Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman confronteerde aanvoerder: ‘Hij zag aan mijn gezicht wat ik vond’

Laatste update:

Virgil van Dijk wordt alom beschouwd als één van de leiders van het huidige Nederlands elftal. De 27-jarige verdediger van Liverpool is onder Ronald Koeman verzekerd van een basisplaats en heeft van de bondscoach zelfs de aanvoerdersband om de arm geschoven gekregen. Koeman erkent de kwaliteiten van Van Dijk, maar is daarnaast ook kritisch op de stopper.

De oefenmeester bekeek zondag de kraker in de Premier League tussen Liverpool en Manchester City, waar Van Dijk negentig minuten op het veld stond. De verdediger speelde een dijk van een wedstrijd, maar ging in de slotfase in de fout, door een strafschop weg te geven na een overtreding op Leroy Sané. Doordat Riyad Mahrez het buitenkansje vervolgens onbenut liet, eindigde het duel op Anfield uiteindelijk zonder doelpunten.

Koeman confronteerde Van Dijk maandag, toen de spelers van het Nederlands elftal zich verzamelden in Zeist voor de voorbereiding op de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland en het oefenduel met België, met het moment. "Gistermiddag zag hij toen hij binnenkwam al aan mijn gezicht wat ik vond van die overtreding die een penalty kostte", wordt de bondscoach dinsdag op een persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Maar hij beseft ook wel dat hij daar een foute tackle maakte."

Van Dijk trok na de wedstrijd tegen City direct het boetekleed aan. "Het was dom van mij om een sliding te maken en dat heb ik de scheidsrechter ook verteld. Het was gewoon niet slim en het zal ook niet meer gebeuren, denk ik", zo vertelde hij zelfkritisch voor de camera van Ziggo Sport. Van Dijk moest het vorige maand ook al ontgelden, toen hij in het Nations League-duel van Oranje met Frankrijk te veel ruimte weggaf aan directe tegenstander Olivier Giroud.

Giroud schoot fraai raak en bezorgde de Fransen zo een 2-1 zege. "Ja, dat heb ik hem toen een minuut na de wedstrijd in de kleedkamer ook duidelijk gemaakt. Ik ken hem goed, ik weet ook waar zijn kleine minpuntjes zitten en dat hij af en toe iets te gemakkelijk is. Maar dit zijn momenten dat je als verdediger niet op een meter van de spits kunt staan. En zeker hij niet, zo sterk als hij is", aldus Koeman.

Vind jij Virgil van Dijk één van vijf beste centrumverdedigers van Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahha op van Dijk durft hij wel kritiek te leveren, maar kritische vragen over Blind weet hij vakkundig te ontwijken of te bagatelliseren.

9 oktober 2018 om 21:34

En wat wil je precies bereiken met deze opmerking? Van Dijk is zijn aanvoerder, met jouw logica zou hij hem juist geen kritiek geven. Anders had hij Blind wel aanvoerder gemaakt toch?

9 oktober 2018 om 22:28

Ik wil er niks mee bereiken. Het viel me gewoon op.

10 oktober 2018 om 12:13

Dat is gewoon omdat je niet iemand gaat schoppen die al op de grond ligt. Trainers zijn altijd kritischer op hun beste (of meest talentvolle) spelers, omdat zij nog beter kunnen.

9 oktober 2018 om 21:35

Dat zijn in mijn ogen de beste trainers, precies aanvoelen welke spelers een grote bek nodig hebben en welke fluwelen handschoentjes. Zijn zeldzaam, helemaal in het amateurvoetbal.

9 oktober 2018 om 21:37

Ik had liever dat hij aanvoelde welke spelers wel gewenste niveau hebben voor het Nederlands elftal en welke niet.

9 oktober 2018 om 22:54

Je moet gewoon De Vrij, Van Dijk en De Ligt opstellen, en links en rechts twee offensieve spelers. Dumfries lijkt me wel te kunnen op rechts, en Van Aanholt (of Ake) op links. Dan kunnen F. De Jong, Wijnaldum en Van de Beek (of Rosario) op het middenveld. En Depay in combinatie met b.v. Bergwijn voorin. Dan heb je op papier een prima Oranje. Geen Blind, Strootman of Promes. Die bakken er bijna nooit wat van in Oranje.

10 oktober 2018 om 05:52

Dus Klopp deugd niet als trainer? Die voelt de kwaliteiten van van Dijk niet aan of ziet alleen iemands tekortkomingen?

9 oktober 2018 om 22:12

Nou wat grappig zeg..Wat wil je nou zeggen??

9 oktober 2018 om 22:17

Misschien omdat v dijk bijna alle wedstrijden van oranje een doelpunt heeft weggeven en er staat als echte mandekker. Blind was daartegen ondanks dat de media blind opzoekt niet verantwoordelijk voor elke tegengoal. Daarnaast staat blind in de verdediging voor zijn voetballende kwaliteiten.

9 oktober 2018 om 22:48

Van Dijk is een redelijke verdediger, maar Blind is geen verdediger. Alleen zien velen dat niet. Iets met de keizer en zijn kleren....

Nog niet eens bij de top 10

10 oktober 2018 om 04:00

Droom lekker verder. Top-5 als het geen top-3 is.

10 oktober 2018 om 12:37

Subjectiviteit ten top bij jouw. Doe eens je Liverpool bril af man! Varane, Ramos, Chielini, Bonucci, Umtiti, Marquinhos, T. Silva, Hummels, Boateng, Kompany, Godin, Alderweireld, Vertonghen, Koulibaly en Gimenez zijn minimaal zo goed of zelfs beter. Van Dijk zit gewoon niet in top 10

10 oktober 2018 om 07:30

Noem de top 10 dan eens...

10 oktober 2018 om 12:39

Ramos, Koulibaly, Boateng, Godin, Chielini, Varane, Marquinhos, T. Silva, Bonucci en Umtiti

Natuurlijk moet Koeman kritisch zijn en ook op zijn betere spelers. Ik hoop alleen niet dat hij overdrijft. Ook Sergio Ramos, Hummels en Chiellini spelen niet foutloos en we moeten wel realistisch blijven. De stappen die van Dijk heeft gemaakt na Willem ll en fc Groningen zijn weergaloos.

Van Dijk lijkt mij gelukkig een nuchter persoon. Maar er zijn ook genoeg voetballers die na 2 fouten een beetje onzeker worden door de kritiek, zich te graag willen bewijzen en geforceerd gaan spelen. Dat lijkt me geen goede zaak.

9 oktober 2018 om 22:18

Vermenigvuldig die 2 fouten maar even met heel wat. Hij gaat bijna elke wedstrijd van oranje in de fout.

9 oktober 2018 om 22:29

Ook als je het in twee verschillende comments zegt is het gewoon simpelweg niet waar.

10 oktober 2018 om 06:43

Van Dijk kan bij Liverpool blind vertrouwen op de aanwijzingen die hij stuurt naar zijn medespelers.
Indien hij echter aanwijzingen stuurt -'dek hem af, die bal is aan mij'-naar een medespeler bij Oranje maar daar blind op reageert dan kan daaruit een situatie volgen zoals met Giroud die vanachter de rug van Dijk onverwachts kan toeslaan.
Je mag toch van een ervaren verdediger als Blind het overzicht van rugdekking verwachten.

11 oktober 2018 om 01:05

Ik zal zeggen, bekijk de wedstrijden even opnieuw en je ziet het. Hij gaat gewoon te vaak in de fout. En nee ik zeg niet dat iemand anders zijn positie moet innemen, want hebben op dit moment geen betere. Hij moet gewoon zorgen dat hij deze fouten uit zijn spel haalt.

Als je naar een speler kijkt met vooroordelen dan doet hij niets goeds al speelt die een van dijk van een wedstrijd, want zijn koppie deugd niet of zijn kleur ogen of haren correspondeert niet met de beoogde kleur van jouw keuze.

Je hoeft echter niet de media te zijn of blind Blind te zoeken, zelfs een blinde voelt zijn tekortkomingen aan op verdedigings niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren