Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kritiek aan adres Earnest Stewart: ‘Hij moet komende week bidden en smeken’

Woensdag, 23 augustus 2023 om 11:57Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:52

Earnest Stewart zal nu merken dat het niet altijd leuk is technisch directeur van PSV te zijn, zo schrijft clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De ploeg van trainer Peter Bosz speelde dinsdagavond in de play-offs van de Champions League met 2-2 gelijk tegen Rangers. De 59-jarige oefenmeester kampt met defensieve problemen en dat valt volgens Elfrink deels Stewart aan te rekenen.

Stewart krijgt kritiek omdat hij de verdediging minder heeft versterkt dan verwacht, zo ziet Elfrink. Door blessures heeft Bosz in zijn defensie weinig smaken over om uit te kiezen, terwijl er twijfels gezet kunnen worden bij de kwaliteiten van André Ramalho. PSV had bij het begin van de transferperiode juist nog te veel verdedigers. Fredrik Oppegard, Armando Obispo en Mauro Júnior zijn echter geblesseerd, terwijl Timo Baumgartl weg mocht en Phillipp Mwene op de nominatie staat om te vertrekken.

Sergino Dest werd maandag net op tijd ingeschreven bij de UEFA, waardoor PSV alsnog met vijf verdedigers af kon reizen naar Schotland voor het heenduel met Rangers. "Stewart nam de afgelopen weken een risico door centraal achterin niks te veranderen bij PSV en heeft de zaken wat betreft Dest erg laat op orde gehad”, schrijft Elfrink. “De technische leider moet komende week bidden en smeken dat de club geen hinder ondervindt van het transferbeleid, waarbij de verdediging als laatste aan bod kwam.”

In de ogen van Elfrink heeft PSV in kwantitatief opzicht nu een probleem als het gaat om het aantal beschikbare verdedigers en blijft het kwalitatief ‘te vaak aanmodderen’. Stewart besloot eerst de andere linies van de Eindhovense selectie te versterken. Zo kwam spits Ricardo Pepi voor negen miljoen euro over van FC Augsburg en werd Malik Tillman onlangs ingelijfd als aanvallende middenvelder. De komst van Tillman had voor Elfrink geen prioriteit moeten hebben, daar PSV met Isaac Babadi, Ismael Saibari en Guus Til al drie spelers heeft die op de nummer 10-positie uit de voeten kunnen.

PSV was de afgelopen weken zeer concreet in de markt voor Anderlecht-verdediger Zeno Debast. Paars-Wit wil de negentienjarige mandekker echter deze zomer niet kwijt, waardoor de Eindhovenaren mogelijk moeten doorschakelen. Miles Robinson, een 26-jarige verdediger van Atlanta United, geldt als alternatief.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Als je op dit moment 3 rechtsbacks (Teze, Sambo, Dest) en maar 2 cv's kan opstellen (Ramalho en Boscagli) dan gaat het ergens mis inderdaad.

23 augustus 2023 om 12:08

Teze dan maar in het centrum en Van de Blaak op de bank als veelbelovend talent?

23 augustus 2023 om 12:09

Vooral als je een spits van 10 mil op de bank hebt zitten. Een rol die van Duiven prima kan invullen.

23 augustus 2023 om 12:40

PSV heeft vorig jaar een paar maanden zonder spits moeten spelen. Een nieuwe spits was zeker nodig. Ik betwijfel wel of Pepi de juiste keuze is.

23 augustus 2023 om 12:57

Dat ben ik niet met je eens. Je mag van van Duiven niet verwachten dat als het nodig is hij het verschil gaat maken. Hij heeft pas 1 seizoen in de KKD erop zitten waarbij hij het eerste half jaar ook nog veel moeite had.

Dat wil niet zeggen dat de verdediging al niet versterkt had kunnen / moeten zijn.

23 augustus 2023 om 12:10

Teze kan opzich ook centraal opgesteld worden toch? Daarnaast had Bosz de pech dat Van Aanholt ook een lichte blessure heeft opgelopen. Met Obispo hebben ze ook nog eens een extra CV geblesseerd op de bank zitten. Ik ben ermee eens dat vooral Ramalho niet goed genoeg is, dus daarvoor moet je gewoon een vervanger halen maar opzich kan Teze ook op zijn plek met Dest en Van Aanholt op de back posities.

23 augustus 2023 om 12:14

Als iedereen fit zou zijn is Mauro - Boscagli - Teze - Dest voor de Eredivisie prima ja. Als we CL zouden halen heb je wel een sterke snelle jongen naast Boscagli nodig.

23 augustus 2023 om 12:14

Teze centraal is ook niet veel beter. Als zelfs Rik Elfrink kritisch is, dan weet je dat er wat aan de hand is

23 augustus 2023 om 12:36

Vind Teze centraal vaak onrustig. Ja Ramalho ook.

23 augustus 2023 om 12:50

Maar obispo heb je ook niet veel aan. Is zo onbezonnen die gozer.

23 augustus 2023 om 13:50

Obispo is van hetzelfde niveau als Ramalho, terwijl Teze ook niet zo overtuigend is in het centrum. Boscagli is weliswaar goed aan de bal, maar is verdedigend ook niet bepaald overtuigend. Er moet sowieso een centrale verdediger bij, een die ook daadwerkelijk kan verdedigen.

23 augustus 2023 om 12:16

Helemaal mee eens, ze zullen eerst wel afwachten of ze zich plaatsen woensdag en dan spijkers met koppen slaan en dat is wel een risico. Echter is voetbal ook een dagvers product en ij deze vorm kun je in de competitie over een wedstrijdje of 3 a 4 ook zomaar een punt of 8/9 voor staan op je concurrenten en dan loopt iedereen de polonaise

23 augustus 2023 om 12:40

Teze kan toch ook prima RCV spelen?

23 augustus 2023 om 18:23

Als psv de CL haalt maalt niemand meer

Maar wel 10 miljoen betalen voor een reserve-spits. Ze hebben toch rare prioriteiten in Eindhoven. Maar wie weet, misschien verandert er wat de komende dikke week.

23 augustus 2023 om 12:43

Vooral met fofana en v duijven die bij jong psv rondlopen. Niet gelijkwaardig aan luuk nog maar een rcv was belangrijker geweest

23 augustus 2023 om 13:02

Klopt inderdaad! Ik hoorde ook van Arno Vermeulen dat het budget bij PSV op begint te raken dus hebben ze nog wel ruimte voor een defensieve versterking?

23 augustus 2023 om 13:15

Ik zou je aanraden om de stukken van het ED en VI te lezen naar aanleiding van het stuk van Vermeulen. Meneer Vermeulen heeft geen rekening gehouden met een paar belangrijke punten

23 augustus 2023 om 13:22

Heb helaas geen abbonnement op vi en ED.

23 augustus 2023 om 13:30

Mbttbm

Kan je wat stukken hier kopieren? Ben benieuwd, want ik ben ook wel benieuwd naar het budget van PSV.

23 augustus 2023 om 13:49

En Als Luuk geblesseerd raakt wie gaat er in de Spits, dat probleem ontstond vorig seizoen Rangers thuis. Kom niet met van Duiven die komt net kijken.

23 augustus 2023 om 14:01

8 miljoen, met 1 miljoen aan haalbare bonussen en 1 miljoen aan wat moeilijker bonussen. Fijn als je gewoon complete informatie geeft. Verder was een extra spits echt nodig. Vorig jaar een tijdje met Guus Til of Xavi in de spits moeten spelen en dat was toch echt heel wat minder. Achterin heb je keuze genoeg, voorin was de keuze te krap. Bovendien zijn spitsen behoorlijk duur en een goede spits vinden is ook absoluut niet makkelijk. Ik denk dat Pepi een logische keuze is geweest, die kan zich dat jaar als tweede spits langzaam opwerken naar een rol als eerste spits. Het talent heeft hij en als hij dat talent weet om te zetten naar kwaliteit, dan verkoop je om over een aantal jaar met goede winst.

23 augustus 2023 om 15:16

Ik vond dat psv meer een RCV nodig had dan een 2e spits. En ze zijn nog minder duur ook. Als je dan geld 1x kan uitgeven dan toch op de juiste prio's?

Ik denk dat Stewart overgecompenseerd heeft qua spelers met meerwaarde verkopen (dat is makkelijker met een spits)

Gisteren was dramatisch (er stond geen enkele CV in het veld op het einde in 1 van je belangrijkste potten van het seizoenAls PSV een goede verdediger haalt voor Ramalho dan heeft het echt een sterke selectie. Voor de zomer had ik niet het idee dat PSV er beter uit ging komen, helemaal niet daarna met het vertrek van Simons. Maar ik ben toch wel onder de indruk van de selectie. PSV heeft denk ik het beste middenveld in de eredivisie. Daarnaast heb je met Noa Lang de beste linksbuiten en misschien wel de beste aanvaller van de eredivisie. Daarnaast hebben ze ook gewoon veel kwaliteit in de selectie met onder andere Bakayoko, Luuk de Jong, Dest, Boscagli, Veerman, Sangare, Schouten en Benitez. De enige zwaktes in de selectie zijn eigenlijk de RCV positie en het aantal vleugelspelers. Met lang en Bakayoko heb je hele goede vleugelspelers, echter zitten hierachter alleen vertessen en Saibari. Dit is niet voldoende

23 augustus 2023 om 12:30

Tja…. Ramalho is de zwakke schakel op dit moment. Wanneer je daar idd een goede en betrouwbare vervanger voor weet te halen, heb je een top team. Helaas ben je nu zo zwak als je zwakste schakel. Daarbij grossiert Sangare ook in defensief geblunder.

23 augustus 2023 om 12:55

Na 3 potjes loopt iedereen de polonaise, maar ik denk dat iedereen overdrijft over de sterkte van de selectie van psv.
Ze zijn Xavi verloren, afwachten of Lang dat gaat invullen.
Laten we zeggen dat Xavi 1 op 1 vervangen is door Lang en Guti door Schouten.
Hoeveel sterker ben je dan daadwerkelijk geworden? Een Bakayoko heeft alles nog te bewijzen (waar je afgelopen jaar ook een half jaar Gakpo op de flanken had lopen)
En de verdediging, het zwakke punt van vorig jaar, is amper versterkt. Dest is namelijk verdedigend niks betreft dan Mwene.
In de breedte is het ook behoorlijk zwak, enkel de spitsenpositie heeft een waardige vervanger.

23 augustus 2023 om 13:22

Waar loopt 'iedereen' de polonaise dan? Zeker na de wedstrijd van gisteravond is toch duidelijk, en dat wordt echt al maandenlang (jarenlang zelfs) geroepen dat de verdediging van PSV altijd een zorgenkindje is.

Nee, die polonaise wordt helemaal niet gelopen. Uitzonderingen daargelaten. Dan nog mag je concluderen dat PSV de selectie echt wel dusdanig versterkt heeft, maar ook een attractief voetballende trainer erbij. Daar mag toch best wel een positief geluid over uitgesproken worden? Dat hoeft niet meteen een polonaise te zijn.

Over Dest, Schouten, Lang en Bakayoko vind ik je redelijk negatief klinken. In welk universum is een speler die niet aan kon haken bij Barca en Milan gelijkwaardig als iemand die ze liever transfervrij lieten vertrekken bij FC Mainz destijds? Bakayoko kun je echt wel zien dat dit een parel is, soms wat onbevangen nog. Op Gakpo was in zijn eerste debuutjaar ook veel kritiek, net als Malen voor hem, net als Depay daarvoor. Zie je een trend?

23 augustus 2023 om 13:29

We overdrijven helemaal niet, er staat een zeer uitgebalanceerd team met veel kwaliteit en groeimogelijkheden. Ramalho vervangen met een goede cv en alle posities zijn dubbel bezet. Gisteren vanuit de bank Til, Saibari, Babadi en Vertessen, prima vervangers die ook, niet onbelangrijk, op de bank plaats nemen. Je zegt het goed, 3 wedstrijden onderweg en we verwachten al wonderen van Bosz. Erg knap waar het elftal al staat, maar er zit ook nog zoveel rek in, dat je juist heel positief mag zijn. Dat Rangers het je gisteren lastig maakte is toch niet gek in de laatste voorronde van de CL, zijn geen flierefluiters.

23 augustus 2023 om 13:31

@woenselaar,
PSV werd na de eerste competitiewedstrijden gebombardeerd tot titelkandidaat nummer 1, was de winnaar van deze transferperiode en van Glasgow zou wel even gewonnen worden....die polonaise van zowel verschillende supporters als analisten.

Ik ben niet negatief over Lang, ik zeg dat hij Xavi vervangt en dat Xavi het afgelopen jaar zo goed heeft gedaan, dat nog maar moet blijken of Lang dat kan evenaren. Wat mij betreft word je er niet direct sterker van, maar blijf je qua sterkte gelijk

Over Schouten ben ik ook niet negatief, ik zeg enkel dat hij niet veel beter is dan een Guti en dat de selectie blijft ook in dit geval qua sterkte gelijk of wordt er misschien minimaal beter van.

Over Dest lees je ook niet goed, ik zeg dat Dest verdedigend niet beter is dan Mwene. Aanvallend en voetballend wel, maar PSV heeft juist behoefte aan een betere verdediger.

Wat betreft Bakayoko, prima talent, maar heeft echt alles nog te bewijzen. Onduidelijk hoe consistent hij gaat zijn. En daarbij geef ik dus aan dat PSV vorig jaar nog over Gakpo (en ook Madueke) beschikte......
De verbanden die je legt qua debuutjaar zeggen me niet zo veel/

Als je die dingen op een rijtje zet dan vraag ik me dus af of de selectie van PSV wel zoveel beter is als vorig jaar. Ik denk dat het vrijwel gelijkwaardig is, zeker als de verdediging niet versterkt wordt.

23 augustus 2023 om 13:33

@romarky,
Maar wat is volgens jou dan het grote verschil met vorig jaar? En neem in je overweging ook mee dat je nog een half jaar de beschikking had over Gakpo en Madueke en dat Xavi de beste speler van PSV vertrokken is.

Saibari en Vertessen waren er vorig jaar ook. Zijn die nu ineens dubbel zo goed geworden?
Til was er vorig jaar ook, blijft voetballend toch enorm matig?
Babadi komt net kijken, afwachten hoe consistent hij gaat zijn.


23 augustus 2023 om 14:03

Tja er zullen vast een aantal supporters zijn die gekke dingen riepen. Als ik voor mezelf spreek en de reacties die ik heb gelezen kwam daar meer naar voren dat er een positieve stemming heerst. Polonaise is echt een uiterste. Er zullen er vast een aantal zijn die rare dingen riepen zoals makkelijk oprollen etc, die neem ik niet al te serieus, want een grondige onderbouwing waarom het ff appeltje eitje zou worden las ik niet. Ik had echter wel gerekend op een winst, maar dat was ook logisch gezien het krachtsverschil op papier, revanchegevoelens en de flow waarin PSV tot dusver zit.

Spelers 1-op 1 vergelijken doe ik niet, simpelweg omdat dat onmogelijk is. Anders krijg je weer uitspraken als de nieuwe dit en de nieuwe die. Lang is een ander soort voetballer maar laat vooralsnog zien dat hij de linksbuiten positie goed invult. Gisteren was niet zijn beste wedstrijd vooralsnog.

PSV heeft inderdaad behoefte aan een betere verdediger. Maar zonder dat jij en ik weten hoe de verdedigende taken ingevuld worden en wie verantwoordelijk is voor wat, kan je niet zeggen dat Mwene beter in dit verdedigende spel past dan Dest. Er is een reden dat Mwene weg mocht, gratis notabene, en Dest gehuurd wordt met optie tot koop. Zou dat zo zijn als Dest niet beter in het plaatje van Bosz past? Of denk je oprecht dat Bosz zegt; Dest jonge, vandaag hoef je van mij niet terug de middenlijn over. Het probleem is en blijft centraal achterin bij PSV. Dat gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk werd omdat de normaliter stabiele Sangaré daarvoor ook liep te klunzen.

Met je opmerking dat debuutjaar niet zo veel zegt geef je m.i. aan dat je de krachtsverschillen 1-op 1 vergelijkt met vorig jaar. Dan kan je toch niet stellen dat PSV nu niet verder is? Je vergelijkt Lang en Xavi, maar betrekt in je hele verhaal ook een aantal keer Gakpo. Wat is het nu? Madueke was vooralsnog vaker geblesseerd dan fit dus dat Bakayoko betere statistieken zal halen (zeker in de Eredivisie) lijkt me duidelijk, ondanks zijn grilligheid.

Maar goed, om het samen te vatten. Ik denk dat PSV inderdaad verder is. Ik zie waar Bosz mee bezig is. De manier van druk zetten is compleet veranderd en zelfs m.i. beter dan onder Schmidt. Er zijn overal leuke combinaties te vinden. Dat dat nog niet omgezet wordt in concrete kansen is een proces.

23 augustus 2023 om 14:11

Mooie reactie en goed onderbouwd.
Ik betrek zowel Xavi als Gakpo erbij omdat zij samen goed waren voor enorm veel goals en assists en dat enorm lastig is op te vangen. Lang zal daar een deel van opvangen, maar er zal nog iemand op moeten staan en ik vraag me af of de andere talenten een dergelijk rendement gaan halen.
We gaan het zien. Bosz is eerder sterk uit de startblokken gekomen, maar de competitie gaat om consistentie en ik denk dat het daaraan gaat ontbreken

23 augustus 2023 om 14:12

De verdediging is wel sterker dan vorig seizoen door Boscagli die weer terug is. Daarnaast beschikt PSV nu over Dest. je hebt dus nu 3 van de 4 verdedigers op goed niveau om kampioen mee te worden en wat te kunnen betekenen. Als PSV een speler haalt voor RCV dan staat er gewoon een hele goede ploeg met een aantrekkelijke speelwijze. Verder heb je nog Sambo, Obispo en de geblesseerde mauro junior. Deze zijn prima voor op de bank.

23 augustus 2023 om 15:08

Ik denk dat je het antwoord daarop zelf ook weet

Wat Xavi vorig jaar deed in zijn eerste jaar ga je niet snel terug zien. Ik hoop natuurlijk wel dat Lang dat gat op kan vullen, en dat de andere spelers daaromheen ook trefzekerder worden zodat je al met al toch op iets soortgelijks komt. Vorig jaar was de rechtervleugel redelijk lam de tweede seizoenshelft en ook uit de spitspositie kwamen 'maar' 14 goals. Wie weet weten zij het gat op te vullen?

Ik heb nog steeds goede hoop op Bakayoko. Heeft een goede actie en schot in huis. Nu nog volwassener worden op bepaalde momenten. Je ziet hem twijfelen of hij nu de actie in moet zetten, af moet geven, de achterlijn moet halen voor de voorzet. Als die jongen daar de juiste begeleiding in krijgt kan het echt een goede speler worden.

23 augustus 2023 om 13:31

Rooiedraad

Laten we even afwachten eind vh seizoen of Lang de beste linksbuiten is of niet. Er zijn genoeg ppties die ook wat te bieden hebben zoals Bergwijn (veel meer ervaren), die Kroat van Feyenoord en misschien zelfs v Bommel.

“omdat hij de verdediging minder versterkt heeft dan verwacht” Hij heeft de verdediging helemaal niet versterkt. Er mist echt een speler a la Sanchez om het voetbal wat Bosz wil spelen te redden achterin.

23 augustus 2023 om 12:57

Sanchez is bij Ajax op te halen, toch?

23 augustus 2023 om 13:09

Speelt Alexis Sanchez ook al bij Ajax.

23 augustus 2023 om 13:30

Nee maar dat is ook geen verdediger. Dus daar schieten ze nog niets mee op

23 augustus 2023 om 13:37

De Sanchez die nu bij Ajax zit is nou ook niet bepaald een verdediger. Maar die bedoelde ik ook niet natuurlijk.

23 augustus 2023 om 14:03

Mwene vervangen voor Dest lijkt me wel een vooruitgang, maar daar houdt t dan bij op. Kwantitatief genoeg verdedigers, kwalitatief is het echter op de posities rechts centraal en rechtsback matig tot twijfelachtig. Daar had echt een stap in gezet moeten worden, het liefst een type Moreno. Die gaat er echter niet meer komen vrees ik.

23 augustus 2023 om 14:27

Behalve dat Dest niet heel goed kan verdedigen. In dat opzicht zeker geen vooruitgang.

Zolang je er maar voor zorgt dat je meer scoort dan tegen doelpunten krijgt is er niks aan de hand zal Stewart gedacht hebben dus investeren in de aanval was topprioriteit

23 augustus 2023 om 12:09

Nou zijn Lang en Pepi denk ik wel goeie aankopen. Maar de keuze voor de vleugels is wel erg beperkt. Als Lang of Bakayoko lang geblesseerd zijn is er niet echt keuze voor vervanging. Vertassen die eigenlijk een spits is en Saibari die liever op het middenveld speelt.

23 augustus 2023 om 12:12

Lang, Bakayoko, Vertessen (doet het tot nu toe heel goed, Saibari en el Ghazi. Babadi kan ook links. Daar ligt het probleem niet. Iedereen die PSV kijkt ziet dat Ramalho echt niet meer kan.

23 augustus 2023 om 12:16

El Ghazi moet weg toch. Plus zijn niveau is geen verbetering in het team. Als een Lang of Bakayoko straks een paar weken eruit ligt met een blessure heb je toch een probleem. Dan komen er spelers te staan waarvan het niet hun natuurlijke positie of positie is waar ze het liefst spelen.

23 augustus 2023 om 13:42

"stewart gedacht hebben dus investeren in de aanval was topprioriteit"

Misschien was het een eis van Brandt bij sollicitatiegesprek. Zo van: Luister Stewart, we willen je graag, maar je mag absoluut geen (goede) Cv's kopen! Wij kopen alleen aanvallers en (liefst aanvallende) middenvelders.
Liever 3 spelers voor de 10 positie dan 1 goede CV.
Je mag wel backje kopen als die van aanvallen houdt.

Begrijp echt niet waarom PSV niet gewoon volgaat voor een killer achterin. Die Bosgali kan aanvullen.

Eerst waren Ajax en Feyenoord aan de beurt want hun start in de competitie is niet geweldig. Nu is PSV aan de beurt, want ze spelen gelijk tegen de Rangers.

Obispo is geblesseerd. Mauro en Oppengard zijn geblesseerd dus gaat Dest nu op links waardoor Teze op rechts gaat. Als straks iedereen er weer bij is, gaat Dest gewoon op rechts, kan Teze centraal en heb je weer viercentrale verdedigers.

Het is allemaal scorebord journalistiek. Verdedigend was er gisteren niet zoveel mis met PSV. Rangers hadden maar weinig uitgespeelde kansen.

23 augustus 2023 om 12:10

Toch krijgen ze er weer 2 tegen. Ik snap dat er geen nieuwe Alex gehaald kan worden, maar ze besteden gewoon helemaal geen aandacht aan de verdediging.

23 augustus 2023 om 12:12

Met Boscagli en Teze centraal ga je de oorlog ook niet winnen. Obispo, Oppengard waren normaliter gewoon verkocht als ze niet geblesseerd waren want die hebben de kwaliteiten ook niet.

Verdedigend was er juist alles mis met PSV. Je bent de hele wedstrijd dominant maar een paar speldenprikjes zijn genoeg om zeer gevaarlijke kansen te creëren. Dat kan gewoon niet. Ramalho stapt te laat in, dus geen buitenspel. Spelen ze geen buitenspelval stond hij met zijn rug naar de tegenstander (compleet uit het oog verloren). Dat is gewoon echt onkunde.

Het zou gisteren verbloemd zijn als het overwicht zich aanvallend had vertaald naar kansen. Dan kan je die twee goals tegen wel hebben. Helaas voor de verdediging werd het een keer niet verbloemd.

23 augustus 2023 om 12:14

Dat is waarschijnlijk precies hoe Stewart ook denkt en daarom geen versterkingen haalt. Maar toch werden ze gisteren door een beperkt team al onderste boven gelopen op de counter achterin. Laat staan tegen een team dat nog beter kan counteren of een team wat meer druk zet op de verdediging. Zowel Rangers als PSV 5 schoten op doel.

23 augustus 2023 om 12:19

PSV moet gewoon een goeie CV halen. Het gaat niet een keer mis op deze manier, het is al jarenlang hetzelfde probleem. Investeer gewoon eens in de verdediging en zorg dat je minimaal een degelijke CV haalt naast Boscagli. Als dan iedereen weer terug is heb je teveel verdedigers, maar dat is nog altijd beter dan de armoede die er nu staat.

23 augustus 2023 om 12:30

Als je de laatste wedstrijden met een middenvelder centraal achterin moet spelen is er natuurlijk iets mis. In de eredivisie kom je daar nog mee weg, maar internationaal wordt dat afgestraft

23 augustus 2023 om 12:57

@Speedy, het is juist andersom. Bij PSV is de positiviteit van de laatste weken overdreven. De selectie heeft nog dezelfde zwakke punten als vorig jaar en is in de breedte ook niet veel sterker geworden.

23 augustus 2023 om 13:34

"en is in de breedte ook niet veel sterker geworden."

Dat wel toch.

Lang is een diepte speler.

Als je Guti vervangt met Schouten dan ga je er gewoon paar niveaus op vooruit.

Dest zal ook meer brengen dan Mwene

Sambo erbij

Pepi als reserve spits ipv Ghazi

Tillman is ook pirma speler

23 augustus 2023 om 13:39

@mr Krillin
Guti en Schouten zijn qua niveau vergelijkbaar. Die is alleen nooit o pwaarde geschat.
Dest is verdedigend niet beter dan Mwene.

Sambo en Tillman was ik vergeten. Daar hebben ze wel betere vervangers.

Vergeet echter niet dat PSV vorig seizoen ook nog Gakpo en Madueke een half jaar had.

23 augustus 2023 om 13:45

Fr010frdam

Nee man, Guti is een 'mietje'. Slappe speler. Schouten is beter en meer ervaring op hoger niveau (sterkere competitie).

Dest klopt alleen aanvallend brengt hij meer, dus past beter in het systeem van Bosz.

Ja van Gakpo naar Lang is natuurlijk een downgrade. Maar soms past een speler beter dan een goede speler. Dus misschien past Lang wel beter, waar bij Gakpo alles via hem moest lopen.

Ik blijf komende weken duimen, dat PSV geen goede verdedigers haalt. Anders zie ik hen wel als grootste kanshebbers.

23 augustus 2023 om 13:47

Wat een onzin Guti en Schouten zelfde niveau, Schouten heeft ruimschoots ervaring opgedaan in Italië topaankoop.

23 augustus 2023 om 13:56

Teze is ook geen geweldige centrale verdediger. Met die centrale verdediging kun je Europa niet in zonder tegen de lamp te lopen. Je kunt maar zoveel compenseren met een goed middenveld en een goede aanval.

Overigens verbaast het me wel dat je stelt dat er verdedigend niet zoveel mis was. Het was 1 en al verdedigend gestuntel. Rangers had weinig uitgespeelde kansen omdat het zelf ook veel mankementen heeft.

Het is eigenlijk een regelrechte schande dat een nieuwe TD met nieuwe ideen en opvattingen etc niet zijn prioriteit bij het aansterken van de verdediging ligt. Leuk dat er op aanvallende spelers wordt gegokt van meer als 10 miljoen euro als Lang, Pepi, Tillman (ook al is dat eerst huur). Maar wanneer clowns als Teze en Ramalho onder andere samen met Sangare de ene na de andere fout maken kom je nergens natuurlijk.
Mijn verwachting is dat Rangers dit klusje volgende week weer gaat klaren en wederom de groepsfase van de CL in zullen gaan.

Ik snap er helemaal niets van. PSV gaat zometeen weer wedstrijden verliezen, omdat de verdediging matig is. Aan de aanval en het middenveld ligt het niet. Al jaren laten ze de verdediging voor wat het is en kom je er aan het eind van het seizoen weer achter dat dat de achilleshiel is. Vervolgens begint het nieuwe seizoen en hebben ze de voorhoede en het middenveld versterkt, maar halen ze geen goede verdedigers. Schiet mij maar lek.

Vorig jaar loop je geld mis omdat die flapdrol een onbegrijpelijke fout maakt. Diezelfde flapdrol gaat er straks weer voor zorgen dat je je niet kwalificeert voor de Champions League. Doei 70 miljoen euro. Stewart leert het iig van de beste (brands).

23 augustus 2023 om 13:44

En Als PSV zich kwalificeert is hij weer de held hahaha.

23 augustus 2023 om 13:59

Met die verdediging ga je hoe dan ook tegen de lamp lopen. Daarmee hou je het aantal verliespunten niet onder de 20 aan het einde van het seizoen in de Eredivisie en in Europa ben je vreselijk kwetsbaar tegen elke relevante ploeg.

23 augustus 2023 om 16:23

Held? Je bent als PSV gewoon verplicht je te kwalificeren tegen deze tegenstanders.

John de jong moest het allemaal nog leren, dus die maakte beginnersfouten. Door de verdediging niet te versterken, maar stewart een ervaren man. Heeft gezien dat de verdediging zeeeeeeer zwak is, maar haalt geen verdedigers. En pepi en tilman zijn duidelijk geen versterkingen voor psv. Pepi heeft nog af en toe mogen invallen, maar tilman heeft nog geen minuut gespeeld??? Terwijl hij juist gisteren het verschil kon maken, tegen zijn oude club.

23 augustus 2023 om 12:28

Beide spelers heb amper of geen minuten gemaakt en jij hebt al gezien dat het geen versterkingen zijn?

Tillman is nog niet fit genoeg, omdat hij de voorbereiding gemist heeft. Pepi kan rustig groeien achter Luuk de Jong.

Ik beweer niet dat het toppers gaan zijn, want ook ik heb ze nog amper zien spelen. Geef ze in ieder geval kans voordat je ze af gaat branden...

23 augustus 2023 om 12:42

Geen voorbereiding?? Hoeveel minuten heeft dest dan meegedaan met de voorbereiding. Ik brand deze spelers niet af, maar ik beoordeel op het feit dat pepi bijna geen speelminuten krijgt en dat tilman helemaal geen minuten krijgt. Dan ziet bosz het duidelijk niet in hun zitten. Ik bedoel gisteren had je ook pepi erin kunnen brengen ipv til. Je had tilman erin kunnen brengen ipv babadi.

23 augustus 2023 om 13:20

Dat Dest wel minuten kan maken, hoeft natuurlijk niet te zeggen dat Tillman dat ook kan. We hebben geen inzicht wat beide spelers bij hun vorige club gedaan hebben toch?

Wat pepi betreft ben ik het meer met je eens. Bosz had hem gisteren kunnen brengen. Wel is het zo dat Pepi gehaald is voor in de toekomst. Misschien is hij er op dit moment nog niet klaar voor.

23 augustus 2023 om 12:50

@fcfootbal Dit is niet alleen een probleem wat we onder John de Jong gehad hebben, het is bij PSV al jaren een drama als het om de verdediging draait. De laatste verdediger die daadwerkelijk een versterking was, was Hector Moreno.

Eens, Stewart maakt vooralsnog geen beste indruk. De meeste aankopen zijn niet indrukwekkend en de verdediging is weer totaal niet op orde.

Ik snap echt niet dat iedereen heletijd reageert met waaronder de verdediging nog niet hebben versterkt.

Ja goh, is toch logisch als je zoveel geld al aan nieuwe aanvallers en middenvelders hebt besteed. Dat was juist strategie van Ernest. Er is op dit moment niks/ nauwelijks meer te besteden totdat CL definitief wordt behaald (geld inkomsten) of dat Sangare wordt verkocht.

Met het budget wat ze beschikbaar hadden hebben ze volledig op een goed scorende vermogend geïnvesteerd om zo meer doelpunten te kunnen maken dan dat ze tegen krijgen. En wanneer ze zich plaatsen voor CL komen de verdedigers. Riskante tactiek als CL niet wordt behaald maar daarom gaan ze dan Sangare verkopen

Gaat je straks gewoon weer onnodig de CL kosten…. Vorig jaar hebben we hetzelfde gezien. Men schijnt niet te leren…. Schandalig dit

23 augustus 2023 om 14:02

Het doet de kans op mislopen in relatieve zin flink stijgen, maar anderzijds moet er nog wel aardig wat gebeuren. PSV speelde gisteren echt heel slecht en nog was dat Rangers allesbehalve redelijk. Als je alleen al redelijk speelt, is dat meer dan genoeg om Rangers van het veld te spelen.

Dat neemt overigens niet weg dat het verbazingwekkend is dat die verdediging nog steeds niet van kwalitatieve impulsen is voorzien. Met de backs is niet echt wat mis, maar geen enkele centrale verdediger is echt bijzonder. Teze is te wisselvallig, Boscagli moet het vooral van zijn voetballende kwaliteiten hebben, terwijl Ramalho en Obispo in de middenmoot nog moeten knokken voor een basisplaats. Dan helpt het ook niet dat je verdedigende middenvelder denkt dat hij de voetballende kwaliteiten van een Modric heeft, maar daar niet enigszins aan komt.

Iedereen ziet dat de verdediging niet goed genoeg is, maar de mensen die dik betaald worden om de club te runnen blijkbaar niet. Kan iemand het mij uitleggen? Deze zomer had er een grote schoonmaak moeten plaatsvinden in de verdediging. Brandhout zoals Ramalho moet je gewoon transfervrij laten gaan. Behoort waarschijnlijk tot de grootverdieners van de club en heeft weinig tot geen restwaarde. Dus contract ontbinden en salarisbesparen. Ipv Ramalho een topper kopen. Mwene is een goede backup, maar nu dat Dest er is lijkt hij overbodig. Die verdediging op orde hebben had de grote prioriteit van Stewart moeten zijn. Maar ook hij schijnt het niet te snappen.

Robinson is tov Debast dusdanig goedkoop te halen dat je budget overhoudt om nog 2 verdedigers extra te halen.
Dan is de keuze snel gemaakt.

Robinson nu eerst halen en dan rustig verder scouten voor 1 á 2 extra verdedigende versterkingen

Ook Rik Elfrink heeft nu de open deur gevonden om in te trappen. Vrijwel alle PSV supporters zien al jaren dat de centrale verdediging van PSV een absolute kwaliteitsimpuls nodig heeft. De laatste goede centrale verdediger die PSV aankocht is mijns inziens Héctor Moreno geweest in 2015 en voor deze transfer waren er al bijzondere constructies nodig die ertoe hebben geleid dat Héctor na twee jaar alweer vertrok. Ramalho is nu de gebeten hond, mede omdat hij vorig jaar de uitschakeling tegen Glasgow inleidde, maar Boscagli is voetballend dan wel aardig maar laat Ramalho vaak zwemmen. Als PSV het dit jaar weer niet redt is Sangaré zeker mede verantwoordelijk door het inleiden van de 1-0 in Glasgow. Earnest Stewart heeft nog niet geïnvesteerd in de defensie inderdaad, Dest is vooralsnog huur. Stewart begrijpt ook dat een goede ervaren centrale verdediger heel erg duur is en hij en PSV willen koste wat het kost een scenario als met Baumgartl voorkomen maar iedere transfer is nu eenmaal een gok, zo simpel is het. Als PSV nu weer de miljoenen van de Champions League misloopt hebben Earnest en Peter samen met de RvC het een en ander uit te leggen. Wat dat bidden betreft zal ik de komende week regelmatig mijn vergiet (ik heb het niet over de defensie) opzetten en het vliegend spaghettimonster smeken om een goed resultaat in de return tegen Glasgow. Als PSV supporter heb ik al te lang moeten wachten.

Wanneer komt psv eens met een goede cv joh! Ik vind dat psv al jaren zwakke verdediging heeft.

Ik heb me gisteren weer enorm zitten ergeren aan PSV, voornamelijk omdat ze niets schijnen te leren van de ervaringen. Achterin heb je geen wondervoetballers, dus moet je ook geen wonderen verwachten. Bosz schijnt ver van de goal af te willen verdedigen, dan krijg je dus deze goals tegen, keepertje maakt dezelfde fout als vorig jaar, speelt in waar de speler het niet aankan en daar is de 1-0. Middenveldertje verspeelt de bal/verliest duel om de bal waar de "restverdediging" nog niet goed staat/afwezig is en daar is de 2-1. Helaas zegt Bosz dan nog in de camera dat hij niet wil dat de bal weggeschopt wordt om achterin maar niet in de problemen te komen, dan draai je het toch echt verkeerd om. Natuurlijk wil je de bal hebben, maar wel onder controle, is die er niet moet hij zo snel mogelijk weg, om onnodig gevaar te voorkomen. Iedere beetje voetballer weet dan waar hij naar toe hoort te gaan zo ver mogelijk naar de andere kant en als je echt wilt reorganiseren dan ook nog eens over de zijlijn daar. Een "onvoetige"keeper als Benitez instrueer je dus om de bal weg te naaien en niet in de voeten te spelen van iemand met de rug naar de tegenstander. Want zo'n keeper speelt hem onzuiver of te zacht en de speler is niet goed genoeg om er iets goeds mee te kunnen doen. Er is ook niks mis met de bal daar te houden waar hij het gevaarlijkst is voor de tegenpartij en dat is in de voeten bij de centrale daar en die lekker laten opbouwen, dan kun je nog steeds gebruik maken van de wapens die je al jaren wel hebt; de omschakeling /counter. Nee , ik ben zeker niet overtuigd van PSV onder Bosz en reken er op dat Rangers weer het eindstation is, simpelweg omdat men het sterkst is als men zelf kan omschakelen/ruimte heeft.
En Stewart koopt in op basis van first out then in, dus pas als er een CV gaat, komt er een versterking in, voor extra spelers is er geen geld/ruimte, want meneer Bosz wil werken met een smalle selectie. Gekeken naar de blessures die PSV de afgelopen paar jaar heeft gehad en heeft is dit de kortste weg naar falen. Nee, ondanks dat het eigenlijk nog gewoon 0-0 staat heeft Rangers nu een klein plusje verdiend, want ze zijn gegroeid in vertrouwen en er is geen enkele druk meer voor ze. Als PSV zich niet plaatst is het m.i. niet de schuld van Stewart, maar de schuld van Bosz omdat hij eigenwijs is en zich niet of onvoldoende aanpast aan zijn spelers en tegenstanders. Maar ik laat me graag verrassen hoor, daar niet van, het komt helaas slechts zelden tot nooit voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper130
Y. VertessenAanvaller113
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren