Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Afgelopen seizoen wonnen ze die duels wél en dan selecteer je hen’

Laatste update:

Het Nederlands elftal zou maandagavond normaal gesproken zijn derde poulewedstrijd hebben gespeeld op het EK. Doordat dit toernooi vanwege de uitbraak van het coronavirus is doorgeschoven naar volgend jaar, heeft bondscoach Ronald Koeman echter de handen vrij en deze tijd heeft hij benut om vierhonderd amateurtrainers via een zogenaamde webinar een inkijkje te geven in zijn werkwijze.

Koeman vertelde tijdens deze lezing onder meer weinig te kunnen met bijvoorbeeld de Eredivisie-duels die Ajax en PSV thuis met 6-0 winnen. “Wij moeten spelers beoordelen voor het allerhoogste niveau. Dus in Nederland kijk je naar de topwedstrijden. Er staan in díé duels, dat is voor mij een bevestiging”, wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. De bondscoach doelt hiermee specifiek op Myron Boadu en Calvin Stengs.

“Er was een periode dat AZ het in topduels steeds liet liggen. Afgelopen seizoen wonnen ze die duels wél. Dat geeft de ontwikkeling weer en dan maak je de keuze om Stengs en Boadu te selecteren.” Ook gaat Koeman in op de speelstijl van zijn elftal. De opbouw wordt bijvoorbeeld doorgaans verzorgd door Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en een derde opbouwer. Dit is vaak linksback Daley Blind, maar er zijn ook andere opties mogelijk: “We willen soms wel eens beide backs ver vooruitzetten. Dan komt Frenkie de Jong een linie terug om als derde verdediger op te bouwen vanuit de linkerzone, in de rol die hij ook bij Ajax had.”

“Verder hebben we met jongens als Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek specifieke '10-en' die goed tussen linies kunnen spelen”, gaat Koeman verder. Het Nederlands elftal speelt soms zelfs met drie nummers 10 tegelijk, zoals in de EK-kwalificatie tegen een Noord-Ierland dat volgens Koeman de as ‘potdicht’ zette: “Oké, dan gaan onze links- en rechtsbuiten meer naar binnen staan, om samen met Wijnaldum een rijtje van drie '10-en' te vormen.”

“Zo bind je tegenstanders in die as. En ontstaat de ruimte aan de zijkanten.” Volgens Koeman is dit essentieel om ‘diepgang met de bal’ te creëren: “Je ziet: Barcelona heeft geen diepte in zijn spel. Real Madrid heeft dat wel met Vinícius. Je móét diepte hebben, alleen zo trek je een tegenstander uit elkaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed verhaal maar hij selecteert net de 2 verkeerde, Koopmeiners en Wijndal maken er op basis van hun constante niveau veel meer aanspraak op. Vooral Stengs is enorm wisselvallig , en is met regelmaat tenenkrommend slordig is zijn balaannames en keuzes.

24 juni 2020 om 08:14

Eigenlijk zijn het Midtsjo en idrissi die constant een bepaald niveau halen. Wijndal ook wel maar minder.

24 juni 2020 om 08:23

Ja inderdaad, eigenlijk zou Koeman Midtsjo en Idrissi moeten selecteren.

24 juni 2020 om 08:37

Ja Koeman kom op, wat mij betreft Midtsjo en Weghorst ipv de Room en de Jong

24 juni 2020 om 12:32

Dat Weghorst inderdaad nog steeds geen kans krijgt is kansloos natuurlijk. Beste man rendeert geweldig bij een respectabele Bundesliga ploeg. En in Idrissi zie ik met afstand de meest gevaarlijke aanvaller van AZ. Altijd dreiging.

Donny van de Beek die goed tussen de linies kan spelen...... De beste man speelt gewoon als tweede spits.

24 juni 2020 om 09:01

Ja van de Beek staat met regelmaat veel te diep , waardoor het middenveld totaal uit balans is. Als van de Beek niet scoort is zijn inbreng in een wedstrijd vaak te verwaarlozen.

24 juni 2020 om 12:49

juist niet. Doordat van de Beek zoveel meters maakt en vooral ook zonder bal komen er meer vrije ruimtes vrij voor andere spelers. Op moment dat van de beek weer eens vlak naast de spits gaat staan moet de tegenstander kiezen, of een middenvelder inlaten zakken of een centrale verdediger die hem dan overneemt maar dan sta je dus meteen 1op1 achterin waardoor een vleugelspeler van ajax eerder zijn acties kan maken want hij staat 1op1.in het huidige voetbal zie je nog maar weinig spelers die vele vuile meters maken zonder bal. Die diepgaan om ruimte te maken voor een andere. Een pogba bv zal nooit uit zichzelf diep lopen om zo ruimte te maken voor een andere middenvelder. Ja misschien 1 a 2x, van de Beek doet het wel 10x per wedstrijd, op moment dat tegenstanders daar niet op inspelen pikt van de Beek zijn goaltjes ook mee.ik zelf heb niet zoveel met Van de Beek, omdat ik meer van technische spelers ben maar ik realiseer mij wel hoe belangrijk het is om zo'n type speler in je elftal te hebben.echter in het Nederlands elftal is het weer wat anders. Daar heb je Wijnaldum al en die is een beetje een zelfde soort speler. Maakt ook extra meters om vrije ruimtes te creëren voor andere. En 2 van dat soort spelers op je middenveld is wel kwetsbaar.

24 juni 2020 om 13:15

Sorry maar wat je zegt klopt niet. Omdat de reden waarom hij op 10 tussen de linies moet spelen wat inhoudt dat hij in de ruimte tussen de meest verdedigende speler en de centrale verdedigers moet vrijlopen zodat ze moeten kiezen wie hem op gaat pakken. Als de meest verdedigende hem dan pakt krijg je een gigantisch gat op het middenveld en zakken je buitenspelers in en kunnen middenvelders het gat in duiken om er “te komen”. Zodra de CV hem oppakt staat het letterlijk 1vs1 voorin en laat hij een gigantische ruimte achter waar spelers in kunnen duiken. Als hij er al staat dan is er geen verrassing meer en wordt hij gewoon opgepakt dan staat het wel 1 tegen 1 maar dan is de hele verrassing van daar komen er uit. Het is geen slechte speler maar hij staat te vaak al op die positie waardoor het ten kosten gaat van het positiespel aanvallend maar ook dat verdedigend het middenveld snel overlopen wordt omdat het dan 2 tegen 3 is.

Wat een verademing om Koeman als bondscoach te zien ipv Danny Blind. Komt natuurlijk ook doordat bepaalde spelers zich goed ontwikkeld hebben (de Ligt, de Jong, Virgil), maar zeker ook de juiste man op de juiste plek neer zetten (wijnaldum). En om deze manier ook leuk om eens wat meer over zijn gedachtegang te weten te komen. Zal voor een groot deel alsnog persoonlijke voorkeur zijn (zie reactie van Baradona over Stengs en Wijndal), maar tevreden over Koeman zijn prestaties en manier van communiceren!

24 juni 2020 om 10:53

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het voetbal dramatisch vindt onder Koeman. Hij verwoord het allemaal mooi, maar op het veld is het ongelofelijk slordig en lijkt er geek duidelijk

24 juni 2020 om 10:54

Geen duidelijk plan te zijn. Sorry, blijkbaar klikte ik per ongeluk al op versturen.

24 juni 2020 om 11:23

Denk dat hij dezelfde ploeg wat langer bij elkaar moet hebben om er een plan mee te vormen. De eerste stap is toch het resultaat en dat is IIG (deels) gelukt.

24 juni 2020 om 14:00

Het zijn in mijn ogen toch vooral de spelers. Ik weet niet of Koeman het zo veel beter zou doen met spelers als vincent jansen, bruma, Klaassen, Narsingh, Clasie, Riedewald, Ramselaar, Rekik, viergever, dat soort spelers. En Sneijder die inmiddels 30 was en op de weg terug, op papier had hij met vpersie en Robben nog 2 spelers bij een top club, maar die waren meestal geblesseerd (in heel 2016 speelde vpersie geen enkele en Robben 1 interland). Nu hebben we 4 spelers die bij een absolute top club in de basis staan en een nog een paar bij clubs die daar net iets onder zitten of de potentie hebben om daar te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren