Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Krijgt Peter Bosz een extra wapen bij PSV? ‘Wordt enorm veel verwacht’

Laatste update:

Koploper PSV verblijft momenteel in het Spaanse Estepona. Tijdens het trainingskamp van de Eindhovenaren krijgt een aantal talenten de kans om zich te laten zien aan trainer Peter Bosz. Journalist Rik Elfrink is namens het Eindhovens Dagblad in Spanje om PSV te volgen en weet welk talent het hardst op de deur bonst in het Philips Stadion: de zeventienjarige Tygo Land.

Volgens Elfrink is er momenteel weinig mis met de fitheid van de spelers van PSV. Voor de winterstop waren alleen Armel Bella-Kotchap, Hirving Lozano en Noa Lang een tijd uit de roulatie, maar Bosz is uiterst tevreden over zijn selectie en de breedte daarvan. “De club wil dat na de winterstop graag zo houden en tegelijkertijd moet er voor alle spelers perspectief op speeltijd blijven.”

“Mede daarom denkt Bosz dat de huidige PSV-selectie nu precies groot genoeg is”, aldus Elfrink. “Hij gaat uit van gemiddeld drie geblesseerden en houdt dan sowieso nog zo’n twintig manschappen over, exclusief een aantal Jong PSV’ers. Zij worden niet meegerekend bij de aantallen en moeten hun speelminuten vooral in Jong PSV maken, om er volgend seizoen te kunnen staan.”

Elfrink concludeert dat één talent zich in het bijzonder toont. “Mocht het mogelijk of noodzakelijk zijn, dan kunnen ze misschien ook voor het eerste elftal van waarde zijn. Onder anderen van middenvelder Tygo Land (17) wordt enorm veel verwacht.”

Bakayoko, Boscagli, Teze
In zijn artikel laat de journalist ook de naam van smaakmaker Johan Bakayoko vallen. “Het gonst nog wel van de geruchten, maar de Belg is totaal niet van plan om te vertrekken en vanuit zijn omgeving wordt ook geconstateerd dat er vanuit Engeland een boel onzinverhalen opduiken. Alles staat in het teken van kampioen worden en verder proberen te komen in de Champions League, zo laat de zaakwaarnemer van de Belg weten.”

Verder bekijkt PSV de optie om de contracten van Olivier Boscagli en Jordan Teze te verlengen. De verdedigers beschikken beiden over een contract tot medio 2025. Waar Boscagli en Teze tijdens hun dienstverband in Eindhoven eerder veelvuldig konden rekenen op kritiek, zijn de achterhoedespelers onder Bosz uitgegroeid tot belangrijke krachten voor PSV.

PSV speelt komende zondag twee oefenwedstrijden. Om 13:00 uur staat een duel met Heracles Almelo op de planning, waarna om 16:30 uur een krachtmeting met Hamburger SV wacht. Tijdens de training van donderdag deed Lang wel mee met de groep. Lozano trainde nog wel apart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad een toptalent. Vloeiende stijl, alles ziet er makkelijk uit. Hij mag echter nog wel meer de sportschool induiken. Hij ziet eruit zoals ik er ook uit zag op mn 17e. Oftewel, je blaast m omver. Hoe hoger je komt, hoe meer problemen je daarmee gaat krijgen. Zelfs de Bruyne is tegenwoordig een brok spier.

4 januari 2024 om 11:20

de Bruyne is dan ook bijna 2x zo oud. Veerman, Schouten zijn ook geen brok spieren en houden het voetballend redelijk vol. Zeker als 17 jarige zijn spieren geen probleem, dat kan je langzaam opbouwen en na je 20/21e verder uitbouwen

4 januari 2024 om 11:45

Hoe oud je bent lijkt me niet zo relevant als je op het veld staat. Als Veerman wat eerder aan zijn fysiek was gaan werken, was hij denk ik al een stuk verder geweest. Die begint nu eindelijk zijn babyvet te verliezen en wat meer te rennen. Schouten zou met de fysiek van Sangare (ik snap dat hij die nooit gaat krijgen) een wereldtopper zijn. Fysieke kracht is gewoon belangrijk in het hedendaagse voetbal.

4 januari 2024 om 12:24

Heb je helemaal gelijk in, je zag bijvoorbeeld wat een verbeterde fitheid deed met een jongen als Kokcu. Die werd zoveel beter toen hij de hele wedstrijd kon blijven gaan.

4 januari 2024 om 14:32

Ja en nee. Genoeg voorbeelden van spelers met weinig fysiek in de top hoor.

4 januari 2024 om 18:06

Oh ja? Noem ze eens op? Het is eerder een uitzondering. Zelfs Messi werd volgepropt met steroïden.

5 januari 2024 om 09:45

Daar moet je wel een balans in vinden. Extra uurtjes in het krachthonk om sterker te worden is leuk, maar dat moet wel goed begeleid en gemonitord worden. Van een brede kast ga je niet automatisch beter voetballen. Kan ten koste gaan van wendbaarheid en e kan ook meer blessure gevoeligheid van komen.

Juist in dit soort tijden van glorie is het goed om jonge jongens aan het grote werk te laten ruiken en waar mogelijk al ervaring op laten doen zodat je bij een vertrek van een basisspeler weet wat je aan ze hebt. Zo te lezen is Land een nummer 8/10 dat zijn wel de posities met de drukste bezetting maar ook een positie waar al veel gerouleert wordt.

4 januari 2024 om 11:11

Het is een 8/6/10 in die volgorde naar mijn idee hoewel hij dit jaar vooral als 6 speelt. Word vaak vergeleken met Frenkie de Jong

4 januari 2024 om 11:57

Dan kun je hem nog 2/3 jaar onder de vleugels van Schouten laten rijpen en af en toe minuten geven. Misschien de beste positie voor PSV om een groot talent te hebben. Schouten gaat voorlopig nergens heen denk ik en Land zal op zijn 17de de nummer 6 positie niet al kunnen dragen.

Groot talent, maar met name voor de eredivisie; komt voor de CL fysiek nog te kort. Zou hem er snel bijhalen om in de competitie te gebruiken en voor te bereiden op de CL volgend seizoen.

4 januari 2024 om 11:12

Zeker nu je Saibari een aantal weken moet missen vanwege interland verplichtingen is dit toch het moment om hem erbij te halen en als het kan minuten te geven.

4 januari 2024 om 12:23

Ik weet niet of hij al in de pikorde zo hoog staat. Misschien kan hij een keer invallen bij een gunstige stand, maar in principe zullen Veerman en Tillman als eerste in aanmerking komen voor die positie, en daarna Babadi.

4 januari 2024 om 12:53

Veerman zal spelen dus Land zal als zijn vervanger in het veld kunnen komen. Tillman kan ook op de 10 en op de vleugel uit de voeten.

4 januari 2024 om 13:58

Hij is nog maar 17… laat deze jongen rustig eens rijpen. Af en toe een keer invallen bij een grote voorsprong. Ook volgend jaar hoeft hij er nog niet te staan. En wat zijn spieren betreft, hij is nog niet eens volgroeid. Dat komt wel. Denk dat de fysiologen bij PSV wel weten hoe ze zo’n jongen ook fysiek moeten ontwikkelen. Frenkie de Jong speelde op zijn 17e nog bij Willem 2 in de jeugd en kwam pas op zijn 21e in Ajax 1.

Op FM is deze jongen een machine. Dat zegt niks, gewoon een fun fact.

4 januari 2024 om 22:10

In fm we trust! Dus hij zal er wel wat van kunnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren