Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB geeft gehoor aan verzoek van FC Groningen en stelt duel met FC Emmen uit

Laatste update:

De KNVB heeft gehoor gegeven aan het verzoek van FC Groningen om het duel met FC Emmen van vrijdagavond uit te stellen, zo maakt de bond bekend via de officiële kanalen. Zestien spelers van de Trots van het Noorden zijn ziek en niet fit genoeg om deze week nog in actie te komen, zo meldt de NOS. De KNVB hoopt snel een nieuwe datum te vinden.

"Het acute van de situatie, de aard en omvang van de klachten en de besmettings- en gezondheidsrisico's maken het een situatie die dermate buiten de invloedsfeer van FC Groningen ligt, dat besloten is om de wedstrijd uit te stellen", schrijft de KNVB op de eigen website.

"FC Groningen heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om de wedstrijd tegen FC Emmen uit te stellen", schreef RTV Noord-journalist Stefan Bleeker woensdag op X. "Er heerst ziekte in de selectie en staf. Vandaag (woensdag, red.) waren er slechts zes spelers niet ziek. Vermoeden gaat dat het om het Norovirus gaat."

Naar verluidt zijn minimaal twintig spelers en stafleden besmet met het virus. Hierdoor werd het voor FC Groningen lastig om vrijdag al een wedstrijd te spelen.

Dinsdag zouden de spelers van de huidige nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie het virus hebben opgelopen. Groningen nam het in Rotterdam op tegen Excelsior in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker, maar enkele selectiespelers waren op dat moment al getroffen door ziekte.

"Tijdens Excelsior-Groningen moesten wisselspelers meermaals naar ‘t toilet en ook de busreis terug was geen pretje. Isak Määttä was zelfs zó beroerd, dat hij onderweg een hotel gepakt heeft", zo meldde Merijn Slagter, eveneens journalist bij RTV Noord, woensdag op X.

Ondanks het virus wist Groningen zich wel te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Na een zwakke eerste en een sterkere tweede helft wisten de noorderlingen uiteindelijk met 0-2 te winnen van Excelsior.

Beide doelpunten kwamen op naam van Romano Postema. De 21-jarige in Groningen geboren spits verkeert de laatste tijd in goede vorm en scoorde vijf keer in zijn laatste vier officiële wedstrijden.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei erg vervelend. Hoop dat de knvb hier in meegaat anders gaat t knap lastig worden vrijdag. Wel vervelend voor de supporters die al vrij hebben gevraagd

17 januari 2024 om 17:50

Daar gaat de knvb normaal gesproken niet in mee.

Ik snap dat ze het verzoek indienen maar dat is toch gewoon risico voor jezelf toch? Kan me voorstellen dat Emmen gewoon wil spelen

17 januari 2024 om 17:37

Als maar 6 spelers er geen last van hebben, vind ik dat wel een legitieme reden hoor. En ik vind best dat de KNVB daarin maatwerk kan leveren. Desnoods dat een arts van de KNVB dit beoordeelt.

17 januari 2024 om 17:46

Gewoon dikke pech voor Groningen maar wel spelen. Hiervoor heb je een selectie van ruim 20 man + jeugd.

17 januari 2024 om 18:40

En als van die 20 man 14 het noro virus hebben, met de kans dat die laatste 6 ook nog besmet zijn geraakt (maar later pas symptomen hebben), dan lijkt mij zelfs de jeugd niet toereikend genoeg. Dit argument ging ook niet op voor teams geveld door corona, toen werd er verplaatst, dus waarom zou een team geveld door het noro-virus opeens wel aan andere standaarden moeten voldoen?

17 januari 2024 om 19:56

En waar trek je de grens dan, Corona en noro wel, maar griep niet? Of dient de ziekte onbekend te zijn? Nu vind ik dat de wereld tijdens Corona zich enigszins panisch gedroeg, dus dat vind ik ook niet het beste voorbeeld.

18 januari 2024 om 19:20

Geen idee of je al geboren was tijdens covid, maar meestal draag je het virus al terwijl je nog niet ziek bent en het is heel besmettelijk, kans is groot dat de overige spelers het ook hebben of gaan krijgen. Daarnaast is spelen met een virus gewoon levens gevaarlijk. Verhoogde inspanning terwijl je spieren zwakker zijn vergroot kans op bijvoorbeeld hartfalen. Eigenlijk te gek voor woorden dat er mensen na de corona tijdperk nog steeds virussen niet serieus nemen.

Dus omdat je een aantal spelers niet kunt opstellen, moet de wedstrijd verplaatst worden? Ik zou het vreemd vinden als ze de wedstrijd hierdoor niet door laten gaan.

17 januari 2024 om 17:28

Er zijn maar 6 niet zieke spelers

17 januari 2024 om 17:35

Het noro-virus is meestal wel 1 á 2 dagen goed ziek en daarna knap je vaak wel weer op. Ik snap dat je dan 2 dagen voorbereiding mist. Maar als je vrijdag deze spelers er weer bij hebt of een groot deel hiervan zou het eigenlijk gewoon door moeten gaan natuurlijk.

17 januari 2024 om 18:01

@bbartnec als een lichaam twee dagen goed ziek is geweest heeft het ook een herstel nodig. Dus dan is het makkelijk zeggen dat het gewoon door moet gaan.

17 januari 2024 om 18:21

Gezondheid gaat gewoon voor op alles. Helemaal omdat het seizoen met een beetje pech nog 6 maanden kan duren, lijkt het me dat verzetten een logischere oplossing is.

17 januari 2024 om 20:08

2 dagen? Ik heb er begin januari een week mee gezeten, na anderhalf week was ik weer topfit zegmaar. Zoals Langeler zei, dit is overmacht, je kunt er weinig aan doen. Dit gebeurd bijna nooit.

17 januari 2024 om 21:10

Is er niet zoiets als Jong Groningen of Groningen onder 19. Die jonge jongens die willen wel.

17 januari 2024 om 18:44

Een aantal? Z stonden met z’n zessen te trainen. Normaal gesproken zou ik het met je eens zijn, maar 20 zieken is wel heel extreem.

17 januari 2024 om 19:31

Dit is gewoon pech voor Groningen (en vervelend voor de spelers). Bij hoe veel zieken trek je dan de grens dat een wedstrijd niet door mag gaan?

17 januari 2024 om 20:09

Volgens mij werd er in de coronatijd een grens van 12 A spelers benoemd.

18 januari 2024 om 15:25

@Don Zlatan: Volgens mij kun je dit prima van geval tot geval bekijken in alle redelijkheid. Het is vrij zeldzaam en een echte epidemie kun je niet je selectie op samenstellen.

Ja is heel lullig en vervelend maar dan maar jong Groningen, anders gaan andere ploegen hier straks ook mee spotten.

anders uiteraard ook competitie vervalsing

17 januari 2024 om 20:11

Lekker expres je ploeg ziek maken? KNVB zal wel bewijs vragen. Je kunt niet zomaar zeggen dat 70% van je selectie eruit zien en vragen of de wedstrijd verplaatst mag worden zonder bewijs hiervoor aan te leveren. Dit is gewoon een virusuitbraak binnen een ploeg en complete overmacht. Sterker nog, FC Emmen overkwam hetzelfde toen 10 man voedselvergiftiging kreeg in 2008. Toen is de wedstrijd ook verplaatst (tegen MVV).

De KNVB kennende, zullen ze Groningen letterlijk in de schijt laten zakken.

17 januari 2024 om 20:13

Om strontchagrijnig van te worden dit...

In het verleden heeft Cambuur ook in zo’n situatie gezeten. Wedstrijd gewoon gespeeld. En verloren… Dat dan weer wel.

Competitievervalsing noemt men dat… je hebt genoeg spelers

17 januari 2024 om 18:05

Ja, spelers die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor het eerste elftal. Dan is verlies gegarandeerd.

17 januari 2024 om 20:14

Als dit competitievervalsing is mogen ploegen ook niet meer wijken als ze europees spelen, Ze HeBbEn ImMeRs GeNoEg SpElErS

17 januari 2024 om 20:16

Zo is dat maar net!

17 januari 2024 om 20:18

Football manager stijl alle onder 18 mensen opstellen.

18 januari 2024 om 15:27

@wiilemsii: je kunt ook zeggen dat het door laten gaan van een wedstrijd met extreem veel afwezige spelers juist competitievervalsing is. Waarschijnlijk zelfs meer dan het uitstellen...

Helaas maar gewoon voetballen. De selectie is groot genoeg

17 januari 2024 om 18:28

Naja in dit geval blijven er maar 6 over van de selectie. Kortom in dit specifieke geval is de selectie dus niet groot genoeg

Emmen heeft hun twijfelachtige lasagne geserveerd.

Heerst het norovirus in Nederland? Mijn dochter werkt in een bejaardentehuis in het zuiden en ook daar iedereen op de wc.
Het norovirus is dan ook heel besmettelijk.

17 januari 2024 om 19:20

Noro heerst inderdaad weer. In elk geval in de verpleegtehuizen. Dus dan gaat het daarbuiten ook zeker weer zijn ronde doen.

17 januari 2024 om 20:16

Jazeker, heb het zelf ook gehad begin januari, heb me in tijden niet zo slecht gevoelt. Collega's, familieleden en vrienden die er voor en erna aan de beurt waren...

Ik weet nog dat tijdens de corona crisis PSV ook zo veel aan de kant had en meermaals met jeugd moest komen opdraven. Mag aannemen dat het nu ook voor groningen zo gaat zijn

Had dan de wedstrijd van gisteren verplaatst dan was dit niet gebeurd🫡

Groningen had echt wel willen spelen als het had gekund hoor. Ze hebben net Excelsior uit de beker gewipt en zijn een stuk of 11 duels ongeslagen nu.

Vergeet ook niet dat zij tegenstanders kunnen besmetten. Die jongens die besmet zijn trainen nog apart van de fitte spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren