Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kovac drukt stempel en voert strikt telefoonverbod in bij Bayern München

Laatste update:

Niko Kovac is sinds deze zomer trainer van Bayern München. De van Eintracht Frankfurt overgekomen oefenmeester is al enkele weken actief bij de Duitse topclub en de Kroaat heeft al wat regels ingevoerd die de discipline moeten waarborgen. Zo mogen de spelers van der Rekordmeister hun telefoon buiten de kleedkamer om nauwelijks meer gebruiken.

Er geldt namelijk een telefoonverbod in onder meer de kantine, ontspannigs- en behandelingsruimtes. Toen de spelers in het begin de regels vergaten, dreigde Kovac na twee weken aankijken met forse sancties. “Het gebruik van de telefoon in de kleedkamer is prima, maar voor de rest is het verboden”, zegt de 46-jarige Kroaat in gesprek met BILD.

“Als we gezamenlijk zitten te eten, zou het normaal moeten zijn dat mensen tegen elkaar praten en niet zitten te spelen met hun telefoon. Ik wil dat de spelers dingen met elkaar uitwisselen. Zelfs bij de fysiotherapeuten op de bank moeten spelers relaxen en niet constant met hun telefoon bezig zijn. Daarbij kan ik me niet voorstellen dat de straling van de telefoon bevorderlijk is.”

Kovac is met zijn ploeg succesvol aan het nieuwe seizoen begonnen. Afgelopen zondag was de Duitse topclub met 0-5 te sterk voor Frankfurt in de strijd om de Duitse Super Cup. Robert Lewandowski was met een hattrick de belangrijkste man aan de kant van Bayern. Vrijdag 24 augustus start de Bundesliga voor Bayern met een thuiswedstrijd tegen TSG Hoffenheim.

Een goede regel van Niko Kovac?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me af of dit op den duur niet tegen gaat werken, vooral als de resultaten zullen tegenvallen. Ik bedoel we leven in 2018. Een jaartal waar de mensheid zonder een telefoon bijna een hartaanval krijgt... Als je het wil afschaffen, zou ik het alleen doen op trainingsveld en niet kantine etc erbij.

15 augustus 2018 om 11:53

Hij schaft niks af, hij wilt het onder controle hebben. En alles wat hij zegt is gewoon waar, als volwassen mannen dat njet begrijpen dan zijn ze niet volwassen naar mijn mening.

15 augustus 2018 om 13:04

Hoort telefoongebruik niet standaard afgeschaft worden op het trainingsveld? Je bent daar toch om te trainen, waarom heb je dan een telefoon nodig.

15 augustus 2018 om 13:08

Het is heel makkelijk en verleidelijk om continu met je telefoon bezig te zijn. Als je veel notificaties krijgt, bijvoorbeeld. Maar uit onderzoek blijkt dat ervoor zorgen dat je concentratieboog korter wordt. Om echt goed te concentreren, moet je je namelijk voor langere tijd op een taak richten. Als je iedere vijf minuten wordt afgeleid door je telefoon, lukt dat niet.
En je telefoon kan ook negatieve gevolgen hebben op je sociale leven.
Kortom ik vind het een prima maatregel die ze ook bij de Nederlandse clubs mogen introduceren. Beleefdheidsvormen kennen ze tegenwoordig amper, het mobieltje is tegenwoordig een verlengstuk van hey lichaam geworden. Ze appen naar elkaar of het beleg kan worden doorgegeven...Leg dat ding weg en ga praten/communiceren met elkaar! Beter voor jezelf en je omgeving.

Ik ben heel benieuwd hoe Kovac het gaat doen. En dan met name het werken met ervaren spelers in de top die alles al hebben meegemaakt. Een maatregel zoals een telefoonverbod, maak je je daar erg populair mee?

15 augustus 2018 om 11:51

Ik denk kuist dat het voor de wat oudere en ervarenere spelers minder een probleem is. Ik verwacht dat het juist de jongste generatie is die het meest op hun telefoon bezig zijn. Daarnaast zit de gemiddelde persoon op zijn of haar werk toch ook niet heel de tijd op haar telefoon. Daarbuiten (plus in het kleedlokaal) is er genoeg tijd lijkt me.

Heel populair om nu te zeggen dat dit een goed besluit is. Ik vind het vrij kinderachtig. Je hebt bij Bayern te maken met enkel vedetten zoals Neuer, Boateng, Hummels, Alaba, Robben, Ribery, Lewandowski etc. Ik geloof er in dat zij op en top professional zijn en prima hun telefoongedrag binnen de perken kunnen houden wanneer zij op de club zijn. Vedetten houden niet van regeltjes en bovendien hoort de telefoon met zijn social media gewoon bij het moderne voetbal, of dat nou goed is of niet.

15 augustus 2018 om 11:51

Je kan het kinderachtig noemen, maar werknemers bij een internationale bank of groot advocatenkantoor zitten ook niet continu spelletjes te spelen op hun mobiele telefoon. Er is bij een betaald voetbalorganisatie, en zeker in de top, een zekere professionaliteit vereist. Ik vind het niet meer dan normaal dat je tijdens het gezamenlijk nuttigen van de maaltijd niet met je smartphone bezig bent, laat staan tijdens het krijgen van een behandeling bij de fysio.

15 augustus 2018 om 12:17

Dit is gewoon laten zien van kijk mij eens mijn stempel drukken. Dacht je werkelijk dat bij Ancelotti en Heynckes iedereen op de telefoon mocht zitten heel de tijd?

15 augustus 2018 om 12:00

Vedetten of niet, het is normaal wanneer je werkt. Dat je niet op je telefoon zit, tijdens het werk. Daarbij is het sowieso aso tijdens het eten met andere, om op je telefoon te zitten. Vind het eerder normale omgangsvormen, wanneer ik met mijn collega’s eet, zit ook niemand op de telefoon.

15 augustus 2018 om 12:20

Eens. Al vind ik de vergelijking met andere sectoren niet helemaal opgaan. Profvoetballers zijn mediaproducten met miljoenen volgers. Dat ze niet continu op de telefoon moeten zitten lijkt mij logisch, maar je kan je spelers toch verantwoordelijkheid meegeven. Zeker vedetten en op en top professionals, dat is wat ik ermee bedoel te zeggen. Verbieden is vaak een ongezonde en niet duurzame maatregel.

Ik lees niks over een tabletverbod, dus geen probleem voor de spelers.

Ik ben een groot fan van Kovac. Vond ze tegen Frankfurt zeer gedreven en goed spelen. Toch wel iets wat ik vaak miste bij Bayern in op papier makkelijke wedstrijden. Hij heeft in meerdere systemen gespeeld bij Frankfurt en het zal me ook niks verbazen als die dit bij Bayern kan bewerkstelligen. Hopelijk voor het Duitse voetbal wordt het in de CL weer een keer een succes.

Het sociale aspect heeft hij gelijk in, dat domme gelul over straling gaat nergens over.

15 augustus 2018 om 12:37

Vind je het 'dom gelul' over straling omdat je er zelf van uit gaat dat dit niet het geval is? Dat er geen straling van je telefoon komt die invloed/ impact op ons heeft. Of is dit een standpunt vanuit kennis dat het daadwerkelijk niet zo is?
Zelf denk ik niet dat dat laatste het geval is eigenlijk. Als je je er in verdiept kun je namenlijk genoeg wetenschappelijke onderzoeken vinden die bewijzen dat het wel degelijk zo is. Zonder onderzoek maar vanuit pure logische beredenatie kun je misschien zelf ook al tot de conclusie komen dat het niet bepaald gezond kan zijn om een elektronisch apparaat gedurende de hele dag binnen 1,5 meter (of in je broekzak bij je geslachtsdelen) te hebben.
Eigenlijk heel interessant om bewust over te worden want al zou je niet naar het aspect straling kijken... is het alleen al onze concentratie, het bewust aanwezig zijn in het moment wat telkens wordt onderbroken als je op je telefoon gaat (wat bij vele een onbewuste handeling wordt en gewoon uit automatisme gebeurt). Ik denk zelfs dat je dit steeds meer zult zien, ook in de sport, bij topatleten. Waar er buiten de fysieke vooruitgang misschien nog wel veel meer vooruitgang kan worden geboekt in de mens zijn innerlijke en mentale wereld, wat zeker weten weer de fysieke prestaties zal bevorderen 😉

Goede maatregel! Denk zeker dat het een positief effect kan hebben op de prestaties.

Prima regel, het zal met name gericht zijn op de jonge spelers. Als wij op het werk zijn wordt er ook verwacht dat we onze telefoon in de tas laten. Sociale interacties zijn zeer belangrijk in het voetbal. Op de ze manier blijf je er meer mee bezig en krijgen je hersenen meer rust.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren