Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Komst Ihattaren verdeelt Slavia in twee kampen: ‘Overgewicht is goed te zien’

Laatste update:

Mohamed Ihattaren slaagde in het recente verleden niet bij Juventus en Sampdoria. Hij krijgt nu echter een derde kans in het buitenland. Slavia Praag wil het tot het einde van het seizoen proberen met de pas 21-jarige en getalenteerde middenvelder. Hoe denken de mensen rondom de Tsjechische topclub over de komst van Ihattaren naar de 1. Liga? Voetbalzone sprak hierover met de goed ingevoerde Ondrej Kreml van het populaire supportersplatform Slavistickenoviny.

Door Rian Rosendaal

Kreml, die Slavia al jaren op de voet volgt, weet dat de grootmacht uit Praag geen onverantwoorde risico's heeft genomen om de veelbesproken Ihattaren binnen te halen. "Het bestuur van Slavia omschreef de deal als goedkoop en veilig. Het contract heeft een looptijd van slechts één jaar en er gaan geruchten, zonder twijfel afkomstig van de club, dat zijn basissalaris eigenlijk behoorlijk laag is. Dat bedrag kan door prestatiebonussen hoger komen te liggen. Potentiële risico's qua financiën lijken hiermee te zijn uitgesloten en dat stelt de kritische aanhang van Slavia gerust."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aanlooptijd
De fans van Slavia kijken voornamelijk naar het sportieve plaatje. Kreml verwacht in dat kader niet direct wonderen van Ihattaren, die in juli 2022 in het shirt van Ajax voor het laatst een wedstrijd speelde. "Er is hier bijna niemand die denkt dat hij na de winterstop gelijk een grote rol zal vervullen binnen het elftal. Op de foto's die zijn gepresenteerd door Slavia is goed te zien dat hij nogal wat overgewicht heeft en dat het tijd zal kosten om weer topfit te geraken. Ik ga ervan uit dat de club hem de komende maanden de gelegenheid geeft om op fysiek vlak een zo goed mogelijke voorbereiding af te werken, in aanloop naar zijn terugkeer op het veld. Als Ihattaren hard genoeg werkt, is de kans groot dat hij tegen het einde van de lente en in de zomer een vast onderdeel van de ploeg is."

Ihatttaren kreegt bij Slavia Praag te maken met trainer Jindrich Trpisovsky.

Twee kampen
Er is in Slavia-kringen zeker het nodige enthousiasme over het onverwachte aantrekken van Ihattaren. Er is echter ook scepsis te bespeuren in de Fortuna Arena, weet ook Kreml. "Er zijn hier momenteel twee kampen. De eerste en waarschijnlijk grootste groep bestaat uit mensen die simpelweg enthousiast zijn over het feit dat een speler van zijn kaliber voor Slavia heeft gekozen. Met vrijwel geen risico voor de club gelooft dit kamp dat er een goede kans is dat Ihattaren weer in vorm raakt en dat hij misschien dit seizoen al van waarde kan zijn voor Slavia. En anders zeker toch wel volgend seizoen. En zo niet, dan heeft het bestuur het in ieder geval geprobeerd. Er is niet met geld gesmeten en het was de moeite waard."

"Het andere kamp is ongetwijfeld een stuk sceptischer", houdt Kreml een slag om de arm wat betreft het toekomstperspectief van Ihattaren in de Tsjechische hoofdstad. "Ze geloven in de eerste plaats niet dat zijn gedrag aanzienlijk is veranderd in de afgelopen tijd en dat hij zich als een echte profvoetballer zal opstellen. Ten tweede: zijn clubkeuze is een beetje vreemd te noemen." De Slavia-watcher legt direct uit waarom hij dat zo ervaart. "Ik bekijk het vanuit het perspectief van een Nederlandse speler. Ihattaren kiest, en ik denk met zijn volle verstand, voor een willekeurig Oost-Europees land waar de mensen een grappige en haast niet te leren taal spreken."

Kreml benadrukt daarnaast dat Ihattaren ook had kunnen wachten op een aanbieding van een club uit een grote Europese competitie. "Slavia heeft een bepaalde reputatie in het Europese voetbal, dat klopt. Maar ik weet haast zeker dat Ihattaren eerder heeft gedacht aan een andere bestemming in Europa, en wellicht ook aan betere keuzes. Waar het voor hem gemakkelijker zou zijn geweest om gewoonweg een leven te hebben buiten het voetbal. Ook al is het sceptische kamp het ermee eens dat het risico voor Slavia niet bijster groot is, is er desondanks het nodige ongeloof over hoe de komst van Ihattaren überhaupt tot stand is gekomen", aldus de kenner van het voetbal in Praag.

Wat kan Ihattaren verwachten?
Ihattaren komt terecht bij de huidige nummer twee in de Tsjechische 1. Liga. Slavia moet een achterstand van vijf punten goedmaken op koploper en eeuwige rivaal Sparta Praag, al volgt na het reguliere seizoen nog een kampioenspoule. De in 1892 opgerichte topclub, met als bijnaam Cervenobili (de rood-witten), is daarnaast verzekerd van overwintering in de Europa League. Slavia staat met twaalf punten uit vijf duels fier bovenaan in Groep G, die verder bestaat uit AS Roma, Servette FC en Sheriff Tiraspol. Er werd tot dusver vier keer gewonnen en dertien maal gescoord in Europees verband.

De Tsjechen zorgden begin november nog voor een Europese stunt door Roma, afgelopen seizoen verliezen finalist in de Europa League, op eigen veld met 2-0 te verslaan. Mede hierdoor zijn de ambitieuze Tsjechen ook na de jaarwisseling op het Europese podium te bewonderen. De poulefase wordt op 14 december afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Servette, dat op de eerste speeldag in de Europa League met 0-2 werd verslagen in Zwitserland. Slavia kan dit seizoen ook nog de Tsjechische beker winnen. Afgelopen woensdag werd dankzij een 0-2 zege op Hradec Kralove, met een goal van onder meer Mick van Buren in de verlenging, de kwartfinale bereikt. In februari 2024 wacht de kraker tegen Sparta Praag om een plek in de halve eindstrijd.

Slavia staat sinds december 2017 onder leiding van de in Praag geboren Jindrich Trpisovsky. De 47-jarige coach heeft een verleden als doelman, al bleef een grootse loopbaan onder de lat uit vanwege aanhoudend blessureleed. Trpisovsky timmerde vervolgens aan de weg als trainer en verscheen uiteindelijk op de radar van de leiding van Slavia. Zes jaar na diens aanstelling in de Fortuna ArenA is de club drie landstitels en vier nationale bekers rijker. Trpisovsky loodste Slavia daarnaast naar twee kwartfinaleplaatsen in de Europa League en sleepte met zijn elftal in het seizoen 2019/20 een ticket in de wacht voor de groepsfase van de Champions League. Twee jaar later bleek de latere finalist Feyenoord te sterk in de kwartfinale van de Conference League. Slavia is dus een vaste bespeler van het Europese toneel te noemen.

Mick van Buren in duel met Bryan Cristante van AS Roma.

Speelstijl
Trpisovsky is een trainer die risico's durft te nemen. Slavia treedt bijna altijd aan met drie verdedigers, al wil de formatie nog weleens wisselen. In de afgelopen maanden trad de Praagse grootmacht aan in een 3-4-3, 3-4-2-1 en een 3-5-2-systeem. Ihattaren zal zich waarschijnlijk richten op een plaats kort achter de spitsen Van Buren en Vaclav Jurecka. De voormalig speler van PSV en Ajax is, mits volledig fit, tevens op de flanken inzetbaar. Trpisovsky zal hopen dat Ihattaren voor aanvallende inspiratie zorgt. Slavia scoorde in de 1. Liga tot nu toe pas dertig keer in zestien wedstrijden. Ter vergelijking: koploper Sparta Praag wist het net al 42 keer te vinden, al was daar wel een wedstrijd meer voor nodig.

Supporters
Ihattaren gaat zijn wedstrijden in het shirt van Slavia afwerken in de Fortuna Arena, dat plaats biedt aan 19.370 bezoekers. Door de successen in eigen land van de afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen aanzienlijk gestegen. Volgens Transfermarkt ligt het toeschouwersgemiddelde bij thuisduels van Slavia momenteel op 17.865. Een groot verschil met het seizoen 2021/22, toen het gemiddelde op 9.842 lag. De supporters weten de weg naar het stadion dus weer te vinden. Van de acht thuiswedstrijden in deze jaargang waren er twee uitverkocht en de verwachting in Praag is dat de komst van Ihattaren het vullen van de thuishaven van Slavia een flinke boost zal geven.

Zie jij Mohamed Ihattaren slagen bij Slavia Praag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Hoeveel had jij er goed??
Reacties

Voetballen kan hij zeker.. nu hopen dat hij het mentaal en fysiek op kan brengen om een keer te presteren

9 december 2023 om 00:58

Hoop is een uitgestelde teleurstelling. Hij kan het al jaren niet opbrengen, waarom dan wel in een amateur competitie voor een klein salaris. T enige dat t nog kan zijn is de druk en de spotlights die hier veel minder zijn, maar ik zet er geen geld op in

10 december 2023 om 10:51

En zelfs dan. Als ihattaren ooit nog iets wil bereiken in de voetballerij zal hij toch met die druk om moeten leren gaan.

9 december 2023 om 01:18

Hij was in Italiã« al doodongelukkig en nu zou ie het moeten maken Tsjechiã«. Ik heb er een hard hoofd in, maar laat me graag verrassen.

9 december 2023 om 06:44

Toen was ie daar alleen. Nu heeft ie een vrouwtje hè. Das nogal een verschil.

9 december 2023 om 08:15

Die heeft de centjes vast hard nodig ja.

9 december 2023 om 11:07

Niet alleen kunnen zijn duidt sowieso op mentale problemen. Het is gewoon heel onwaarschijnlijk dat hij plots z'n patronen doorbreekt, want hij heeft in niets aangetoond iets veranderd te hebben. Hij komt nota bene met overgewicht aan bij z'n nieuwe werkgever, terwijl die pondjes er allang af hadden kunnen zijn. Dat alleen al had een grote waarschuwing voor Slavia moeten zijn.

9 december 2023 om 14:02

Notabene het vrouwtje waarvoor hij vast zat op verdenking van mishandeling. Dit vrouwtje brengt hem geen steek verder anders was hij nu enigzins fit geweest.

Ach ja, we gaan het meemaken. Kans dat hij slaagt is klein, gezien zn verleden. Eerst fit worden, hoewel dat al een hele opgave is.

Mo is back, hopelijk nu een keer voor wat langere tijd, veel zal afhangen hoe hij er mentaal instaat nu

9 december 2023 om 01:00

Hoezo back, hoezo voor langere tijd? Langer dan een halve dag bedoel je? Laat hem 10 wedstrijden spelen, dan kun je zeggen of ie terug is

9 december 2023 om 09:46

Volgens mij was hij altijd een 10 of rechtsbuiten. Of is hij inmiddels omgetoverd tot back?

We gaan het allemaal zien, ik hoop op een wonder voor die jongen. Wat ik gunstig en verstandig vind aan deze stap, is dat hij weg is uit zijn vertrouwde "giftige" (ietswat gechargeerde) omgeving in Utrecht. Benieuwd of hij zijn allerlaatste kans zal grijpen, het is meermaals vijf voor twaalf geweest.

9 december 2023 om 00:29

Dat was hij eigenlijk al en dan is het (zonder vooroordelen) beter vertoeven in Turijn (omstreken) en Italie dan in Praag en Tsjechie. Het feit dat dit soort berichten nu al naar boven komen, zeggen toch eigenlijk alles wel? Die jongen tekent met overgewicht een contract. Als hij iets geleerd had, waren die pondjes er allang vanaf. Die jongen verdient dit soort kansen allang niet meer. Genoeg voetballers die al af worden geserveerd voor ze uberhaupt een kans krijgen zich te bewijzen.

9 december 2023 om 01:30

Praag is fantastisch man! Lijkt me heerlijk om daar te wonen/spelen.

9 december 2023 om 09:36

Dat is ook wel zo, wellicht bevalt Praag beter dan.

9 december 2023 om 09:37

Tyuin eens! Ik ben naar Praag geweest, was absoluut geen straf. Heb vreselijk genoten, denk wel voor ieder wat wils.

9 december 2023 om 14:35

Nee klopt helemaal, daarom gaat het op het veld ook weer niets me Mo worden.

10 december 2023 om 08:30

Praag is een fantastische stad, wat mij betreft de mooiste stad in Oost Europa. Tsjechië vindt ik sowieso fijner en leuker dan Noord Italië.

9 maanden z'n best doen voor een goed contract, dan kan hij weer 3jaar chillen,
dat is ongeveer hoe het gaat lopen denk ik. Al hoop ik dat hij het licht ziet... denk van niet.
Dat blonde popje gaat hem 's nachts wakker houden in der rode Jarretels.

9 december 2023 om 08:13

Normaal zeg ik iedereen verdient een 2e of 3e kans.
Bij hem echter niet meer, meer dan genoeg gehad.
Zijn mensen die dromen om.prof te kunnen zijn en er wel alles voor over hebben om te slagen.

9 december 2023 om 14:07

Precies dit, als je kijkt naar jeugd elftallen van Oranje hebben zelfs veel gasten het niet gehaald. Deze gast laat er niks voor en heeft de mentale toestand van een 10 jarige en dan we hebben we het niet eens over zijn fysiek die gelijk staat aan een frikandel speciaal.

Die jongen heeft gewoon de mentaliteit en doorzettingsvermogen niet om te slagen als voetballer . Sorry hoe erg het ook is om op jonge leeftijd je vader te verliezen , als spelers uit de sloppenwijken in Zuid Amerika en Afrika het kunnen mag dat voor Ihattaren geen excuus zijn .

Nog maar 21 jaar! Kom op Mo! Schouders eronder en gaan voor die kans, je kan nog steeds een hele mooie carrière maken.

Wat gun ik deze jongen een rust.. ik hoop dat hij zijn pad gaat vinden om een echte man en prof te worden. Al het zure gedoe om zijn 100ste kans vind ik zo jammer gun elkaar het beste. Kijk wat er in de wereld gebeurd wees goed voor elkaar en laten we hopen dat hij zijn leven mooi kan oppakken 🤲🏾

Een speler van zijn kaliber. Dat gaat over zijn formaat dan neem ik aan?

Ik laat me graag verrassen. Go, Mo!

Mentale toestand van een klein kind, 5 kansen verder en het fysiek van een frikandel speciaal, die gast heeft geen kans van slagen, voor het einde van het seizoen is hij weer pleiten.

"Verwacht wordt dat zijn komst een boost zal geven aan de supportersaantallen."

Hoezo dat dan? Hij heeft toch nog geen enkele rol van betekenis gespeeld in het voetbal? Hoezo zou de gemiddelde Tsjech hem uberhaupt kennen, laat staan voor naar het stadion komen?

10 december 2023 om 18:33

Hij stond in het begin van carrière toch wel teboek als 1 van de grootste talenten van Europa. In Tsjechië heb je ook sites als deze dus genoeg mensen die daarvan op de hoogte zijn. Eredivisie is gewoon een top 8 competitie van Europa

Ik zou het niet vreemd vinden als hij in geldnood zit en daardoor genoodzaakt is om weer te voetballen. Misschien dat dan ook meteen een motivatie is om dit keer zn best te doen

Hij had beter een Klein contract in de KKD kunnen tekenen. Krijgt hij iig salaris en leert hij wat werken is.

Ik woon enkele jaren in Praag en kan daarom denk ik wel uit ervaring spreken. Als je in Nederland al niet met de roem om kunt gaan, dan wordt het hier wel heel lastig. Ik zie niet in hoe Mo het hier voor elkaar gaat boxen. De gemiddelde, goedbedoelende Tsjech, is niet makkelijk te bereiken. Er heerst toch wel wat wantrouwen. Echter wanneer je geld hebt en je laat dat zien door een flesje champagne op een VIP tafel in een club te zetten, heb je direct (foute) mensen om je heen. Ik denk dat Mo hier niet de goede en wel de slechte mensen gaat vinden. Ik hoop dat het tegendeel bewezen zal worden want het is in potentie een fantastische voetballer. Ik ga de komende tijd, vooral als ie bij de selectie zit, zeker wat potjes meepakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren