Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koploper AZ noteert doelpuntenrecord en maakt achterin sterke indruk

Laatste update:

AZ is de trotse koploper van de Eredivisie en is bijzonder sterk gestart, vond Voetbal International uit. De Alkmaarders hebben na acht wedstrijden 21 punten verzameld en sinds het seizoen 1998/99 werd dat aantal na acht duels nog nooit behaald. In het seizoen 2003/04 kwam AZ onder coach Co Adriaanse het meest dichtbij dit aantal, daar er toen twee punten minder werden binnengehaald.

/

De equipe van Gertjan Verbeek scoorde dit seizoen bovendien al 21 keer in acht duels en alleen onder Louis van Gaal was deze prestatie beter. In het seizoen 2005/06 scoorden de Noord-Hollanders 25 keer na acht duels en een seizoen later drie treffers minder.

Ook in defensief opzicht gooit AZ hoge ogen. De lijstaanvoerder incasseerde in de Eredivisie dit seizoen tot dusver zes treffers. Toch waren de cijfers uit het seizoen 2003/04 beter. Toen slikte AZ in de eerste acht duels slechts vijf doelpunten. Volgende week gaat de koploper op bezoek bij landskampioen Ajax.

AZ kan tot het einde van het seizoen meedoen om de titel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cijfers liegen niet.

Solide verdediging en scoren elke wedstrijd wel minimaal 2 keer..(behalve Twente uit)

3 oktober 2011 om 20:39

Ja het zijn zeker mooie cijfers, Verbeek heeft echt wat moois neergezet in Alkmaar. Hij maakt spelers beter, kijk alleen al naar Marcellis. Bij PSV vond ik hem drie keer niks maar bij AZ is hij echt gegroeid, chapeau.

3 oktober 2011 om 20:56

Klopt maar Marcellis was een blunder van Psv.

Lens ingeruild voor 6 Miljoen + Marcellis. Zo ga je niet om met iemand uit eigen opleiding om. Zeker niet als hij ook zelfs een Interland heeft mogen spelen. Hij debuteerde ook al op jonge leeftijd en werd gelijk de hemel in geprezen. Daarna is het bergafwaarts gegaan.

Grappig want ze hebben nu Manolev en hun eigen jeugdspeler wordt met de tegenstander man of the match.

Het waren dus allemaal al getalenteerde jongens maar met zijn oefenstof en systeem worden ze niet alleen beter voetballend maar fysiek sterker.

Daar is het goed dat Maher een 5 jarig contract heeft getekend. Hij komt body te kort en als iemand dat kan bijstellen is dat de oermens, Verbeek.

Wat mensen vergeten is dat Marcellis totaal niet fit van PSV kwam. Moet je de foto's naast elkaar leggen. Kijk alleen al naar de omvang van zijn benen. Die zijn sterker geworden maar in omvang afgenomen. Hij is een stuk sneller geworden.

Verbeek zegt altijd dat hij zijn speler "fine tuned" alsof het auto's zijn. Bij Altidore zegt hij ook dat het een kleren kast is maar meer "pk" eruit kan halen.

Ik begreep hem vorig jaar niet met Wernbloom op 10, Martens op linksbuiten en Holman rechtsbuiten maar nu hij dat ook goed neerzet houd ik me mond en geniet ik.

Ze hadden de europa-league wedstrijden er bij moeten rekenen, dan kom je helemaal tot een indrukwekkend aantal . Hoe dan ook, AZ is goed bezig, zowel aanvallend als defensief. Maar de meeste progressie is misschien nog wel op 't middenveld geboekt! Ik bedoel maar, wie heeft er nu een beter middenveld dan AZ met Wernbloom, Maher en Elm?

3 oktober 2011 om 20:44

Psv? Met Strootman, Wijnaldum en Toivonen?

3 oktober 2011 om 20:44

Zo zie je maar als je mensen op hen natuurlijke plek zet dat ze beter gaan presteren.

Wernbloom op 10 was een drama...wernbloom op rechtshalf en heel AZ juicht alsof Gretar terug is. Voor de mensen die Gretar zijn vergeten...steinsson die niet de beste voetballer was maar wel een bikkel. Op de juiste plek bikkelen betekent automatisch dat de fans je gaan waarderen. Hij kan nu lekker box to box zoals Engelse middenvelders en dat maakt hem ook af en toe nog gevaarlijk.

Elm is met het vertrek van Schaars dominant geworden. Vorig jaar was hij veel onzichtbaar maar is nu de echte baas van het middenveld.

Creativeling en groots talent Maher mag ze ding doen in op 10 en met Wernbloom in je rug durf je wel risico in je spel te leggen.

Magische formule

Bikkel + Creativeling + Technicus = Sterk middenveld

3 oktober 2011 om 20:50

Was/is Steinsson niet gewoon verdediger bij Az/bolton? Was wel een leuke speler idd. Speelt ook nog wekelijks in de basis bij de Premier League.

3 oktober 2011 om 20:52

Rechtsback. Heerlijke mentaliteit/.

3 oktober 2011 om 21:05

Ja, positsie maakt niet uit maar het gaat om de mentaliteit. Er ging vaak genoeg iets mis maar hoe kan je boos zijn om iemand die 100% gaat?

Soms zit het mee en soms zit het tegen maar een bikkel blijft gelieft.

Wernbloom shirtjes kom ik iig nu veel vaker tegen.

3 oktober 2011 om 21:23

Die snor doet het hem haha.. wat een gast! Maar hij zet wel spelers op scherp, zo iemand moet je wel hebben.

3 oktober 2011 om 22:58

Wernbloom is goed bezig, maar hij moet echt op met die flauwe randzaken. Toneelspel en de scheids bespelen. Hij probeert echt mensen te naaien. Laatst al tegen Feyenoord, tegen El Ahmadi en ook Europees, afgelopen wedstrijd deed hij net of hij geraakt was net voor het laatste fluitsignaal, maar toen de scheids affloot was hij ineens wonderbaarlijk genezen.

Edit: en het snorretje is helemaal misselijk, dat past dus wel bij hem.

3 oktober 2011 om 23:34

Ben ik met je eens hoor. Ik schaam me als Az'er wel voor zulk soort dingen. Net als bij de schwalbes van Beerens en Altidore laatst. Dat hebben ze niet nodig. Hopelijk krijgen we 't niet te vaak te zien.
De scheidsrechters hebben 't sowieso al moeilijk genoeg.

Allemaal leuk en aardig maar statistieken zeggen me nooit zo veel. Kunnen we een hiermee een prijs winnen, Nee? Je staat voorlopig in de boeken maar meer niet.

Maar wel netjes gedaan van de hele organisatie van Az,

Vind het heel knap, maar toch verwacht ik niet dat ze kampioen worden. Weet niet waar ik dat op baseer, maar dat zegt mijn gevoel gewoon. Vind ze op dit moment van de andere kant wel de beste in Nederland. Goede voorhoede en de cijfers liegen inderdaad niet, sterke verdediging.

3 oktober 2011 om 20:47

ze hebben een selectie die meedoet om de titel.
ik denk ook wel dat AZ nog wel eens in de top-3 gaat eindigen

3 oktober 2011 om 20:58

Misschien worden ze juist kampioen, omdat niemand het verwacht. In 2008/2009 verwachtte ook niemand dat AZ kampioen zou worden, toen begonnen ze zelfs dramatisch dacht ik.

3 oktober 2011 om 21:19

Inderdaad, eerste twee wedstrijden werden toen nog verloren en van Gaal stond toen al gelijk enorm onder druk vooral gezien het voorgaande seizoen, maar misschien was juist dat nodig om het team echt aan de praat te krijgen. In ieder geval een geweldige prestatie, alleen jammer dat het toen in de Champions League misging, want ook daar waren er kansen.

In ieder geval is dit seizoen voorlopig genieten. Als Az'er ben ik al blij als AZ in de top 5 staat en dat we nu bovenaan staan met indrukwekkende cijfers is echt prachtig. Ik weet ook zeker dat het aan Verbeek ligt, maakt de jeugd beter, het hele team leeft op en een aantal spelers zijn gewoon veel beter geworden, zoals Wernbloom die echt enorm veel werk verricht en ook nog eens scoort, Martens werkt ook keihard, Altidore is voorlopig ook een prima aankoop gebleken, Beerens er nog voor een prikkie bij die het ook wekelijks vrij goed doet en de verdediging staat ook nog eens prima, dus hoe dan ook is het nu al een geslaagd seizoen.

Ik denk dat we helaas tekort gaan komen voor de titel, maar niks is onmogelijk natuurlijk vooral als Twente en Ajax puntjes verspelen zoals dit weekend en wij dit seizoen gewoon ook van de "kleintjes" winnen.

3 oktober 2011 om 21:21

Heb je wel een punt. Maar mijn gevoel zegt gewoon van niet. Ik denk dat ze 3de of 4de gaan worden.

3 oktober 2011 om 22:26

Je gevoel...

Je lijkt net een wijf.

Beargumenteer het zou ik zeggen.

Omdat het misschien niet mogelijk is? Met de zwaarste progamma achter de rug wat betreft de Eredivisie staat AZ keurig boven aan. Niet tegen Excelsior en Graafschap maar Psv, Twente, Vitesse en Groningen.

In 8 wedstrijden 6 tegen dat is helft van Ajax, Psv.

Scoren minimaal 2 goals per wedstrijd..(op Twente uit na)

Of ze kampioen worden? Weet ik ook niet maar dat ze een zeer grote kans maken als Ajax op 9 punten staat...lijkt me aannemenlijk.

Als je iets niet kan beargumenteren waarom heb je een account aangemaakt op een site waar een onderbouwde mening welkom is? Volgens mij zou dit volgens de Mods moeten vallen onder inhoudloos/voegt niks toe..

Hahah mijn gevoel

Beperk je anders tot onderwerpen waar je wellicht wel verstand van hebt.

Ik blijf erg voorzichtig wat voorspellen betreft want het blijft een hele smalle selectie. Mocht er wat geblesseerd raken of in het geval van wat schorsingen zal het toch een stuk lastiger worden.

Aan de andere kant. Open eens teletekst pagina 819 en kijk tegen wie AZ al gespeeld heeft in die 8 wedstrijden. Van de top 8 heeft AZ alleen nog niet tegen ajax gespeeld. Als er dus 'gewoon' punten worden gepakt tegen de lager geklasseerde ploegen, wie weet waar dit gaat eindigen!

Ik vraag me nu al een tijdje af waar iedereen het vandaan haalt dat AZ een smalle selectie zou hebben. AZ heeft nu al een aantal geblesseerden en ze doen het toch aardig dacht ik zo. Ik zie bij Ajax ook geen goede vervanger voor Sigthorsson rondlopen hoor. Bij PSV loopt ook niemand rond die Mertens zou kunnen vervangen dus die hebben ook niet bepaald een brede selectie.

leuk die statistieken maar in 2003/2004 werd az uiteindelijk gewoon 5e..

aan de andere kant werden ze in 2005/2006 dan wel weer 2e

met dat in het achterhoofd moet dit jaar sowieso een plek in de top 4 afgedwongen kunnen worden

AZ is goed begonnen zeer goed zelfs, had ik zelf ook niet verwacht. Ik dacht aan het begin van het seizoen dat AZ maximaal plek 4. Als AZ zo doorgaat worden ze 'winterkampioen' En vervolgens krijgen we dezelfde stand van de top 7 die teletekst pagina 795 aangeeft ;

3 oktober 2011 om 22:42

Haha bizar, hoezo staat daar de stand van 2009 op 795. Weet je dat?

3 oktober 2011 om 23:40

Geen idee zat ff op teletekst en drukte per ongeluk795 in. Normaal gesproken is Hilversum voor Ajax. Hadden ze eigelijk de stand van vorig jaar neer moeten zetten

Het is nog vroeg om te zeggen of AZ kampioen word, maar ze hebben wel de beste papieren om kampioen te worden. Ze zijn fit en gretig en geven niet op. Ik denk dat het tussen AZ en PSV gaat, want zoals het bij AZ loop,loopt het ook bij Psv. Bij Ajax staat het niet goed en ik denk dat het niet lang duur en dan is er bonje in de kleedkamer en twente mist gewoon Ruiz.

Ik denk dat dit nog weleens een hele spannende competitie kan gaan worden! AZ krijgt nog wel z'n inzinking vrees ik. En Ajax, PSV en Twente komen nog wel in vorm lijkt me. Daarnaast vind ik het ook boeiend om te zien hoe Groningen zich ontwikkeld. Ik ben benieuwd wat die kunnen. Vorig jaar streden ze ook nog lang mee om de titel.
In de breedte is AZ misschien niet het allersterkste, maar Martens zal binnenkort wel weer terugkeren. En vergeet niet dat Ortiz nog op de bank zit.
Ik vrees alleen dat Verbeek achterin nog eens moet puzzelen. De basis is heel sterk, zoals de cijfers ook wel aangeven, maar als er 2 verdedigers wegvallen, zie ik het somber in. Misschien kan er in de winterstop nog wat gekocht worden.

Of ze nou eerste tweede of derde worden het maakt niet uit, voorlopig ga ik weer met plezier naar
het Afas-stadion want we zien elke keer mooi voetbal. Iedereen dacht het gebeurt was met Az nadat
DSB failliet ging. Maar mooi niet alle club in nederland zijn jaloers op deze club, we zijn een gezonde club met een super organisatie. Ik ben trots op mijn club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren