Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sergio Rico ontwaakt na 3 weken uit coma: ‘We zetten steeds wat stapjes vooruit’

Laatste update:

Sergio Rico is na drie weken ontwaakt uit zijn coma. Dat vertelt zijn vrouw Alba Silva in gesprek met het Spaanse Telecinco. De 29-jarige doelman van Paris Saint-Germain werd eind mei opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis, nadat hij van zijn paard was gevallen en een trap in zijn nek van het dier zou hebben gekregen. Inmiddels lijkt het dus langzaam beter met hem te gaan.

Hoewel Rico nog steeds in zorgwekkende toestand lijkt te verkeren, meldt zijn vrouw dus wel enigszins positief nieuws. Hij is weer bij bewustzijn en probeerde ook contact te maken. “We zetten steeds wat kleine stappen vooruit”, aldus Silva. “Het is een kwestie van geduld hebben. Ik heb er geen moment aan getwijfeld of hij hier weer overheen zou komen, omdat hij een kampioen is. We zien eindelijk weer wat licht aan het einde van de tunnel.”

Eind mei kreeg Rico van de clubleiding van PSG toestemming om na de kampioenswedstrijd tegen RC Strasbourg (1-1) af te reizen naar Spanje. Daar zou hij een trap van zijn paard hebben gekregen met een flinke hoofdwond tot gevolg. De keeper werd meteen met spoed naar het ziekenhuis gebracht per traumahelikopter, nadat hij op locatie was gestabiliseerd door het ambulancepersoneel. Een week later werd Rico in het ziekenhuis in Sevilla van de verdoving gehaald, waarna hij enkele uren later weer in coma werd gebracht.

Rico maakte in 2016 zijn debuut in het Spaanse voetbal en werd vervolgens door Sevilla verhuurd aan Fulham en PSG. Laatstgenoemde club nam de Spanjaard in 2021 definitief over voor zes miljoen euro. PSG verhuurde Rico vorig jaar januari voor een halfjaar aan Real Mallorca, waarna hij terugkeerde in de Franse hoofdstad. Daar was hij dit seizoen de reservedoelman achter Gianluigi Donnarumma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws om de week mee te beginnen!

Mooi nieuws. Misschien gaat hij nooit meer keepen, maar een redelijk normaal leven met zijn vrouw en wellicht zijn kinderen zou heel mooi voor hem zijn.

19 juni 2023 om 22:33

Lijkt me sterk. Ken geen enkele casus van een patiënt die drie weken in coma lag na een neurotrauma en daar goed uit kwam. Zeker niet op volwassen leeftijd.

19 juni 2023 om 23:57

En daarom mag je niet hopen op een medisch wonder? Laat vooral zijn geliefde deze hoop vasthouden.

Heel fijn om te horen! Nu hopen dat Sergio snel wat stappen kan maken en goed en gezond kan herstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren