Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Bosz neemt toe: ‘Hij moet over zijn schaduw heen springen’

Laatste update:

Borussia Dortmund verloor zaterdag met 4-2 van Hannover 96 en heeft nu al drie speelronden niet meer gewonnen in de Bundesliga. De druk op Peter Bosz neemt toe, maar de trainer gaf na afloop aan dat hij niet van plan is om zijn tactiek te veranderen. Onverstandig, vindt columnist Joachim Schuth van BILD.

Schuth schrijft dat één man het tij kan keren en dat is Bosz zelf. “Hij moet over zijn eigen schaduw heen springen en het systeem veranderen. Hoog verdedigen lukt alleen met een stabiele defensie, maar daar is Dortmund met de Wackel-Kandidaten Jeremy Toljan en Ömer Toprak en de niet in een goede vorm stekende Sokratis Papastathopoulos en Marc Bartra mijlenver van verwijderd”, zo valt er in het schrijven te lezen.

Dortmund neemt het in de volgende speelronde op tegen koploper Bayern München en moet in de ogen van Schuth dan een andere tactiek hanteren. “Als hij dat doet, dan is Bosz niet alleen een goede Bundesliga-trainer, maar een heel goede. Doet hij dat niet, dan zal hij samen met heel Dortmund in een neerslachtige spiraal terechtkomen”, klinkt het. Dortmund speelt eerst overigens nog in de Champions League tegen APOEL Nicosia.

'Peter Bosz moet zijn tactiek aanpassen'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zit even niet mee voor deze toptrainer. Komt goed denk ik. In ieder geval succes.

Ja dat is iets wat ik vroeg in het seizoen had gezegd dat ten nadele kan werken voor Bosz. Hij lijkt maar een manier van voetballen te hebben. Het is nog te vroeg om te oordelen. Dat je een paar wedstrijden niet wint is niet direct een probleem. Maar dit zal weleens een probleem kunnen worden voor in de toekomst. Ik hoop het niet voor hem en zijn team.

Pep moest ook aanpassen toen hij naar Duitsland ging, daar spelen ze veel meer op de counter dan in Spanje of Nederland

Ach, als hij het door hem nagestreefde spelsysteem er bij Ajax in heeft gekregen zou je toch zeggen dat dat ook moet lukken bij de (door velen als hoger ingeschatte) voetballers van Dortmund? Of zouden ze daar toch niet echt betere voetballers hebben als bij Ajax?😄
Hoe dan ook, ze wisten wie ze in huis haalden. Dus het zou getuigen van volslagen waanzin om hem nu al te ontslaan.

30 oktober 2017 om 01:09

Ze zullen hem vast niet ontslaan, En verder is met Ajax dat spel spelen makkelijker omdat de weerstand sowieso minder is dan in de Bundesliga. De verdediging van Borussia Dortmund is nou niet echt heel stabiel vooral op dat niveau word je dan afgestraft

30 oktober 2017 om 02:11

Dat en Nederlandse teams doen tactisch niets onder aan andere competities, misschien hebben ze zelfs wel een streepje extra

30 oktober 2017 om 09:15

Je bedoeld het eindeloze tikkie breed tikkie terug tactische?

30 oktober 2017 om 09:19

Ben ik t niet mee eens. Juist op tactisch vlak is het dramatisch in Nederland. Totaal geen diversiteit, iedereen speelt t zelfde systeem.

Bij Ajax was er ook een periode waarin iedereen riep dat hij zijn tactiek moest aanpassen. Heeft ie niet gedaan en toch de finale behaald in de Europa en een dramatische start van het seizoen weggewerkt!

30 oktober 2017 om 06:55

En de finale verloren omdat hij geen plan B heeft.

30 oktober 2017 om 07:41

Dat is speculeren, misschien had Utd er dan wel 3 extra gescored... de tactiek van Bosz heeft de prestatie gebracht die niemand meer verwachtte tot na de winter stop

30 oktober 2017 om 11:09

Niemand verwachtte dat United zo zou spelen tegen Ajax...

30 oktober 2017 om 12:57

Hoe kom je daar nou weer bij? Iedereen wist dat dit ging gebeuren. Misschien hoopte het grolsch dat het niet ging gebeuren ja...

De Boer werd/wordt verguisd om zijn koppigheid en vasthouden aan één systeem, maar pakte wel vijf prijzen in zijn eerste vier jaar als hoofdtrainer. Deze omhooggevallen 'topcoach' heeft ondertussen 1x de hoofdklasse en 1x de Jupiler league gewonnen in 18 jaar trainersschap. Lachwekkend dat Dortmund Tuchel heeft vervangen door deze man.

30 oktober 2017 om 08:26

Wat had Frank Rijkaard dan gepresteerd toen hij trainer werd van Barcelona? Voor het eerst in het bestaan degradatie met sparta..

30 oktober 2017 om 08:34

Halve finale Europees Kampioenschap. Verder snap ik niet waarom je Rijkaard er bij haalt?

30 oktober 2017 om 09:18

De intentie van jouw comment gaat over het al gepresteerd hebben in je trainersloopbaan... Dus ik geef daar wederhoor aan. Daarbij halve finale viel toch wel tegen eigenlijk niet?

30 oktober 2017 om 09:40

Nee het gaat over krediet en dat ik niet snap waarom Bosz bijvoorbeeld als de verlosser neergezet wordt en de Boer als een gemankeerde trainer voor wie Volendam te hoog gegrepen is. Bosz heeft vorig jaar meer dan genoeg fouten gemaakt (kampioenschap verspeeld, Knvb beker weggegeven) en heeft met meer geluk als wijsheid (bal van Viergever tegen Schalke, op het nippertje niet afgeslacht door Lyon) de finale behaald en die met zijn koppigheid ook weggegeven heeft. Ik snap dus niet waarom Dortmund hem binnengehaald heeft en vind hem een overschatte trainer.

30 oktober 2017 om 09:50

Bosz wil denk ik gewoon steeds beter presteren, maar verliest oog op de realiteit. Bij Ajax moesten buiten Bergkamp, Rekelhof en L Ami weg na een jarenlang dienstverband bij het eerste, omdat ze zijn visie onvoldoende aan het uitdragen waren, je kunt natuurlijk ook overdrijven. Je hebt het over een conditie en hersteltrainer en keeperstrainer en die zullen echt niet zeggen, 5 seconde is mij te snel of iets, Bergkamp die in de absolute top heeft gespeeld zou eerder naar de 4 seconde willen dan de 5 seconde norm niet uit de dragen. Als er al iets moest gebeuren, was het doorgaan op de ingeslagen weg en een plan B ontwikkelen, daar had hij met Siem de Jong en Huntelaar prima materiaal voor gekregen.

Kortom hij heeft een tunnelvisie, het zou juist goed zijn om te leren van andere coaches en andere mensen. Veel spelers jaagt hij overigens ook weg.

30 oktober 2017 om 11:21

Jij bent lachwekkend. Het voetbal wat de Boer liet zien in die 5 jaar is voor miljoenen mensen een reden geweest om Ajax niet meer te kijken zo vreselijk saai was het. En lekker makkelijk om na te trappen nu Bozs was tegenvallende prestaties heeft de afgelopen weken. Aan het bein van het seizoen stond je waarshhijnlijk te janken omdat die goeie trainer die eindelijk weer een beetje bravoure aan Ajax gaf vertrok. Hypocriet.

30 oktober 2017 om 14:39

Ja en het voetbal onder Frank was dan ook echt heel vlak en dodelijk saai. Bosz heeft ervoor gezorgd dat ik als PSV-supporter met heel veel plezier naar ajax keek, met name in Europa. Het was echt genieten om teams als Schalke en Lyon volledig overklast te zien worden in de Arena.

Daarnaast met een Nederlands team de finale gehaald van een Europees toernooi, dat was ook een eeuwigheid geleden. Ik denk dat het wel weer gaat draaien bij Dortmund.

Nog drie keer verliezen en Bosz kan met Koeman en de Boer een potje kaarten.

30 oktober 2017 om 08:16

Denk dat Bosz,boer en Koeman nog wel iets kunnen leren in termen van Flexibiliteit.

Denk wederom een club waar hij niet gaat slagen, Bosz is vrij koppig en dat gaat hem bij Dortmund zijn kop kosten, hoe goed hij ook mag zijn qua voetbalvisie. Tot op een bepaalde hoogte kun je je visie doorzetten, maar soms worden er andere dingen gevraagd van een team en coach, die moet dat als eerste herkennen.

Bij Ajax had hij nog voldoende bij te leren, ten eerste over een plan B, wat wel duidelijk was na de EL finale tegen Man Utd. Een tactisch genie zoals Mourinho, zet gewoon een lange Felliani vlak voor de verdediging op Schone, speelt lange ballen waarmee ze constant gevaarlijk waren. Hij had daar op moeten reageren door bv. een de Ligt op VM te zetten.

Zo kreeg hij het ook bijna voor elkaar een ruime voorsprong tegen Schalke en Lyon te verspelen.

30 oktober 2017 om 09:47

Bij welke andere ploegen is hij dan ook niet geslaagd? Bij al zijn vorige clubs heeft hij gewoon naar de mogelijkheden het maximale uitgehaald.

30 oktober 2017 om 10:01

Bij de Graafschap. Wilde verzorgd voetbal spelen maar dat liep desastreus af met een degradatie na 8 jaar...

30 oktober 2017 om 10:08

Wist ik niet. Maar ja elke coach zal wel een ergens gefaald hebben. Neemt trouwens niet weg dat Bozs inderdaad wel eens wat realistischer zou mogen voetballen bij Dortmund. De titelkansen zijn nu al bijna weg en ook in de Cl is het maar pover. Zijn voorganger is ook al ontslagen terwijl hij ook redelijk mooi voetbal liet zien en ook nog eens de beker had gewonnen. Als het kampioenschap niet meer haalbaar is dan moet Dortmund alles op alles op de Europa leaque zetten. Is ook een zeer mooie prijs voor een ploeg als Dortmund.

Hoogmoed komt voor de val voor deze 'ik-heb-een-miljoenen-aanbieding-maar-heb-nog-... professor.
Bosz is heus een goede trainer, maar tevens een nog betere huichelaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren