Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koeman wilde mij naar Feyenoord halen, maar ik kon dat niet maken naar PSV’

Laatste update:

Mateja Kezman was aan het begin van deze eeuw de spits van PSV. De aanvaller, die drie keer topscorer van de Eredivisie werd, kijkt in gesprek met ELF Voetbal terug op zijn periode in Nederland. Als spelersmakelaar houdt hij vandaag de dag nog altijd zijn oren en ogen open voor zijn oude club. “Ik houd voor PSV in de gaten waar de nieuwe Mateja Kezmannen lopen op de Balkan, haha", aldus Kezman, die de verrichtingen van de ploeg van Phillip Cocu nog op de voet volgt.

Terugkijkend op zijn tijd bij PSV, waar hij tussen 2000 en 2004 speelde, verschijnt er een lach op het gezicht van de oud-spits. De koploper van de Eredivisie blijft naar eigen zeggen altijd in zijn hart. Hij vindt het dan ook jammer dat PSV dit seizoen al zo vroeg is uitgeschakeld in Europa. “Bij PSV en in de Eredivisie spelen niet meer de sterren van vroeger. Ik zie nu geen Van Bommel, Robben of Van Nistelrooij lopen”, aldus Kezman, die in de zomer van 2004 voor circa 7,5 miljoen euro aan Chelsea werd verkocht.

“Met mijn transfer naar Chelsea kwam een droom uit, maar het liep niet helemaal zoals ik had gehoopt. Chelsea haalde vrij onverwachts Didier Drogba en José Mourinho gaf aan met één spits te willen spelen. Dat werd dus Drogba. Misschien had ik met de wetenschap van nu nog een jaartje bij PSV moeten blijven. Een jaar na mijn vertrek haalden ze de halve finale van de Champions League”, vervolgt Kezman, die erkent dat hij achteraf gezien dingen misschien anders had kunnen doen. "Erwin Koeman wilde mij trouwens nog naar Feyenoord halen, maar ik vond dat ik dat niet kon maken naar PSV en de fans.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ontzettende held was Kezman toch. Schoot de hele Eredivisie aan gort en ik zal zijn treffer tegen Manchester United nooit meer vergeten... 'uitspelen die man, Silvestre' om vervolgens Raymond van der Gouw te verschalken . Jammer dat hij nergens meer zijn oude niveau heeft kunnen halen.

Nja na PSV is het hopeloos bergaf gegaan met deze spits. Chelsea-Fenerbahçe-atletico... allemaal geflopt.. is heel spijtig maar ja wat kan je doen tegen drogba. Die was 7 jaar lang eerste spits bij Chelsea.. en hij scoorde erop los.

Pfoe, had hem er toen graag bijgehad. Absolute klasbask bij PSV. Snap niet dat hij is mislukt in het buitenland, want hij had zowat alles wat je van een spits wilt zien.

Zegt meer over het dalende niveau van de Eredivisie dat een technisch zo beperkte speler ooit topscorer heeft kunnen worden. Logisch dat hij het nooit gehaald heeft in de Europese top. Daar is hij nooit goed genoeg voor geweest. Draaicirkel van een vrachtwagen. Dat kon toen ook al gewoon in Nederland.
Als ik er opnieuw aan denk dat dit soort voetballers de Eredivisie bepaald hebben word ik er echt intens verdrietig van.

30 november 2017 om 14:33

Ahhahahaha. Dit soort reacties zegt meer over het dalende niveau hier op VZ. Technisch beperkt, pffffff, als je hem nooit hebt zien spelen voor PSV houd dan gewoon alsjeblieft je mond.

30 november 2017 om 14:40

Klopt, want in dat jaar daarna, wat gewoon in de tekst staat, haalden ze de halve finale Cl.

Dat stelde natuurlijk niks voor..

Straks ga je nog zeggen dat Luc Nilis ook maar een amateur was..

30 november 2017 om 15:15

Maar met betrekking tot Kezman heeft hij wel gelijk. Met Robben en Rommedahl op de vleugels regende het voorzetten. Kezman stond vaak op de goede plek, dat is op zich een kwaliteit. Maar hij is altijd zeer afhankelijk geweest van de aanvoer en beschikte over een matige techniek en motoriek. In dat opzicht kon je zijn speelstijl wel vergelijken met die van Castaignos.

30 november 2017 om 15:44

Sorry, maar ook voor jou geld hetzelfde, heb je hem niet of nauwelijks zien spelen blijf dan buiten deze discussie. Hij had alle wat je van een spits wilt zien, goede dribbel, snel, een aanname van absolute wereldklasse ( ja wereldklasse, hoe hij ballen vanuit de lucht dood neerlegde...), afronding op allerlei manieren was bizar goed, loopacties waren zeer goed. Als er 1 ding is waar hij het niet perse van moest hebben waren het voorzetten vanaf de flanken. Speelstijl is inderdaad te vergelijken met die van Castaignos, maar dat zegt niets over zijn kwaliteit op zichzelf. Babel vergeleek ik qua stijl ook met Henry, maar dat zei niets over zijn kwaliteiten. En als laatst, welke spits is nou niet afhankelijk van aanvoer, ja de absolute groten, maar als je daaronder valt betekend het niet dat je matig bent of wat dan ook.

30 november 2017 om 15:52

Ben in die tijd regelmatig live bij PSV in het stadion geweest. Hij deed bij tijd en wijle inderdaad aardige dingen om vervolgens weer heel knullig balverlies te lijden door gebrekkige aannames, vond hem gewoon niet balvast genoeg en te weinig meester over de bal en de situatie. Dat nedmt niet weg dat hij een aantal prachtige goals gemaakt heb. Had toen direct al mijn twijfels omdat hij veel relatief makkelijke goals scoorde en op eigen initiatief moeilijk iets kon creëren.

30 november 2017 om 14:34

Doel je hier misschien op het feit dat Kezman met zijn denkwijze Ruben Schaken in het kwadraat is?

30 november 2017 om 14:34

Ik snapte je reactie al niet onder de mijne, maar het wordt me al duidelijk. Ik wist niet Kezman zo in elkaat zit/zat.

30 november 2017 om 14:54

Ik snap ook waar je op doelt. Ik deel die mening ook totaal niet. Echter in het land waar hij vandaan komt hebben ze daar een iets andere mening over. Ik bedoel daar mee te zeggen dat dit niet geheel aan hemzelf ligt maar meer aan de opvoeding. Bij ons is het er met de paplepel ingegeven om het te respecteren wat ook goed is. Als je daar van kinds af aan verteld word dat dat slecht is dan ga je dat vanzelf geloven denk ik.

30 november 2017 om 15:13

@arnino:

Als iemand een racist is, dan hoef je dat toch ook niet te accepteren omdat hij nou eenmaal zo opgevoed is?

30 november 2017 om 14:51

De quote: "homoseksualiteit is een ziekte die niet gepromoot moet worden. De Nederlanders staan steeds verder van God af en komen dichterbij een spirituele instorting."

Ik ben PSV-supporter, maar ik zou eigenlijk minder moeite hebben gehad met een transfer van Kezman naar Feyenoord dan met deze uitspraak.

Geweldige spits bij Psv. Had zelfs zijn eigen rubriek in Studio Voetbal.

In die periode werd Gekas topscoorder van Dutsland. Vlak voor de tijd dat het bedroevende Eredivisie een PSV had die de halve finale in de Eredivisie behaalde. De periode voordat een Klaas-Jan Huntelaar hier topscoorder werd (nadien werd hij dat in de Bundesliga).

Jij refereert naar een periode dat de Eredivisie nog helemaal niet zo bedroevend was en dan noem je ook nog eens een spits die prima elders topscoorder had kunnen worden indien het mee had gezeten. Kezman was een hartstikke fijne spits. Na hem kwamen nog éã©n of andere Suarez, Huntelaar, Kuijt en Alves.

Ik hoop voor jou dat er ooit nog een artikel over Vlemmicnkx komt, dan kan je dit berichtje even kopiã«ren en plakken. Want nu raakt het kant noch wal.

Edit: Dit berichtje had onder sequence moeten staan. Dit ging niet helemaal goed...

30 november 2017 om 14:38

Die is gewoon helemaal van de kaart joh. Zo goed als Kezman was, is zowat geen ene eredivisie spits geweest in de tijden erna. En dan heb ik het puur over zijn tijd bij PSV, niet erna. Het was een absolute fenomeen hier.

30 november 2017 om 14:56

Mooiste was misschien nog wel hoe zijn laatste maakte de goal tegen Ado. Het waren niet aleen maar intikkers. Dat hij vanuit 16 meter tussen 2 verdedigers over de keeper heen stift.

30 november 2017 om 15:02

Dat was inderdaad schitterend, dat één van de twee verdedigers ook nog die ruimte creeërt en Kezman de bal zo richting winkelhaak stuurt. Toch blijft de Manchester goal specialer voor mijn gevoel, ook vanwege de lading rondom een Champions League wedstrijd. Weemoed naar zulke spitsen, ook met zijn aanloop en manier van juichen was het een hele fijne spits.

30 november 2017 om 15:28

Kezman is een van de laatste spitsen die ik me kan herinneren die vanuit de eredivisie nog om de europese gouden schoen meedeed. Wat volgens mij zeer illustratief is voor die tijd. Toen waren eredivisiedoelpunten nog wat waard.

30 november 2017 om 15:45

Enige minpunt is dat hij in Europees verband veel minder was, maar goed. Dat mag niet afdoen van zijn binnenlandse prestaties.

30 november 2017 om 17:59

Kezman is niet de laatste spits die vanuit de Eredivisie kans had op de Europese gouden schoen. In '06-'07 eindigde Alves als tweede, terwijl Huntelaar het jaar erop als derde eindigde in die ranglijst.

Verder wil het niets zeggen met de Nederlandse topscoorderslijst. De ene winnaar blijft successen boeken, de andere wordt niet meer herinnerd in Nederland.

Echt opvallend, die Kezman. Hij werd 3 keer topscorer in een hele goede Eredivisie. Hij stak er bovenuit in een competitie waar ook Zlatan, Robben, Van Bommel, Chivu, Van der Vaart, Sneijder, Nigel de Jong, Maxwell, Pienaar, Dudek, Kuyt, Van Persie, Van Hooijdonk, Salomon Kalou, Van Nistelrooij en Park speelden. Al deze spelers hebben het vervolgens gemaakt in het buitenland, behalve Kezman. Dat is pure pech. Daarom hoeven we ons ook niet zo druk te maken als Janssen of Depay mislukt in het buitenland. Te vroeg weg gaan uit de Eredivisie is namelijk van alle tijden.

30 november 2017 om 16:20

Grappig ook dat ik hem echt veel beter vond dan alle spitsen die je noemde. Ik kan ook niet zo snel een eredivisie spits noemen die net zo goed is of is geweest.

30 november 2017 om 18:13

Ronaldo he. Verder waren van Nistelrooy, Kluivert en van Basten ook weer heel erg goed hoor. Zeker beter dan Kezman.

30 november 2017 om 22:03

Romario...

1 december 2017 om 07:49

Ik heb het over de periode na Kezman. Daarvoor zijn er zonder twijfel betere geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren