in Saudi-Arabië, Rob! Dat is toch bezopen?” Jansen sluit zich aan bij het standpunt van Van der Gijp, maar plaatst ook een kanttekening over de discussie wat betreft het verdienen van heel veel geld in Saudi-Arabië.

“Iedereen is zo moralistisch, met ‘je mag dit niet’ en ‘je mag dat niet’. Nu komt er iemand naar jou toe, René. Die zegt: ‘Joh, kan jij Vandaag Inside niet in Jeddah gaan doen? We geven jou, Wilfred Genee en Johan Derksen tien miljoen euro netto.’ Ik denk dat Johan dan al in het vliegtuig zit en Genee landt dan al in Saudi-Arabië!” Van der Gijp: “Daar heb je wel gelijk in, Rob. Maar van zo’n Nadal begrijp ik het niet, hoor.”

“Messi heeft het niet gedaan”, doelt Jansen op de transfer van de Argentijn naar Miami. “Ja, door zijn vrouw. Zijn vrouw wilde niet, Messi wel”, reageert Van der Gijp. Jansen: “Dan is die vrouw een hele verstandige vrouw, die denkt: ik kan daar nooit aarden met mijn kinderen en we hebben al genoeg. Want hij is al goed voor een miljard.”

“Wat Messi doet bij Miami, dat is een onwijs goede keuze geweest. Tuurlijk verdient hij daar een godsvermogen, maar in Saudi-Arabië had hij nog meer kunnen krijgen. Messi had ook al een miljard verdiend”, aldus de zaakwaarnemer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ronaldo is op dat gebied ook wel de grootste hypocriet die er bestaat. Zelf bij het interview met piers morgan claimen dat hij alleen voor het geld naar SA zou gaan, maar als hij heeft getekend begint ie weer andere teksten te roepen dat hij het voetbal daar gaat promoten. Zo zie je maar weer dat iedereen zijn prijs heeft, hoe graag we ook anders willen geloven.

30 januari 2024 om 17:45

Ja wat denk jij dan, dat hij gaat zeggen: “Nee ik ben hier voor het geld en voor de rest is Saudi Arabië echt een kut land”. Je snapt toch ook wel wat de eventuele impact is als Ronaldo iets zegt. Kijk alleen al naar dat Cola moment tijdens het EK. Overigens heeft Ronaldo dit niet eens gezegd maar was het Piers Morgan zelf die zei, als je het alleen voor het geld deed dan speelde je wel in Saudi Arabie. Vooral het stukje “alleen voor het geld”. Cristiano is natuurlijk ook naar SA gegaan omdat hij wss niet veel opties had om echt nog op topniveau te spelen. Tja, ga je dan zo’n enorm bedrag weigeren.

30 januari 2024 om 17:56

Hahaha inderdaad Tilburg013. Verder kan je volgens de beredenatie van klapstoel dan genoeg spelers zien als 'de grootste hypocrieten ter wereld'. Messi en co zijn in ieder geval geen mindere hypocrieten

31 januari 2024 om 00:14

Hij heeft het voetballen daar zwaar op de kaart gezet. Al die hypocriete mensen kom op man. De MLS word gesponsord grotendeels door Apple, nu Messi daar speelt word hij ook betaald door Apple en nog wat sponsoren. Al met al hij strijkt daar ook een gigantisch bedrag op. Terwijl de MLS echt niet beter is als de Saoudi pro league. Met alle respect gaat Saoedi pro league de MLS voorbij.

Iedereen mag zijn eigen keuzes maken maar begrijpen zal ik het nooit. Dat voorbeeld van Nadal. Wat moet je met nog meer geld? Linthorst of Steijn die daar naartoe gaan en zich misschien financieel onafhankelijk kunnen maken of in ieder geval het viervoudige kunnen verdienen snap ik wel. Maar het maakt toch echt niet uit of je 150 miljoen of 180 miljoen op de bank hebt staan. Je leven wordt er echt niet leuker of mooier van.

Haha was Messi niet snel een weekendje naar SA gegaan voor sponsor verplichtingen en zo een (onverwachte) training van PSG miste? Die maakt voor hun ook gewoon reclame..

30 januari 2024 om 22:11

Dat zeggen ze toch ook. Alleen zijn vrouw wou niet mee

Cr7 is een narcist dat weten de meeste inmiddels toch wel? Hij vind alles wat hij zelf doet heel erg geweldig en altijd beter dan andere. Het verrast mij dus niet dat hij vind dat SA beter is dan Ligue 1 (overduidelijk een sneer naar Messi, die de fifa best player won op basis van zijn prestaties in Ligue 1). Wat ik wel echt vervelend vind is de non stop kritiek op SA, kunnen wij niet gewoon accepteren dat hun andere normen/waarden en cultuur hebben?

30 januari 2024 om 18:57

Hij gelooft in zichzelf. Of hij echt narcistisch is kunnen alleen vrienden en familie om hem heen vertellen. Ik vind dat het narcisme kaart veel te snel word getrokken. Vooral voor personen die mensen alleen van tv kennen. Topsport mentaliteit is een over mijn lijk mentaliteit en alleen zo kom je en blijf je aan top. Maar dat hij overdreven competitief is wisten we al; wellicht heeft zijn temperamentvolle cultuur er ook wat mee te maken iets wat wij hier niet gewend zijn.

PS: hij heeft nooit gezegd dat SA beter is dan de ligue1 hij zei letterlijk: “ to be honest I don’t think SA is worse than france League”. Hij schat ze dus dicht op elkaar is toch heel wat anders dan zeggen dat het beter is.

Oh ja, zodra het over Saudie Arabië gaat of Qatar, gaat dat weer gepaard met heel veel vooroordelen.

Voetballers mogen hun eigen keuzes maken en lekker geld verdienen. Het gaat altijd over mensenrechten wanneer het over de 2 bovengenoemde landen gaat. Het Westen heeft zelf alle mensenrechten aan hun laars gelapt met de slavernij. Genoeg gestolen uit andere continenten, maar hey, nu zijn ze het ‘ideale’ voorbeeld voor de rest van de wereld. Ik heb heel veel westerse vrienden die daar geweest zijn en het een prachtige ervaring vonden. Ze zetten grote stappen in de juiste richting, maar toch gaat het iedere keer weer over hoe heftig het wel niet is. Weet je wat heftig is? Wat Israël met de Gaza aan het doen is. Dagelijks worden onschuldige mensen vermoordt, trek je mond open en je wordt meteen ontslagen van je werk. Ondertussen met z’n alle Oekraïne steunen om Rusland te verslaan, what about Israel? Moeten wij ook contstant de geschiedenis van het Westen bovenwater halen?

Het niveau van de Saudi Pro League is op dit moment ook gewoon hoger dan de MLS met veel betere spelers. Maar alles wat met Amerika of het Westen te maken heeft is natuurlijk beter 😉

30 januari 2024 om 18:31

Je haalt zelf mooi het verschil aan. Bij het westen gaat het over “de geschiedenis”. Bij Saoedi-Arabië over het heden.

Over Israël heb je een punt. Maar daar doet Saoedi-Arabië ook niet veel aan.

30 januari 2024 om 18:54

Helaas gaat het niet alleen om de geschiedenis. Het gebeurt nog steeds. Ik zal je even een aantal voorbeelden geven:

1:

Er zijn bijvoorbeeld in landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zorgen geuit over uitgebreide surveillanceprogramma's die de privacy van burgers kunnen schenden, zoals het geval was met het onthullen van het PRISM-programma door Edward Snowden.

2:

De behandeling van migranten, vooral aan de grenzen van sommige Europese landen en de VS, heeft vaak kritiek gekregen. Dit gaat over kwesties zoals detentieomstandigheden en deportaties.

3:

Er zijn beschuldigingen geweest van betrokkenheid bij marteling, zoals in het geval van de Abu Ghraib gevangenis in Irak, waar Amerikaanse troepen werden beschuldigd van het martelen van gevangenen.

4:

Hoewel niet alle westerse landen de doodstraf toepassen, zijn er landen zoals de Verenigde Staten waar het nog steeds wordt gebruikt en waar kritiek op is vanwege mogelijke schendingen van het recht op leven.

5:

Sommige westerse landen worden nog altijd beschuldigd van het leveren van wapens aan regio's betrokken bij conflicten, wat bijdraagt aan mensenrechtenschendingen in die gebieden.

Dit gaat natuurlijk over bepaalde en niet alle westerse landen. Bovendien erkennen veel westerse samenlevingen deze zorgen en proberen ze nog altijd verbeteringen aan te brengen in hun mensenrechtenpraktijken.

Dit zijn een aantal voorbeelden die ik je geef. Dus alleen in de geschiedenis? Denk het niet, jij wel?

30 januari 2024 om 18:56

Dus het westen heeft "hun geschiedenis" gebruikt om te komen waar ze nu zijn. Maar wanneer andere landen een veel gematigder techniek gebruiken dan "jullie geschiedenis", dan wordt dat niet geduld. Is wel lekker praten achteraf "oh nu we ontwikkeld zijn, 80% van de wereld hebben ontwricht en wij er warm bij zitten, gaan we stoppen met onze slavenhandel en rooftochten en gaan we andere landen de les lezen". Schei toch uit man. Al die organisaties die het hebben over mensenrechten zijn overigens westers, dus doe niet alsof deze globaal gelden.Overigens gaan die rooftochtend hedendaags gewoon door alleen weten de westerde landen dit beter te verbergen. Kijk alleen naar alle grondstoffen die Afrika bezit, maar middels contracten met o.a. Frankrijk aan hen moeten afstaan voor een kwartje.

30 januari 2024 om 19:02

En-Nesyri wat is nu je punt?

Dat andere landen dus ook maar gewoon moeten gaan handelen in slaven en 6000 gastarbeiders mogen dood laten gaan onder valse contractvoorwaarden? Ach ja, zo heeft ieder z'n ideaalbeeld he.

30 januari 2024 om 19:15

En wat jij in je lijstje opsomt, is dat ergens anders in de rest van wereld?

Je kan een veel langer lijstje maken van niet-Westerse landen hoor. En dan heb ik het vooral over Europa. Amerika is op weinig vlakken beter.

30 januari 2024 om 19:16

Maar Lierse, vind je dan niet dat de westerse samenleving mede door diezelfde 'geschiedenis' zo welvarend is geworden? Dan profiteer je daar toch nog steeds van? Ook als je ziet hoeveel ondernemingen gevestigd zijn in derde landen (Africa) en de grondstof van die landen voor een fooi verkrijgen (internationale wet- en regelgeving zorgt ervoor dat die landen hier niks tegen kunnen ondernemen)?

30 januari 2024 om 19:16

@En-Nesyri, die is wel ironisch. Een heel betoog waarin je naar anderen wijst en de hand niet in eigen boezem steekt om daar wel tot op te roepen.

30 januari 2024 om 19:18

@Alouch, klopt en dat zal niemand ontkennen. Maar dat geldt voor zowat elk land in de geschiedenis van de mensheid hoor.

30 januari 2024 om 19:28

@Lierse1997 Ironisch is het wanneer men kritiek levert op andere landen, maar men geen zelfreflectie heeft. Ik vind het altijd zo grappig dat wanneer er kritiek wordt geleverd op andere landen alles maar moet worden opgevolgd. Maar indien iemand hen dan wijst op misstanden veroorzaakt door westerse landen, deze worden weggeschoven onder het mom van "whatabouttism" en weet ik veel allemaal.

30 januari 2024 om 20:00

Dat komt toch heel hard overeen met je eigen reactie? Er wordt terechte kritiek gegeven op land A en jij begint heel hard over andere landen te roepen.

30 januari 2024 om 20:03

Omdat land B continu kritiek levert op land A, maar nauwelijks een hand in eigen boezem wordt gestoken door land B. Een discussie heeft op voorhand al geen zin doordat je biased bent. Dat heb je al in eerdere reacties/discussie laten schemeren.Ik wil trouwens hiermee eindigen. Als mensenrechten zo belangrijk zijn voor westerse landen. Waarom worden dan de mensen die in de "geschiedenis" landen hebben leeg geroofd en belangrijke posities hadden in de slavenhandel, vandaag de dag geeerd als nationale held. Denk daar maar eens over na.

30 januari 2024 om 19:00

Misschien heeft het Westen dan eindelijk gedeeltelijk van de fouten geleerd? En proberen ze vergelijkbaar leed bij anderen ook te voorkomen?
Wat Israël betreft heb je een punt, maar dat gejank van "je wordt gelijk ontslagen" is natuurlijk weer zwaar overdreven. Jammer, want met aanstellen ontkracht je juist je punt in plaats van dat je het extra kracht geeft.

Het punt met de voetballers in SA is natuurlijk vooral dat ze voornamelijk binnen worden gehaald om het imago van het land even schoon te wassen. Zo te horen lukt dat bij jou aardig met je westerse vriendjes die het naar hun zin hadden.

Kijk, het is daar prachtig om naartoe te gaan. De hotels zijn er bijvoorbeeld ontzettend luxe. Alleen ikzelf slaap toch net wat minder lekker als ik weet dat per verdieping er een gastarbeider is overleden. Maar goed, die hebben ze natuurlijk niet in het zicht verstopt, dus ik snap dat het voor die westerse vriendjes lastig is om daardoorheen te prikken.

30 januari 2024 om 19:56

Dus omdat het Westen het gedaan heeft, mogen ze opeens de wijze meester uithangen en leed bij andere landen voorkomen? Klinkt komisch, niet?

En je wordt inderdaad ontslagen, met El Ghazi als een recente voorbeeld. Toen hij werd ontslagen zag ik reacties voorbij komen met ‘hij had beter moeten weten omdat Mainz een Joodse eigenaar heeft’. Recent werden ook Joodse spelers in de Turkse League ontslagen om min of meer dezelfde redenen en zag ik reacties voorbij komen als ‘Lekker hoor, om zo uit je contract te komen’. Je mag de topics gerust opzoeken. Een Arabische vriend van mij is voor de kerstdagen ontslagen van een distributiecentrum waar hij 8(!) jaar lang werkte omdat hij een steunbetuiging aan de mensen in Gaza op zijn Facebook pagina heeft geplaatst.

Heb je een bron dat er voor elke verdieping een gastarbeider is overleden of ga je hier zelf vanuit? Wat betreft mijn westerse vrienden, die zijn veel vaker dan jij daar geweest denk ik, tot op heden top ervaringen. Hoevaak ben jij er geweest?

En-Nesyri heeft een aantal goede punten en voorbeelden gegeven. Maar natuurlijk, jij slaapt wel lekker in het Westen. Want als het om het Westen gaat houden we vaak onze handen voor het gezicht.

Als je het van gebalanceerd perspectief bekijkt dan mag je toegeven dat zowel het Westen als de Arabische landen fouten maken, maar er wordt een beetje teveel naar het Midden Oosten gewezen, vindt ik.

31 januari 2024 om 12:32

@La Cosa Nostra ik zou het niet echt komisch willen noemen, eerder diep triest dat mensen eerst fouten moeten maken voordat ze het goede pad doorhebben. Maar ja, als je dan eenmaal hebt geleerd van je fouten, is het opzich niet iets verkeerds om op andere plekken vergelijkbaar leed te voorkomen.

Of vind jij het slecht als Nederland ervoor probeert te zorgen dat er in SA minder gastarbeiders omkomen?
De voorgeschiedenis van slavernij is zeker slecht, maar het voorkomen opzichzelf niet toch? Of moeten we die sjeiks ook maar hun pleziertje gunnen over de rug van gastarbeiders, omdat mijn voorouders een tijd terug zich bezig hielden met slavernij?

Als dat van je vriend waar is en het ontslag onterecht is, is dat diep triest. Gelukkig heeft die dan wel nog een rechtstaat waarin die zijn ontslag aan kan vechten of een vergoeding kan eisen. Helaas is dat ook niet overal zo in de wereld. Tegelijk kunnen ontslagen natuurlijk gewoon terecht zijn als er sprake is van uitingen van haat e.d., en het ligt behoorlijk aan de contractvoorwaarden. Maar ja, ik ken de casus verder niet dus kan er weinig over zeggen.

Wat betreft Turkije en El Ghazi zit er een behoorlijk verschil tussen aan de ene kant iemand ontslaan nadat die een leus gebruikt die ook door Hamas wordt gebruikt om geweld te verheerlijken, zeker als daar tussendoor nog gesprekken hebben plaatsgevonden waar de communicatie is misgelopen.
En aan de andere kant iemand gevangen zetten (!!) voor het tonen van een statement waarin geen enkele haat te plaatsen is; puur een steunbetuiging voor de slachtoffers van de terreuraanval op 7/10.

Het is goed mogelijk dat El Ghazi terecht is ontslagen onder bepaalde contractvoorwaarden, terwijl het diep triest is dat het tonen van een statement "100 dagen. 07/10" ingrijpen door de staat (!) oplevert. Tot zover vrijheid van meningsuiting. En nee, dat argument geldt niet zo simpel voor El Ghazi, omdat we daar te maken hebben met een werkgever. Hier gaat het om de staat.

Een bron voor een overdrijving, nee natuurlijk niet. Maar er zijn genoeg bronnen waarin wordt aangetoond dat er wel degelijk enorm veel gastarbeiders in Qatar en SA enorm slecht behandeld worden, en sowieso al voorgelogen door ze voor een zogenaamd heel hoog loon te lokken. Die bronnen kun je prima zelf vinden volgens mij.

Sinds wanneer moet je ergens geweest zijn om je oordeel ergens over te kunnen vellen? Of moet ik ook groot fan zijn van Poetin omdat ik hem nog nooit persoonlijk gesproken heb, en is Noord-Korea ook een tof land omdat ik er nog nooit ben geweest?

Sterker nog, wat opvalt is dat degenen die er geweest zijn en lekker in de watjes zijn gelegd alleen maar onbetrouwbaar worden, en zich in allerlei bochten moeten wringen. Denk maar aan Wilders en Poetin bijvoorbeeld. Ergens geweest zijn zegt precies niks, zeker niet in landen als SA waar ze heel goed zijn in het verschuilen van een trieste werkelijkheid onder een flinke laag geld en mooie gebouwen.

Wat mij betreft houden we trouwens zeker niet onze handen voor het gezicht in het Westen. Dingen als het toeslagenschandaal, maar ook de omgang met het klimaat moeten wat mij betreft keihard aangepakt worden. Maar het is wel van een hele andere orde dan wat er in SA gebeurd wat mij betreft.

Rob Jansen is toch ook de zakenwaarnemer van Erwin Koeman? Of was? Waarom hoorde ik niks toen hij in Israël zat?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren