Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB teleurgesteld: ‘Jammer dat De Graafschap het zó op de man speelt’

Laatste update:

De Graafschap kondigde dinsdag aan via de advocaat onderzoek te doen naar de integriteit van de beroepscommissie van de KNVB. Door het besluit van de beroepscommissie mocht FC Twente in de Eredivisie blijven en degradeerde De Graafschap, maar twee van de drie leden van de beroepscommissie hebben volgens de Gelderlander in Enschede gewoond en gestudeerd. De KNVB reageert teleurgesteld op het bericht dat De Graafschap onderzoek doet naar de onafhankelijkheid van de leden.

/

“We vinden het jammer dat de advocaat van De Graafschap zó op de man speelt”, legt woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB uit aan Voetbal International. “Ze zijn zó op zoek naar de achtergronden van die leden, dat is in onze ogen onnodig. Het past niet bij een mooie club als De Graafschap, met een grote achterban.” Adriaanse zegt dat de KNVB De Graafschap niet herkent in de acties.

Adriaanse geeft wel aan met De Graafschap mee te voelen: hij begrijpt de teleurstelling in Doetinchem, maar de voetbalrechtspraak zoals afgesproken heeft volgens hem gesproken. “Dan is het raar om die in twijfel te gaan trekken op het moment dat de uitkomst ervan je teleurstelt.”

Denk je dat de strijd die De Graafschap voert nog zin heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

of en dit is maar een idee, dus of je probeert mee te werken met de graafschap om een passende oplossing te vinden. want iedereen bij de knvb weet donders goed dat ze zelf fout zitten, en als ze zo beschermend zijn over wie er in de beroepscommissie zaten weet je ook wel zeker dat daar geen klote van klopt en dat het merendeel mensen zijn met een fc Twente hart of verleden. de graafschap wil helemaal geen promotie afdwingen maar willen gewoon een passende en eerlijke compensatie voor de problemen die zijn veroorzaakt door de knvb, help ze daarmee kom ze wat te gemoed en je bent er in 1 dag vanaf.

29 juni 2016 om 11:35

Dat denk ik nou ook. Ga in gesprek en dan niet met de insteek " we kunnen er niets aan doen". Maar probeer er uit te komen, ik denk dat De Graafschap met een relatief kleine schadevergoeding al genoegen neemt.

29 juni 2016 om 11:40

Ik snap ook niet waarom de Knvb niet gewoon een financiele compensatie toewijst voor de weken dat het in onzekerheid heeft geleefd. Eredivisie kan de club vergeten denk ik, maar een compensatie voor het geleden verlies hebben ze in mijn ogen wel verdiend. Van wat ik heb gelezen was dit ook in eerste instantie de insteek van de club.

29 juni 2016 om 13:58

Heel raar dit, Twente en de KNVB maken er een bende van, waarvan de graafschap in eerste instantie lijkt te profiteren, vervolgens maakt de KNVB er nog een grotere rotzooi van door alles terug te draaien en zijn ze bij de KNVB teleurgesteld dat de graafschap het zo "op de man speelt". Nee, je wordt schandalig behandeld maar je mag er niets van zeggen? Belachelijk!

29 juni 2016 om 16:18

Dat de Knvb er een bende van heeft gemaakt moge duidelijk zijn, maar wat heeft jouw betoog met dat van mij te maken?

Om maar even te antwoorden op jouw vraag:

De Graafschap bekijkt de mogelijkheid om alsnog te promoveren, terwijl het alleen recht heeft op een compensatie voor geleden schade. De club is namelijk op sportieve gronden gedegradeerd.

Nu gaat de KNVB weer een beetje zielig doen...

29 juni 2016 om 12:23

+1 heerlijke sarcasme.

On: knvb heeft deze tering bende natuurlijk zelf veroorzaakt. Twente had er of onder de competie uitgehaald moeten worden of niet. (Al is twente nu weer niet goed bezig en is de mogelijkheid dat de licentie nog wordt ingetrokken)

De Knvb heeft dit allemaal zelf in de hand gewerkt door juridisch niet alles dicht te timmeren voordat ze dingen in de media gaan roepen. Stelletje amateurs daar. Ik geef de Graafschap nu groot gelijk dat ze het proberen, de knvb heeft er zo'n zooitje van gemaakt dat ze best nog eens kans maken ook.

29 juni 2016 om 11:40

Waarom heeft de KNVB dat zelf veroorzaakt? Ze hebben toch Twente gestraft met een uitspraak die de licentiecommissie had uitgesproken en Twente had daarbij de tijd om er tegen in beroep te gaan. Dat is gebeurt en dus stond er nooit vast dat Twente 100% zou degraderen en of in de Eredivisie zou blijven. Dat de Graafschap dan de gelukkige zou zijn mocht Twente er wel uit moeten zou mooi meegenomen zijn maar dat de Graafschap zo zielig doet om iets wat ze helemaal niet toekomt is echt triest. de Graafschap zou gewoon hun verlies van degradatie moeten accepteren dat hebben ze zelf niet kunnen voorkomen door te verliezen tegen Go Ahead en dan moeten ze nu ook niet piepen want er is ze nog nooit iets officieels toegekend dat ze terug komen in de Eredivisie.
En dan de advocaten van de Graafschap al naar de achtergrond van de licentie commissie leden gaat zoeken geeft ook aan dat ze niet veel ander hard bewijs hebben. Echt triest van de Graafschap dit.

29 juni 2016 om 11:52

@sebasjuh

Daar gaat dit hele artikel om... dat dus de graafschap niet zozeer degradatie aan het aanvechten is.. maar de hele besluitvorming binnen de Knvb..

Beetje jammer dat je met zo'n verhaal komt, wat nog kant nog wal raakt. Je loopt te flamen op iets, wat er niet is. Graafschap haat ofzo?

edit:
Owh.. waarschijnlijk een Ajax supporter?

29 juni 2016 om 11:52

Deels mee eens.
Het heeft inderdaad nooit 100% vastgestaan dat Twente zou degraderen. Maar ik vind het vreemd dat de licentiecommissie eerst Twente terugzet, vervolgens verliest Twente het kort geding en dan besluit de beroepscomissie het besluit in te trekken.
Dit verklaart toch hoe de KNVB het heeft gespeeld.
Het lijkt net alsof de KNVB medelijden heeft, dat een "geweldige club" met jaren een slecht beleid failliet gaat door degradatie en daarom het besluit intrekt!
Het punt van de Graafschap is dat ze een lange periode onzekerheid gekend hebben, waardoor ze niet weten: wat voor een spelers ze moeten halen (van JL of Eredivisie niveau), niet weten wat ze voor een seizoenskaart moeten vragen etc.

29 juni 2016 om 12:35

het ligt iets complexer. De burgerrechter heeft alleen geoordeeld dat de Knvb /licentiecomissie mocht doen wat ze besloten hadden. Hij heeft mijn inziens niet inhoudelijk geoordeeld of het terecht was, hoewel dat nu misschien wel zo lijkt.

De beroepscommissie is de instantie waar een club of speler na toe kan stappen als hij het niet eens is met de uitspraak van de lagere instantie, in dit geval de licentie commissie. De beroepscommissie heeft dus inhoudelijk gekeken of de licentiecommissie een terechte uitspraak had gedaan en hun conclusie was dat dat niet het geval was.

Dat die 2 procedures door elkaar liepen maakte het er dus niet duidelijker op.

Overigens als de burgerrechter Twente in het gelijk had gesteld, dan weet ik niet precies wat er dan had moeten gebeuren.

29 juni 2016 om 12:41

Het komt toch elke dag voor dat een hogere rechter het besluit van een lagere rechter vernietigd. Ik snap niet dat mensen dat vreemd vinden.
En dat gezeur over de Knvb dit en de Knvb dat.
Het lijkt mij toch wel duidelijk dat de Knvb, in de persoon van haar directeur de heer van Oostveen, het liefst wilde dat Twente zou degraderen !
Dat een onafhankelijke beroepscommissie anders oordeelt is nu eenmaal het gevolg van de geldende wetten en regels.
De Graafschap wil graag een vergoeding voor hun "schade" Die is helaas voor hun juridisch nergens op gebaseerd.

29 juni 2016 om 12:51

@staanplaats maar het ligt denk ik nog iets aparter. De beroepscommissie heeft namelijk zelfs aangegeven dat de licentiecommissie op grond van de naar buiten gekomen informatie helemaal gelijk had om de licentie af te pakken, ongeacht wat dit zou betekenen voor de toekomst van Twente.

Het probleem was echter dat de licentiecommissie de indruk heeft gewekt dat Twente de licentie mocht behouden als het zou voldoen aan bepaalde voorwaarden, waaronder het meewerken aan een onderzoek, en dat het dan niet zou uitmaken wat er verder nog aan het licht zou komen. De licentiecommissie heeft vervolgens Twente de licentie laten behouden (omdat ze voldeden aan alle voorwaarden), maar heeft daarna de licentie afgepakt vanwege informatie naar buiten gekomen bij het onderzoek.

De burgerrechter oordeelde dat de licentiecommissie dit mocht doen. De beroepscommissie stelde echter dat de nieuwe informatie weliswaar een goede reden was om de licentie af te pakken, maar dat de licentiecommissie platgezegd dom is geweest Twente te laten denken dat ze hun licentie mochten houden. Ergens heeft Twente daar ook wel een punt denk ik. Het nieuwe bestuur heeft schoon schip gemaakt en volledige openheid gegeven. Het gevolg van die openheid is dat er meer shit naar buiten kwam en daar werden ze nu ineens voor gestraft. Nou de beroepscommissie vond dat dus ook en vond dat de licentiecommissie niet die indruk had moeten wekken, dat schoon schip maken en openheid geven een garantie zou zijn op het behouden van de licentie. Want op basis van de uitgekomen informatie geven zij de licentiecommissie dus helemaal gelijk.

29 juni 2016 om 20:13

Volgens mij bedoelen we hetzelfde. BC heeft geoordeeld dat de verwachting die de LC gewekt heeft zwaarder hadden moeten worden meegewogen en daarom de intrekkingen van de licentie niet meer kon.

Knvb moet even heel snel hun mond houden, hebben zelf deze chaos gecreeerd. Ajax zou ook nog een zaak hebben in waarom ze het over het einde van de competitie moesten trekken, het blijkt dat, dat nu ook nog de chaos veroorzaakt. Denk niet dat Ajax dat doorzet, maar het toont het slechte handelen van de knvb.

29 juni 2016 om 11:38

Misschien moet De Graafschap eens op de koffie bij Ajax. En ik denk dat er nog wel een paar clubs te vinden zijn die hierdoor gedupeerd zijn. Samen sta je sterk.

29 juni 2016 om 11:53

Gestolen kampioenschap / el plaatsen / spelers de lujst is oneindig als je zo redeneert. Gewoon de graafschap enkele tonnen / milj toeschuiven en lering uit situatie trekken en dan snoes klaar over en uit met dat gezeik

29 juni 2016 om 11:55

Alle eredivisie clubs zijn gedupeerd! Als Twente niet had gefraudeerd zullen zij dan wel kampioen zijn geworden.
Nee ik wil geen haatreacties hierover, want zo ga je toch denken als fan van andere eredivisieclubs!

29 juni 2016 om 12:19

Wie zou dan kampioen zijn geworden? Psv?
Want als je Twente bedoeld kun je beter maar met een andere sport bemoeien want het is hier al wel duizend maal verteld en uitgelegt dat het frauderen pas rond 2012 begon om de misgelopen (lees CL inkomsten) inkomsten te verdoezelen!
Oh ja, Twente werd in 2010 kampioen! Jammer hè!;

29 juni 2016 om 12:19

Dat niet iedereen de straf begrijpt is iets wat onder de categorie 'jammer' valt, maar feit is dat de hoogst bevoegde orgaan van de Knvb een straf heeft uitgesproken.
Op dat moment is er volgens de rechtsspraak van de Knvb 'recht gedaan' en is er geen gedupeerde meer.
Iedereen staat het vrij om te proberen om toch nog te doen alsof ze gedupeerd zijn, maar in dit geval is dat volgens mij niet het geval.

De Knvb heeft een 'wat-als' scenario beschreven en dat wordt nu gevolgd. Nooit is gezegd dat een club aanspraak ergens op kan maken zolang de definitieve uitspraak er niet was. De definitieve uitspraak is er en het Wat-als scenario kon de prullenbak in. Regel 1 in het scenario was namelijk: "als Twente de licentie voor ED kwijt raakt dan enz."

Wat de Knvb had kunnen (moeten?) doen is helemaal geen scenario moeten beschrijven met een wat-als, maar de juridische procedures moeten afwachten. Had iedereen zich normaal voorbereid en was er geen probleem geweest.
Alleen had de Graafschap dan waarschijnlijk ook geklaagd als Twente wel de licentie kwijt geraakt was omdat ze dan met een JL team de ED in zouden moeten, maar het had dan misschien meer als een 'bonus' gevoeld.

Overigens denk ik niet dat er heel veel verschil is tussen de ED en JL selectie van De Graafschap. In de vijver waarin zij vissen is er niet zo veel te kiezen en ligt de kwaliteit van de spelers dicht bij elkaar. Gaat meer of je een team kunt smeden.
Mooi voorbeeld is misschien Ijsland..

29 juni 2016 om 15:15

Je reactie klopt wel, maar wat de Graafschap doet is ook gewoon terecht. Het is toch wel ronduit vreemd dat er 7 of 8 mensen inde beroepscommissie zitten ze er dan 3 moeten kiezen waar ze er dan 2 uitkiezen die in Enschede hebben gewoond. Bij zo'n gevoelige kwestie is dit echt een enorme fout, dit kan toch niet. Dit laat maar weer is zien hoe zo'n amateuristische organisatie de Knvb is.

Het voelt als een wanhoopspoging om de achtergrond van de leden van de beroepscommissie te onderzoeken, net of het een persoonlijke vete is. Dat men bij de Graafschap uitleg over de gang van zaken wil lijkt mij evident, maar omdat op zo'n manier te doen schiet bij mij in het verkeerde keelgat.

Waar trek je de grens? Scheidsrechters mogen de profclub uit hun woonplaats niet fluiten, maar rechters en overige juristen mogen mensen en bedrijven uit hun woonplaats veroordelen en verdedigen. Kortzichtige en emotionele reactie van de superboeren, jammer!

edit: spelling..

29 juni 2016 om 11:35

Eens, als je zo begint komt er nooit een einde aan. Misschien heeft de rechter die het kort geding van Twente behandelde wel ooit in Doetinchem gewoond of iets dergelijks.

Een kleine compensatie voor de Graafschap zou ik dan weer wel graag gezien, maar dit wil de Knvb weer niet. Kinderachtig gedoe allemaal.

De Graafschap is gewoon sportief gedegradeerd en dat is zo klaar als een vogel.
En een plek in de eredivisie is dan ook niet mogelijk ook niet als extra plek.
De Knvb zou in mijn ogen De Graafschap een compensatie kunnen doen van een half miljoen voor de schade en dan zou de kous daarmee af moeten zijn.

29 juni 2016 om 11:45

De Graafschap had in de eredivisie gespeeld als de licentie commissie haar werk goed had gedaan en geen valse beloftes had gedaan of als de beroepscommissie mee was gegaan in de uitspraken van de licentiecommissie en de rechter. Hoe vreemd is dit wel niet dat de beroepscommissie een andere mening heeft dan een onpartijdige rechter ?

Maar het blijft ook vreemd dat een politie agent uit rotterdam wel wedstrijden van feyenoord mag fluiten.

29 juni 2016 om 12:21

Voor de zoveekste keer leg ik het nog maaar weer eens uir, de lc heeft gezegd dat Twente schoopschip moest maken, daarbij kwamen dus nog meer lijken uit de kast. Bc heeft toen gezegd dat hoorde bij schoon schip maken dus twente speelt in de eredivisie. De vraafschap verdient in mijn ogen wel een comensatie maar heeft geen recht op een plek in de eredivisie, hadden ze maar moeten winnen in de playoffs

29 juni 2016 om 13:51

Nee de BC heeft geoordeeld dat die extra lijken reden waren om de licentie af te nemen. Echter zegt de BC ook dat de LC twente valse hoop had geboden door te stellen dat zij in de eredivisie mochten blijven wanneer zij schoon schip maakten. Dit omdat zij geen rekening gehouden hadden met nieuwe lijken. Die nieuwe lijken zijn voor de BC ook genoeg reden om een licentie af te pakken, maar nu kon dat niet puur en alleen doordat de LC beloftes hebben gedaan die zij niet hadden moeten doen. Een beetje commissie hoort zoiets te weten. Zelfde als een dokter die na een ernstig ongeluk tegen de familie van een patient in kritieke toestand zegt dat hij het wel overleeft en hij het uiteindelijk niet doet, of een politie agent die beloofd de dader van een verkrachting te zullen pakken terwijl uiteindelijk blijkt dat hij onvindbaar is.. Zulke partijen horen geen beloftes te doen die zij niet met 100% garantie kunnen waarmaken.

Dat betekent dus gewoon dat de knvb qua straf juist zat(alhoewel het afpakken van de licentie in principe de enige juiste straf had geweest), maar het hebben verpest door beloftes te doen die niet gemaakt hadden mogen worden.

En voor jou als twente supporter is het makkelijk om te roepen dat de graafschap geen plek verdiend op basis van sportieve prestaties. Maar hoe hoog had jouw club gespeeld als ze bijvoorbeeld geen ziyech of gutierrez hadden gehad? Dat zijn spelers die twente eigenlijk niet zouden mogen hebben en waar clubs als de graafschap bijvoorbeeld nadeel van hebben ondervonden doordat zij omdat zij het spelletje eerlijk speelden niet van zulke spelers aan konden trekken. Zij konden zelfs niet spelers van net onder dat niveau halen. Zij moeten scouten naar spelers van minstens 3 a 4 niveaus lager.

Natuurlijk is de graafschap op sportieve gronden gedegradeerd en zie ik ze ook het liefst jupiler league spelen aangezien zij daar meer geven om negatieve resultaten van ajax dan om hun eigen clubje. Maar dat betekend niet dat ik hun niet snap. Ik denk dat elke club die op zo een manier genaaid wordt alle recht heeft om de knvb aan te pakken op welk mogelijke manier dan ook zolang het maar binnen de regels gebeurd.

29 juni 2016 om 17:00

Dit is dus echt onzin.... een hoger beroepsinstantie is er juist voor de uitspraak in eerste instantie te toetsen en dan kan de uitkomst zijn dat zo'n uitspraak wordt vernietigd. Dit doen de Gerechtshoven ook met vonnissen van Rechtbanken. Wetende dat er nog een beroepsinstantie openstaat en dus een uitspraak nog niet onherroepelijk is, moet je rekening houden met het feit dat die uitspraak nog kan worden vernietigd. Zo simpel is het nu eenmaal. De beroepscommissie heeft ook niet een vonnis van de rechter naast zich neergelegd. Twente heeft een Kort Geding aangespannen en een Voorzieningenrechter (zoals dat in KG heet) toetst zeer summier of een voorlopige voorziening in afwachting van de bodemprocedure gewenst is en kijkt daarbij of de bodemrechter de vordering naar waarschijnlijkheid zal toewijzen. De rechter in Kort Geding toetst niet de feitelijke juistheid van de uitspraak van de licentiecommissie. Daar is immers een andere beroepsinstantie voor.

Kansloos voor de Graafschap er zitten namelijk helemaal geen 3 leden in de beroepscommissie. De beroepscommissie telt 8 leden en de voorzitter kiest leden uit die 8 voor een beroep. De Graafschap blijft maar zielige pogingen doen om hun eigen falen te maskeren.

29 juni 2016 om 12:51

Ze bedoelde met 2 van de 3 2/3 dus als er 8 in zitten zal het rond de 5 of 6 leden zijn

29 juni 2016 om 15:15

En van die 3 leden die " uitgekozen" zijn waren er 2 met een hoog "twente gehalte".

Als ik de berichten zo allemaal een beetje volg, krijg ik het idee dat de Graafschap niet per se uit is op het blijven in de Eredivisie. Hetgeen wat de Graafschap graag wilt is laten zien dat de KNVB compleet fout zit, in alles. Een club een maand lang in onzekerheid zetten kan natuurlijk zeker niet. Daarnaast is het ook belachelijk dat er twee commissies anders oordelen - had dan gelijk de beroepscommissie op de zaak gezet. Al met al vind ik het juist goed dat de Graafschap even aan kaart hoe de KNVB in elkaar zit.

29 juni 2016 om 12:22

In het echte leven wordt een lagere rechter zo vaak teruggefloten door een hogere, dus de uitspraak "daarnaast is het ook belachelijk dat er twee commissies anders oordelen" is onnozel.

29 juni 2016 om 13:05

Volgens mij ben je wel geteld de eerste buiten de Graafschapsupporters om.. Die het volledig begrijpt...

Zou haast zeggen: hèhè!

29 juni 2016 om 13:28

Jij denkt dat de graafschap bewust proces- en advocaat kosten maakt, en zichzelf daarbij ook langer in onzekerheid laat, puur en alleen om een schoolmeestertje te spelen voor de knvb? Dat noem ik erh naïef...

Lariekoek. De Graafschap was gewoon gedegradeerd.
FC Twente zou gestraft worden met degradatie en als
dat door zou gaan kwam de Graafschap in aanmerking
voor een plaats in de eredivisie. het is vrij logisch dat
Twente zich hier tegen verzet, en de Graafschap wist
donders goed dat er altijd een mogelijkheid zou zijn dat
dit teruggedraaid zou kunnen worden, als Twente zou
winnen. Ook de burgerrechter had Twente in het gelijk
kunnen stellen...en dan? Met andere woorden...men heft
zich op voorhand rijk gerekend in Doetinchem, en nu op
de man spelen....niet fraai...niet elegant

29 juni 2016 om 14:26

Bullshit. De enige reden dat de graafschap geen eredivisie speelt nu is door het hopeloze falen van de knvb. Als blijkt dat de politie door middel van een vormfout iemand niet achter de tralies krijgt die bij wijze van spreken je halve familie heeft uitgemoord heb jij ook alle recht om degene die dit mogelijk gemaakt hebben te vervolgen. De knvb heeft onjuist gehandeld en dit heeft geleid tot (in principe meerdere) gedupeerden. De grootste gedupeerde heeft dan (net als alle andere) het volste recht om dit aan te kaarten.

En voordat je het vergeet, niemand heeft twente in het gelijk gesteld. Er is alleen geconstateerd dat de knvb een vormfout heeft gemaakt.

En daarbij, hoe zit het met de knvb dan? Die speelt het hele spelletje al het hele jaar op de man. Eerst bij fc twente. Daar uiteindelijk net zo lang mee wachten totdat ze voor de rest geen wijzigingen in de competitiestand aan hoeven te brengen waardoor er weer meerdere clubs last hebben van de competitievervalsing van twente. Vervolgens de complete play offs nacompetitie verneuken door wel vlak voordat die gespeeld worden het nieuws bekend te maken, waardoor willem 2 en de graafschap toch heel anders die wedstrijd in gaan omdat zulke dingen gewoon in je achterhoofd meespelen en zij hier dus al nadeel hebben ondervonden tov Gae.

De knvb heeft er Alles aan gedaan om elke gedupeerde partij hier verder te naaien. Dan kun je dat andersom ook verwachten...

30 juni 2016 om 00:52

De enige reden dat De Graafschap geen eredivisie speelt is door hun eigen falen!!!!!

Ze zien de bui al hangen daar..

29 juni 2016 om 14:33

De knvb heeft toch ook iedereen op elke mogelijke manier proberen te naaien? Dat had niet alleen met amateurisme te maken.

Het amateurisme zat hem erin dat zij twente hoop boden dat zij wel mochten blijven als zij schoon schip maakten. Uiteindelijk blijkt hierbij dat er nog wat oude lijken in een kast verstopt zaten. Daar heeft de knvb niks mee gedaan tot het moment dat de competitie was afgelopen zodat zij andere clubs weer konden naaien door de resultaten niet te schrappen. Om vervolgens bekend te maken dat twente de licentie verliest Vlak voordat de graafschap hun op 1 na belangrijkste wedstrijd van het seizoen speelt.(belangrijkste was natuurlijk thuiswedstrijd tegen ajax, wat nog extra reden was dat ze die play offs verloren) Hierdoor kon de graafschap met geen mogelijk op volle concentratie spelen.

De knvb heeft een hele hoop amateuristische dingen gedaan, maar nog veel meer dingen die zij gedaan hebben in deze zaak zijn achterbaks en heel smerig. Dan kun je ze best op dezelfde manier terug proberen te pakken nietwaar?

Terecht gedegradeerd op sportieve gronden, hadden ze maar van GAE moeten winnen.
GAE had overigens niet het zelfde gedaan, mochten die verloren hebben.
Die zijn zelf ook helemaal klaar met dit gedoe. Directeur heeft zelfs gezegd: "zullen wij dan maar degraderen?"

29 juni 2016 om 11:39

Tja als Twente zielig kan doen kan de Graafschap dat ook toch.

29 juni 2016 om 11:57

FcTwente vocht voor zijn plek. Verdiend gewonnen door falen van dr KNVB. Niets zieligs aan dus.

29 juni 2016 om 12:15

Zielig

29 juni 2016 om 13:00

Klopt.net als onze pröpper die in de spelersraad zat om een advies te geven.dat was ook zoiets geks.
Helaas hoorde je toen niemand over intergiteit bij de graafschap.

29 juni 2016 om 14:36

@remytwente

En Puur door dit falen van de knvb ligt de graafschap er nu uit. Dus beide clubs zijn even zielig.

Als twente supporter zou je niet zo een grote mond moeten hebben aangezien de graafschap op basis van de regels meer recht heeft op een eredivisieplaats dan twente.

29 juni 2016 om 12:07

Daar gaat dit niet om.. waarom kunnen mensen niet gewoon even het stukje lezen?

29 juni 2016 om 14:39

In principe was er natuurlijk geen terechte degradatie dit seizoen op cambuur na.

Twente had gewoon een amateurclub moeten worden op basis van de regels en dan had er helemaal niks meer aan de hand geweest.

Maar blijkt wel weer wat er voor achterbaks volk daar rond loopt dat ze nu gaan klagen op de graafschap terwijl ze zelf constant liepen te janken toen het voor twente een degradatie betekende...

Je zou denken dat ze er alles aan zouden doen om nog een beetje sympathie voor die club terug te krijgen, maar de eerste supporter die dat doet moet nog geboren worden daar volgens mij...

Echt oprotten met de knvb, bah wat een mensn zitten daar zeg... dankzij hun is onze voetbal naar de klotuh.. allemaal verkeerde mannetjes zitten daar bah bah en dan ook nog daar zoveel geld verdienen... een schande

Ik snap de Graafschap wel hoor. Twente heeft ook via de 'rechter' afgedwongen in de Eredivisie te kunnen blijven.

29 juni 2016 om 11:59

Daarentegen heeft Twente wel op sportief vlak het eredivisieschap weten te behouden. Ik snap best dat de periode van onzekerheid voor de Graafschap nadelig is geweest; ze konden immers niet handelen. Echter zijn ze wel via de nacompetitie gedegradeerd. De strohalm (niet degraderen door het terugzetten van Twente) bleek niet te werken. Duidelijker kan het niet worden. Schadevergoeding vragen, selectie versneld op orde brengen en kampioen worden.. dat lijkt mij nu de enige manier.

29 juni 2016 om 12:06

92643 wil toch wel even benadrukken dat die sprotieve prestaties van Twente alleen mogelijk was door een miljoenen fraude. Dus zo sportief was het dus ook niet

29 juni 2016 om 16:14

lol door spelers die ze niet hadden mogen hebben zoals Ziyech? Rare definitie van sportief heb je

29 juni 2016 om 12:22

Nee hoor beroepscommissie

Spandoek teleurgesteld: 'jammer dat de Knvb er zo'n rotzooi van heeft gemaakt'.

Volgens mij wil de Graafschap hier maar 1 ding en dat is laten zien wat voor opeenstapeling van blunders de Knvb op tafel heeft weten te leggen afgelopen jaar, en daar geef ik ze volkomen gelijk in.

29 juni 2016 om 12:51

de Graafschap wil maar één ding: Geld Zien

Word tijd dat de bezem erdoor gaat bij de Knvb, zowat alle laatste acties van de Knvb slaan werkelijk nergens op. En dan heb ik het over laatste 2 jaar.

De Knvb is een naar vriendenclubje , als twente in welk ander land had gespeeld waren ze gedegradeerd,dat gebeurd als je vals speelt.
En dat hebben ze gedaan op grote schaal.
De Knvb heeft zich in een onmogelijke situatie gemanoevreerd door besluiteloosheid,en verkeerde uitlatingen .
Een club als de Graafschap was gedegradeerd normaal.
Ik vind nu dat ze recht van spreken hebben in deze situatie en ook terecht dat ze onderzoek doen.
Er is geen herkenbaar beleid bij de Knvb en nog minder voetbalverstand.

Haha stel je voor dat Ajax het zo zou spelen, want er was een tijdje sprake van dat zij - door eventuele degradatie of puntenaftrek van Fc Twente - technisch gezien als nog kampioen zouden zijn geweest.

De Graafschap heeft het (jammer genoeg) niet laten zien. Hun degradatie is meer dan terecht. Ze hebben 38 speelrondes de kans gehad, maar gedragen zich nu alsof zij door een fout van de Knvb zijn gedegradeerd. Het moet niet gekker worden.

29 juni 2016 om 14:42

Het punt is dus dat ze bij de graafschap ook gedegradeerd zijn door een fout van de knvb...

Als de knvb geen fouten had gemaakt had twente nu jupiler league gespeeld en de graafschap eredivisie...

29 juni 2016 om 15:42

Wat voor fout heeft de Knvb gemaakt waardoor de Graafschap is gedegradeerd?

Teleurgesteld, ja, wij ook Knvb, zeer teleurgesteld over hoe jullie te werk gaan daar.

De Knvb kan zich verder beter van commentaar onthouden. Ze kramen elke keer onzin uit en kruipen nota bene ook nog es in de slachtoffer rol. Ze hebben alles zelf gecreeerd met hun praatjes/ toezeggingen.

Jammer dat de knvb totaal niet open staat voor een oplossing of tegemoetkoming. Zoals al vaker gezegd zou de graafschap allang tevreden zijn met een schadevergoeding oid, maar de knvb speelt de vermoorde onschuld zoals ze wel vaker doen. Ik hoop dat er nog andere clubs of bekende voetballers zich uitspreken tegen de knvb zoals dit ook gebeurde bij twente...

29 juni 2016 om 13:46

Het verschil is dat het voortbestaan van Twente zeer nadrukkelijk op de tocht stond bij verplichte degradatie. Met name op dat gebied kwam bijval uit andere hoeken. Dit is bij De Graafschap niet het geval.

Daarbij wat denk je dat er gebeurt als de commissie daadwerkelijk as niet integer wordt beoordeeld. Dan blijft die uitspraak ook niet staan en gaat De Graafschap alsnog ten koste van Twente de eredivisie in. Je kunt leuk lullen dat ze tevreden zijn met een schadevergoeding, maar deze actie bewijst wel dat ze gewoon uit zijn op een plek in de eredivisie, al dan niet ten koste van Twente.

Wat mij het meeste stoort zijn dit soort uitspraken van de Knvb; "het past niet bij een mooie club als de Graafschap, met zo'n grote achterban."

Waar slaat dit nu weer op? Het gaat om gelijk of ongelijk, vecht dat samen uit, of via de rechter. Dit soort onnozele dingen roepen in de media is nou juist precies waarom de hele zaak is geëscaleerd. Had pak em beet Excelsior of RKC de beroepscommissie wel in twijfel mogen trekken dan?

(als Graafschap supporter gaat mij dit ook helemaal niet om Eredivisie en ook slechts in mindere mate om een schadevergoeding. Dit draait vooral om het wanbeleid en onvermogen van de Knvb.)

De Knvb heeft geblunderd in deze zaak. Het is dus aan de Knvb om een goede en faire oplossing te vinden.
Dit bestuur is niet competent en begaat blunder na blunder. dan maar een seizoen met 19 clubs of eef de Graafschap een grote vergoeding op eredivisie niveau.
Van Praag zou eens moeten ingrijpen, maar is ook een echte bobo, lekker zitten op het pluche en niets doen.

Hopelijk komen hier ook de lijken uit de kast.
Er zit iets goed fout bij de knvb.

Ik vind dat de Knvb het gewoon zeer slecht gespeeld heeft. De Knvb had gewoon zowel Twente als de Graafschaap moeten laten degraderen. Dan had je dit gezeur en gezanik ook nooit gehad. Dan hadden ze de nummer 2 uit de jupiler league gewoon moeten laten promoveren. De Graafschap is gewoon gedegradeerd officieel via de normale weg, maar Twente had zich ook gewoon moeten neerleggen bij het feit dat ze in de 1e divisie (jupiler league) spelen gaan. Nu heeft de Knvb zich alles op zijn eigen nek gehaald. Ik vind dat de Knvb dit ook aan zichzelf te danken heeft. Maar we zullen wel lezen hoe het weer gaat aflopen. Stel dat de Graafschap dit beroep wint hoe gaat het dan verder met de indeling van de competitie? Gaat de Graafschap dan eredivisie spelen en degradeert Twente?

Laat de Knvb de Graafschap de aankomende straf/boete voor de onlusten na de laatste wedstrijd, maar kwijtschelden
Zijn ze daar ook vanaf

Knvb heeft De Graafschap duidelijk benadeeld door het zo te regelen. Maar meer dan een schadevergoeding zal er niet inzitten omdat ze wel op sportieve gronden gedegradeerd zijn.

Als De Graafschap echt op de man had willen spelen dan hadden ze Henk Kesler er bij moeten trekken, de voorganger van Bert van Oostveen bij de Knvb. Die was zelf als adviseur van de RvC nauw betrokken bij de praktijken van Munsterman al loopt hij nu ook te janken over zijn club en probeert hij z'n eigen straatje schoon te vegen. De Knvb heeft zelf vuile handen in de Twente zaak omdat ze het jaren gedoogd hebben, maar dat zullen ze nooit gaan onderzoeken.

De Graafschap heeft gewoon 100 procent gelijk, ik word zo ontzettend moe van al die misgunners die beweren dat Graafschap zijn sportieve degradatie niet wil accepteren. Als je dat zegt, begrijp je kennelijk niet waar het in essentie om gaat.

Nogmaals: op sportieve gronden is De Graafschap volledig terecht gedegradeerd, daar bestaat geen twijfel over.

Echter, met de straf die de licentie Twente in beginsel oplegde, en bovendien de rechter die de licentiecommissie vervolgens in het gelijkstelde, kwam het er voor de Graafschap op neer dat ze in de eredivisie blijven. Als de Knvb zo besluit, dan is het toch volstrekt logisch dat dat het meest waarschijnlijke scenario is waar de Graafschap vanuit moest gaan? En dus hun beleid daar op moest afstemmen.

Graafschap heeft hier gewoon keihard gelijk, en ik hoop echt dat ze het die walgelijke Bert van Oostveen en die andere kneusjes bij de Knvb heel lastig gaan maken

30 juni 2016 om 00:57

Qua degradatie heeft De Graafschap helemaal niet gelijk , en hebben ze nergens recht op. Qua onzekerheid tov volgend seizoen hebben ze wel recht op een schadevergoeding. Niet meer niet minder.

De Knvb heeft het zelf zo ver laten komen, door verre van transparant te zijn over hetgeen er ging gebeuren. De Graafschap wil de bond laten inzien dat ze grove fouten hebben gemaakt.

Als ik het trouwens betrek op mijn eigen club, zie ik dat ook. NAC heeft boetes gehad, mede omdat er een spandoek hing in het stadion met een kritische houding ten opzichte van de Knvb. Dit was tijdens de play-offs. In plaats van in de spiegel te kijken, volgt daar een boete op. Ze zijn de weg helemaal kwijt...

De Knvb heeft enorm veel imagoschade geleden. Met het Nederlands elftal en nu met de hele kwestie rondom Twente en De Graafschap. Een normaal bestuurder zou dan 'de eer aan zichzelf houden'. Maar ik zou vooral wéér naar een ander wijzen, zoals men nu doet... Je wordt er gek van...

Goed, dat er eindelijk een club in Nederland op staat en de Knvb ter verantwoording roept.

Ik hoop dat de graafschap gewoon in de jup blijft en daarbij hoop ik dat twente alsnog failliet gaat want eigenlijk is dit het meest terechte

Hup de Graafschap Hup. Ik sta helemaal achter hun actie. Hopelijk durven nu meer clubs zich achter de Graafschap te scharen. Wat een puinhoop heeft de Knvb van het totale NL voetbal gemaakt. Profs, amateurtak en NL-elftal het is een zeer bedroevend niveau allemaal. Ach bij de Knvb maken zij zich alleen druk hun eigen portemonnee te vullen.

De knvb moet niet zo zeuren en gewoon eens in de spiegel kijken. Wel de splinter in andermans oog zien maar niet de balk in haar eigen oog.

Knvb.. wat een paar jaar geleden nog een prima organisatie was, is hedendaags een circus van ellende. wat een bagger organisatie!

de knvb heeft zichzelf belachelijk gemaakt met deze commisie waar twee van de drie leden een twente achtergrond hebben .
en of ze nu wel of niet partijdig zijn doet er niet toe de knvb had alle schijn van te voren al een halt toe moeten roepen en onafhankelijke mensen in die commisie moeten doen.

Dus als ik het goed begrijp had de Knvb niet van te voren aan moeten geven wie er evt. wel of geen Eredivisie speelt bij degradatie Twente.
In dat geval had geen enkele club aanspraken kunnen maken nu Twente in de ED blijft.
Doordat iedereen de consequenties wilden weten, is dit wel kenbaar gemaakt.

De Knvb is net de EU. Allemaal boter op de neus als het om hun functioneren gaat.
Bert van Oostveen heeft met deze actie definitief bewezen dat de Knvb een in en in corrupt instituut is geleid door kapitalisten die elkaar de hand boven het hoofd houden.

Als alle clubs een statement willen maken zeggen ze allemaal het vertrouwen in de bond op en dwingen de huidige bestuurders tot aftreden.

Er is maar een manier om deze soap te stoppen en dat is twente terugzetten naar de jp gewoon de straf geven die het verdiend .
De straf die ook voor 99 vast stond voor die bewuste geheime ontmoeting op maandagavond met de beroepscommissie .
Die avond is er wat gebeurd want ineens mocht twente in de eredivisie blijven ik heb altijd gezegd er is iets niet pluis .
Als nu blijkt dat de commissie niet helemaal neutraal was moet er gewoon een nieuwe beslissing genomen worden door een echt neutrale commissie.
Dus kan de graafschap volkomen gelijk geven dat ze willen weten of er die bewuste maandagavond afspraken zijn gemaakt die niet door de beugel kunnen en als ik de reactie van de knvb leest knijpen ze hem een beetje.
Deze soap is nog lang niet afgelopen

29 juni 2016 om 14:13

Er is maar één manier. Dat klopt: gewoon iedereen stoppen met zeuren en overgaan met de orde van de dag.

Deze soap stopt gewoon na de uitspraak van de kortgedingrechter. De rechter toetst alleen de juridische kant van de zaak. En die is heel duidelijk! Maar nu moet ik oppassen. Voor hetzelfde geld heeft die kortgedingrechter wel een keer boodschappen gedaan in Doetinchem of komt zijn/haar schoonzuster er vandaan en is hij partijdig

De Knvb heeft er zelf om gevraagd. Dankzij hun bizarre besluit.

Wat was ook alweer de uitslag van Go Ahead Eagles - De Graafschap?

Nee dat is te gemakkelijk en ik vind ook dat Graafschap best de druk op mag voeren richting Knvb, die hebben er een bende van gemaakt en iedereen veel te lang laten bungelen.
Ongeacht dat ik blij ben dat mijn club eredivisie speelt snap ik heel goed dat de Graafschap moeite heeft met de hele gang van zaken.

Overigens schijnt een lid van de Beroepscommissie groot fan te zijn van Jovink en de Voedebietels dus pak je kans Graafschap

30 juni 2016 om 07:35

Remco, misschien beter dat je als Twente fan op het moment een toontje lager zingt en god op je blote knieën moet danken dat jullie nu nog bestaan. Jullie zijn de enige schuldige aan deze hele soap!

gewoon een referendum organiseren voor een twexit of een graexit

Graafschap is gedegradeert punt. Dat hebben ze aan zichzelf te wijten door van go ahead te verliezen. Dat ze daarna een tijd in onzekerheid hebben gezeten en geen beleid hebben kunnen maken zal ze zeker schade hebben berokkend dus hebben ze recht op schadevergoeding maar eredivisevoetbal kunnen ze niet eisen. Door dat te doen heeft het imago van de graafschap bij mij in ieder geval een deuk opgelopen.

Prima dat de Graafschap dit doet. Ik begrijp de laatste tijd heel weinig nog waar de Knvb mee bezig is. Ik heb eerder het idee dat daar gewoon schoon schip gemaakt moet worden. En nee van mij hoeft de Graafschap nu niet de Eredivisie in. Alleen het feit hoe de Knvb gehandeld heeft dat mag ze wel duidelijk gemaakt worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren