Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB is overlast helemaal beu en dreigt de bierkraan dicht te draaien

Laatste update:

De KNVB denkt er serieus aan om op korte termijn een drietal drastische maatregelen door te voeren in het betaalde voetbal, mocht het de komende tijd nog vaker uit de hand lopen met supporters. De Nederlandse voetbalbond is het beu en vindt het tijd voor actie. Het offensief, waarmee de rust moet terugkeren, telt drie aspecten, waaronder het dichtdraaien van de bierkraan.

Dat laatste moet onder meer voorkomen dat supporters in de toekomst bekers bier naar spelers en supporters van de tegenpartij gooien. Mochten supporters zich nu nog misdragen, dan kan er onmiddellijk worden ingegrepen. De KNVB hoopt het tij vanaf deze speelronde al te keren. "Het móet veranderen", vertelt stelt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, tegen De Telegraaf. "Als dit niet werkt, zullen er drastischere maatregelen moeten komen, zoals wedstrijden zonder uitsupporters of het definitief staken."

Bluyssen werd zondagavond na de ongeregeldheden bij NEC - Vitesse door directeur Jan de Jong van de Eredivisie CV gevraagd of het niet raadzaam was om bij elkaar te komen voor een spoedoverleg. Ook directieleden van voetbalclubs gingen in gesprek. "Ik kon het voornemen om bij elkaar te zitten alleen maar beamen", gaat Bluyssen verder. "Er zijn bij zoveel wedstrijden incidenten geweest. Naast het dichtdraaien van de bierkraan bestaat het offensief uit een verplichte registratie voor alle meereizende uitsupporters en minder ruimte voor clubs om zelf straffen uit te delen. Een landelijk stadionverbod gaat vaker tot de mogelijkheden behoren.

"Clubs hebben afgesproken met behulp van camerabeelden biersmijters eruit te pikken en te bestraffen met een stadionverbod. Minimaal 9 en maximaal 36 maanden. De veiligheid van spelers is in het geding", besluit Bluyssen. Deze week maakte Marianne van Leeuwen, de nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB, bekend dat na acht speelronden al meer dan de helft van het aantal stadionverboden is uitgedeeld in vergelijking met een gemiddeld seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dus dan breekt bij VVV dus echt paniek uit?

23 oktober 2021 om 12:28

Hahahaha scherp!

23 oktober 2021 om 15:33

Kansloos idd deze "supporters". Wellicht statiegeld op een plastic beker, iets van €25 moet voldoende zijn denk 😉

Vind het bier in de stadions in nederland al duur genoeg. 6 euro voor een grote bier vaak. Ga dat echt niet niet opdrinken dan hahhaa

23 oktober 2021 om 12:53

Het probleem is niet zozeer het bier, dat drinken ze wel op. Vervolgens plassen ze in het bekertje, je wilt immers na al dat bier niet continue naar de toiletten en de wedstrijd missen, en dat gooien ze dan over de tegenstander als die een hoekschop moet nemen.

23 oktober 2021 om 13:10

Hoe smerig wil je hebben, maar ik herken het. En dan gooien, hoe diep gezakt ben je dan.

En dan maar maximaal 36 maanden een stadionverbod kunnen geven. Ik zou die grens optrekken tot maximaal levenslang, in Nederland is dat in gevangenistaal 30 jaar.

23 oktober 2021 om 13:10

o heb dat nog nooit iemand zien doen. GA ajax uit en thuiswedstrijden. Wel echt bizar goor zeg. Staan die mensen dan met hun blote tokus op de tribune in zon bekertje te pissen?

23 oktober 2021 om 13:11

Oh wauw, gebeurt dit echt ? Dus elk weekend staan door t hele land groepen (groepjes, hoop ik) volwassen mannen in plastic bekertjes te pissen om dit naar andere volwassen mannen die aan ‘t werk zijn te gooien..?! Ik stel voor om als onderdeel van de straf goed gehydrateerd & met n stapel bekers langs te gaan op de werkplekken van de betreffende heren.

23 oktober 2021 om 13:13

Als je tussen allemaal mensen staat dan valt dat amper op hoor. Maar het is te smerig voor woorden. Ook omdat je je medesupporters er per ongeluk een douche mee kunt geven.

23 oktober 2021 om 14:01

blaugrana11, de mannen wel, de vrouwen doen de broek los en hurken een beetje.

23 oktober 2021 om 16:02

@fr_ronnie: In Nederland is levenslang ook echt levenslang. De 2 mensen die die advocaat hebben vermoord hebben 30 jaar gekregen terwijl er levenslang geëist was. Daarnaast bestaat de regel van 2/3 van de straf uitzitten bij goed gedrag ook niet meer. De maximale vervroegde vrijlating is nog maar 2 jaar.

23 oktober 2021 om 17:36

Men draait zich om en laat het lopen in een beker. Zo eng is het niet. Zeker niet als je gesnoven heb en tokkie😂 bent. Heb het ook wel eens in het uitgaansleven in Amsterdam en Den Haag gezien.

23 oktober 2021 om 18:27

Zo eng is het inderdaad niet FR_Ronnie maar ik wil je erop attenderen dat als je gesnoven hebt je een heeeeel klein piemeltje krijgt en het plassen gaat ook niet van harte (druppelsgewijs) dus je staat wel degelijk even voor lul(letje)....😉

23 oktober 2021 om 13:35

Ze gooien echt geen bier hoor.
Nooit gezien dat ze de lege glazen gewoon vol zeiken?
Dat is iets goedkoper en de "humor" is groter als de tokkies er iemand mee raken.

23 oktober 2021 om 14:00

Kun je beter naar de graafschap. Groot biertje is 4,16 en prima te drinken😉

23 oktober 2021 om 15:10

Hahaah wat een wereldprijs. Misschien moet ik maar de graafschap supporter worden dan. In ieder geval een leuke club om is naar toe te gaan als ik daar in de buurt ben

23 oktober 2021 om 15:22

6 euro voor een halve liter is normaal

Als de bierkranen dicht moeten gaat NAC dus gewoon failliet lijkt me?

23 oktober 2021 om 15:16

Kortom, houd je bier (of andere vloeistoffen) bij je 😉

23 oktober 2021 om 15:30

Niet alleen NAC hoor, wordt in andere stadions ook zat bier gezopen. Hoort ook bij een potje voetbal, ze moeten het alleen opdrinken en niet wegflikkeren.

De meeste problemen gebeuren buiten het stadion volgens mij, dus dit gaat niet veel helpen. De bierkraan dicht is helemaal een idiote maatregel. Pik lekker de biergooiers er uit en geef ze een zware straf ipv 99% van de supporters te benadelen.

23 oktober 2021 om 12:37

Dat is dus wat er nu geprobeerd wordt, maar dat lijkt voor geen meter te werken.

23 oktober 2021 om 13:22

Omdat het blijkbaar niet op een goede manier gedaan wordt.

23 oktober 2021 om 13:42

Als je het artikel leest gebeurd het ook in het stadion, lees naar spelers. Bij corners zie je de bekers vliegen! Daarnaast vind ik het straffen van alleen uitsupporters weglaten nadelig voor de uitploeg als de thuisploeg zich misdraagt.

Zo absurd dat je als "supporter" het nodig vind om je drinken (wat het ook is) over iemand heen te smijten omdat je het ergens niet mee eens ben, of omdat het de tegenstander betreft. Ik snap daar niks van.

23 oktober 2021 om 12:54

Ik snap sowieso weinig van menig dergelijke supporters. Bier en andere objecten naar tegenstanders gooien, kwetsende spreekkoren, geweld tegen supporters, spelers of staf van de tegenpartij, vandalisme. Waarom? Hoe sneu is je leven?

23 oktober 2021 om 12:55

Bedoel je nu ook het drinken an sich als absurd, of slechts het gooien?

23 oktober 2021 om 13:03

Jaakke, lijkt me dat hij met 'drinken' een drankje bedoelt, niet het werkwoord drinken. Dus slechts het gooien

23 oktober 2021 om 19:06

Het (bier) drinken is geen probleem uiteraard 😉. Maar daarna je drinken over iemand heen gooien, daar ging het me om.

Hardere straffen voor de daders, een normaal persoon moet gewoon lekker van een biertje moeten kunnen genieten. Als de bierkraan dichtgedraaid wordt, dan zullen ze wel met cola gooien

23 oktober 2021 om 13:12

Punt is, als je veel bier opdrink, je ook eens moet plassen. En dat kan in zo’n plastic beker. En waar laat je die? Die gooi je over een voetballer heen. Ik heb dat al meerdere keren gezien.

23 oktober 2021 om 14:13

Dat is echt ontzettend triest. Ik kom mijn hele leven al bij PSV maar heb dat gelukkig nog nooit iemand zien doen

23 oktober 2021 om 17:19

Tering smerig. Gebeurt dit in alle stadions?

Dan gaan ze wel met cola gooien. Dit is echt geen oplossing. Ik erger me ook altijd kapot aan die gasten die met bier aan het gooien zijn. Ook het eigen publiek krijgt namelijk bier over zich heen. Dus aanpakken die gasten.

23 oktober 2021 om 12:53

Hard plastic halve liter bekers verkopen (mooi bedrukt in club design)

Vraag 10 euro, bijvullen 1 euro. Geen beker = geen bier.

Als je zuinig bent kun je een jaar met je beker en Nederlanders gooien niet zo snel 10 euro weg.

23 oktober 2021 om 13:01

Ik denk dat Hard Plastic niet de beste optie is.

23 oktober 2021 om 13:09

Ben vorig jaar bij BMG - Werder geweest en daar heb ik zo'n beker moeten halen. Daaro geen incidenten qua zulke dingen. Er blijven altijd debielen die gooien, wel zullen het er weinig zijn en hierdoor is het prima op te sporen.

23 oktober 2021 om 17:44

Ik bezoek elke thuiswedstrijd van Fortuna Dusseldorf (ondanks 2de Bundesliga toch altijd +/- 5.0000 bezoeker voor corona, nu de helft), daar betaal je voor een halve liter 4,50 en 1 euro statiegeld. Wordt wel eens wat van gegooid (thuis tegen Dortmund 2 jaar geleden bij de winnende 2-1 bijvoorbeeld), maar over het algemeen levert iedereen daar braaf zijn beker(s) in..

23 oktober 2021 om 20:18

Zijn dit hardere bekers?
Zulke initiatieven zijn toch gewoon realiseerbaar?? Kost nagenoeg niks 😂Wat een slap gelul.
Kijk eens over de grens KNVB. meldplicht bureau UK ook zo'n effectief middel.

Echt, is dit waarmee ze komen? De biertap dicht? Idioten die iets willen gooien? Dit is weer een maatregel die de goedwillende supporters ook straft en het probleem niet oplost, want idioten die iets willen gooien gaan dan over op aanstekers, kleingeld of iets anders... Ik vraag me oprecht af wie zoiets bedenkt. Hetzelfde geldt voor de straffen definitief staken of wedstrijden zonder publiek. Er zijn weer alleen maatregelen die ook een grote impact hebben op de goedwillende supporters. Er zijn zoveel camera's in het stadion. Degene die bier gooien, zitten vaak dicht op het veld. Er zijn stewards die ervoor zitten en erachter staan. Hoe moeilijk is het om de daders op te sporen en te straffen? Ik ben 100% voor harder ingrijpen, maar het moet wel fair zijn. Meer dan 95% in het stadion gedraagt zich voorbeeldig...

23 oktober 2021 om 13:29

Als je kijkt naar de hardere kernen supportersgroepen, die komen vaak al beschonken en “doorgesnoven” binnen. Die heb je met een dichtgedraaide biertap echt niet te pakken. Dan vinden ze echt wel andere manieren. Streng straffen en het heeft vanzelf een afschrikwekkende werking op andere supporters. Die denken daarna wel twee keer na om debiel gedrag te vertonen.

Pff aanstellers een beetje bier nou het is wat.

23 oktober 2021 om 12:50

Het gaat echt om een hoop bier dat mensen in het stadion en spelers over zich geen gejast krijgen, ongekend hinderlijk gedoe. Niet het einde van de wereld, maar ongekend onnodig.

23 oktober 2021 om 12:55

Het is geen bier, er wordt in de bekers geplast. Er wordt dus gewoon met plas gegooid. En ja, dat is zeker wat. Het is gewoon smerig.

23 oktober 2021 om 12:57

Diegene die dat doet timmer ik persoonlijk het stadion uit. Een biertje over mn kop is al belachelijk, maar dit slaat alles.

23 oktober 2021 om 13:06

Speedy, dat is nogal een aanname. Ik heb dat letterlijk nog nooit iemand zien doen (zowel beelden als in het stadion zelf). Echter wel vaak zat driekwart volle bekertjes bier

23 oktober 2021 om 13:15

Goed kijken de volgende keer. Tussen het fanatieke gedeelte heb ik het al verschillende keren gezien. In ieder geval het urineren er in. Dan hoeft men niks van de wedstrijd te missen door naar de wc te gaan.

23 oktober 2021 om 13:39

Ik zeg niet dat het niet gebeurt. Alleen dat je niet kan stellen dat het nooit bier is

23 oktober 2021 om 12:56

Ja het is wat ja, stop achterlijke dingen te normaliseren. Laten we een beetje normaal gaan doen

23 oktober 2021 om 13:40

JePa. Ik begrijp hier uit dat jij fan bent van een bierdouche? Hoe zou jij reageren als iemand bier over je heen gooit in de kroeg? Overigens verwacht ik geen reactie hier op terug hoor.

Zet gewoon camera´s op de vakken en identificeer die gasten later en geef ze en dikke geldboete op de mat.

En denken ze dat dit gaat helpen? Als ze niet meer met bier kunnen gooien dan pakken die gasten toch gewoon aanstekers om mee te gooien of iets dergelijks. De problemen worden alleen maar groter denk ik

Het kan aan mij liggen, maar zijn het niet 9 vd 10 keer de thuissupporters die bier gooien naar spelers van de uitspelende ploeg? Tijdens NEC - Vitesse bijvoorbeeld. Snap niet helemaal waarom de focus nou zo ligt op uitsupporters.

Dus NEC is na de derby helemaal het haasje. Buiten de 3 punten die naar Arnhem zijn meegenomen moeten ze dat gammele stadionnetje van ze laten nakijken, zijn ze de relschoppers die buiten het stadion ervoor hebben gezorgd dat we pas na 2.5 uur weg konden aan het vervolgen, wordt NEC waarschijnlijk vervolgd vanwege dat spandoek PURE HAAT en nu krijgt de rest van Nederland bierpauze vanwege die onbenullen in de hoek van het stadionnetje die zo nodig de bekers richting Wittek O.a. moesten gooien. Op deze manier verkrachten ze die spannende middag totdat er niks meer van overblijft voor de return in Arnhem. Zullen wel trots op zichzelf zijn...

23 oktober 2021 om 16:02

Wat ben jij een huilebalk. Het gaat over het gooien van bier wat bij elke club gebeurt, bijna elke wedstrijd in de Eredivisie en kkd zo'n beetje. Dat biergooien een probleem is oké, hou je persoonlijke mening lekker voor je.

23 oktober 2021 om 17:33

Eh nee. Ik mag hier doen en laten wat ik wil.

Wat een onzin zeg, een schoolvoorbeeld van 'de rubberen stoeptegel generatie'. Zoals die keeper van Vitesse, die voor dood blijft liggen omdat hij een half bekertje bier tegen zich aan krijgt. Maar als de winnende wordt gescoord in de laatste minuut is een bierdouche opeens niet meer zo erg. Jankerds zijn het. En deze maatregelen van de KNVB zijn ook een totale fopneus. Alsof je tegen Ajax gaat zeggen dat ze geen bier (a een eurootje of 9 per pint) meer mogen verkopen aan 50.000 man. Of tegen NAC, laat me niet lachen. Laten ze deze hooggeleerden nadenken over de problemen inzet voetbal? Dat zou de abominabele staat van ons scheidrechterskorps wel meteen verklaren.

23 oktober 2021 om 14:49

De hooggeleerde meute zit er flink naast, maar Jij hebt vast wel een goed idee om het hersenloos gedrag op te lossen als ik je reactie zo lees. Nou, vertel.

23 oktober 2021 om 16:10

Ben het met je eens. Het hoort niet, dat is logisch. Is het zo'n groot probleem dat niemand meer een biertje mag drinken in alle Nederlandse stadions? Nee, mensen vinden wel iets anders om mee te gooien als ze echt willen hoor.
Het is ook grootspraak... een drankverbod in stadions gaat echt niet gebeuren.

De bierkraan dicht raakt vooral de andere supporters en de inkomsten van de clubs. Op de dagen dat er vroeger geen bier verkocht werd, schat ik dat de horecaopbrengst slechts een derde is van de normale opbrengst.

23 oktober 2021 om 13:57

Ja dat denk ik ook misschien nog veel meer die mensen hebben ook goud geld betaalt voor de inkoop vergunning weet niet hoe het precies zit maar de horeca tak kan op dit moment echt niet voldoen aan die eisen na de Corona klap maar ach… als de voetbal met absurde bedragen door kan gaan is t niet erg !

Misschien een paar hoge plastic schermen plaatsen zoals bij het ijshockey.

23 oktober 2021 om 17:46

Gewoon een paar netten in de hoeken en achter de goals, problem solved..

23 oktober 2021 om 19:05

Ik vind een net storend om door te kijken. Bovendien kun je bier alsnog door het net gooien

Als Budweiser zich dan ook terug trekt is het toch nog ergens goed voor.

Gooi gewoon de bierprijs omhoog naar 20 euro per glas pis. Mensen gaan dan vanzelf met mate drinken.

Ik ben absoluut tegen een bierverbod en ook tegen een verbod om uitwedstrijden te mogen bezoeken. Er moet iets beters komen. Tegenwoordig worden er virtuele races gereden dus kunnen de heren niet thuis achter hun pc gaan zitten om hun spelletje virtueel te spelen? En om het realistischer te maken, moet hun partner naast hun staan en de spelers uitschelden en hooguit 1 bekertje bier per helft over de spelers heengooien.

Alsof dit zou helpen, dan gaan mensen met een bekertje cola gooien, omdat ze toch iets willen drinken, wat uit eindelijk uit frustratie de lucht in gaat. Dan heb je het nog niet eens over aanstekers en dergelijke.. De mensen die graag bier drinken gaan het dan vooraf doen, dus het is ook niet zo dat er dan geen aangeschoten mensen op de tribune zitten. Een oplossing van niks.. Naast dat ik niet denk dat hier een oplossing voor is..

Bierkraan dicht heeft geen zin, dan gaat iedereen thuis of in de stad indrinken en komen ze laveloos het stadion binnen en dan gaan ze met cola gooien… of met muntjes… Mensen die dingen het veld op gooien moeten levenslang een stadionverbod krijgen! Dat is toch niet zo moeilijk? Camera’s op de vakken richten en de volgende wedstrijd die losers eruit pikken.

Bierkraan hoeft niet dicht. Gewoon geen bier op de tribunes. Bier kun je buiten drinken of in de catacomben. Doen ze in Engeland ook. Niks mis mee.....



weet niet of dit de oplossing is zal je wel weer zien dat hooligans halve liters van de supermarkten naar. binnen gaan smokkelen en met dat gaan gooien lijkt me ook veel gevaarlijker dan met plastic bekertjes.
knvb probeert nu punt te maken maar maakt het alleen maar erger. het werkt gewoon niet. het probleem. van de hooligans moet ook door den haag aangepakt worden want de clubs durven het blijkbaar niet.
wat best begrijpelijk is als je in spanje en england misdraagt levens lang stadion verbod en je mag je melden op het politie bureau. maar blijkbaar heeft het geen belang of vinden ze het niet belangenrijk genoeg in den haag


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren