Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay onthult reden waarom Ugalde toch gevoelige transfer mocht maken

Laatste update:

Volgens Hans Kraay junior heeft de Raad van Commissarissen van FC Twente een beslissende stem gehad in de veelbesproken transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. De Tukkers stribbelden in eerste instantie tegen, maar gingen toch akkoord en ontvangen 15 miljoen euro voor de spits die in Rusland samen gaat spelen met Quincy Promes.

"Ik denk dat ik een klein beetje weet hoe het is gegaan", opent Kraay zondagochtend het item over de bij Twente vertrokken Ugalde in Goedemorgen Eredivisie. "Ugalde is eigenlijk de kop gek gemaakt door Spartak Moskou met een ongelooflijk miljoenensalaris."

"En hij heeft blijkbaar tegen Jan Streuer en Arnold Bruggink gezegd: 'Ik wil daar echt naar toe. En toen het van negen naar tien, twaalf en misschien wel veertien miljoen ging, hebben Streuer en Bruggink met hem gezeten en gezegd: 'Blijf bij ons. We vinden het principieel gevoelig om je te verkopen aan Rusland'. Er gaan Duitse, Spaanse en Italiaanse clubs komen. Blijf bij ons en ga naar zo'n land.'", geeft Kraay een kijkje achter de schermen in de Grolsch Veste.

"En toen die bieding van dertien of veertien miljoen kwam, zijn Streuer en Bruggink overruled door de Raad van Commissarissen, waar werd gezegd dat Twente dit bedrag niet kan laten lopen. En uiteindelijk is een Raad van Commissarissen bij een club de baas", schetst Kraay de verhoudingen binnen Twente.

Mario Been zoomt in op de bij Twente vertrokken spits. "Ugalde wil gaan, hoe hou je dat tegen? Die jongen gooit zijn kont tegen de krib en zegt: 'Ik wil hier niet meer voetballen. Ik moet en zal weggaan.' Je hebt dus wel te maken met een conflictsituatie met een speler, die met zijn volle verstand een contract tot 2027 heeft getekend."

"De Raad van Commissarissen heeft gewoon gezegd: 'We doen het.' En die zeggen misschien ook wel van: 'We brengen geen geld naar een land dat al een eeuwigheid oorlog voert met Oekraïne. Nee, we halen geld'", zo besluit Kraay zijn analyse over de Ugalde-deal.

Oosting
Ondanks zijn wrevel heeft trainer Joseph Oosting wel begrip voor Ugaldes beslissing. De oefenmeester wijst daarbij naar de culturele achtergrond van de Costa Ricaan. "Ik weet wel waar hij vandaan komt, en snap dan dat het anders is. Geld is voor mij geen drijfveer. Dat is het voor mij als persoon niet", zo klonk het in gesprek met Tubantia.

Twente betaalde afgelopen zomer vier miljoen euro voor de spits en krijgt bijna het viervoudige van dat bedrag terug. Ugalde kwam in totaal in 84 officiële wedstrijden in actie voor Twente, waarin hij 22 keer scoorde en 13 assists aantekende

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sport en politiek nooit mengen en als je het al gaat mengen doe het dan consequent. Dus nu niet alleen bij Rusland maar elk oorlogvoerend land .

28 januari 2024 om 12:36

Due bal ligt ook bij Nederland, UEFA en FIFA en niet bij FC Twente of een andere voetbalclub

28 januari 2024 om 12:43

Fijn dat jij dat bepaalt. Nederland neemt economische sancties tegen Rusland en daar dient Twente zich aan te houden. Het is ook een conflict met een duidelijke agressor, anders dan in andere conflicten.

28 januari 2024 om 12:57

Nederland neemt enorme sancties tegen Rusland inderdaad, ze kopen nu het Russische gas via Algerije in, wat meteen verklaart waarom het bijna onbetaalbaar is voor de gewone mens. Van de KNVB mag deze transfer, Nederland is akkoord, regering is zo net hypocriet als vele deugneuzen en zelfs van de Europese Unie mag deze transfer, maar van jou dus niet? Ik hoop maar dat je je naam geen eer aan doet en je geen auto bezit, gezien de kans 99% dat de benzine uit Arabië komt, een land dat al jaren lang agressief in oorlog is. En je bent al afgesloten van het gas neem ik aan? Lekker man, dat hypocriete woke geneuzel van mensen maar er zelf aan blijven mee doen, want dat is eigen gewin en heel klein natuurlijk.

28 januari 2024 om 12:57

De rest van de Europese landen doen dat toch ook en kijk effe hoeveel clubs er de laatste 2 jaar met Russische clubs hebben gehandeld. Inclusief psv.

28 januari 2024 om 13:02

Icethee, thanks voor de hulp. Ik had namelijk geen zin om dit nog voor de duizendste keer uit te leggen. Veel mensen willen het maar niet begrijpen en voelen zich meteen aangevallen.

28 januari 2024 om 13:27

Als er iemand zich aangevallen voelt lijkt het toch wel Icethee te zijn.

28 januari 2024 om 18:09

@lierse1997Zeker, maar Icethee is tenminste geen hypocriet. Hij heeft gewoon gelijk. Ten eerste wordt er amper iets vermeld dat Rusland bijna gedwongen werd een oorlog te starten door verscheidene acties van Amerika en Europa al tientallen jaren en ten tweede kijken de velen weg als het gaat om Palestina waar we zelfs de agressor zelfs al een half eeuw steunen en verzinnen we allerlei drogredenering om dit te ontkennen tot zelfs Israel als rechtschapen neer te zetten.Mogen Nederlandse transfers daarom ook niet meer doorgaan?

29 januari 2024 om 11:40

Rusland werd gedwongen een oorlog te starten? Misschien moet je niet meer naar RT kijken als je dit soort propaganda echt gelooft.

Rusland werd zeker ook gedwongen een oorlog in Tsjetsjenie en Georgie te beginnen of in Syrie? Allemaal de schuld van Amerika en Europa?

28 januari 2024 om 13:18

Ik denk dat het voor Twente belangrijker is dat ze dat geld ook echt krijgen. Dus tenzij Spartak dat geld direct betaald of dat je zoiets kan verzekeren zou ik het niet doen.

29 januari 2024 om 11:42

Denk je dat FC Twente zich daarvoor niet heeft ingedekt?

De transfersom is in 1 x betaald voordat Ugalde toestemming kreeg om af te reizen naar Moskou.

28 januari 2024 om 13:44

@manisa wellicht omdat Rusland het westen aanvalt, een aanval op Oekraïne is een aanval op Europa. Van mij part sturen ze het leger er heen. Poetin moet lekker zelf weten wat hij in Rusland doet, maar laat m daar blijven

28 januari 2024 om 13:48

Ik bedoel ook niet alleen Oekraïne, maar ook Israel, Saudi Arabië, turkije, Azerbaijan, Armenië en nog heel wat andere landen. Chery is deze week nog gehuurd van een oorlogvoerend land. Zoals ik al eerder zei, als je politiek mengt met sport doe het dan consequent.

28 januari 2024 om 18:18

@Nederland79Als Europa en Amerika wilden dag Rusland dit niet zou doen, hadden ze niet meerdere verdragen moeten verbreken waarbij Rusland bijna gedwongen werd tot een oorlog.Stel je bijvoorbeeld los van wat wordt gepoogt als reden te geven voor her dat conflict dat Rusland aan de grens van Amerika en Mexico en op de grens van Polen aan Duitsland honderden militaire basissen bouwt, tegen een verdrag in waar dit logischerwijs strict verboden wordt geacht en militaire oefeningen doet. Het is gewoon heel lang nog altijd een koude oorlog geweest, wat vooral kwam omdat Rusland de keuze maakte niet te reageren. Dat is wat Amerika en Europa dus al heel lang doen. Het is letterlijk alsof ik elke dag voor je deur ga staan met een geweer en dan geschokt reageer als jij zelf met een geweer naar buiten komt en vervolgens ik dus zeg:' Hij schoot me zomaar.' En dit is maar een enkeling van de verdragen die consistent verbroken zijn over een periode van 80 jaar. Deze oorlog was ook totaal niet onverwachts en was zelfs in Oekraïne zelf al veel langer gaande.Wat wij voorgeschoteld krijgen is enkel het eindproduct en dan is het enorm makkelijk om alleen naar Rusland te wijzen, want 'zij zijn de oorlog gestart.'

Waarom is het slecht om geld te onttrekken uit Rusland wat niet gebruikt kan worden voor de oorlog, zoals Levchencko het aangeeft? Goede deal van Twente !

28 januari 2024 om 14:10

Alsof 15 miljoen iets doet voor de Russen ? Dat is peanuts voor ze.

28 januari 2024 om 15:53

Het gaat toch om het principe er van? Je haalt geld weg, je geeft het niet.

28 januari 2024 om 17:18

Het geld gaat alleen niet naar de Russische regering, maar zal direct naar een Zwitserse bankrekening van de club (lees eigenaar van de club) gaan. Maar het is natuurlijk wel waar dat de handel met Rusland gewoon doorgaat, alleen niet direct. Maar als Ajax probeert een speler te kopen staan alle moraalridders opeens te schreeuwen, terwijl het nu akelig stil blijft (behalve op VZ).

29 januari 2024 om 09:32

In jouw voorbeeld vloeit er geld naar Rusland, dit is een onttrekking.

Joh er zijn genoeg bedrijven in Nederland die via een omweg bakken met geld verdienen aan de russen. Zou niet weten waarom een voetbalclub niet mag handelen met een russische voetbalclub.

28 januari 2024 om 12:50

Zoals bijv. De Nederlandse overheid haha. En al die andere hypocriete EU landen die allemaal nog gewoon gas in Rusland kopen.

28 januari 2024 om 13:36

Klopt Nederland b.v. kan er zelf ook wat van.

28 januari 2024 om 13:48

Er zijn een heleboel dieven en criminelen in NL, waarom zouden wij ons dat aan de wet houden… zoiets?

Benieuwd of ze ook een bankgarantie gaan krijgen?
Of zal spartak van te voren moeten betalen?

29 januari 2024 om 11:43

Dat laatste.

Ik hoop voor Twente in ieder geval dat ze de zaak financieel goed dicht hebben getimmerd, of bij wijze van spreken die 14 miljoen in koffers bij zo'n Hollywood ruildeal in een louche steeg met allerlei Mercedessen al hebben gekregen.

Anders: veel sterkte je geld te krijgen. De Russische clubs zijn al uitgesloten van Europa, de banden met Rusland etc zijn momenteel verder ook matig. Dus als zo'n club opeens zegt "wij betalen niet meer." Is er werkelijk niks wat je kan doen.

Ik zou als club echt uit een risico overweging al het geld in één klap willen hebben voor je zo'n transfer rondmaakt, of geen zaken doen.

29 januari 2024 om 11:44

Dat is ook precies wat er is gebeurd. De transfersom is betaald voordat Ugalde toestemming kreeg om in het vliegtuig te stappen.

Twente heeft in het verleden al vaker laten zien het niet zo nauw te nemen met de regels en ethiek. En ze hebben daar blijkbaar ook niet van gekeerd.

29 januari 2024 om 11:52

Daar kun je inderdaad over discussiëren. Deze situatie had ook niet de voorkeur van FC Twente.

De leidinggevenden hebben verschillende keren tegen Ugalde gezegd: Wacht tot de zomer op een mooie club. Ga niet naar Rusland.

Maar de Ugalde wilde hoe dan ook naar Rusland en was bereid een transfer te forceren, dan houdt het ergens op, helemaal omdat er geen juridische bezwaren waren.

Ik vind het nog steeds frappant dat heel Nederland moord en brand schreeuwde toen Ajax een speler uit Rusland wilde halen omdat die daar weg wou, maar dat niemand het echt een probleem vindt dat Twente aan een Russische club verkoopt (behalve sommigen op VZ natuurlijk).

29 januari 2024 om 11:45

Half Nederland schreeuwt nu ook moord en brand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren