Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn de anderen dan wel niet?’

Laatste update:

PSV mocht ruim een week geleden feest gaan vieren, aangezien de 24e landstitel werd behaald door Ajax met 3-0 te verslaan. De ploeg van Phillip Cocu kreeg gedurende het seizoen regelmatig het verwijt dat het saai voetbal etaleert. Erwin Koeman, voormalig speler van de Eindhovenaren, vindt de kritiek niet echt op zijn plaats.

"Wat mij heeft verbaasd, is dat PSV steeds een grote voorsprong op de concurrentie heeft gehad, maar dat er alleen maar kritiek op het spel van de ploeg is geweest", stelt Koeman in gesprek met Voetbal International. "Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn de anderen dan wel niet?" Koeman beaamt dat het niveau niet altijd even sprankelend is, maar geeft aan dat alle clubs in de Eredivisie minder zijn geworden.

"Ik denk dat Ajax dit seizoen meer individuele kwaliteit had, maar PSV is als team veel effectiever geweest", aldus Koeman, die stelt dat na de Europese uitschakeling tegen Osijek de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-0) cruciaal was. "Als PSV die had verloren, zou Phillip Cocu er nu niet meer hebben gezeten. Maar hij heeft het helemaal weten om te draaien en daar moet hij dan ook zeker de credits voor krijgen."

Ben jij het eens met Erwin Koeman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond de kritiek ook erg overdreven. PSV speelde niet altijd geweldig maar pakte wel de punten. Had ik graag gehad tegen oa Utrecht en Vitesse. Slecht spelen maar wel de punten. Ook dat gezeur dat PSV zoveel wedstrijden geluk had en vaak dankzij de scheidsrechters won. Als dat echt allemaal zou zijn geweest en in die wedstrijden wel punten had laten liggen zou je bijna denken dat PSV ergens onderin was geeindigd.

Ja inderdaad veel onterechte kritiek,maar PSV is nu wel terecht de kampioen. daar is iedereen het wel over eens.

24 april 2018 om 16:00

Alsof Ajax ooit zoveel punten heeft verzameld in een seizoen. Als PSV nog 2 wedstrijden wint dan hebben ze 87 punten dat is aardig wat.

24 april 2018 om 16:00

Haha wat zeg jij man na 4speelronden stonden ze allebei op 9punten. Na 8 speelronde was er pas 3punten verschil.

24 april 2018 om 16:09

Na 8 speelrondes was het verschil 5 punten maar enfin, die excuses zijn allemaal nergens voor nodig, of je aan het begin of aan het eind verliest maakt geen ster uit. Na ronde 34 moet je bovenaan staan.

Nou meneer Koeman, het is een verschil tussen enerzijds resultaat en anderzijds de amusementswaarde. PSV is overduidelijk de allerbeste op basis van het resultaat (en dat is aan het eind van de competitie het enige wat écht telt), maar de amusementswaarde bij de wedstrijden van PSV was (zeker in het begin van het seizoen) niet bijster hoog. Overigens werd dat naar het einde van het seizoen zeker beter.

Lijkt me toch niet zo moeilijk te begrijpen, dat dat verschillende grootheden zijn en dat de kritiek van mensen op het spel van PSV helemaal niets zeggen over het resultaat.

24 april 2018 om 15:58

Je legt de vinger op de zere plek. Het kritiek van mensen op het spel van PSV zegt niks over het resultaat, maar de kritieken waren dat PSV niet speelde als een kampioen, geen kampioenwaardig elftal had en dat het voor Nederland een schande zou zijn als PSV kampioen zou worden.

Als de kritieken louter op de amusementswaarde sloegen, klopte het wat je zegt, maar het complete spel werd afgekraakt terwijl PSV heel slim en realistisch speelde.

24 april 2018 om 16:16

Tja, dat zijn de mensen die wat minder de nuance zoeken. Als het goed is, is het hosanna, als het iets minder goed is, dan is het iets wat rijmt op hut. Terwijl de wat meer genuanceerd kijkende voetbalsupporter in dit geval gewoon snapt dat PSV resultaatvoetbal speelde en dat resultaatvoetbal niet in alle gevallen even aantrekkelijk is om naar te kijken.

Maar goed, ik kan me nog herinneren dat Ajax onder de Boer net zo goed bagger-voetbal speelde, maar wel kampioen werd (de laatste jaren). Dan kun je best kritiek hebben op het voetbal, in mijn opinie, maar het resultaat verbloemt een hoop.

Het punt hier is dat Koeman lijkt te suggeren dat mindere resultaten ook betekent dat het voetbal minder is en vice versa en dat is pertinent onjuist.

24 april 2018 om 16:52

Het spel van vorig seizoen wijkt wel degelijk af. Toen was het spel gewoon veel aanvallender en mooier dan in dit seizoen en dat is opzich ook wel logisch want met Propper, Willems en Guardado stond er echt veel meer creativiteit op het veld. PSV had dat seizoen ook gewoon veel pech want ze waren in dat seizoen in wedstrijden nauwelijks de mindere ploeg, het afwerken verliep gewoon dramatisch. Van dit PSV is het natuurlijk fantastisch dat ze kampioen zijn geworden maar ik kan niet ontkennen dat ik in de winter spijt had dat ik naar matige wedstrijden ging waarbij PSV maar met matige cijfers won van clubs zoals bijvoorbeeld Excelsior of Sparta. Daarnaast zo hoog is de druk voor Cocu nooit echt geweest.

24 april 2018 om 16:03

Het was bij Ajax evenmin genieten hoor. Nou kan je dat op een trainerswissel of twee gooien en Ajax heeft er ook wel kritiek op gehad maar ik denk dat de enige ploeg die echt leuk voetbalde uit de top 4 AZ was.

24 april 2018 om 16:04

Nou als er iets wel aanwezig was bij wedstrijden van PSV dit seizoen dan is het wel amusementswaarde. Spannende wedstrijden, goals in de laatste minuten: wedstrijden van PSV hadden vaak alles wel.
Als je met amusementswaarde goed voetbal bedoelt: dat heb ik werkelijk bij geen enkele club gezien dit seizoen. Hooguit af en toe bij AZ. Dus ook op dat punt kun je moeilijk zeggen dat PSV daar terecht als enige kritiek op heeft gekregen.

24 april 2018 om 19:03

Amasumentswaarde is niet alleen afhankelijk van hoe aanvallend/dominant een ploeg speelt, maar grotendeels van de spanning tijdens zo'n wedstrijd. Zo'n 4-3 tegen Twente met een doelpunt in de laatste minuut geeft nog een week lang nagenieten.

Hier heeft Erwin Koeman groot gelijk in. PSV heeft veel kritiek gehad, die vaak terecht was, maar uiteindelijk draait het om zoveel mogelijk punten verzamelen.
AZ heeft bijvoorbeeld veel lof gekregen over het mooie spel dat ze spelen, maar staan er uiteindelijk niet op de momenten dat het gevraagd wordt.
Waar Koeman ook gelijk in heeft is dat Ajax zeker kwalitatief een betere selectie heeft, maar dat het niet altijd een team was. De jonge selectie van Ajax heeft dan ook niet altijd het gene kunnen brengen op beslissende momenten, waarbij PSV - Ajax een pijnlijk voorbeeld van was.

Tjah het algehele niveau van de Eredivisie neemt gewoon af en dat heeft te maken met de moordende concurrentie uit het buitenland. Clubs uit het rechterrijtje van de Premier League hebben een hoger budget dan de Nederlandse topclubs. De jonge talenten vertrekken eerder naar het buitenland dan vroeger. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat jongens als Kluivert en De Ligt nu al overwegen om een stap naar het buitenland te maken. Een Davinson Sanchez vertrekt al binnen 1 jaar en hetzelfde lijkt te gebeuren met Lozano.

Er rest in Nederland niets anders dan vol te focussen op de opleiding en ik hoop dat clubs als Twente en Heerenveen de boel op orde krijgen zodat er weer een goede subtop komt. Clubs als Vitesse, Utrecht, Twente en Heerenveen zouden het de top 3 knap lastig moeten maken om de meer weerstand te creëren.

Het voetbal van de Eredivisie is bedroevend slecht en waarom hebben wij het dan steeds over Europa Cupvoetbal ? in alle voorrondes vliegen we er al uit , en maar blijven roepen over de Hollandse school ?
welke Hollandse school ? de meeste kunnen nog niet eens behoorlijk een corner nemen en dat wil allemaal Europa in ? we hebben 1 of 2 goede trainers hier in Nederland maar in het buitenland hebben ze allemaal gefaald en dan zullen we het nog maar niet hebben over een 30 tal voetballers die in het buitenland voetballen , waar er maar een stuk of 4 -5 elke week van spelen , en de rest is bankzitter !!!
Hoelang blijven wij het nog steeds over de Hollandse school hebben terwijl bijna geen trainer hebben die eigenlijk op niveau meekan en alleen maar werkt met een papierenboek !!!

24 april 2018 om 19:04

Ben er mee eens. Helaas zijn we zeer conservatief. Misschien niet in de onze speelstijl, maar wel in besef dat we echt zijn ingehaald. Als Ajacied vind ik echt dat m'n club in de eredivisie altijd 4-3-3 moet spelen, maar als we in Europa nog potten willen breken dan is het tijd om ook eens anders te spelen. Totaal niet realistisch om in de CL 4-3-3 te spelen. In dat opzicht zijn de fans in de JC ArenA zo conservatief als de pest. En ja, ik weet dat we laatst de EL finale hebben gehaald, maar voor nu lijkt dat een incident.

Toen Ajax onder de Boer viermaal op rij kampioen werd kregen we dezelfde kritiek te horen. Het voetbal was vaak niet echt goed, maar we wonnen wel. Ook toen had een andere ploeg individueel betere spelers (PSV), maar Ajax was meer een team. We mogen best wat kritiek uiten op PSV, maar tenslotte was mijn club nog slechter....Ze zijn in Eindhoven terecht kampioen.

25 april 2018 om 08:49

Maar dan is het toch raar dat de mensen die de kampioenschappen onder de boer afkraakten nu het hardst roepen dat je geen kritiek mag hebben?
Dat maakt je een slechte winnaar en kinderachtig maar dat zijn we wel gewend uit die hoek.

25 april 2018 om 10:14

Voetbal is meestal vooral emotie. Bij elke achterban zijn er mensen die niet slim reageren. Als Ajacied was dit een zeer frustrerend jaar. Vooral met Ajax zelf, maar ook omdat PSV vaak op het einde won. Dan kan je wel roepen dat het "karakter" en zo is, maar geluk is dan net zo een factor. Bij PSV viel alles de goede kant op, bij Ajax meestal niet. Kijk naar de bekerwedstrijd in Enschede.

PSV is gewoon de terechte kampioen en dat is een feit. Je word geen kampioen als je alleen maar "geluk" hebt. Alleen hoop ik niet dat dezelfde mensen gaan roepen "lucky Ajax" als wij volgend jaar een serie hebben waarin we winnen in blessuretijd. Want heh, geluk dwing je af, toch?

Ajax heeft niet meer kwaliteit. Intrinsiek heeft Ajax meer talentvolle spelers, maar omdat ze zo jong zijn zijn ze nog niet goed genoeg. Als je over 3-5 jaar kijkt waar de huidige spelers van Ajax spelen en die van PSV dan verwacht ik bij de spelers van Ajax een gemiddeld hoger niveau dan de PSV spelers, maar het kampioenschap wordt nu vergeven en niet over 3-5 jaar. Kortom, Ajax voert geen goed beleid om prijzen te pakken en PSV wel. Ajax voert wel een goed beleid om met transfers geld te verdienen, echter op termijn is dat niet houdbaar als de prestaties achterblijven.

De rest meneer Koeman, was zeer armoedig. De hele competitie was een en al armoedig op PSV na die kampioen is geworden van deze armoede.

Als we zien wie er allemaal op vertrekken staan, kun je er op rekenen dat het volgend jaar nog slechter gaat worden. De 7,50 voor Fox Eredivisie is al teveel betaald voor veredeld Amateurvoetbal. Al maanden geleden opgezegd. Samenvatting op Studio Sport is net te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren