Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman ruimt basisplaatsen in voor Wijnaldum en Frimpong

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor het duel met Schotland bekendgemaakt. Georginio Wijnaldum luistert zijn terugkeer in de selectie direct op met een basisplaats. Ook Jeremie Frimpong start. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 20:45 uur en is te zien op NPO 3.

Dat Mark Flekken onder de lat staat, kondigde Koeman donderdag al aan. De oefenmeester kiest verder voor een 4-3-3-formatie met Jeremie Frimpong, Virgil van Dijk, Lutsharel Geertruida en Nathan Aké als laatste vier.

Geertruida krijgt de voorkeur boven onder meer Matthijs de Ligt. Stefan de Vrij moest het trainingskamp vroegtijdig verlaten met een blessure. Frimpong houdt verrassend genoeg Denzel Dumfries op de bank.

Op het middenveld moet het blok Wieffer - Reijnders de nodige ademruimte aan nummer 10 Wijnaldum bieden. De aanvoerder van Al-Ettifaq ziet drie aanvallers voor zich staan: Cody Gakpo en Xavi Simons als buitenspelers, Memphis Depay als spits.

'Realistisch'


Oranje treedt dus aan in een offensief ogende opstelling. "Ik heb de naam een realistische coach te zijn", blikte Koeman vooruit tegenover de NOS. "Dat klopt, maar ik wil graag de bal hebben, aanvallen, de tegenstander onder druk zetten. Dat kan met meerdere systemen."

Koeman geeft aan 'intensiteit' te willen zien tijdens de wedstrijd. "Dat kan misschien weleens moeilijk zijn in oefenwedstrijden, maar in de situatie van nu, in de voorbereiding op het EK, is dat geen probleem. Van wat ik gezien heb, is de honger er."

Bij Schotland moest Grant Hanley afhaken, maar daartegenover staat de terugkeer van doelman Craig Gordon. Sterkhouders Andy Robertson en Kieran Tierney moesten de vorige interland van Schotland tegen Noorwegen (3-3) nog wegens blessures missen, maar zijn er in Amsterdam weer bij. Net als Oranje is ook Schotland komende zomer aanwezig op het EK.

Opstelling Nederland: Flekken; Frimpong, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Opstelling Schotland: Gunn; Patterson, Porteous, Hendry, Robertson, Tierney; Gilmour, McTominay, McGinn, Christie; Shankland.

Nederland - Schotland:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frimpong! Xavi op 10 en malen voorin erbij is toch veel leuker om naar te kijken. Al zou het ook best grappig zijn als Gini nu 2 goals maakt. Wat kunnen we toch goed zeuren in Nederland. Iemand Wijnaldum veel zien spelen het afgelopen half jaar ?

22 maart 2024 om 19:44

Tja, veel vreemde keuzes. Waarom Geertruida weer mag falen in oranje is mij ook een raadsel.

22 maart 2024 om 19:46

Inderdaad, De Ligt is toch nog wel een klasse beter. Ik vind Geertruida niet slecht hoor. Maar iedere neutrale toeschouwer zal toch Mathijs boven Geertruida kiezen. Koeman is helaas geen neutrale toeschouwer.Koeman is een saaie, eigenwijze oude man, die zijn lieverdjes heeft..

22 maart 2024 om 19:48

Geertruida is in uitstekende vorm laatste tijd en De Vrij is geblesseerd dus tja. De Ligt is veel groter dan Geertruida maar De Ligt en Oranje 🥲

22 maart 2024 om 19:48

Omdat Geertruida net 6 interlands onderweg is en dat De Ligt in 40 interlands zelden een foutloze wedstrijd heeft gespeeld

22 maart 2024 om 19:50

Geertruida is een topper voor feyenoord, helemaal prima hoor. Maar dat is echt even een ander niveau dan de Ligt. Zeker in een systeem met 4 verdedigers is de Ligt 3 stappen verder dan Geertruida.

22 maart 2024 om 19:51

Als Van de Ven straks weer fit is zal Geertruida er wel weer uit gaan. Aké op linksback, met VVD en Van de Ven centraal en Dumf rechts is het meest logisch.

22 maart 2024 om 19:52

In dit systeem FR010? In dit systeem brak De Ligt door. Deze formatie speelde hij de gehele jeugdopleiding. Dus je leest verkeerd ze gaan 433 spelen. Daarbij ben jij ook verre van een neutrale toeschouwer. Geertruida is echt niet beter dan De Ligt.PSV18 Frimpong ipv Dumfries, voor de rest ben ik het wel met je eens. Zeker gezien huidige vorm is Frimpong gewoon de betere op dit moment.

22 maart 2024 om 19:54

Ja ik zou De Ligt ook opstellen hoor, maar kan er wel mee leven.

22 maart 2024 om 19:55

Had de opstelling verkeerd gezien, maar De Ligt en oranje is gewoon geen gelukkig huwelijk.En ik denk dat De Ligt wel beter is dan Geertruida en sterker in duels, maar Geertruida is wat wendbaarder en normaal wat comfortabeler aan de bal dan De Ligt, denk dat Koeman daarvoor kiest.Vooral jammer dat De Vrij niet fit is

22 maart 2024 om 19:59

@psv18, vraag ik me af hoor, is nog allemaal niet gespeeld. Twee linkspoten in het centrum? De Vrij en De Ligt maken ook zeker kans. En Ake is wel meer een cv dan een linksback, Hartman zou ik niet uitvlakken.
En Frimpong zou Dumfries er ook uit kunnen spelen.

22 maart 2024 om 20:00

Het is ook niet echt zo dat Geertruida meer potentie heeft gezien er slechts 11 maanden tussen De Ligt en Geertruida zit. Aan de hand van De Ligt haalde het Ajax in 433 een halve finale CL. De Ligt werd Golden Boy. Kwam in het CL team van het jaar. Werd basisspeler bij Juventus. Werd belangrijk bij Bayern München en kwam ook in Bundesliga team van het jaar. Geertruida heeft een goed seizoen en mag prima een oefenwedstrijd gecheckt worden natuurlijk maar als we hier gaan doen alsof het met Geertruida significant beter is dan De Ligt kan ik alleen maar glimlachen. Dat De Ligt allemaal fouten worden aangerekend vind ik ook typische met apathische spelers naast zich als Van Dijk en De Vrij. Dat schijnverdedigen hier boven echte uitschakelaars wordt verkozen is echt lachwekkend.

22 maart 2024 om 20:02

Maar FR010, ik vind dat altijd z’n onzin.. De Ligt in oranje bla bla bla. Alsof dat oranje shirt wat uit maakt. Hij heeft wat pech gehad , veel geblesseerd geweest. Maar nu fit en goed. De jongen man heeft in Madrid Turijn Londen en weet ik veel waar prachtige prestaties geleverd. En dan zal nu dat oranje shirt te zwaar op z’n schouders rusten? Ik vind het z’n onzin. Je leest nog meer verkeerd ook. Twee linkspoten in het centrum ? VVD en VDV zijn Virgil(rechtspoot) en van de Ven(linkspoot). Ben je wel nuchter ?

22 maart 2024 om 20:03

Geertruida heeft met nagenoeg dezelfde leeftijd absoluut niet beter gepresteerd.

22 maart 2024 om 20:09

De ligt heeft er hoogst persoonlijk voor gezorgd dat we ons niet kwalificeerde omdat hij na 5 wedstrijden bij ajax 1 het NL elftal in werd geeist. En verantwoordelijke voor de uitschakeling tegen Tjechie.

Dat je van Dijk hier een schijnverdediger noemt die alweer het hele seizoen geroemd wordt in Engeland is om in jouw woorden te blijven echt lachwekkend.

22 maart 2024 om 20:10

Nee maar bij De Ligt lijkt zijn ontwikkeling stil te staan en Geertruida ontwikkelt zich de laatste jaren wel.
Ooit gekeken naar de carrières van Kluivert en Van Nistelrooij, ergens kruisten die elkaar qua niveau/potentie. Van Nistelrooij omhoog, Kluivert omlaag.

22 maart 2024 om 20:11

Benieuwd hoe jullie reageerden toen Timber boven De Ligt en De Vrij werd gekozen....

22 maart 2024 om 20:12

De Ligt-Timber-De Vrij-Geertruida. Misschien dat je Timber en De Vrij kan ruilen. Het is in elk geval een feit dat De Ligt de beste en Geertruida de minst goede van de 4 is.

22 maart 2024 om 20:22

Ik vind De Ligt de laatste jaren een stuk minder indrukwekkend en had ook verwacht dat hij zich verder zou ontwikkelen. Hij is in ieder geval niet onomstreden zoals Van Dijk.
En ik vind Geertruida ook niet beter, wat ik zeg, wel wendbaarder en comfortabeler aan de bal, dus kan me voorstellen dat Koeman daarvoor kiest. En ook neemt Koeman de opvallende fouten van De Ligt in oranje terecht mee in zijn overwegingen.

22 maart 2024 om 20:26

Geertruida zou ik graag zien ipv Wieffer op het middenveld. Straks naast Frenkie met Xavi ervoor. Met Lang/Gakpo/Depay/Malen/Brobbey voorin

22 maart 2024 om 20:30

Geertruida op het middenveld is zonder succes geprobeerd en Wieffer is op die plek ruim beter.

22 maart 2024 om 19:47

Wat? Frimpong en ik las hier allerlei verhalen dat Koeman zelfs Kuijt nog eerder op zou stellen?

22 maart 2024 om 20:27

Malen is leuk om naar te kijken maar als de tegenstander zonder keeper zou spelen, dan schoot die alsnog alle ballen mis op doel.

Blij dat Frimpong speelt! Al is het maar een oefenwedstrijd!!!

Tuurlijk weer Wijnaldum..

22 maart 2024 om 19:39

Waarom haal je hem er anders bij? Laat hem maar goed door het ijs zakken. Dat is het afgelopen

22 maart 2024 om 19:42

Je hebt wel in de gaten dat hij sowieso vandaag gaat scoren he😂. Dan kun je zijn naam alvast voor het ek opschrijven.

22 maart 2024 om 19:40

Is toch logisch, als je hem er bij haalt dat je hem ook laat spelen om hem te testen en te beoordelen.

22 maart 2024 om 19:41

Dat was toch al aangekondigd....

Dan speelt Frimpong eindelijk, ga je nu weer met vier verdedigers spelen. Koeman, pak aub je spullen en rot een heel eind op.

22 maart 2024 om 19:51

Dit vond ik dus ook raar, Dumfries past op papier beter in een 4 mans verdediging, maar goed, waarschijnlijk speelt Schotland met 2 voorop waardoor Frimpong iets meer ruimte krijgt voor zijn aanvallende acties, waar die goed in is

22 maart 2024 om 20:10

Ik vraag me soms serieus af waarom mensen zich hier nog niet in Zeist gemeld hebben. Iedereen ziet het allemaal beter dan Koeman. Zal nog een hele kluif worden voor de KNVB als hij ermee uitscheidt. Staan er meteen een paar honderd op de stoep. Of blijft het bij commentaar leveren op internet?

22 maart 2024 om 19:51

Express zodat wanneer hij het niet goed doet Koeman kan bewijzen dat Dumfries moet spelen

Frimpong verdient een basisplaats.
Wijnaldum kon zich al niet in de basis bij AS Roma spelen. Die heeft niks meer in Oranje te zoeken.

Op het oog bijna de perfecte opstelling. Ben benieuwd hoe dit jn de praktijk uitpakt.

22 maart 2024 om 19:53

Wat mist er dan voor de perfecte opstelling voor jou? Ik vind dit één van de minst mogelijke opstellingen. Ik juich 433 toe maar met zo'n 8 andere spelers.

22 maart 2024 om 20:03

Wie dan? Keeper? Hartman? De Ligt? Frenkie? Malen? Q.Timber? Brobbey? Dumfries? (Niet dat ik het eens ben met deze opstelling)

22 maart 2024 om 20:07

Wijnaldum is niet ideaal, maar ik zou niet weten wie je anders op 10 neer zou moeten zetten. Veel opties zijn er niet. Verder Frenkie natuurlijk voor Reijnders. En dan zijn we er wel denk ik voor het EK.

22 maart 2024 om 20:12

Ik vind het echt bagger hoor. Met de blessures begrijp ik het voor nu, maaar met het en mag ik hopen dat er nog flink gewisseld wordt. AWijnaldum vind ik echt triest. Zeker met zoveel keuzes op het middenveld. Voor het ek zie ik graag De Ligt of De Vrij voor Geertruida, De Jong voor Wijnaldum en Koopmeijners voor Wieffer. Op het moment zou ik ook Malen boven Gakpo verkiezen. Die is beter in vorm. Voor het ek is dat nog even afwachten.

22 maart 2024 om 20:13

Frenkie en dan Reijnders doorschuiven naar 10 zou kunnen. Of gewoon Xavi en dan maken op links,

22 maart 2024 om 20:17

Dat zou inderdaad een mooi middenveld zijn met Wieffer, Frenkie en Reijnders. Simons moet je voorin houden. Niet omdat hij niet op 10 kan, maar meer omdat het aantal goede aanvallers nog veel schaarser is.

22 maart 2024 om 20:19

Koopmeijners is een 10, die speelt nooit goed als 6 of naast Frenkie.

22 maart 2024 om 20:30

Koopmeijners op 10 Frenkie wat meer teruggetrokken en Reijnders erbij. Xavi op linksbuiten Depay in de spits. Zou voor mij ideaal zijn. Ben zelf geen fan van Wieffer. Zie het niet zo in hem.

4-3-3 met Frimpong ineens als rechtsback wat hij niet zou kunnen? Heel jammer dat Wijnaldum speelt, hopelijk gelijk de laatste keer.

22 maart 2024 om 20:12

Frimpong kan prima rechtsback, maar Koeman is gewoon een rare helaas.

Haha dat meen je niet, Wijnaldum in de basis. Wel lekker dat Frimpong zijn basisdebuut mag maken. Ziet er wel uit als een aanvallende opstelling, ben benieuwd naar vanavond.

De voorkeur geven aan Frimpong boven Dumfries roept bij mij gemengde gevoelens op.

22 maart 2024 om 19:50

Een Dumfries die niet verzekerd is van een basisplaats bij Inter of een Frimpong die een ijzersterk seizoen meemaakt bij Leverkussen. Ik vind het minimaal eerlijk van Koeman dat hij Frimpong eens de kans geeft vanaf het begin. Alleen een beetje jammer dat hij dan met 4 achterin speelt, maar nu kan hij ook meteen laten zien of hij het defensief ook aankan.

22 maart 2024 om 19:55

Frimpong heeft absoluut zijn basisplaats verdiend. Ik vind alleen jammer dat ten koste gaat van Dumfries.

22 maart 2024 om 20:07

Hoezo? Dumfries kan eigenlijk alleen heel hard rennen, en heeft nog een aardig fysiek, Frimpong kan ballen, is snel, heeft overzicht, veel assist en goals, altijd opstellen. Wel moeten de andere dan ff wat meer vuil werk doen

Mooi dat Frimpong speelt, Wijnaldum is lachwekkend, hoop dat ze verliezen met Wijnaldum basis des te sneller dat die Koeman op gedonderd is

Dit maar dan met Koopmeijners op 10 lijkt me prima.

Toch staat er een aardig elftal zo! Los van Wijnaldum basis en wellicht geertruida.

Heel erg benieuwd naar Frimpong zeg! Eindelijk mag die is een keer starten. Bij Leverkusen echt bizar goed maar ja wel in een 5-back systeem natuurlijk. Dus daarom een goed moment om hem te kunnen zien in een 4-back systeem. Voor de rest Wijnaldum tja. We zullen zien wat hij voor niveau haalt na bijna een jaar lang Saudi-League

Geen Ajacied (begrijpelijk) of zelfs maar een oud-Ajacied in de basis. Ik heb serieus last van identificatie problemen met dit elftal. Niet dat het onterecht is, maar oprecht wel een worsteling.

22 maart 2024 om 20:04

Ik heb al jaren een identiteitsprobleem met oranje, ik sla ook over, ik kan vast nog wel een leuke serie vinden ipv een voorstelling van verwende subtoppers aangevoerd door een ouderwetse flut trainer die blijft terugvallen op zijn lieverdjes die nooit een topniveau (meer) zullen halen, doorselecteren graag inclusief een nwe trainer

Koemans eigenwijsheid gaat andermaal de ondergang van Oranje betekenen denk ik, hopelijk heb ik het fout. Lijkt spelers te selecteren op basis van het 'ik mag je gehalte'. Wijnaldum? Komop. Heeft nu hopelijk wel het licht gezien met Frimpong. Kan niet wachten tot we verlost zijn van deze eigenwijze, zelfingenomen bondscoach.

22 maart 2024 om 20:25

Welke spelers zijn nog meer geselecteerd op basis van ik mag je?
En wie zou jij meenemen dan?

22 maart 2024 om 20:37

Heb de discussie al vaak gehad maar sowieso een bizar argument bij veel bondscoaches. Hij speelt alleen maar omdat ze vriendjes zijn of hij is opgeroepen omdat hij bij die of die club speelt.
Iedere bondscoach wil de geschiedenisboeken in door een prijs te winnen met het Nederlands elftal. Die gaan echt geen spelers oproepen omdat ze zo aardig zijn. Ze roepen spelers op omdat ze denken die te kunnen gebruiken.

In het geval van Wijnaldum vind ik het raar dat er zoveel middenvelders zijn opgeroepen maar maar het is niet zo dat er een middenvelder thuis zit die er wel bij hoort (en niet geblesseerd is).

Ik heb moeite met deze opstelling. Frimpong is voor mij de nummer 1, maar wel in een 5mans verdediging.

De Ligt behoord in dit systeem gewoon de voorkeur te krijgen boven een ‘aardige’ eredivisie speler.

Xavi op de plek van Wijnaldum en dan malen in het trio voorin.

Leuk dat hij erin staat maar in een 433 systeem vind ik Dumfries geschikter. Spelen we met wingbacks dan is Frimpong weer de betere optie. Dit middenveld is ook weer heel veel van hetzelfde, terwijl je juist types wil hebben die mekaar aanvullen.

Het boezemvriendje van Koeman mag direct weer meedoen. En Depay er bij. Twee reden om niet te gaan kijken....

22 maart 2024 om 20:47

Idd, zet wel een leuke serie op en als die ellende op het EK in de basis komt te staan, moet ik nog een paar series meer in mijn voorkeurslijst zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren