Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp bedrijft ‘egoïsme van de bovenste plank’: ‘Hij is echt een schande’

Laatste update:

Liverpool speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Shrewsbury Town in de vierde ronde van de FA Cup, waardoor er een replay zal plaatsvinden op 4 februari. Manager Jürgen Klopp zal die dag louter jeugdspelers inzetten, terwijl de Duitser het coachen overlaat aan jeugdtrainer Neil Critchley. De beslissing van Klopp stuit op veel onbegrip, niet in de laatste plaats bij Andy Holt, voorzitter van Accrington Stanley.

"Klopp is echt een schande", foetert Holt op Twitter. "Ik snap werkelijk niet waarom topclubs en topspelers zich niet openlijk solidair verklaren met clubs en spelers die op een lager niveau acteren. Dit is echt egoïsme van de bovenste plank." De FA Cup staat duidelijk in hoog aanzien bij Holt. "Ik zou mijzelf uit bed sloeren voor een replay. Zo hoort het gewoon. Het zou me niets schelen als ik heel erg moe was. Ik zou iets terug geven in plaats van alleen maar aan mezelf denken."

Holt gaat verder met zijn tirade over Klopp. "Jürgen, je maakt jezelf echt belachelijk. Daarnaast ben je bezig met het bedoezelen van je reputatie." De keuzeheer van the Reds krijgt terloops advies mee van de preses van Accrington Stanley. "Denk goed na over je volgende beslissing. Je vermoordt op deze manier de FA Cup, terwijl de EFL Cup ook al onder grote druk staat. Het voetbal in Engeland gaat op deze manier ten onder."

Tussen 2 en 16 februari is er een winterstop in de Premier League, waardoor Liverpool niet in actie komt. Klopp wil dan ook niet zijn beste spelers inzetten in deze periode, waardoor Shrewsbury op 4 februari te maken krijgt met een jeugdteam. "Ik heb de jongens twee weken geleden al gezegd dat we een winterstop zullen hebben en dat betekent dat wij er niet zullen zijn”, wordt Klopp geciteerd door de BBC. "Je kan niet met ons omgaan alsof het niemand iets kan schelen. Ik weet dat dat geen populaire mening is, maar dit is de manier waarop ik het zie. De Premier League heeft ons gevraagd om de winterstop te respecteren en dat is wat we zullen doen." Mocht Liverpool in de replay van Shrewsbury winnen, dan volgt in de achtste finale een duel met Chelsea.

Volledige loting achtste finale FA Cup

Sheffield Wednesday - Manchester City

Reading/Cardiff City - Sheffield United

Chelsea - Shrewsbury Town/Liverpool

West Bromwich Albion - Newcastle United/Oxford United

Leicester City - Coventry City/Birmingham City

Northampton Town/Derby County - Manchester United

Southampton/Tottenham Hotspur - Norwich City

Portsmouth - Bournemouth/Arsenal

Ben jij het eens met Andy Holt over Jürgen Klopp?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap Klopp heel goed, de FA heeft hier gewoon slecht gehandeld. Je weet dat er een replay mogelijk is, dan moet je daar in de agenda ruimte voor inruimen. En niet in je eigen winterstop gaan snijden waar je zelf de clubs op het hart drukt om de spelers in die periode vrij te laten.en voor Liverpool staat de FA cup maximaal op plek 3 van prijzen die ze willen winnen, als je dan moet kiezen om een wedstrijd van 1, 2 of 3 te spelen met een B-garnituur, dan wordt het natuurlijk nummer 3.de EFL staat voor Liverpool dit seizoen op plek 7, gok ik, dus ook daar zal het ze worst wezen. Dat amateurverenigingen en verenigingen op het vierde niveau het heel belangrijk vinden, dat zal allemaal best, maar die hoeven Liverpool niet de maat te nemen natuurlijk.

27 januari 2020 om 21:24

Eens. In juni 2018 heeft de Premier League de winterbreak zelfs aangekondigd voor dit seizoen, nota bene in samenwerking met de FA. Geheugen is blijkbaar kort van mensen. Het hele idee van een break, waarbij de Premier League afgelopen juni zelfs nog extra benadrukte dat het gerespecteerd moet worden en dat er geen oefenwedstrijden gepland moeten worden, vervalt dan gewoon. Gelukkig heeft Klopp wel support van mensen die meer relevant zijn (trainer van Leicester en trainer van Shrewsbury hebben gezegd het goed te snappen).

27 januari 2020 om 21:55

Ondanks dat Klopp een punt heeft met betrekking tot de ingelaste winterstop gaat hij hierbij voorbij aan de cultuur van een land, en de daarbij behorende tradities. Voor mij zijn die van groter belang dan de keuzes van klopp. Hij heeft meerdere malen getoond maling aan de FA cup te hebben. Nota bene de grondlegger van alle cups en competities in de wereld. Een zeer belangrijke beker in Engeland, en dat is waar Klopp zijn geld verdiend. Dan dien je dat ook te respecteren. Ten aanzien van het speel moment is het wat ongelukkig, maar helaas is er geen andere datum mogelijk. Spelen dus. Het is dan zijn goed recht om voor andere spelers te kiezen, maar dan kun je ook kritiek verwachten. En die is, wat mij betreft, meer dan terecht.

27 januari 2020 om 22:02

Dus hij moet z’n spelers in een rustperiode een wedstrijd laten spelen zodat jij en de FA blij zijn dat ze dan met 10-0 over zo een clubje heen walsen, hou toch op man. De wedstrijd word gespeeld, door welke opstelling dan ook. Dus niet zeuren.

27 januari 2020 om 22:06

Het gaat überhaupt niet om mij. En ook niet om de FA. Het gaat om het toernooi an sich. Het gaat om de cultuur en traditie van een land. Die respecteert hij niet. Dan is het logisch dat er een reactie komt. Wat de eventuele uitslag ook mag zijn. Degene die zeurt is Klopp.

27 januari 2020 om 22:08

Maar klopp moet dan niet in de media verkondigen dat ze niet aanwezig zijn. Dat is het disrespecteren van de tegenstander. Als hij een C team wilt laten spelen, moet hij dat wel coachen. Hij is namelijk de coach van Liverpool 1. Het team dat tegen schrewbury moet, niet de A1 of b1

27 januari 2020 om 22:42

Ik ben het met je eens dat de FA Cup een traditioneel en prachtig toernooi is hoor. Maar treden de topploegen uit de PL niet al gewoon sinds jaar een dag met (veredelde) B-elftallen aan tegen laagvliegers uit de League One? Klopp is hierin toch niet per se een uitzondering of wel? Overigens wel eens met GloryUnited dat Klopp gewoon langs de lijn zou moeten staan, ook als hij een U19 ploeg het gras op stuurt.

27 januari 2020 om 22:57

@sanderk, Pep en Mourinho stellen altijd wel behoorlijk sterke opstellingen op met miss 2 jeugdspelers erin. Klopp stuurt er vaak 10 de wei in die miss max 5 wedstrijden voor Liverpool 1 gaan spelen. Chelsea heeft onder Mourinho ook tegen Shrewsbury gespeeld. Er stonden 2 jeugdspelers in. Ake en Christensen. pep zet soms ook alleen Foden en Garcia als jeugd erin

28 januari 2020 om 01:30

Sanderk91.

Het hangt ervan af wat je als jaar en dag ziet. Dat is meer iets van de laatste tien a vijftien jaar. Dat mag ook, en kritiek daarop ook. Wat belachelijk is, is aan te geven niet op te komen dagen.

28 januari 2020 om 10:19

10-0 over zo een clubje heen walsen? je gaat even voorbij aan het feit dat ze op herhaling moeten omdat ze niet over dat clubje heen konden walsen..

Stiekem hoop ik nu wel dat Liverpool een goed pak slaag krijgt.

27 januari 2020 om 22:03

Zal het hem wat uitmaken denk je? De focus voor Liverpool is dit seizoen op de premier league. Wat hebben ze aan zo een nietszeggende cup die alleen voor vermoeidheid zorgt

27 januari 2020 om 22:45

Nietszeggende cup? De FA cup was lange tijd de belangrijkste prijs in het Engelse voetbal. Zeker zo belangrijk als het kampioenschap.Zelfs in Nederland keken alle voetballiefhebbers op de dag van de finale de hele zaterdagmiddag naar de BBC voor deze wedstrijd.

27 januari 2020 om 22:56

Als jij de FA cup een nietszeggende cup vind heb jij totaal geen verstand van het Engelse voetbal.

28 januari 2020 om 01:32

Juist boca. In het verleden was dat het enige live voetbal wat we konden zien.

De enige die zichzelf totaal belachelijk maakt is deze voorzitter. Hij uit zijn frustratie jegens de verkeerde persoom. Hij zou richting de FA dit riedeltje moeten afvuren, zij zijn degenen die de aankomende periods als winsterstop aanduidden en de trainers opriepen tot verplichte rust voor de spelers. Dat Klopp hier naar luistert en er vervolgens een fa Replay ronde in het leven wordt geroepen in die periode dat heeft de Fa toch echt aan zichzelf te danken.

27 januari 2020 om 22:58

Er staan in die periode gewoon 4 wedstrijden op het programma in de PL. Moeten deze 8 clubs dan ook maar niet komen opdagen?

27 januari 2020 om 22:59

Dat hij spelers rust geeft kun je nog over twisten, maar als trainer ook niet komen opdagen is natuurlijk gewoon totaal belachelijk!

De voorzitter van Accrington Stanley ziet zijn kans schoon om een keer de headlines te halen en pakt die maar wat graag aan. Klopp heeft groot gelijk om een keer met gestrekt been erin te gaan tegen het belachelijk drukke programma, want dat vermoordt pas het Engelse voetbal. Het feit dat Liverpool eerder dit seizoen twee wedstrijden in twee dagen op twee continenten moest spelen, zal ook wel meespelen bij Klopp.en als het iets wel niet is trouwens is het wel egoïsme van Klopp. Nam het eerder al op voor City en Pep die minder dan 48 uur rust hadden en doet dat nu voor zijn eigen ploeg, maar eigenlijk gaat het hem al veel langer om het grotere plaatje dan enkel en alleen zijn eigen team.

En individu draait geen compleet voetballend, met zijn hele landschap en opgebouwde status, de nek om. In dit geval doet een door commercie gedreven bond dit, als ze zoo doorgaan met het uitknijpen van clubs door dit soort bizarre speelschema's te creëren. En zelfs dan valt het niet zomaar om, er komt vanzelf een moment dat clubs echt samen op de rem trappen of meerdere topploegen dit soort statements maken en er iets veranderd.

Als je voor het eerst in een lange tijd (ongeslagen) kampioen kan worden na al het harde werk van de spelers, twijfel je geen moment om ze te laten rusten en zo een onzin cup te laten schieten toch? En de beste man heeft zeker gelijk. Winterstop is winterstop simpel. Snap de hele constructie van een replay niet eens, doe gewoon direct een verlenging of penalty’s klaar. Maar zo zie je maar weer dat hebzucht voor wat centjes iedereen meetrekt. Is toch ongelofelijk tegenstrijdig om in een winterSTOP een wedstrijd te laten spelen 🤷‍♂️

27 januari 2020 om 23:01

Er staan gewoon 4 wedstrijden op het programma hoor in deze "winterstop". Klopp vind zichzelf dus blijkbaar belangrijker dan de rest van de PL. Daarbij is de winterstop tussen 2 en 16 februari, dus van 3 tot en MET 15 februari. Gaat Liverpool op 15 februari dan ook met hun jeugd spelen?

27 januari 2020 om 23:22

Als je eventjes goed kijkt dan zie je dat de 8 clubs die volgend weekend spelen, de week erop rust hebben. Zo hebben ze de winterstop geintroduceerd in de Premier league.

28 januari 2020 om 07:46

Dan is er dus geen vaste winterstop van 2 weken. Zoals iedereen hier nu doet aangeven om Klopp gelijk te geven.

28 januari 2020 om 23:00

Er is voor elke club een vaste winterstop van twee weken, alleen de periode verschilt. Liverpool heeft een winterstop gekregen door volgende week geen wedstrijd te hebben, om daarna doodleuk de replay in die periode te plannen.

United van 1999 die voor de titel aan 't vechten was en geen 16 punten voorsprong speelde in de kwart- en halve finale van FA tegen Chelsea en Arsenal (3e en 2e toen) en ik hoorde niemand klagen. Schrewberry heeft al 36 matchen gespeeld en Liverpool 38 maar wel met twee keer kleinere kern.

28 januari 2020 om 00:30

Goede vergelijking ook. Liverpool heeft dan ook nog CL wedstrijden vanaf komende maand. Het totaal aantal wedstrijden zal rond de 60 uit komen voor Liverpool. Lijkt mij meer dan genoeg.

28 januari 2020 om 11:22

Je weet dat ze in de lagere divisies minimaal 46 competitiewedstrijden spelen, sowieso de FA Cup en EFL Cup spelen en onder een bepaald niveau nog een bekertoernooi hebben? Die ploegen spelen dus ook standaard ruim 50 wedstrijden per seizoen en doen dat met een veel kleinere selectie.

28 januari 2020 om 13:55

@keizer, nee daar komen ze echt niet op uit. Vorig jaar bereikten ze de CL finale en kwamen uit op 53.

Dat je met jeugdspelers het veld op gaat snap ik heel goed. Maar waarom zelf niet langs de lijn staan? Hijzelf is toch lichamelijk niet vermoeid? Het komt nu over als een arrogante statement richting de FA.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren