Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB maakt zich niet populair: 'Alsjeblieft zeg, waar zijn we mee bezig?'

Laatste update:

Jurgen Streppel vertrekt met een tevreden gevoel bij Willem II. Dankzij een 3-1 overwinning op NAC Breda blijven de Tilburgers voor de Eredivisie behouden, ongeacht de uitkomst van de zaak rondom FC Twente. De coach verklaarde na afloop van de zege op de rivaal dat er iets van hem af is gevallen.

/

“Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken. Er werd ons weleens verweten dat we geen ballen hebben, maar vandaag hebben we het tegendeel bewezen”, zei Streppel, die in de zomer naar sc Heerenveen vertrekt, na afloop in gesprek met FOX Sporst. “We hebben voor elke meter gevochten. Voetballend waren we de betere ploeg en dat wisten we van tevoren.”

De oefenmeester liet zich wel verbolgen uit over de KNVB, die een dag voor het heenduel in Breda naar buiten bracht dat FC Twente degradeert. “Waar zijn we in godsnaam mee bezig?”, vroeg Streppel zich af. “Alsjeblieft zeg, een dag voor de wedstrijd in Breda kwam dat nieuws naar buiten. We stonden toen op het trainingsveld. Het was een absurde dag. Maar goed, we hebben het gered.”

Dat had ook anders kunnen zijn als Kevin Brands zondagmiddag in de slotfase de 3-2 had laten aantekenen. Hij miste een enorme kans. “Ja, als je er over nadenkt, word je er nog zieker van”, verklaarde NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar, die afscheid neemt van het profvoetbal. Hij vond de nederlaag desondanks terecht. “We waren te angstig. Op beslissende momenten niet scherp in de duels, maar we waren er wel heel dichtbij.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moeten az en heracles nog voorrondes voor EL spelen??

22 mei 2016 om 19:43

Alleen Heracles

22 mei 2016 om 19:49

AZ ook. Alleen Feyenoord als bekerwinnaar hoeft geen voorronde EL te spelen.

22 mei 2016 om 19:53

Juist, Ajax moet er voor de CL zelfs twee spelen. Wellicht dat we een keer een gunstige loting krijgen, dat is ons helaas niet vaak gegeven :P

Hetzelfde hoop ik voor heracles en AZ, bij heracles vrees ik vooral voor knollenvelden, volgens mij zijn ze dat daar totaal niet gewend. Thuis weten de tegenstanders dan weer niet wat ze meemaken en ze zullen terrecht klagen over competitievervalsing. Ik hoop op het beste.

22 mei 2016 om 19:57

Dat klopt zeker ahahaha ik hoop o zo erg dat ons clubbie in eredivisie speelt

22 mei 2016 om 20:01

@afcanats
Rapid Wien leek me vorig jaar een prachtige loting. Had het niet meer met de onevenwichtige selectie van Ajax te maken dat we dat niet overleefde? Daarna werden we in de voorronde EL nog bijna gewipt door een Tsjechische (of was het uit Slowakije) ploeg.
Zo slecht was de loting dus helemaal niet. Kan dit jaar alleen maar zwaarder worden dus.
Derhalve mag Overmars vlug aan het werk om de selectie op peil te brengen anders wordt het niets - wat de loting ook mogen zijn

22 mei 2016 om 20:08

@hansje

Ja die was aardig goed ja, daar waren we zoals dit hele seizoen ongelukkig. Ik zie niet in hoe we het evenwicht in de selectie moeten herstellen, want een beetje ervaring zou wel mooi zijn. Maar dat is financieel niet verantwoord.

22 mei 2016 om 20:11

Hadden jullie maar kampioen moeten worden

23 mei 2016 om 11:16

alleen heracles az is al geplaats

22 mei 2016 om 19:45

jaa

22 mei 2016 om 19:46

Az moet de laatste voorronde nog spelen

22 mei 2016 om 19:57

Ach het is zo jammer dat wij een voetbal bond hebben die niet in machte is hun eigen werk goed te doen. Intern een grote puinhoop, machtsspelletjes, list en bedrog en dat alleen maar voor hun eigen hachje en portemonnee.
Jammer dat het NL voetbal voor de afgang in wordt gedonderd om dat paar ego's met hun eigen belangen bezig zijn. Wie gaat dit spelletje daar in Zeist stoppen?

22 mei 2016 om 20:17

De oplossing om het nederlands club voetbal te verbeteren is gewoon speciale wizard cards voor 10 jaar geven aan: Az, Ajax, Psv en Feyenoord, zodat zij komende 10 jaar elk jaar el/cl spelen. Dit omdat die 4 clubs veel betekenis hebben voor uefa coefficient voor nederland.

22 mei 2016 om 20:20

Hahah. Grapjas. Krijg je toch een competitie voor spek en bonen. Gaat t Nederlands voetbal zeker redden ja.

22 mei 2016 om 20:22

Dan moet je hopen dat de de Lc/knvb door het kantongerecht flink op de vingers wordt getikt met betrekking op de situatie fc twente.
Het is jammer dat utrecht van middag niet heeft gewonnen, anders was van daar uit ook flink naar Zeist getrapt.
Hoe vaker er aantoonbaar foute beslissingen worden genomen in Zeist hoe eerder deze kliek oprot. Als ze werkelijk willen hebben dat alle clubs brandschoon zijn, zouden ze eerst is zelf in de spiegel moeten kijken.

22 mei 2016 om 20:49

Hoop ik ook. Ik ga ervan uit dat Twente ten onrechte in de JL is geplaatst en gedwongen wordt om af te dalen naar de diepste krochten van het amateurvoetbal. Leuk dat alibigelul in Twente over Knvb. Wie heeft er nou zo'n rotzooi van gemaakt. Lekker hè, die slachtofferrol.

Maar on topic. Mooi dat Willem II blijft. Een club die laat zien dat je met goed beleid uiteindelijk snel kunt terugkeren uit de JL. Hebben bestuurlijk moeilijke jaren gehad, maar het verstand is teruggekeerd.

22 mei 2016 om 23:22

Ben ik met je eens. Als je wilt straffen doe dat dan met de middelen wie je hebt. Dit is een cadeautje van lolsmurf, en iedereen weet wat er met cadeautjes van lolsmurf gebeurd. Als ze vinden dat twente moet opdonderen moeten ze ook de verantwoordelijkheid nemen om de stekker er uit te trekken. Want dan hebben we dat verdiend. Liever met schone lei na de amateurs dan zonder toekomstperspectief spartelen om dan als nog om te vallen.

Met betrekking tot Willem2- heb je helemaal gelijk

23 mei 2016 om 00:13

De KNVB kennende komt fc twente er vanaf met een geldboete van 42500 en spelen ze straks gewoon eredivisie. Amateurisme ten top in Zeist

23 mei 2016 om 00:55

Ik vrees dat de rechter daar niet zijn handen aan gaat branden en de zaak terug verwijst. Twente kan namelijk nog in hoger beroep en als dat niet helpt naar CAS maar daar zit grote risico's aan verbonden dat Twnte dan helemaal verdwijnt.

23 mei 2016 om 07:21

Jullie blijven maar klagen over de
LC, maar zien niet in dat jullie erg redelijk wegkomen. Heb je liever geen nieuwe licentie?

23 mei 2016 om 11:20

ga toch weg man wat een onzin wie een plek voor europa of de cl haalt verdiend het gewoon we kunnen anders ook gewoon voor het seizoen alle prijzen vast verdelen

gefeliciteerd aan de kruiken, vind persoonlijk ook dat ze in de Eredivisie horen!

22 mei 2016 om 19:45

NAC niet dan??

22 mei 2016 om 20:10

Nope, evenals GAE als je het mij vraagt.
Vindt het echt een matig team in vergelijking met wat voor een spelers ze hadden lopen. Vooraf de gedoodverfde favoriet maar zakten meermaals opzichtig door het ijs.

Wanneer wordt bekend of Twente degradeert of niet?

22 mei 2016 om 19:48

Is het verdient dat de graafschap er in blijft

22 mei 2016 om 19:49

Nee vind ik eerlijk gezegd niet. Maarja ik wel graag weten of dat nog gebeurd.

22 mei 2016 om 19:55

Nee dat niet, maar die vraag doet er ook niet toe.

22 mei 2016 om 19:48

Dat weet niemand, zelfs de KNVB weet het niet.

22 mei 2016 om 19:51

Waardeloos. Indirect is de Graafschap nu ook slachtoffer. Zij kunnen zich nu nog niet focussen op het nieuwe seizoen.

22 mei 2016 om 19:54

hoop zo snel mogelijk. Clubs moeten toch een voorbereiding plannen, begroting opstellen, selectie aanpassen voor ED of JL etc. Ik denk zelf dat eind deze week het kort geding dient. Want had de spelersraad niet 10 dagen de tijd om een oordeel te vellen over de straf van Twente?

22 mei 2016 om 19:58

Maandag vragen wij de president van de rechtbank in Utrecht om een datum voor een kort geding.' Schutrups hoopt dat het kort geding volgende week of op zijn laatst de week daarop al plaastvindt. 'wij hebben haast. Het kort geding mag wat mij betreft dinsdag al plaatsvinden. Het is nijpend.'

Op die termijn zal er een uitspraak komen. Dan is het de vraag of Twente tegen die uitspraak in beroep kan gaan bij hetzelfde gerechtshof, of een andere procedure kan starten via een ander gerechtshof (zoals bijvoorbeeld het Cas).

22 mei 2016 om 20:00

Ik hoophet wel de graafschap verdient het nietom er in te blijven

23 mei 2016 om 11:21

twente ook niet

22 mei 2016 om 20:21

Dat kan nog wel even duren. CSR moest binnen 2 weken een advies afgeven. Dan volgt de defintieve beslissing. In het snelste geval wordt de intentie van afnemen licentie niet doorgezet en volgt er een andere straf.

Echter wordt dit wel afgenomen dan komt het bij een rechter. Nadat deze uitspraak heeft gedaan kunnen beide partijen nog in beroep gaan. Ofwel, dit zou zomaar nog 2 maanden kunnen duren.

Knvb kennende verbaast het me niet als dit pas ergens 1 week voor de nieuwe competitie duidelijk is!

23 mei 2016 om 08:48

Onzin als het goed is krijgt Twente deze week al uitslag van de Burgerrechter met betrekking op de aangespannen rechtszaak.

Dus mocht daar voor Twente een negatieve uitslag uit komen dan kun je er gerust van uitgaan dat Twente niet meer bestaat.

De Graafschap zal sowieso in de Jupiler Leaque gaan spelen. De licentie commissie had de mogelijkheid om Fc Twente 2 mogelijke straffen te geven. De rest is wettelijk niet toegestaan en kan nu ook niet meer nu Fc Twente in geroep is gegaan en niet accoord is gegaan met een (nep) oplossing van de commissie. Of Fc Twente krijgt een forse boete en blijft in de Eredivisie, of de licentie wordt ingetrokken en dan zal Fc Twente in de Tweede Divisie gaan spelen. Fc Twente zou de licentie houden als ze aan 5 speciale punten voor 1 mei zouden voldoen. De licentie commissie heeft zelf al aangegeven dat Fc Twente daar wel aan heeft voldaan dus kunnen ze volgens mijn mening niet anders dan Fc Twente de licentie te laten gehouden. En anders maar naar de Tweede Divisie met geen licentie voor het betaalde voetbal. Dan is het huidige Fc Twente echt failliet en kunnen ze echt helemaal opnieuw gaan beginnen. Dan schuldenvrij met een aanhang (echte) supporters die zeker tussen de 10.000 en 15.000 zal bedragen waardoor het mogelijk moet zijn na twee seizoenen schuldenvrij weer in de eredivisie te voetballen.

22 mei 2016 om 20:10

Ik ben ook nog erg benieuwd wat men met de resultaten van Twente gaat doen, ze zijn eruit gezet voor het einde van de competitie, Ajax zou nog steeds een sterke zaak hebben als ze het kampioenschap claimen. Zeker omdat de Knvb buiten zijn boekje is gegaan.

22 mei 2016 om 22:07

Geen licentie is derde divisie, geen tweede disvisie.

Failliet is onderaan opnieuw beginnen.

22 mei 2016 om 22:14

Ook al is het de 4e of 5e divisie. We zullen met velen achter de club blijven staan en sterker terugkeren als menigeen denkt.

22 mei 2016 om 22:58

Twente is (nog) niet failliet

23 mei 2016 om 08:31

Waar gaat die nieuwe club dan spelen? Het stadion is toch onder hypotheek? Die ben je bij een faillissement dus kwijt. De naam ben je kwijt en de spelers en staf. Het enige dat je overhoudt is een club dat in het rood speelt en vernoemt is naar FC Twente. Ik hoop heel erg dat er een supportersschare aanblijft maar dan lijkt me nu echt niet realistisch.

23 mei 2016 om 11:23

veel succes dan want dit gaat twente gewoonweg niet winnen de lc staat volledig in zijn recht de licentie in te trekken

22 mei 2016 om 23:50

Je verhaal klopt bijna. Die boete gaat er niet komen voor twente dus de knvb zal als het zo ver komt de licentie intrekken. Hierdoor kan de graafschap alsnog eredivisie spelen. Hoe oneerlijk of vervelend het ook is twente gaat hier niet van af komen met een boete.

De KNVB faalt echt als een gek momenteel. De moties van wantrouwen mogen ondertussen wel ingediend worden.

De KNVB werkt zelf mee aan deze ongekende competitievervalsing. Waarom al deze bekendmakingen in het heetst van de strijd? Waarom niet ruimschoots ervoor of erna? Ongelooflijk amateuristisch weer van de KNVB. Stelletje prutsers!

Bij de Knvb moeten ze zich schamen, echt amateurisme ten top. Het begint steeds triester te worden. Niet alleen met Twente, maar ook Utrecht en hoe Blind bondscoach is geworden. Het Nederlandse voetbal is ziek, maar met de huidige bondsleiding gaat het niet beter worden.

Is de KNVB ooit populair geweest? Denken alleen aan zichzelf en hebben absoluut geen weet wat er met het voetbal in NL aam de hand is. Willen op een onacceptabele manier Twente definitief de nek omdraaien omdat ze weten dat er voor de JL te weinig inkomsten binnenkomen. En dan ook nog zeggen dat het een handreiking is, hoe diep kun je als KNVB vallen. Is het dan nooit genoeg moet dan definitief de club met 1 vd grootste supportersvereniging het veld ruimen. Gelukkig voor de KNVB heeft Fc Utrecht verloren anders had de KNVB er weer een probleem bij. Ook de tijd vd bekendmaking is heel goed gekozen, terwijl er nog clubs strijden voor promotie of degradatie. Nee de KNVB is afgegleden naar het laagste punt in hun geschiedenis. Moeten we hier geen straf voor in het leven roepen of hoeft de KNVB zich niet san regels te houden. Een goor stelletje hypocrieten zijn het in Zeist.

23 mei 2016 om 11:25

dat twente de nek word omgedraaid hebben ze helemaal aan zichzelf te wijten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren