Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman houdt Oranje op afstand: ‘Nee, geen schijn van kans’

Laatste update:

Ronald Koeman werkte van 2011 tot 2014 als trainer bij Feyenoord. Hij werd in het verleden gepolst door de KNVB om bondscoach te worden, maar weigerde beleefd omdat hij Feyenoord net had toegezegd bij te zullen tekenen. Het zag ernaar uit dat de bond en Koeman elkaar alsnog de hand zouden schudden na het WK 2014, maar maanden van tevoren werd al duidelijk dat Guus Hiddink toch de voorkeur kreeg in ‘Zeist’.

/

Met Hiddink aan het roer gaat het inmiddels niet goed met Oranje. Dat verloor eerst van Italië en daarna van Tsjechië: vervolgens werd wel gewonnen van Kazachstan, maar afgelopen maandag ging Nederland lelijk ten onder in en tegen IJsland. In de dagen die volgden werd de positie van Hiddink volop besproken en liet iedereen zijn licht schijnen over de gang van zaken bij Oranje en de aanstelling van de huidige bondscoach.

Ronald de Boer merkte daarbij op dat hij het liefst had gezien dat Koeman nu gewoon voor de groep zou staan bij de nationale ploeg. Donderdag werd diezelfde Koeman ernaar gevraagd tijdens de persconferentie van Southampton, in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tegen Sunderland. Op de vraag of hij dat graag zou willen, bondscoach van Oranje zijn, zei Koeman donderdag: “Nee. Ik wás geïnteresseerd in die baan. Toen ik bij Feyenoord wegging was ik kandidaat om bondscoach te worden, maar de bond koos voor Guus Hiddink.”

“Nu ben ik trainer van Southampton en dus moeten ze wachten, als ze mij willen.” Op de volgende vraag, of Koeman sowieso het seizoen af wil maken in Engeland, zegt hij resoluut: “Ik hoop zelfs dat ik hier mijn hele contract uitdien. Het is en blijft voetbal, maar ik vertrek niet. Geen schijn van kans dat ik hier wegga. Ronald de Boer zei een jaar geleden ongeveer hetzelfde, want veel mensen waren verbaasd over de uiteindelijke beslissing van de KNVB. Nu wordt er weer over gesproken, door de slechte start van de EK-kwalificatiereeks.”

Hoop jij dat Ronald Koeman binnen een paar jaar toch bondscoach van Nederland wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha was te verwachten natuurlijk. Maar Koeman moet nu ook niet stoppen, hij doet het goed bij Southampton & in Engeland zijn ze ook erg positief over hem. Hij kan zijn stempel nu wel uitdrukken als een topcoach in Engeland en wie weet wat er daarna komt.

16 oktober 2014 om 16:41

Koeman had direct aangesteld moeten worden, en hij zou een complete idioot zijn als hij nu zou toe happen.
De Knvb heeft fors geblunderd, en die rare v. Oostveen moet gewoon opstappen

16 oktober 2014 om 20:08

Hoezo is v. Oostveen raar?

16 oktober 2014 om 16:48

Wow, een topcoach in Engeland? Die man is net pas begonnen . Ik moet eerlijk zijn, hij doet het tot nu toe werkelijk uitstekend, zelfs boven verwachting. Maar eerst kijken waar hij aan het eind beland, want die derde plaats blijven ze niet behouden.

16 oktober 2014 om 17:09

Dat zeg ik ook niet, maar hij KAN zich wel bewijzen als een topcoach. Hij zal bijna zeker niet in de top 3/4 eindigen, maar als hij het al beter doet dan zijn voorganger(8ste plek) laat hij toch wel zijn waarde zien, vind ik.

16 oktober 2014 om 18:09

Al wordt hij negende, is het nog een fantastische prestatie. Je halve basis elftal kwijt raken en gewoon op dit moment bovenin meedraaien is geweldig knap. Hij heeft er meteen een collectief van gemaakt en bovenal Schneiderlin weten te behouden.

16 oktober 2014 om 18:47

Als ze 7e worden is dat nog steeds een topprestatie met Southampton.

Alles beter dan Hiddink! Met alle respext voor Hiddink. Goeie coach maar nu niet geschikt voor het bondcoachschap

16 oktober 2014 om 17:12

Noem maar alternatieven die haalbaar zijn nu...

16 oktober 2014 om 17:16

Rijkaard combi met Ten Cate?

16 oktober 2014 om 17:17

Frenk en Henk!

16 oktober 2014 om 17:39

Of een combi met Van Basten die het niet erg vindt assistent te zijn....

16 oktober 2014 om 17:50

Seedorf

16 oktober 2014 om 18:01

Van Marwijk terug halen, al lijkt me dat misschien niet de beste oplossing

16 oktober 2014 om 18:02

Co Adriaanse? Ben het wel vaak eens met zijn visie over Oranje.

16 oktober 2014 om 18:26

Ron Jans

16 oktober 2014 om 18:44

En dan Gullit er ook bij?

Rijkaard, Gullit en Van Basten.

16 oktober 2014 om 18:51

Dat zou nog niet eens zo gek zijn.
Al weet ik niet of ze qua ideeën op 1 lijn zitten want anders gaat het niet werken.

16 oktober 2014 om 20:52

Helemaal mee eens. Frank voor het aanzien en Henk voor de discipline!

16 oktober 2014 om 21:47

Aad de mos

17 oktober 2014 om 02:39

Van Marwijk, gewoon resultaatvoetbal spelen.

17 oktober 2014 om 02:41

Oeh, ik zou ook Rijkaard, Gullit, van Basten staan, dat zou geweldig zijn.

Kan die Bert (blatter) van Oostveen opstappen aub. Niet alleen vanwege de onbeschofte wijze waarop Koeman gepasseerd is, maar ook om Blind bondscoachschap te beloven na Hiddink.

16 oktober 2014 om 16:41

Van Oostveen is echt een verschrikking inderdaad.

16 oktober 2014 om 16:46

Is inderdaad heel dom. Je kunt moeilijk nu heel de stad ontslaan en Blind dat over 2 jaar weer bondscoach maken.

Ergens vind ik het wel mooi voor de Knvb dat ze nu zo'n flater slaan. Eerst Koeman een jaar lang aan het lijntje houden om dan toch een harde plasser te krijgen als Hiddink voorbij komt en hem snel bondscoach maken. Hiddink heeft allang de drive niet meer om er echt wat van te maken, de belegenheid straalt er vanaf. Hij dacht dit wel even te kunnen doen, nou mooi niet. Nu is Koeman furore aan het maken in Engeland en krabbelen ze bij de Knvb weer terug.

Slap zooitje ongeregeld bij de Knvb die hebben gekregen wat ze verdienen.

16 oktober 2014 om 22:30

Dat klopt zeer zeker wel wat je zegt maar wij zitten nu met dat dramatisch spelend elftal opgescheept. Lekker dan en de vooruitzichten met Blind aan het roer zijn ook gewoon bagger.

Heel erg benieuwd hoe ze deze puinzooi gaan opruimen.

19 oktober 2014 om 14:35

Ja dat is het beroerde. Wij hebben een bondsbestuur die keihard faalt.

blijft een eerlijke oprechte man!
contract uitdienen en dan verder kjjken..

nu zal knvb toch verder moeten kijken..maja wie hebben ze als tweede keus nu dan ?ruud gullit?

16 oktober 2014 om 16:48

Blind.... Helaas

16 oktober 2014 om 16:49

Gullit? Lijkt mij uitgesloten. Als uithangbord prima maar het is een waardeloze coach zonder tactische kennis. Eigenlijk is alles na van gaal een niveau minder. Zowel tactisch als mentaal is van gaal een grootmeester. Frank de boer komt nog in de buurt maar die wilt zelf niet. Ik zou bij co adriaanse uitkomen, meer smaken zijn er niet momenteel.

16 oktober 2014 om 17:00

Rijkaard?

16 oktober 2014 om 17:40

Het Gouden Trio in ere herstellen met Gullit als uithangbord?

Haha tsja dit moet toch wel lekker voelen voor Koeman. Beetje leedvermaak op zn tijd moet kunnen

Lekker jongen nu ook schijt hebben aan dr KNVB. Je zit goed waar je nu bent. Zet m op!

Ik vind dat Hiddink veelste snel wordt afgeschreven is altijd een topcoach geweest en zit er nu pas 4 wedstrijden, ik denk als die ongemotiveerde v Persie een keer op de bank start en huntelaar gewoon in de spits staat en slome Wesley ook een keer op de bank begint dat het al een stuk beter moet gaan, hiddink kan ook een keer proberen Sneijder eruit te laten en v Persie ca op te stellen en huntelaar daarvoor

Zou wel een mooi gezicht zijn.. Bertje van oostveen op de knieën voor Ronald

Lekker bezig Koeman, laat ze maar stikken daar bij de knvb.

Koeman was veel logischer geweest. Jammer dat de KNVB is gevallen voor de charmes van Guus Hiddink. Hopelijk trekt men in Zeist hier hun conclusie uit. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor deze chaos!

Niet doen Ronald laat ze lekker de jeweetwel krijgen bij de knvb dat ze je niet eerder namen


moet bij koeman altijd maar afwachten of hij alweer een treinkaartje heeft gekocht voor de volgende trein

16 oktober 2014 om 17:42

Kennelijk doet hij dat niet meer anders had hij eerder die trein al gepakt en dat heeft hij juist niet gedaan omdat hij Feyenoord al toezeggingen had gedaan

Ja, groot gelijk, en zeg nou eerlijk, het is toch veel leuker werken voor een trainer als Koeman in de PL met een leuk elftal dan om de twee maanden de boel bij Oranje op de rails zien te krijgen..

Gelukkig maar. Had hem graag als bondscoach gezien, voordat Hiddink werd aangesteld, maar ben achteraf wel blij voor hem dat ie nu lekker in Engeland zit.

En terecht, levert een topprestatie

En terecht. Heeft het uitstekend gedaan bij Feyenoord, gaf aan graag bondscoach te willen zijn maar werd genegeerd door de Knvb ten faveure van Hiddink. Toch wel een beetje ironisch om te zien dat Oranje onder Hiddink zelf moeite heeft met Kazachstan en Koeman het met Southampton meer dan goed doet in de Premier League. Als ik Koeman was zou ik me rot lachen.

Ronald stapt nu niet meer zo snel op "de trein" XD

Laat ze maar op de blaren zitten bij de Knvb, ze zullen zich nog wel ff achter de oren krabben. RK blijf lekker bij Southampton en Knvb weg met de huidige staf en stel Ruud Gullit maar aan! Die dwingt respect af bij de kleine jongens en nooit presterende zogenaamde vedettes als Rvp!

16 oktober 2014 om 18:17

NOOIT presterende RvP? Ben je serieus?

16 oktober 2014 om 18:40

Jazeker, los van die goal tegen Spanje, presteert hij nooit in het Nederlands elftal, alleen bij zijn werkgevers!

16 oktober 2014 om 18:59

'Nooit' is wel een heel groot woord he.. RvP is geen een of andere 3e rangs spits, hij heeft ook vaak zat laten zien dat hij bij de beste spitsen van de wereld hoort en ja ook in Oranje.

17 oktober 2014 om 02:44

Anders ben je ook geen topscorer aller tijden

Zou opzich wel ironisch zijn als Koeman bondscoach wordt ipv Blind. Dan houd ie net als vroeger bij het NL elftal weer Blind van een basisplek af

Als Hiddink stopt moet Blind ook weg, die is net zo goed verantwoordelijk.
Grote klasse van Koeman om alvast te bedanken. Voor een mogelijke opvolger moet men eerst kijken wat er nodig is voor de spelers, in mijn ogen heeft deze groep behoefte aan een coach die er kort op zit.
Dan kom ik op de volgende namen die op dit moment geen club hebben.
1. Huub Stevens
2. Martin Jol

16 oktober 2014 om 21:57

Ahhahahahaah hou dan maar hiddink hoor

Goedzo Koeman. Eerst aan de kant worden geschoven en nu met de staart tussen de pootjes terugkomen zeker. Lekker vlammen bij Southampton, prachtige club. Als hij een beetje vent is zegt hij ook na zijn avontuur in Engeland gewoon nee tegen dat stelletje clowns.

Overigens lijkt het me ook helemaal geen goed idee Hiddink nu al een schop te geven, maar dat is weer een andere discussie.

mocht Hiddink al vertrekken/ ontslagen worden zal de enige optie waarschijnlijk Danny Blind zijn. Die is nu al aangesteld voor over 2 jaar, wat ik overigens heel apart vindt. Maar dan lijkt het me heel sterk dat de Knvb nu iemand anders aan gaat stellen tot en met het ek van 2016. Ook al, met deze Knvb weet je het natuurlijk nooit. hebben al een aantal gekke dingen gedaan, dus dan zou dit er ook best nog wel bij kunnen. Ze hadden natuurlijk altijd voor Koeman moeten gaan, desnoods eerst 2 jaar als assistent van Hiddink. Dat is nu een gepasseerd station. Ergens hoop ik ook wel een beetje op Frank de Boer, maar die kunnen wij zelf zo lastig missen denk ik. Laat Stam eerst maar 2 jaar bij jong aan het roer staan, als dat goed gaat kan hij Frank altijd nog vervangen. Als Frank dan toch nog bondscoach wordt is iedereen tevreden. Achja, dromen mag altijd, toch?

De volgende combi,s lijken me logisch.
Blind/Kluivert dit om de lijn LvG voort te zetten
Co Aadriaanse /Blind. Blind omdat hij is aangestelt als de toekomstige coach.
Frenk en Henk..die hebben bewezen het samen te kunnen.

Maar Hiddink hoeft voor mij niet weg. Hij kan blind het ook intern laten overnemen .hij blijft op papier de bonds coach maar laat het werk aan blind over...

Waarom wordt Gullit hierboven met regelmaat genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach?? geweldige voetballer, redelijke analist, maar waardeloze trainer. Heeft werkelijk nergens iets gepresteerd als trainer en was de hoofdverantwoordelijke voor het sportieve en bijna financiële faillissement van Feyenoord.

Hopen? Natuurlijk, maar als je realistisch bent gaat Koeman dit echt niet doen, zeker niet nog dit seizoen. En ik vind het nog terecht ook. De Knvb had hier veel beter mee moeten omgaan (buiten dat ze uberhaupt voor Hiddink gekozen hebben).

En gelijk heb je Ronald. Ze hebben jou gewoon meteen moeten aanstellen als coach in plaats van om dat lachwekkend aanbod te doen(twee jaar assistent worden van Hiddink en daarna overnemen)

Nogal nutteloze opmerking om te maken, omdat er nu nog helemaal geen sprake is van een Hiddink-exit. Bovendien was het al duidelijk dat, nu Koeman coach is geworden van Southampton, voorlopig niet meer aan de slag zou gaan bij Oranje. Desondanks, het was de ideale bondscoach geweest. Shame on you, Van Oostveen!

Gelijk heeft hij. Bij Southampton draait het, bij Nederland niet.

En er is totaal geen zekerheid dat hij Nederland wel aan 't draaien krijgt. Hij kan zich alleen maar verbranden.

Laat Guus nu maar even puin ruimen. Na het EK zal het elftal er wel staan en dan is dit ook sexy voor een trainer als Koeman.

Omdat het al een zootje is kunnen ze beter Johan Derksen als trainer en Rene van der Gijp als assistent nemen . dat word lagen geblazen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren