Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman strijdt met vier man om Trainer van het Jaar-prijs

Laatste update:

Donderdag is bekendgemaakt welke vijf trainers in de Premier League kans maken om de prijs voor Manager of the Season in de wacht te slepen. Ronald Koeman (Southampton), José Mourinho (Chelsea), Garry Monk (Swansea City), Arsène Wenger (Arsenal) en Nigel Pearson (Leicester City) zijn de genomineerden voor het seizoen 2014/15.

/

Mourinho maakte Chelsea kampioen van Engeland en won met zijn club de Capital One Cup, terwijl Koeman zeer sterk presteerde met Southampton en nog kans maakt om die club als zesde te laten finishen. Dat zou betekenen dat the Saints in de zomer Europees voetbal mogen spelen. Wenger slaagde erin Arsenal voor het achttiende jaar op rij Champions League-voetbal te bezorgen en ook die prestatie is dus niet onopgemerkt gebleven.

Monk overtrof met Swansea City de verwachtingen en zal met de Welshmen als achtste eindigen, een clubrecord. Pearson presteerde beter dan gedacht met Leicester City, dat als promovendus terechtkwam in de veilige middenmoot en zo verzekerd is van een tweede opeenvolgende seizoen in de Premier League. Leicester stond eerder nog vier maanden achtereen onderaan in de Engelse competitie.

Vrijdagochtend wordt bekendgemaakt wie zich Trainer van het Jaar mag noemen in Engeland. Vorig seizoen won Tony Pulis van Crystal Palace de award en het jaar ervoor sleepte Sir Alex Ferguson de prijs in de wacht, in zijn laatste jaar als coach bij Manchester United. Mourinho won de prijs al tweemaal eerder, in de seizoenen 2004/05 en 2005/06. Wenger pakte de prestigieuze onderscheiding driemaal.

Denk jij dat Ronald Koeman een goede kans maakt de prijs te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van al deze trainers vind ik dat Koeman of Monk hem verdiend. Mourinho hoorde helemaal niet in dit rijtje, dan eerder van Gaal die een club uit de shit trekt en leuk probeert te laten voetballen. Ik kan van Chelsea amper 1 leuke wedstrijd herinneren. Koeman toch een lichte voorkeur, omdat zijn halve team afgelopen zomer is weg gekocht.

21 mei 2015 om 14:17

Of pearson leicester city die gast heeft een in de ogen van velen al gedegradeerd team laten handhaven

21 mei 2015 om 14:19

Koeman, Monk of Pardew verdient inderdaad deze prijs. Laatste is geen eens genomineerd, belachelijk. Zo zie je maar ook hoe belangrijk timing eigenlijk is, die Pearson staat er enkel bij omdat hij nu een hoop punten heeft gepakt in de laatste 8 wedstrijden, terwijl hij de eerst maanden van de competitie stijf onderaan heeft gestaan met Leicester. Draai deze vorm om, en hij was nooit genomineerd...

21 mei 2015 om 14:21

De trainer van de kampioen hoort eigenlijk altijd in dat rijtje. Eerder dan Arsene naar mijn mening. Daarnaast zou ik ook de prijs aan koeman geven want wat hij gepresteerd heeft is uitzonderlijk. Ik denk echter dat de prijs naar Monk want Brit...en om eerlijk te zijn kan ik hier ook wel mee leven.

21 mei 2015 om 16:31

Tuurlijk niet. Zou guardiola de prijs voor coach van het jaar moeten krijgen omdat hij kampioen is? Ik vind van niet omdat vrijwel elke andere coach dat zou kunnen dit jaar. Ook cocu vond ik een rare winnaar aangezien hij verreweg de beste selectie had en de rest uitermate zwak speelde.

21 mei 2015 om 22:31

Ik zeg ook zeker niet dat Mou de prijs moet winnen hoor. Vreselijk, maar effectief voetbal. Maar raar vind ik het zeker niet dat de coach van de kampioen bij de geselecteerden zit, zoals randje16 wel aangeeft.

21 mei 2015 om 14:36

@randje ik ben ook niet onder de indruk van mourinho, maar als je met zoveel punten voorsprong kampioen wordt hoor je gewoon in dit rijtje.
Wenger heeft er natuurlijk niks te zoeken
Van Gaal vind ik ook niet. Hij heeft het niet slecht gedaan, maar de 4e plek moest hij natuurlijk ook wel halen. Als hij nou net achter chelsea 2e was geworden, was het heel goed geweest.

21 mei 2015 om 14:59

Everton - Chelsea vergeten?

21 mei 2015 om 15:00

Edit @randje16.

On: Monk verdient hem zo jong en dan zo een resultaat neergezet met Swansea

21 mei 2015 om 16:04

Mourinho niet maar van Gaal wel? Dat vind ik heel bijzonder.

Mourinho is kampioen geworden en heeft daarbij de minste spelers gebruikt van alle Premier League clubs (22 geloof ik?). Dat is al een vrij knappe prestatie in een competitie zonder winterstop.

Daarnaast heeft Chelsea in de eerste seizoenshelft zeer amuserende wedstrijden gespeeld. In de tweede helft werd dit allemaal wat minder inderdaad, maar uiteindelijk halen ze wel met een ruime voorsprong die titel binnen.

Ik heb het United van van Gaal zelden aantrekkelijk zien spelen en wanneer je met die selectie, en het geld dat er aan het begin van dit seizoen is ingepompt, maar net 4e wordt kun je toch niet serieus menen dat hij in dit lijstje hoort en Mourinho niet..

21 mei 2015 om 16:05

Mourinho hanteert de makkelijkste tactiek die er is en van Gaal de moeilijkste die er is.

21 mei 2015 om 16:12

En wat zijn de definities van de moeilijkste en makkelijkste tactiek?

Mourinho heeft mijn inziens gespeeld naar de kwaliteiten van zijn elftal. Ja, het mocht na januari absoluut aanvallender, maar hij staat elke dag met die mannen op het veld en zag misschien dingen waar wij niets van weten.

Met 22 man kampioen worden in zo'n zware competitie gaat op een gegeven moment ten koste van de fitheid van spelers. Daar kun je dan op inspelen en kampioen worden of je kan het negeren en op je bek gaan.

21 mei 2015 om 23:41

Vreemd dat zoveel mensen hier zo snel kunnen vergeten of het gewoon niet hebben gezien hoe goed Chelsea tot na de winterstop was. Of durf jij te zeggen dat ze toen ook de "makkelijkste tactiek die er is" hanteerde. Ze veegden met regelmaat hun tegenstanders van het veld met uitstekend combinatie voetbal. Denk aan de wedstrijd tegen Arsenal 2-0 of tegen Everton 3-6 en tegen Tottenham 3-0 en nog veel meer wedstrijden alleen kom ik daar nu niet op. Buiten dat is de manager van de kampioen altijd een kanshebber voor manager van het jaar.

ik gun het koeman zeker maar hij heeft natuurlijk wel een veel betere kern dan swansea die monk heeft het echt wel schitterend gedaan met een zeer matige kern bijna europees halen echt sterk hoor.
die van leicester ook heel knap.
geen idee wie het zal halen.

21 mei 2015 om 14:32

Ik wou net zeggen, als je alle selecties kijkt dan moet je toch tot de conclusie komen dat Swansea het gezien het materiaal verreweg het beste gedaan heeft.

Natuurlijk doet Koeman het ook prima maar Southampton heeft gewoon een fantastische selectie. Met Forster, Clyne en Bertrand hebben ze Engelse internationals. Alderweireld Belgisch international en Fonte een van de beste cv van de Premier League de afgelopen jaren. Middenveld met oa Tadic, Schneiderlin en Wanyama doet niet onder voor het middenveld van Tottenham of Liverpool. Mané is een van de beste linksbuitens van de Premier League in de spits een Italiaans international. Dit alles aangevuld met nog wat toptalenten.

Zou sowieso leuk zijn als een Nederlander coach van het jaar daar wordt

Koeman of Nigel Peason zou hem moeten krijgen. Pearson heeft echt een wereldprestatie geleverd door Leicester City in de Premier League te houden, helemaal gezien de stand 10 wedstrijden voor het einde. Daarvoor ook gewoon goede wedstrijden gespeeld maar vaak zeer ongelukkig verloren. Heeft echt een leuk elftal gemaakt die ook redelijk aanvallend speelt in tegenstelling tot de meeste degradatiekandidaten van Engeland...koeman naar South, waar bijna de complete basis was vertrokken, heeft goed ingekocht en kan gewoon europees gaan halen. Helaas door veel blessures veel punten verloren, wie weet waar ze anders hadden gestaan?

Mourinho had veruit de beste selectie in Engeland en was verplicht om kampioen te worden. Wenger staat met Arsenal waar ze horen te staan maar meer ook niet. Monk heeft in de eerste helft natuurlijk het geluk gehad dat Bony nog bij Swansea City, maar verder ook heel goed gepresteerd door o.a. 2x te winnen van man utd dit seizoen! Maar zon heel slecht elftal heeft hij ook niet

21 mei 2015 om 14:26

Monk heeft het zonder Bony beter gedaan dan met Bony. Na 22 wedstrijden toen Bony nog bij Swansea speelde had Swansea 30 punten, nu, 15 ronden later, hebben ze er 56. Dus met 7 wedstrijden minder maar 4 punten minder.

21 mei 2015 om 14:40

Klopt ook maar Bony heeft er aardig wat ingeschopt dus zonder hem hadden ze niet op 30 punten gestaan.. Maar desalniettemin een hele goede prestatie.

Vind die van koeman en Pearson alleen knapper

Monk of Koeman Imo. Die twee verdienen hem het meeste. Wenger had ik absoluut niet in de lijst verwacht, en Mourinho heeft het naar behoren gedaan, niet boven verwachting. Hetzelfde geldt voor Wenger, maar de andere drie hebben het wel allemaal boven verwachting gedaan, en dan met name Monk en Koeman.

op Een of andere manier gun ik het altijd trainers die met minder materiaal het maximale eruit halen. natuurlijk is kampioen worden altijd een knappe prestatie maar als je naar zijn selectie kijkt dan is het ook wel weer iets dat je mag verwachten van een club als Chelsea.

de namen die genomineerd zijn kloppen op één naam na .... wenger , wat doet die daarbij ?

monk heb ik al eerder gezegd op dit forum, zelfs pearson vond ik zijn team goed laten voetballen, vooral het laatste kwart van de competitie , koeman gestart in een team dat zelfs geen team meer was en mourinho die een fantastisch parcours aflegde met zijn team , zoveel gescoord , zo weinig tegen , aan de leiding van het begin van de competitie en maar 3x verloren , dat is best goed maar nogmaals die andere trainers hebben ook goed werk verricht , alleen wat wenger daar op dat lijstje doet snap ik echt niet ,

arsenal is status quo , al jaren , geen spectaculaire vooruitgang t o v de voorgaande jaren , neen dan is het werk van monk en pearson en koeman nog beter want die hadden niet de middelen die wenger ter beschikking heeft en ook niet de middelen van mourinho maar van de topteams van begin tot einde overeind blijven aan de leiding is ook niet makkelijk en het is ook niet zo dat het een zekerheid is , dat bijvoorbeeld monk of pearson met chelsea ook zulk een succesvol seizoen zouden hebben gespeeld , koeman die de echte top kent , waarschijnlijk wel !

21 mei 2015 om 14:35

Ik begrijp Wenger ook niet. Pardew had het veel meer verdient, hij heeft gewoon 2 clubs in de PL gehouden lijkt het, Newcastle en Crystal Palace. Toen hij bij Newcastle wegging na speelronde 20 had Newcastle 27 punten, en Crystal Palace waar hij naartoe ging 17. Nu, ronde 37, heeft Newcastle welgeteld 36 punten en Crystal Palace 45.

21 mei 2015 om 14:42

pardew deed crystal palace een remonte maken idd maar ik zie het eerder zo .... pardew kwam als vervanger van neil warnock die voor mij echt een pannekoek is en onbekwaam en toen kwam er in de persoon van pardew een echte trainer en plots was crystal palace vertrokken .

21 mei 2015 om 14:44

FA CUP finale gehaald, 3e plek ondanks veel blessures en het beste voetbal van de competitie.

21 mei 2015 om 15:22

tja FA cup gehaald toen alle toppers er al uit waren en zowel in 1/2 finale en finale met heel veel moeite en geluk.... tegen modale tegenstrevers .....
mooi voetbal pfff ...... nog maar eens derde , status quo .....eigenlijk niet arsenal heeft zelfs nog minder punten dan vorig seizoen gehaald.....de supporters staan niet te springen van blijdschap hoor!
arsenal heeft zelfs minder goals gemaakt dan city en chelsea , en dat voor een team dat zich uitgeeft als het team dat het meest aanvallend speelt , misschien zou het net eerder eens wat realistischer moeten worden ..... dat is gister nog eens duidelijk geworden (en niet alleen gisteren hé) , zoveel balbezit en geen goal , misschien eens goed bekijken wat daar de oorzaak van is ..... of was het voor de zoveelste keer " pech " , neen dat is geen toeval meer en zeker geen geldig criterium om wenger te nomineren als trainer van het jaar , nochtans met zijn mond gaat wenger elk seizoen kampioen worden .....alleen is het in de werkelijkheid wel anders ....

21 mei 2015 om 15:23

Het beste voetbal? Onzin. Het beste voetbal was van Chelsea.

21 mei 2015 om 15:32

Nee, was het niet. Het was erg goed, maar puur door Hazard en Fabregas. Het was geen geweldig veldspel wat een coach bedenkt, het waren puur bevliegingen van toppers.

Voor mij is Monk de nummer 1. Ongelooflijk gepresteerd met Swansea. Koemand op 2 en daarna Mourinho, aangezien hij kampioen is geworden.

Ik kies voor Pearson, omdat hij de tweede seizoenshelft een andere weg is ingeslagen met een andere tactiek. Mede hierdoor een geweldige reeks gezet. Anders verdient Koeman of Monk de prijs, omdat ze ook nog erg goed hebben gepresteerd.

Gary Monk is voor mij de nummer 1. Gevolgd door Mourinho op 2 en Koeman op 3. Swansea heeft zeker een mindere selectie dan Southampton en eindigen bijna op gelijke hoogte. Mourinho heeft mij overtuigd in de toppers en de winnaarsmentaliteit die hij toch weer heeft meegegeven aan zijn team. Het was het 2e seizoenshelft niet altijd even mooi, maar hij laat toch weer zien een geweldige coach te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren