Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Komende 48 uur cruciaal’ voor herstel van Rico na trap in nek van zijn paard

Laatste update:

Sergio Rico ligt sinds zondag op de intensive care. De reservedoelman van Paris Saint-Germain zou een trap in de nek hebben gekregen van zijn paard. Relevo meldt dat de komende 48 uur cruciaal worden voor zijn herstel. Zodra die voorbij zijn, zal een evaluatie worden gedaan van de prognose en de gevolgen voor de doelman. Het treurige bericht volgde twee dagen na de gewonnen landstitel van PSG. De Franse grootmacht had zaterdagavond genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen RC Strasbourg om zich tot nummer één te kronen.

Volgens Marca staat in het medisch rapport omschreven dat het om een 'ernstige aandoening' gaat. Binnen de kwalificaties betekent dat 'zeer ernstig' en 'kritiek'. Rico kreeg van de clubleiding van PSG toestemming om na de wedstrijd van zaterdag af te reizen naar Spanje. Daar zou hij een trap van zijn paard hebben gekregen met een flinke hoofdwond tot gevolg. Hij is opgenomen in het Virgen del Rocío-ziekenhuis in Sevilla.

Het ongeluk gebeurde zondagochtend. Rico is meteen met spoed naar het ziekenhuis gebracht per traumahelikopter, nadat hij op locatie was gestabiliseerd door het ambulancepersoneel. Sevilla, de club waar hij in de jeugd speelde en zijn debuut in het betaalde voetbal maakte, heeft via Twitter zijn medeleven betuigd. "Heel veel sterkte en een spoedig herstel gewenst", aldus de Andalusiërs.

Rico maakte in 2016 zijn debuut in het Spaanse voetbal en werd vervolgens door Sevilla verhuurd aan Fulham en Paris Saint-Germain. Laatstgenoemde club nam de Spanjaard in 2021 definitief over voor zes miljoen euro. PSG verhuurde Rico vorig jaar januari voor een halfjaar aan Real Mallorca, waarna hij terugkeerde in de Franse hoofdstad. Daar was hij dit seizoen de reservedoelman achter Gianluigi Donnarumma. Zaterdag behoorde hij nog tot de wedstrijdselectie voor het kampioensduel.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Paarden hebben een harde hoge trap. Altijd oppassen met deze dieren. Ken wel meer mensen die een trap hebben gekregen met ernstige gevolgen.

Jezus wat heftig, hoop dat het goed komt met hem. Sterkte!

nadat hij op locatie was gestabiliseerd door de medici.

en ik maar denken dat De Medici succesvolle bankiers waren, blijken ze ook nog flink wat medische kennis te bezitten. Sommige mensen hebben ook al het talent.

Is het nou een trap in de nek of een trap tegen het hoofd? Hoe dan ook hopen dat hij snel stabiliseert als het inderdaad kritiek is en geen blijvend letsel overhoudt. Overigens vraag ik me wel af of er niet veel clubs zijn die hun spelers paardensport in de vrije tijd contractueel verbieden.

28 mei 2023 om 15:37

Het zijn mogelijk ooit wel dokters geweest. Vandaar dat er op hun wapenschild die bollen staan, er wordt vaak gezegd dat die pillen representeren.

28 mei 2023 om 15:45

Ik weet niet of je serieus bent of een grapje maakt? Ik wil heus geloven dat De Medici ooit dokters waren maar het lijkt me sterk dat er pillen bestonden in de jaren 1200? Misschien representeren het bloedzuigers

Dokters, bankiers, staatshoofden. De droom van elke schoonmoeder.

28 mei 2023 om 15:53

Daar stel je eigenlijk wel een goede vraag, ik had er nog nooit bij stilgestaan. Maar het was serieus.

Na een snel onderzoekje op Wikipedia blijkt dat ze al in 1500 voor Christus bestonden.

28 mei 2023 om 16:41

Medici is ook gewoon meervoud van medicus. Als er dan meer dan 1 was op locatie, klopt die zin toch? Of was het met een hoofdletter geschreven? Zie dat het artikel nu ambulancepersoneel vermeldt overigens.

28 mei 2023 om 16:49

Klopte zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren