Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Klopp-crisis’ in Dortmund: ‘Er staat veel druk op, zeker weten’

Laatste update:

Borussia Dortmund bereikte vorig seizoen de Champions League-finale, maar vliegt er een jaar later mogelijk al in de groepsfase uit. Als de club uit Westfalen dinsdagavond niet wint van Napoli, moet men zich tevredenstellen met de Europa League. BVB ging zaterdag nog met 3-0 onderuit tegen Bayern München en leed zijn derde nederlaag op rij.

/

Dat was voor boulevardkrant BILD reden om in de maandagkrant te koppen met de tekst Klopp crisis. De trainer kan daar echter niet zoveel mee, zei hij tijdens de persconferentie in het Signal Iduna Park. “We hebben geen invloed op de labels die op de situaties van onze ploeg worden geplakt. Het is een feit dat we drie keer op rij hebben verloren. Natuurlijk hadden wij graag meer punten gehad, maar wij hebben ze niet.” Dortmund ging onderuit tegen Bayern, VfL Wolfsburg (2-1) en Arsenal (0-1).

“Voor het voetbal moeten wij winnen. Er staat veel druk op, zeker weten”, aldus Klopp. De coach moet door de blessures van Neven Subotic, Mats Hummels en Marcel Schmelzer puzzelen en mogelijk zal een middenvelder, Sven Bender of Sebastian Kehl, met Sokratis Papastathopoulos het hart van de defensie vormen. De negentienjarige Koray Günter mag ook hopen op een basisplaats.

Wat verwacht jij van Borussia Dortmund - Napoli?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat komt ervan als alles en iedereen verkocht wordt. Spelers als Kagawa moest je niet wegdoen, bij een toptalent als Gotze zet je geen clausule. Sahin hoefde ook niet weg. Ziet er naar uit dat ook Gundogan weg gaat deze zomer. Ik weet dat Dortmund financieel niet zo goed zit als Bayern en Real etc. Maar het lijkt alsof ze alleen oog zien voor geld. Ze zijn net de betere versie van Ajax. Verkoop je beste spelers, haal dan goeie vervangers voor terug en maak daar sterren van. Maar als ze zo gaan denken zal Bayern alleen maar verder wegtrekken denk ik.

25 november 2013 om 20:39

Zit real financieel wel goed dan?

25 november 2013 om 20:43

Zeker, kijk de winst die ze maken, ze hebben een schuld maar die is makkelijk af te betalen.

25 november 2013 om 20:47

Ze zitten anders 600 miljoen (!) in de schulden he. Dat leg je niet zo 1-2-3 op tafel.

25 november 2013 om 20:57

Dat moet je toch ook niet 1-2-3 op tafel leggen? Daarnaast is het bedrag veel leuker.

25 november 2013 om 21:27

Ik geloof dat ze nog maar 150 miljoen in de schuld staan, met een omzet van 1 miljard (!!!) is zo'n schuld binnen 5 jaar volledig weggewerkt. Zelfs als je elk jaar 50 miljoen aan spelers uitgeeft.

25 november 2013 om 22:17

Ze geven alleen 200 miljoen uit...

25 november 2013 om 22:35

De omzet is wat anders dan de winst.

Ik hoop dat Dortmund doorgaat.

26 november 2013 om 08:45

@AjaxCunian
Real heeft zijn beste jaar gehad en totaal verlies van 15miljoen de zomer transfers zitten er niet bij

25 november 2013 om 20:39

Welke verdediger is er verkocht dan? Alleen het blinde paard santana is vertrokken.. als je gewoon pech hebt met blessures kunnen deze dingen gebeuren

25 november 2013 om 20:44

Heb het niet over verdedigers maar over spelers als kagawa, sahin, waarschijnlijk ook gundogan en lewandowski. Je moet alles doen om zulke spelers te behouden anders moet je steeds weer opnieuw. Als je die spelers behoudt en leuke spelers erbij koopt dan krijg je een Bayern of City selectie.

25 november 2013 om 21:04

Zonder Kagawa behaalden ze anders wel de CL Finale , die jongen hoef je er niet bij te betrekken. Sahin werd makkelijk opgevangen door andere jongens destijds. Götze vertrok en Mkhitaryan kwam voor hem terug in de plaats. Daarbovenop kwam Aubameyang ook nog.

Het punt is niet de spelers die weg zijn , het gaat om de vorm van het team. Reus is zo goed als uit vorm , het team loopt niet lekker. Tuurlijk Götze is stukken beter dan de Armeen maar alsnog.

25 november 2013 om 21:18

Kagawa was in het jaar dat dortmund kampioen werd, en dfb pokal won super belangrijk met bij elkaar bijna 30 goals en assists. Dus waarom moet ik hem niet bij betrekken. Sahin was de beste speler van de Bundesliga en jong, toch werd ie voor rond de 30 miljoen volgens mij weggedaan. Gotze is paar klasses beter dan Henrikh. Al met al, ze ruilen steeds wereldspelers voor topspelers of goeie spelers, zo blijf je nooit bij de top.

25 november 2013 om 21:34

*Sahin is uit mijn hoofd geloof ik voor 8 miljoen verkocht.. magertjes dus van toendertijd een klasse speler.

Ik geef je zeker gelijk, maar Dortmund kan er gewoon niks aan doen. Sahin en Kagawa wilde een stap omhoog, zoals zij ook aangaven. Dat was ook de reden dat beide niet wilde verlengen. Dit gaat ook over lewandowski, maar hier zit bvb wel fout. Ze moeste namelijk gelijk een salarisverhoging geven aan die jonge, toen hij een hattrick scoorde tegen bayern in dfb pokal finale. Maar integendeel gaven ze gotze en de nieuwe man reus een topsalaris. Dat zat robert denk dwars, en nu ziet hij helaas vooral na gotze vertrek, bayern als een topplek om te voetballen. Als lewandowski bij bayern gaat voetballen... is bayern gewoon niet te verslaan.

25 november 2013 om 21:40

Sorry, onvoorstelbaar dat zo een klasse speler als sahin maar voor zo een klein bedrag is vertrokken. Heb me echt vergist. United is geen stap omhoog vanaf Dortmund, alleen in behaalde prijzen, en fans denk ik.

25 november 2013 om 22:00

Sahin werd voor 10 miljoen verkocht door net dezelfde clausule als Götze in zijn contract gehad te hebben.
Kagawa kostte Man U 15 miljoen maar nog maar slecht een contract voor 1jaar.

Dortmund had toen deze contracten afgesloten werden de kwaliteiten van hun selectie onderschat en is een beetje ook slachtoffer van hun eigen succes geworden.

25 november 2013 om 21:00

Het is heel duidelijk te zien dat je weinig informatie hebt over de geschiedenis van Dortmund, toen Dortmund eind 90er jaren succesvol was werden sterren uit Italië gehaald zoals Stefan Reuter, Amoroso die allen 10 miljoen per jaar kregen, daarna kwalificeerde dortmund zich niet voor europees voetbal waardoor ze in 2005 voor de rechter moesten komen en faillissement ternauwenood afgewend kon worden. Deze situatie willen zorc en watzke niet meer, ze willen geen bayern salarissen betalen en daardoor gaan die jongens

25 november 2013 om 21:16

Dat betekent niet dat je topspelers bij elk bod moet laten gaan.

25 november 2013 om 22:01

Dat is ook nooit gebeurt pipo. Verdiep je een beetje voor je hier van die onzin schrijft en blijft schrijven.

Mwah als je kijkt van welke clubs er verloren wordt, vindt ik niet meteen een crisis! Maar er moet toch wel gewonnem worden van napoli.Zou toch zonde zijn dat dortmund verder in de EL moet

De volgende 2 cl wedstrijden winnen en er is niets aan de hand.

Titel winnen ze toch nooit van dit bayern. Dus ze moeten gewoon plek 2 vasthouden en zo ver mogelijk komen in de champions league.

Crisis? In alle 3 de wedstrijden was Dortmund de bovenliggende partij. Verder hebben we het hier niet over de minste tegenstanders

25 november 2013 om 20:43

Tegen Wolfsburg vond ik ze vrij dramatisch

25 november 2013 om 21:06

@jukbeen

De bovenliggende partij zijn betekend niet meteen dat het goed gaat. Als je het niet af kan maken of koel genoeg kan blijven kom je nergens , wat dus nu het punt bij BvB is. Er moet volwassenheid bij het team komen , het koel af kunnen maken en de wedstrijd fatsoenlijk uit kunnen spelen.

25 november 2013 om 21:21

Het is een beetje wisselvallig tot nu toe inderdaad. Maar ze hebben al vaak genoeg laten zien dat ze een vd beste ploegen in europa zijn. Bovendien hebben ze een beetje pech gehad in de champions league tot nu toe. En denk dat ze ook nog makkelijk overwinteren. Die verliezen echt niet thuis van Napoli.

25 november 2013 om 22:42

Iedereen dacht ook dat ze Arsenal even op zouden rollen. Oke het was overigens over de hele wedstrijd gezien onterecht dat Arsenal won , maar ze deden het toch.

ai noo wats gebeurd met die verdediging man
iedereen is geblesseerd
ze trainen te hard ofsow..

Ik moet het nog maar afzien, zoveel blessures bij BVB en die kunnen niet opgevangen worden, ik denk en hoop dat Napoli daarom ook morgenavond wint en doorgaan naar de round of 16, zij verdienen het ook wel een keer vind ik.

off: het zou toch wel wat zijn als de verliezende finalist van de cl 2013 gewoon niet doorgaat naar de volgende ronde

25 november 2013 om 22:07

Vertel me eens waarom Napoli morgen wint aub. Ze hebben zelf de laatste 2 competitiewedstrijden verloren, missen hun absolute sterspeler en spelmaker Hamsik en Zuniga, toch ook niet van de minste en spelen in de heksenketel van Westfalen.

25 november 2013 om 22:25

Ik weet ook niet zeker of ze gaan winnen maar ik hoop het en iets zegt me dat Napoli door gaat naar de volgende ronde.

maar even terugkomend op jouw vraag,de eerste nederlaag was tegen een sterk Juventus en ja ze missen dan wel hamsik en Zuniga maar Dortmund mist nog veel meer spelers die van grote waarde voor hun zijn. En Dortmund heeft zelf ook afgelopen 3 wedstrijden verloren.

Het is ook zo dat Napoli genoeg heeft aan een gelijkspel terwijl Dortmund dit perse moet winnen om nog door te willen gaan (tenzij er nog wat geks gebeurt met Arsenal, maar dat dnk ik niet).

25 november 2013 om 22:35

Je bagatelliseert de mindere vorm van Napoli hier wel. Tegen Juve verliezen kan je nog verkopen, maar tegen Parma zeer zwak voor de dag komen en kansloos thuis de boot ingaan kan niet voor Napoli zijnde.
Maar goed, we zullen zien morgen. BVB recupereert Piczek alvast.

Dortmund is bij puntverlies tegen Napoli nog niet uitgeschakeld. Wanneer Arsenal hetzelfde doet als Dortmund, dan kan Dortmund alsnog door in de Champions League, wanneer Arsenal haar laatste wedstrijd tegen Napoli verliest en Dortmund wint van Marseille. Dortmund wint bij een gelijk puntenaantal met Arsenal op onderling resultaat van de Gunners.

25 november 2013 om 20:46

Arsenal gaat never nooit verliezen van Marseille.

25 november 2013 om 20:47

Arsenal gaat in een volgepakt eigen huis geen punten verspelen tegen Marseille, Het kan trouwens nog veel spannender worden als Dortmund wint van Napoli Arsenal wint van Marseille en in de laatste ronde wint Dortmund van Marseille en Napoli van Arsenal komen ze alle 3 op 12 punten

Probleem is dat de flankspelers dit seizoen hun vorm niet halen van vorig seizoen, Reus en Blackyowsksi zijn dramatisch. Vooral Reus, hij is zo overschat. Had zoveel moeite met Rafinha tegen Bayern..

Aubemeyang is een goeie voetballer als hij de ruimte krijgt.. maar zodra hij geen ruimte krijgt is het matig.

Mkhitaryan is een fantastische aankoop geweest voor Dortmund heeft enorm goeie statistieken maar hij mist de creativiteit, is in alles goed hij lijkt enorm goed op Kaka of Isco. Ze zijn goeie voetballers maar hebben geen eindpass en dat mist nou Dortmund.

Gundogan word enorm gemist, als Gundogan terug is zal deze machine terug starten.. hopen dat dit niet te laat word.

25 november 2013 om 21:15

Haha jij bent zo objectief

25 november 2013 om 21:22

Henrik is inderdaad goed, maar niet voor de creativteit en het opzoeken van de vrije ruimte. Nu vooral is hij handig voor bvb, omdat hij meeverdedigd. Je hebt zeker een punt en ook dat gundogan een gemis is , hij is de motor op het middenveld. Maar eerlijk gezegd ben ik al heel blij dat piszczek terug is. Die jonge is defensief sterk, maar heeft ook zo'n grote bijdrage op de aanval. En ik geloof dat blaszczykowski hem mist in het spel. Want grosskreutz (ookal doet hij het aardig) is niet piszczek. Zoals vorige seizoenen gaan kuba en piszczek weer de gevaarlijkste rechterflank worden, en natuurlijk voor extra pit zorgen. En erbij stilstaan als Auba voor kuba invalt, wat een snelheid heeft dortmund dan. Ik heb vertrouwen in, nu hopen dat er van napoli gewonnen wordt. En friedrich niet gaat spelen, maar bender..

26 november 2013 om 11:34

Dat je Reus dramatisch noemt tegen nota bene Rafinha zegt wel wat. Rafinha had weinig in te brengen, behalve bijna Reus z'n enkel breken bij die tackle. Dortmund was heersend in eigen huis tegen bayern, de eerste 35 minuten heeft bayern geen enkele doelkans gehad. Tja dat judas ons dan de nek omdraait is jammer, maar liever een keer kampioen in de 10 jaar dan bayern fan te zijn

"borussia Dortmund bereikte vorig seizoen de Champions League-finale, maar vliegt er een jaar later mogelijk al in de groepsfase uit. "

De finale was in mei en het is nu november. Kan je beter seizoen ipv jaar neerzetten.

Maar goed: ik zie Dortmund niet winnen van Napoli. Napoli is een stugge ploeg en Dortmund heeft veel blessures. Maar alles kan, vooral thuis is Dortmund extra gevaarlijk. Wordt wel een spannende poule als Dortmund wint!

dortmund moet deze winnen anders gaan ze deruit, ik denk dat dortmund ook gewoon eruit gaat gaat.
dat betekent voor de 2e keer eruit in een poule met arsenal.
komt dit dan echt door arsenal?

kom nou als dortmund eruit vliegt dan kan het gebeuren,chelsea vorige seizoen ook er uit en de jaar ervoor manchester united, dit kan eens gebeuren als het gebeurt,als ze naar de EL gaan gaan ze die winnen ook!

Nog een paar uurtjes en dan weer de auto in naar Dortmund.

Schijt aan Napoli, gewoon vol gas vanavond en winnen!

Heja Bvb!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren