Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp lijkt na twee jaar gelijk te krijgen: ‘Daar word je ‘gewoon een speler‘’

Laatste update:

Philippe Coutinho trok afgelopen zomer, anderhalf jaar na zijn droomtransfer van Liverpool naar Barcelona, richting Bayern München in een poging om zijn haperende loopbaan nieuw leven in te blazen. Een halfjaar later is het dienstverband van de spelmaker in de Bundesliga nog geen daverend succes te noemen en inmiddels is de toekomst van Coutinho weer door twijfels omgeven. Der Rekordmeister is volgens berichtgeving van het doorgaans goed ingevoerde BILD niet van plan om de koopoptie in zijn huurovereenkomst te lichten, waardoor aankomende zomer een terugkeer naar het Camp Nou of een nieuwe transfer onvermijdelijk lijkt.

Door Robin Bruggeman

Ondanks al het transfergeweld dat voornamelijk Borussia Dortmund en Bayern afgelopen zomer loslieten op de Bundesliga, met Lucas Hernández, Julian Brandt, Thorgan Hazard, Mats Hummels en Benjamin Pavard als de meest in het oog springende wisselingen, was er één transfer die met kop en schouders boven de rest uitstak. Bayern besloot na twee seizoenen afscheid te nemen van de van Real Madrid gehuurde James Rodríguez en verraste vriend en vijand door met een soortgelijke deal op de proppen te komen om de Colombiaan te vervangen. Coutinho was onder Ernesto Valverde langzaam op een zijspoor geraakt bij Barcelona en de Catalanen stemden uiteindelijk in met het voorstel uit Duitsland om de aankoop van maximaal 160 miljoen euro voor een huursom van 8,5 miljoen in de Allianz Arena te stallen.

De komst van Coutinho als nieuw uithangbord van de Bundesliga werd in eerste instantie met gejuich ontvangen in Beieren en de rest van het land. Met de 61-voudig international van de Goddelijke Kanaries kreeg de Duitse competitie er weer een speler met internationale allure bij, die ook vanuit Zuid-Amerika veel publiek voor de wedstrijden van Bayern op moest leveren. Coutinho begon nog veelbelovend aan zijn dienstverband bij de grootmacht, nadat hij de persoonlijke zegen had gekregen van clubicoon Arjen Robben om met diens rugnummer te gaan spelen, en de ploeg van toenmalig trainer Niko Kovac leek er een nieuwe attractie bij te hebben. Toch klonken er ook rondom de komst van Coutinho al de nodige kritische geluiden, waaronder die van Berti Vogts. De oud-speler van Borussia Mönchengladbach en voormalig bondscoach van Duitsland zette tegenover t-online meteen al zijn vraagtekens bij de move van Bayern: “Waarom vertrekt hij bij Barcelona? Omdat hij de hoop al heeft opgegeven dat hij daar zal slagen. Dit is geen wereldster, maar een speler die anders dit seizoen op de bank zou hebben gezeten.”

Coutinho kwam vooralsnog 76 keer in actie namens Barcelona

Uitblinker tegen de kleintjes
Een halfjaar later lijken de woorden van Vogts langzaam waarheid te worden. Coutinho kan met zes doelpunten en zes assists in zeventien Bundesliga-wedstrijden zo op het eerste gezicht prima cijfers overleggen. Drie van deze doelpunten en twee van deze assists produceerde hij echter in een enkele wedstrijd tegen het inmiddels voor degradatie vrezende Werder Bremen, terwijl hij zijn andere wapenfeiten voornamelijk liet optekenen in wedstrijden tegen middenmoters en laagvliegers 1. FC Köln, SC Paderborn, FC Augsburg en Fortuna Düsseldorf. In de krakers in de Duitse top en andere duels waarin Bayern het moeilijk heeft, slaagt Coutinho er maar niet in om zijn stempel te drukken in wat een tot nu toe teleurstellend verlopend seizoen is voor de regerend landskampioen. Begin november werd er na een 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt afscheid genomen van Kovac en het kostte diens interim-opvolger Hansi Flick even om zijn elftal aan het draaien te krijgen. Nadat Bayern begin december na een 2-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach zelfs nog even op de zevende plek bungelde, is in de afgelopen wedstrijden de opmars weer ingezet en inmiddels is de achterstand op koploper RB Leipzig teruggebracht tot een punt.

Coutinho wordt in Duitsland echter niet beschouwd als een van de drijvende krachten achter deze opmars van Bayern. De middenvelder heeft, nadat Flick hem eerst nog een aantal keer op de bank posteerde, zijn basisplaats wel heroverd, maar moet de spotlights gunnen aan collega’s als Thomas Müller en Thiago Alcántara. De twee middenvelders waren, net als Leon Goretzka, bijvoorbeeld afgelopen weekend allebei nog trefzeker in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Schalke 04. Door de berichtgeving van BILD is de positie van Coutinho verder aan het wankelen gebracht. Bayern kan de creatieveling aankomende zomer voor 120 miljoen euro definitief inlijven, maar de kans dat dit zal gebeuren is bijzonder klein. De beleidsbepalers in München hebben met Manchester City-aanvaller Leroy Sané en Kai Havertz van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz al twee droomaanwinsten geïdentificeerd en zij zijn van plan om na dit seizoen vol te gaan voor de komst van de twee internationals van die Mannschaft. Alleen als de komst van deze spelers onmogelijk blijkt, zal Bayern overwegen om Coutinho toch aan boord te houden.

‘Hij is nu waarschijnlijk nog niet eens de helft waard’
Deze ontwikkelingen zullen met goedkeuring gade zijn geslagen door Dietmar Hamann. De voormalige middenvelder van Bayern en Liverpool toonde zich in de afgelopen maanden een aantal keer bijzonder kritisch op het spel van Coutinho. “Op dit moment zou ik Coutinho niet definitief aan willen trekken. Hij heeft tot nu toe nog niet genoeg laten zien om zijn prijskaartje van meer dan honderd miljoen te rechtvaardigen. Hij is nu waarschijnlijk nog niet eens de helft waard. Coutinho is een gevoelige jongen en niet iedereen kan voor Bayern spelen, dat is een speciale club”, was hij eind november duidelijk tegenover t-online. Met de recente berichtgeving rondom Coutinho lijken ook de woorden van Liverpool-manager Jürgen Klopp langzaam waarheid te worden. De trainer van the Reds deed er twee jaar geleden alles aan om de Braziliaan voor zijn ploeg te behouden en speelde volgens berichten in de Engelse media ook in op het gemoed van de middenvelder: “Als je hier blijft, zullen ze uiteindelijk een standbeeld voor je oprichten. Ga ergens anders naartoe, naar Barcelona, Bayern München, Real Madrid, en je wordt daar ‘gewoon een speler’. Hier kan je meer dan dat worden”, vertrouwde hij Coutinho destijds toe.

Klopp had Coutinho graag voor Liverpool behouden

Inmiddels mag geconcludeerd worden dat Liverpool de grote winnaar is geworden van het transferspel rondom Coutinho. Nadat de Engelsen met tegenzin instemden met het vertrek van hun smaakmaker naar Barcelona, werd het geld dat de megadeal opbracht gebruikt om de komst van spelers als Virgil van Dijk, Alisson en Fabinho mogelijk te maken. Klopp transformeerde zijn elftal met deze aankopen in de machine die afgelopen seizoen de Champions League zou winnen en nu met een straatlengte voorsprong aan kop gaat in de Premier League. Voor Barcelona begint hun recordaankoop echter een hoofdpijndossier te worden en aankomende zomer zal hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd worden. De 8,5 miljoen die Bayern betaalde om Coutinho dit seizoen te huren staat in schamel contrast tot het bedrag dat de Spanjaarden richting de Merseyside over hebben gemaakt om hem in te lijven en als het aankomende zomer van een transfer komt, is een enorm verlies voor Barça onafwendbaar.

Nieuwe kans in het Camp Nou?
Er wordt al gesproken van een terugkeer naar de Premier League voor Coutinho, die vanwege zijn prestaties in het rood van Liverpool nog vele bewonderaars kent in Engeland. Chelsea heeft vanwege het transferverbod van afgelopen zomer een flink budget opgebouwd en the Blues zoeken nog altijd naar een speler die de creatieve impulsen van de naar Real Madrid vertrokken Eden Hazard kan herhalen. Naast de ploeg van trainer Frank Lampard komen in de Engelse pers ook berichten voorbij over interesse van Manchester United, dat nog altijd dringend op zoek is naar creativiteit op het middenveld, en Tottenham Hotspur. Laatstgenoemde club was afgelopen zomer al nadrukkelijk in de markt voor Coutinho en zou in hem nog steeds een geschikte vervanger zien van Christian Eriksen, die voor Internazionale gaat spelen.

De entree van Quique Setién bij Barcelona biedt Coutinho mogelijk een nieuwe kans

Toch lijkt een tweede kans voor Coutinho in het Camp Nou, waar hij nog vastligt tot medio 2023, ook niet helemaal uitgesloten. Met Valverde is de coach die hem voornamelijk op de linkervleugel liet spelen en weinig kansen gaf op zijn sterkste positie in het centrum inmiddels vertrokken en opvolger Quique Setién hanteert een minder behoudende speelstijl dan zijn voorganger. De nieuwe trainer moest afgelopen week nadat zijn ploeg met de hakken over de sloot van UD Ibiza wist te winnen bovendien concluderen dat zijn elftal wel wat impulsen kan gebruiken om niet te afhankelijk te zijn van de afwezige Lionel Messi: “Ik was niet enthousiast over mijn elftal. Ik had graag gezien dat de zaken anders waren verlopen. Ik zou het fijn hebben gevonden als we preciezer waren geweest en bepaalde dingen beter hadden begrepen.” Volgens Cadena SER zou Setién in Coutinho met zijn creativiteit en kwaliteiten aan de bal een speler zien die het elftal verder kan brengen en wordt er zelfs gedacht aan een voortijdige beëindiging van de huurdeal met Bayern. Vanwege de blessuregevoeligheid van Kingsley Coman en Serge Gnabry lijkt de kans echter klein dat de Duitsers hieraan mee zullen werken, waardoor Coutinho in ieder geval tot aankomende zomer moet wachten op een nieuwe kans in Catalonië.

Waar denk jij dat Philippe Coutinho volgend seizoen zal spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpt doel vt artikel niet, Bayern heeft de speler al lang moeten laten weten (winter) of het wel/niet verder wil. Barcelona heeft nl. geld nodig om transfers te kunnen doen. De vraagprijs was 120 miljoen en is gezakt naar 100 miljoen welke voor Bayern te gortig is. Bayern heeft terecht andere prioriteit en dat zijn Sané en Havertz en Hakimi. Odroziolo is een korte termijn transfer en zal na t seizoen gewoon naar Real teruggaan.

28 januari 2020 om 10:14

Nog meer transfers?

29 januari 2020 om 19:17

Precies, Odriozola gaat net als Hakimi na dit jaar gewoon terug naar Real Madrid

Ik dacht dat coutinho zou slagen bij Barcelona, in een soort iniesta-rol. Hoe de werkelijkheid kan verschillen van de verwachtingen. Misschien heeft Setien een goed plan met hem, maar ik denk dat hij op de bank terechtkomt.

Erg tegenstrijdig dat na het vertrek van onze best speler ineens alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Coutinho is voor elke Liverpool-fan een gigant,maar zou nu niet meer passen in het systeem van Klopp.

28 januari 2020 om 09:28

Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk juist dat Coutinho uitstekend in het systeem zou passen op 10 achter Firmino. Het grootste mankement in het spel is naar mijn mening een gebrek aan creativiteit op het middenveld. Hierdoor hebben we het met name tegen verdedigende ploegen nog vaak erg lastig. Als je kijkt hoe vaak er met de hakken over de sloot gewonnen wordt tegen deze ploegen, dan is wat extra creativiteit op het middenveld zeer welkom. Af en toe wordt dit al geprobeerd met Ox, maar die vind ik niet het overzicht voor een beslissende pass hebben dat Coutinho heeft/had.

28 januari 2020 om 10:16

Ben het Scouserper eens. Coutinho is niet het type speler dat 95 minuten lang naar voren en terug loopt en dat is wat Liverpool wel nodig heeft en hun systeem nu.

28 januari 2020 om 10:33

Nee, de kracht van Liverpool zit hem in dat Firmino die ruimte ook heeft om in te lopen. Als je daar Coutinho wil neerzetten dan moet je met een echte spits gaan spelen en waarom zou je dat willen? Tegen verdedigend ploegen is het imo nooit een gebrek aan creativiteit, terwijl dat altijd de conclusie lijkt te zijn. Tegen verdedigende ploegen is het een feit dat het lastiger scoren is en om dan te scoren is longcapaciteit het belangrijkste. Je moet sneller schakelen, meer beweging hebben en zo het gaatje vinden. De voorste drie hebben overigens creativiteit in overvloed en Mane, Salah maken 1 op 1 acties. Coutinho is niet creatiever dan Henderson qua passing en niet meer beweeglijker dan Keita, Coutinho had een betere trap van buiten de 16...meer niet.

28 januari 2020 om 13:02

Ik vind dat ie niet eens op 10 hoeft. Gewoon op 8 met een vrije rol om hem naar eigen inzicht in te vullen. zijn kwaliteit is toch wel zijn schot en zijn technisch en tactisch inzicht. Hij hoeft niet 10x per wedstrijd in de 16 te komen. Een middenveld met Fabinho/Henderson, Wijnaldum/Ox/Keita en Coutinho zou prima gaan.

Het is lastig zolang de maestro himself nog te bewonderen is in het Camp Nou, maar Philippe zou heel belangrijk gemaakt moeten worden in binnen het team. Hij zou het aanspeelpunt moeten worden waar de aanval van Barcelona moet beginnen. Hij heeft een erg goed afstandsschot, een heerlijke steekpass en kan prima combineren in de kleine ruimte. Alles wijst er op dat hij zou moeten slagen bij Barcelona. Maar ik vind dat hij daarom dus belangrijker gemaakt moet worden. Nu gaan alle aanvallen -uiteraard- via Lionel...

Het blijft een vreemd iets.. dat wereldsterren of potentiële wereldsterren totaal door de mand vallen bij Barca of het in ieder geval niet waar kunnen maken. Coutinho.. Dembele, Griezmann, hopelijk wordt frenkie niet de volgende..ze worden ten eerste compleet verkeerd gebruikt maar ik denk dat Barca teveel is ingesteld op de baas Messi. Iedereen speelt in dienst van hem en alles draait om hem. Logisch ! maar dit gaat wel ten koste van andere grootheden.

28 januari 2020 om 10:24

Hoezo Griezmann dan? Die doet het gewoon prima tot nu toe.

28 januari 2020 om 11:31

Niet voor dat bedrag, wel enorm efficiënt. Verder weinig betrokken. Neymar deed het echt prima. Of Suarez.

29 januari 2020 om 14:35

Dat heeft meer met het beleid van Barcelona te maken. Ze betalen tegenwoordig structureel veel te veel voor spelers die ze niet nodig hebben en/of niet op hun eigen posities (kunnen) spelen. Dembele heeft motivatieproblemen en door het prijskaartje verwacht men wonderen van Coutinho en Griezmann. Die laatste twee zijn gewoon niet exceptioneel goed en dat word wel verwacht als een club zoveel geld voor je betaalt. Dat Barcelona al een aantal jaren de "alle ballen op messi-tactiek" hanteert, helpt de situatie inderdaad ook niet. Messi in een ploeg hoort een enorme luxe te zijn, geen speelstijl op zich...

Die gaat gewoon terug naar Barcelona. Of hij wordt opnieuw verhuurd. Er is op dit moment geen club die 100 mln voor hem gaat betalen.

Ik zou het fantastisch vinden als setien met een 4-2-3-1 opstelling speelt met de jong en Arthur als twee controleurs en coutinho als aanvallende middenvelder ik hoop voor hem dat hij de kans zal krijgen bij barca onder deze nieuwe trainer

Ik zou hem erg graag terug zien in een Liverpool shirt. Hij voegt kwaliteiten toe die we momenteel missen zoals doelpunten vanaf het middenveld en een goed afstandschot. Overigens is hij technisch 1 van de meest begaafde spelers ter wereld en had altijd al een goeie band en link-up met Firmino. Als de vraagprijs echt de helft zou zijn dan meteen terughalen zou ik zeggen. :P De kans lijkt me echter niet reëel.

29 januari 2020 om 10:14

mee eens , hij zou nog ons nog beter laten draaien denk ik. Voor rond de 75 mil zou ik hem gewoon terug halen

29 januari 2020 om 14:31

Die kwaliteiten mis je omdat de drie aanvallers zich dan vooral met aanvallen bezig kunnen houden. Dat is meer een tactische opoffering dan een gebrek aan zo'n speler. Verder vertrok Coutinho bij Liverpool als grote jongen bij een leuke Europese subtopper. Nu zou hij binnenkomen bij de(!) club waar iedereen momenteel naar kijkt. Die gaat nooit meer dezelfde reputatie krijgen als dat hij had.

Weet iemand hoeveel Liverpool nog krijgt van Barça? Dacht dat ze van de zomer nog 90 miljoen moesten afbetalen

Het is niet zozeer dat Coutinho slecht is maar het "probleem" is Muller die er rond loopt. Die speel je gewoon niet uit de basis bij Bayern. Als aanvallende middenvelder bij Bayern moet je vroeg of laat toch jouw plaatsje afgeven aan hem. Denk dan aan Gotze en James die het zwaar hadden om Muller eruit te spelen. Zowel Coutinho en Kai zijn het niet waard als je Muller hebt. Hierin heeft Klopp toch gelijk je wordt gewoon een van de spelers in zo een elftal en een type Coutinho moet toch het mannetje zijn.

29 januari 2020 om 14:27

Hij was dan ook het mannetje bij Liverpool voor de stap naar de Europese top. Op dit moment zou hij ook slechts 1 van de spelers zijn bij Liverpool. Coutinho is inderdaad niet slecht, maar hij is ook niet fenomenaal of geweldig goed. Een goede speler voor de Europese subtop, een aardige speler voor de Europese top. Daarbij helpt zijn prijskaartje ook niet. Barcelona heeft echt astronomisch te veel voor hem betaald.

Coutinho gewoon terug halen naar barca middenveld met frenkie Arthur Dan kan coutinho zorgen voor meer beweegelijkheid en onvoorspelbaarheid op het middenveld wat barca nu totaal mist

Coutinho was ooit een groot talent. Maar nu hij in de mist zit en zijn loopbaan een kickstart nodig heeft. Is het misschien verstandig om een stapje lager te doen en geld even opzij te zetten. Bij een Porto, Benfica, Sporting waar ze zijn taal ook spreken zou weleens een goede kickstarter kunnen zijn. Hoeft niet per se in Portugal. Maar een stapje terug qua niveau zou goed voor hem kunnen zijn. Even weer zelfvertrouwen kweken en weer opbloeien. Want hij heeft een groot voetbaltalent.

Pff Barcelona heeft in potentie eigenlijk wel echt een heerlijke selectie met veel creativiteit naar mijn mening. Stel dat je een hecht team kan smeden waarin onder andere de volgende spelers spelen: Frenkie en Arthur controlerend, Coutinho op 10 en een aanval met Messi, Griezmann en Dembele/suarez. Het enige waar je dan misschien bang voor kan zijn is dat het iets te aanvallend is. Echter, bij Ajax speelde Frenkie en Schã¶ne als controleurs en dat pakte perfect uit. Ik denk niet dat Arthur verdedigend echt minder is dan Schã¶ne dus het zou bij Barcelona ook moeten kunnen werken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren