Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp smult van de lof van ‘de koning’ aan het adres van Van Dijk

Laatste update:

Maandag greep Virgil van Dijk naast de Ballon d'Or. De verdediger van Liverpool werd tweede bij de verkiezing en had slechts zeven punten minder dan Lionel Messi, die maandag de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Oud-verdediger Franco Baresi was het niet eens met deze uitslag, tot tevredenheid van Jürgen Klopp.

De voormalig verdediger van AC Milan en de nationale ploeg van Italië vond dat Van Dijk de Ballon d'Or had moeten winnen en gaf dit duidelijk aan via social media. Klopp zegt vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Bournemouth dat Van Dijk trots mag zijn op de steun van de voormalig wereldkampioen en tweevoudig Europa Cup-winnaar.

Klopp boekt honderdste zege met Liverpool: 'Maar dat zegt me niet zoveel'

"Baresi die Van Dijk lof toezwaait. Dat is alsof je wordt gekroond door de koning", lacht de manager van Liverpool, geciteerd door Goal. De Duitse trainer is ervan overtuigd dat Van Dijk in de toekomst de Ballon d'Or nog wel kan winnen, net als bijvoorbeeld Sadio Mané. De aanvaller van Liverpool werd maandag vierde, na Messi, Van Dijk en Cristiano Ronaldo.

"Sadio steekt in een ongelooflijke vorm. Sadio kan zeker nog verder klimmen in deze Ballon d'Or-verkiezingen, hij gaat echt als een speer. Intern wordt hij bij ons zeker niet ondergewaardeerd. Twee spelers bij de top vijf is geweldig. Alisson Becker en Mohamed Salah zijn er ook nog. We hebben een goed seizoen achter de rug, maar moeten tegelijkertijd de uitslag respecteren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens. Modric kreeg hem ook voor het winnen van de Champions League dan vind ik het ook meer dan terecht dat het naar iemand gaat die de CL won in 2019.
Sowieso is het te lang geleden dat een verdediger de Gouden Bal heeft gewonnen.

6 december 2019 om 15:39

Wat een onzin dat het te lang geleden is dat een verdediger hem won. Het is toch niet zo dat om de zoveel jaar een verdediger hem moet winnen?er is geen betere speler geweest dan Ronaldo en Messi sinds zij zich op het podium vestigden. Modric verdiende hem natuurlijk ook niet, die won hem omdat men zin had in iets nieuws en hij een sterk WK had gespeeld.

6 december 2019 om 16:01

Modric was gewoon lachwekkend omdat spelers als Ronaldo, Ramos en zelfs Bale veel meer aandeel gehad in het winnen van de CL. Ronaldo besliste de knock-out rondes en Bale was the man in de finale. Op het WK heeft Ronaldo het best aardig gedaan , waar die ook 1 op 1 liep. Modric kwam heel ver met Kroatie, maar je kunt niet ontkennen dat ze geen gelukkige loting hadden. Ik persoonlijk vond spelers als Rakitic, Mandzukic en Perisic dat toernooi beter. En speler van het toernooi was dan ook eerder een Hazard of een Mbappe. Als je na dit jaar kijkt, wordt Virgil zeer waarschijnlijk kampioen, hebben ze vorig jaar record aantal punten gepakt en nog eens de CL gewonnen. Tel daarbij op dat Nederland in de nations League ongelofelijk hard gestunt heeft, was de prijs voor Van Dijk best logisch geweest. Liverpool versloeg ook nog eens Barcelona in de halve finales en de grote ster genaamd Messi speelde geen bijzondere Copa America, toch een toernooi wat gelijkwaardig is aan het EK van aankomende zomer.

6 december 2019 om 15:40

Dus uit sentiment moet een verdediger nu winnen, niet omdat hij de allerbeste is maar omdat het leuk is om een keer een verdediger te zien winnen.zou het ook leuk vinden, maar vind overall dat Messi terecht gewonnen heeft,

6 december 2019 om 16:01

Aan de ene kant heeft Van Dijk toch ook gewoon capaciteiten die aanvallers niet beheersen? Je kunt niet van Van Dijk verwachten dat hij ook nog eens +20 doelpunten gaat maken. Dat deed een Maldini of Beckenbauer ook niet.

Messi speelde niet eens zo'n goed jaar maar wint hem toch. Het is ook uitermate zeldzaam dat een verdediger deze prijs opstrijkt.

6 december 2019 om 15:52

Zucht, hier gaan we weer: 56 goals en 26 assists, topscorer La Liga en CL, kampioen Spanje, finale Copa Del Rey, halve finale CL, derde plaats Copa America,... wil je me dan eens een goed seizoen definiëren aub? Ben benieuwd.

6 december 2019 om 15:56

Doordat Messi al gigantisch lang geweldig presteert, vinden mensen deze cijfers 'normaal'...

6 december 2019 om 15:56

Haha, inderdaad. Mensen zijn zo veel gewoon van Messi dat ze dit zowaar een matig seizoen vinden.

6 december 2019 om 16:03

3de plaats Copa is natuurlijk gewoon erg matig, als je buiten Brazilie om de meeste kwaliteiten hebt. Tel daarbij op dat Brazilie zonder Neymar speelde en spelers als Richardlison en Neres toch zekers niet de absolute top is. Dat je de halve finale CL haalt, vind ik ook niet bijzonder aangezien Barca standaard bij de 3 favorieten hoort. Dan vind ik het winnen van de CL en finalist nationals League knappere prestaties.

6 december 2019 om 16:04

Je vergeet wel dat Van Dijk als verdediger uitzonderlijk gepresteerd heeft. Zelfs Ramos, Boateng, Pique, Chielini, Bonucci, Silva, Kompany kwamen de afgelopen 10 jaar niet in de buurt van Van Dijk afgelopen jaar.

6 december 2019 om 16:17

Wel, om te beginnen was mijn post enkel een reactie op de stelling dat Messi ‘ niet zo een goed’ seizoen had. Ik wou maar aantonen dat die opmerking nergens op slaagt. En daarnaast... Ramos komt de afgelopen 10 jaar niet in de buurt van Van Dijk? Ben je serieus?!!?Ramos: de afgelopen tien jaar meermaals CL gewonnen, WK gewonnen, EK gewonnen, nationale titels met Real, absolute leider in de defensie sinds jaar en dag bij Spanje en Real. Daartegenover kan Van Dijk 1 CL plaatsen... beetje de zaken in perspectief houden graag en die Oranje bril even uitzetten. Idem voor Piqué trouwens.

6 december 2019 om 16:19

Het verschil is met ramos dat als hij er in staat de verdediging zo lek als een mandje is. Bij van dijk niet, terwijl kwa namen de verdediging van real beter is.

6 december 2019 om 16:25

Zal ervoor de volledigheid aan toevoegen dat momenteel Van Dijk uiteraard de beste verdediger is. Al is dat het punt niet want EL Phenomeno refereert naar een periode van de afgelopen tien jaar. Toen Ramos al WK , EK en CL gewonnen had en Van Dijk nog bij Groningen zat ofzo... maar goed, enige objectiviteit is moeilijk als het over Van Dijk dus vooruit: geen enkele verdediger Ooit komt nog maar aan de enkels van de grote Virgil Van Dijk... *zucht*

6 december 2019 om 16:38

Ik bedoel te zeggen dat Van Dijk afgelopen jaar een niveau heeft gehaald, wat Ramos, Bonucci etc in hun beste topjaar nooit aan hebben kunnen tippen. Dat Ramos al langer aan de top staat, dat is algemeen bekend ja.

6 december 2019 om 17:18

@thenry_228 alsof de halve finale CL met Barca en kampioen worden van Laliga zo bijzonder is met dat team en de uitgaves die ze daar doen. Ajax die niet eens met een tiende van dat budget de halve finale van de CL haalde, dat was pas knap. dat Spurs in de finale van de CL stond eveneens. Liverpool haalde voor de tweede keer op rij de CL finale wat ook heel goed is imo. dan zullen mensen wel weer zeggen dat Barca puur en alleen door Messi zo goed heeft gepresteerd en niet door zijn teamgenoten maar die mensen mogen mij dan meteen verklaren waarom Messi het dan bij Argentinie niet in zijn eentje kan

6 december 2019 om 17:27

Ja waarom speelt Real dan zo weinig kampioen? En als een halve finale CL zo evident waarom slagen ploegen als Bayern en Man City daar dan niet in?

6 december 2019 om 19:28

Bayern is op laatste 2 jaar na (mede door door te laat verjongen) altijd bij de halve finale gekomen. City en CL is nooit een succes geweest. Met geld kun je blijkbaar toch niet alles kopen. Maar als Barca dit jaar weer de halve finale haalt moeten we echt niet of dat een wereldprestatie is. Dat is voor clubs als Ajax, Leipzig, Napoli het geval, maar niet voor Barca. De titel was vorig jaar mede mogelijk door een ultra zwak Real. Maar die doen dit jaar weer volop mee.

6 december 2019 om 17:31

Messi is uiteraard een grotere merknaam dan Van Dijk, maar wat boeit het ook

Mane is op het moment de beste van allemaal vind ik, wat een topvorm bezit hij zeg. Waar Salah en Firmino de laatste weken minder laten zien is hij keer op keer gevaarlijk en staat de teller alweer op 13 voor Liverpool

Op zich is het toch niet zo bizar dat een verdediger of doelman bijna nooit een Gouden bal kunnen winnen? Ik bedoel voor beste voetballer te zijn, moet je voor mij exceptionele zaken met een bal kunnen doen: Een bal bijna steeds perfect in doel kunnen trappen, de bal neerleggen waar je wilt, mensen voorbij dribbelen alsof ze er niet staan, ... in al die zaken zijn verdedigers normaliter niet de besten. De beste voetballers worden volgens mij nooit verdedigers. Uiteraard heb je ook verdedigers die behendiger zijn met de bal. Maar je kan perfect een topverdediger zijn omwille van je fysiek, anticipatie, ... en amper kunnen uitvoetballen.

Het is eigenlijk heel simpel. Messi verdiende hem niet dit jaar. Van Dijk heeft heel veel gebracht dit jaar. Van Dijk was minstens zo fenomenaal in zijn positie als Messi daarnaast was Virgil ook veel meer een echte leider die ook nog eens de CL pakt met Liverpool en niet de van tevoren grote kanshebber. Voor mij is het niet zo moeilijk. Ben het compleet eens met Baresi...

6 december 2019 om 21:21

Het is inderdaad heel simpel. Het is niveau dat Van Dijk nu sinds 1 seizoen haalt als verdediger, dat haalt Messi als aanvaller al 12 seizoenen...

7 december 2019 om 07:22

Het is zo gemakkelijk om te zeggen al 12 seizoenen terwijl we allemaal weten dat er een paar jaar tussen zit dat het niet zo top was en dat hij steeds vaker een mindere periode heeft. Niet in de waan van de dag, maar waan van zijn reputatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren