Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman baalt: ‘Als manager houd je van mensen die je begrijpen’

Laatste update:

James McCarthy keerde met een hamstringblessure terug van zijn internationale verplichtingen voor Ierland. Everton-manager Ronald Koeman baalt daarvan, omdat de middenvelder al last had toen hij naar Dublin afreisde. Wegens het kwetsuur had McCarthy de afgelopen twee wedstrijden van Everton al moeten missen.

Desondanks werd McCarthy fit genoeg geacht om in de interland tussen Ierland en Wales in de basiself te starten. Uiteindelijk moest de middenvelder in de warming-up afhaken. Everton dreigt hem nu langere tijd te moeten missen en dat zit Koeman niet lekker. “De uiteindelijke beslissing was niet in lijn met het advies van de medische staf van Ierland én de medische staf van Everton. En daar zijn twee mensen verantwoordelijk voor”, wordt Koeman geciteerd door de Daily Mirror.

“Ten eerste is dat de speler zelf, als hij zegt dat hij fit genoeg is om te spelen. Maar een speler moet ook beschermd worden door de manager en dat heeft Martin O'Neill opnieuw niet gedaan”, stelt de manager van Everton. De Belgische bondscoach Roberto Martinez hield Romelu Lukaku in de oefenwedstrijd tegen Rusland aan de kant. “Dat was goed voor ons, want tegen Griekenland had hij 95 minuten gespeeld. Als manager houd je van mensen die je begrijpen, niet zoals Ierland..”

Snap jij de frustraties van Ronald Koeman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De interlandweken zijn toch voor de clubvoetballiefhebbers tijden dat je je hart vast houdt. Speler naar speler valt elke interlandperiode wel weer uit... Coleman, Mccarthy, Dolberg, Jorgensen, De Vrij, Janssen zijn enkele voorbeelden... de communicatie qua medische staf tussen nationale teams en ploegen moet veel beter. Uiteindelijk zie je gewoon dat de belangen zo erg botsen dat er niet meer naar elkaar geluisterd wordt.

30 maart 2017 om 11:50

Eigenlijk zou een medische staf puur onafhankelijk moeten handelen en dan ook beslissingen over wel/niet spelen mogen nemen. Dat vind ik overigens ook tijdens de wedstrijden. Hoe vaak zie je het wel niet dat een speler met een hoofdblessure doorspeelt en dan na enkele minuten alsnog niet verder kan. De sportieve en financiële belangen zijn te groot om spelers, maar met name coaches hierin beslissend te maken.

De (financiele) belangen in het clubvoetbal worden steeds maar groter. Vroeger was voetballen voor je land het belangrijkste en hoogst haalbare. Tegenwoordig lijkt het steeds meer bijzaak te worden en het clubvoetbal als maar groter.

Ik begrijp de frustraties van de clubcoaches ook wel, want zij worden afgerekend op resultaten. Overigens moet Koeman ook niet overdrijven, Mccarthy is lang niet altijd basisspeler bij Everton. Een sleutelspeler is het dus ook weer niet.

30 maart 2017 om 11:39

McCarthy speelt anders vaak genoeg. En Koeman heeft genoeg reden tot klagen aangezien de bondscoach gewoon volledig tegen het advies van zijn eigen medische staf en tegen het advies van de medische staf van Everton in gaat.. De speler vind het een eer om voor zijn land te spelen, daarom zal de speler zelf niet snel zeggen dat hij niet kan spelen. Daarom moet je luisteren naar de medische staf, die zeggen dat niet voor niets.. Het moet gewoon klaar zijn al die oefeninterlands waarvoor bondscoaches heel vaak risico's nemen met hun betere spelers.

30 maart 2017 om 13:13

ja, hij is backup voor het eerste team onder Koeman. Hij mocht in eerste instantie zelf vertrekken.
En waar haal jij vandaan dat de Ierse staf had geadviseerd hem niet op te stellen? Volgens O'neill zelf is dat niet zo: "we only have him these (few) days and we are guided by James and our staff'.
Het is logisch dat de medische staf van Everton anders adviseert dan die van het Ierse team. Het zijn tegengestelde belangen.

Daarnaast moeten clubcoaches zich toch niet met opstellingen gaan bemoeien. Ja het is logisch dat Koeman baalt, maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal en echt niet alleen bij Everton. Maar in clubverband nemen clubs ook vaak risico's met spelers. Moet je dan als landenbond ook boos gaan reageren naar clubs?

30 maart 2017 om 13:30

Dat staat letterlijk in het artikel van VZ.. Dus daar baseer ik mijn punt op. Wat jij zegt is alleen dat ze geleid worden door de medische staf inzake dit soort kwesties, niet of O'Neill daar ook daadwerkelijk naar luistert en/of dat de medische staf hem wel groen licht had gegeven. Ik zeg ook niet dat clubcoaches zich met nationale opstellingen moeten gaan bemoeien, ik zeg dat landen rekening moet houden met de spelers. Zo'n McCarthy komt al niet fit aan en moet vervolgens toch spelen; selecteer hem dan niet. Ramsey was bij Arsenal 2 maanden geblesseerd, had nog geen volle pot gespeeld en werd al gelijk opgeroepen voor Wales en moest ook gelijk 2x 90 minuten spelen, resultaat: Arsenal moest nog een paar weken verder zonder Ramsey. Het gaat mij om dit soort voorbeelden. In die gevallen houden veel bondscoaches 0,0 rekening met de clubs, die notabene de salarissen van de spelers betalen.

30 maart 2017 om 11:46

Maar naast McCarthy, die dus waarschijnlijk langer dan verwacht afwezig al zijn. Is ook Coleman een jaar eruit. Everton ziet spelers vanuit Ierland dus wel zeer gehavend retour komen.

30 maart 2017 om 23:19

Als ik naar Robben kijk die voor Bayern speelt vind ik in dit geval club voetbal belangrijker. In de periode van Hiddink en nu net met Blind valt er eigenlijk geen eer meer te behalen. Iedere speler uit de eredivisie was de afgelopen tijd zomaar in een international.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren