Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kishna kijkt zijn ogen uit in Rome: ‘Hij is niet normaal’

Laatste update:

Ricardo Kishna besloot afgelopen zomer te vertrekken bij Ajax, omdat hij het oneens bleef met de zienswijze van Frank de Boer. De relatie was stroef en dus verkocht de club de aanvaller aan Lazio, waar hij een meerjarig contract signeerde. Kishna begon in vijf van de eerste zeven duels dit seizoen in de basis en doet het goed in Rome. Hij is onder de indruk van wat hij allemaal om zich heen ziet.

/

De stad zag hij pas recent, drie maanden na binnenkomst. “We hebben een beetje geshopt en wat sightseeing gedaan, want er valt veel moois te zien in Rome natuurlijk. Maar normaal wil je na zo’n training echt niet de stad in. Dan ga je op bed liggen of even het zwembad in”, legt de buitenspeler uit aan De Telegraaf.

Niet alleen de stad Rome imponeert Kishna: teamgenoot Miroslav Klose doet dat ook. De bij Ajax vertrokken aanvaller zegt dat Miro niets heeft ingeboet aan kwaliteit. In 115 competitieduels maakte hij 47 doelpunten voor Lazio en de klasse druipt er nog vanaf. “Hij is niet normaal. Alles gaat bij hem op doel. Geef hem een bal en hij ramt hem binnen. Hij is inmiddels ook 37 jaar, maar zó topfit.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is lichtelijk overdreven dat Kishna het daar ''goed'' doet. Hij speelt weliswaar veel, maar op dat doelpunt na laat hij ook niet veel bijzonders zien. Hij voetbalt een beetje mee en creëert nauwelijks wat. Wel verrassend dat hij zoveel speeltijd krijgt en misschien dat dat uiteindelijk ook de reden is dat hij het wel gaat redden. Klose is natuurlijk een topspits, niet voor niets topscorer allertijden op een WK. Lijkt me alleen heel sterk dat hij nog zo goed is, als hier wordt gezegd door Kishna.

10 oktober 2015 om 09:51

Maar als media vinden dat hij het boven verwachting mag dat gemeld worden lijkt mij. Zelf volg ik serie A niet zo goed maar als ik alles zo lees lijkt mij een verstandige keuze Was hij destijds Had gemaakt.

10 oktober 2015 om 10:06

Vandaar dat ik ook zeg dat het lichtelijk overdreven is wat er in de media wordt gezegd. Ik heb op 1 wedstrijd na, de wedstrijden van hem in Italië geheel gezien. Vond hem nou niet bepaald overtuigen. En of die keuze verstandig is geweest, moeten we nog maar afwachten. Als hij zo door blijft spelen verwacht ik dat hij steeds minder minuten gaat maken. Maar het is voor zo'n jongen wel enorm belangrijk dat hij nu de kans krijgt, dus ik hoop dat hij het vanzelf gaat waarmaken. De media kan van alles roepen, feit is alleen dat hij het niet heel goed doet. Lazio staat 3e, dus de resultaten zijn prima, maar dat is niet dankzij Kishna.

10 oktober 2015 om 10:11

Voor een 20 jarige buitenlandse speler in Italië doet ie het uitstekend en als lazio tevreden is dan doet ie het goed, niks overdreven aan.

Laat staan als de media ook positief is dan mag jij blij zijn als voetballer, want media breekt of maakt je

10 oktober 2015 om 10:33

Inderdaad, het is heel knap dat hij al zoveel gespeeld heeft! Bovendien is t prachtig dat hij kan leren van iemand als Klose! Ik denk echt dat hij een goeie keuze heeft gemaakt en daar veel meer kan leren dan hier bij Ajax. Dat zeg ik als ajacied. Succes!

10 oktober 2015 om 12:56

Waarom lijkt het jou sterk dan het zegt juist genoeg dat iemand die dagelijks met hem traint nog zo onder de indruk is. Zijn schoten en kop ballen zijn altijd zeer accuraat het zou me ook.niet verbazen dat hij zo speler is die bij alle af werk vormen vreselijk veel op en in de goal krijgt. Plus de fitheid die je vooral van dichtbij ziet. Waarom zou jij dat dan in twijfel moeten trekken?

De Ajacieden waar hij les van kreeg en eigenlijk hun gehele generatie speelden toch allemaal terwijl ze ver in de 30 waren?

10 oktober 2015 om 11:20

Ja dus? Daar speelde hij toch niet meer samen? Of wou je het gewoon even melden?

10 oktober 2015 om 13:55

Nou, hij reageert nu alsof dit heel speciaal is, maar bij Ajax had je talloze van dat soort spelers lopen, dus zo speciaal is dit helemaal niet, als je maar de juiste club uitkiest.

11 oktober 2015 om 13:39

Zeg wie dan? En dan die spelers met wie hij heeft gespeeld!
Juist dat zijn er geen 1 dus is compleet domme vergelijking die je wil trekken!

Zo goed doet Kishna het nou ook weer niet. Tegen Chievo en Frosinone als ik me niet vergis was hij heel zwak. Tegen Bologna speelde hij prima, maar die hebben dan ook geen al te beste ploeg. De andere wedstrijden speelde hij degelijk, maar ook niet meer dan dat.

10 oktober 2015 om 11:12

Alles bij elkaar dus goed!

Ach, het is nu tenminste rustig rond die jongen. Hij krijgt minder speel minuten dan bij Ajax maar gelukkig hoor je nu zijn zaakwaarnemer niet meer.

10 oktober 2015 om 18:20

Zo'n jongen zit in de puberteit, weet (mede door zijn zaakwaarnemer die hem dat constant verteld) dat hij enorm veel talent heeft, en voelt zich dus al heel wat.

Dat hij bij Lazio wel tegen spelers op kan kijken zegt eigenlijk alles over het Ajax van nu. Jongens als Kishna weten gewoon net iets te goed dat ze veel beter gaan worden dan ervaren jongens als Schöne ooit zullen zijn. Zo'n Heitinga loopt bij Jong Ajax als een opa over dat veld. Daarnaast zijn de Boer, Bergkamp en Jonk wel mensen om tegenop te kijken, maar het is toch anders als je iemand het tijdens trainingen zelf ziet doen.

Ik denk dan ook dat het Ajax enorm veel gaat kosten dat Overmars zijn werk de afgelopen jaren niet goed gedaan heeft. Ook de talenten die gebleven zijn zullen zich over anderhalf jaar te goed voelen voor de eredivisie en Ajax. Als er nou 2/3 toppers waren gekomen ipv 7/8 miskopen dan hadden die jongens nog iets om zich aan op te trekken, en kon je ze rustiger brengen. (iets meer uit de schijnwerpers)

Dan zouden ze misschien wél een jaar langer blijven, en kon Ajax de stap zetten die het voor ogen had.

Nu vrees ik een nieuwe uittocht, en kunnen we weer opnieuw beginnen. Dan zal de hele buitenwacht Cruijf de schuld geven, zonder in te zien dat zijn beleid helemaal niet correct is uitgevoerd door Overmars en de Boer.

Kishna en Raiola zijn misschien vervelende mannetjes, maar eigenlijk geef ik ze groot gelijk. De Boer zit door zijn titels op een roze wolk en voelt zich net als Kishna ook een koning. Echter heeft hij niet door dat zijn denken als een verdediger, het niet houden aan het beleid, en de matige aankopen van hem en Marc Ajax naar de afgrond helpen.

Ik had liever die stap vooruit gemaakt, dan 4 titels te hebben en er verder niks mee op te schieten..

10 oktober 2015 om 18:44

Die stap vooruit is een kwestie van het salaris dat je kan en wil betalen aan spelers. Zo eenvoudig ligt het. Het eerste contract tekenen ze bij hun zeventiende. Wil je daarna nog een keer verlengen, dan moet het salaris omhoog. Gelukkig heeft Ajax haar basis lang vastgelegd zodat die uittocht wel mee zal vallen.

10 oktober 2015 om 19:36

Ik denk dat je daar echt te makkelijk over denkt. Ik denk dat als je realistisch bent je je 2 dingen moet accepteren:

1. Ajax gaat het qua geld sowieso niet winnen. Ook al kunnen ze straks een paar spelers een miljoen extra geven, dat is alsnog een fractie van wat ze bij andere clubs kunnen verdienen.
2. De eredivisie is niet op de weg omhoog. Het kunstgras helpt niet, en alle kleine clubs zijn eerder aan het bezuinigen dan investeren. Enorme talenten zullen dus sowieso niet lang willen blijven, ook niet voor 1,5 of 2 miljoen.

In mijn ogen moet het eerste eerste op orde zijn qua niveau, zodat jonge spelers zich niet direct de beste van de selectie voelen. Wat heeft een Riedewald nou te vrezen van Viergever?

Bekijk het eens zo: Je bent 18 en komt bij het eerste. Je speelt direct je concurrent (ajax onwaardig) de basis uit, en staat 2 seizoenen in de basis. De eredivisie is geen uitdaging meer, speler weg.

En dan eens zo: Je bent 18 en komt bij het eerste. Je concurrent is qua talent niet beter, maar kan wel spelen. Het voelt dan ook gerechtvaardigd dat je niet direct alles speelt. In je eerste seizoen speel je 1/3 van de wedstrijden. In het tweede seizoen neem je het over, en speelt 2/3 van de wedstrijden. Dan heb je na twee jaar opgeteld pas één seizoen aan eredivisie minuten. Nog genoeg te leren dus. Je tekent misschien nog een keer bij, maakt een volledig topseizoen als basisspeler en vertrekt.

In beide gevallen speelt een talent 2 jaar aan minuten. Echter in het laatste geval is de speler in zijn laatste seizoen een jaar verder in zijn fysieke ontwikkeling, en ook een jaar volwassener. Bovendien is er meer concurrentie, wat meestal prestaties ten goede komt.

Talenten één jaar langer hier houden, kan je bereiken door het ze moeilijker te maken om door te breken. Door het eerste op orde te hebben dus. Dat is niet alleen een kwestie van geld, want Bazoer en Riedewald zitten nu echt niet in de maximum salarisschaal, en als ze voor het geld zouden kiezen waren ze al weg geweest.

Die jongens moeten het gevoel hebben met een extra jaar iets te kunnen leren. Dat zulke talenten blijven voor wat extra geld is een utopie. Ze zijn hier voor hun ontwikkeling.

Waar je wel gelijk in hebt is dat de huidige talenten lange contracten hebben, en dat ze veel geld gaan opleveren. Dat is dus positief. Maar denk je echt dat Bazoer, El Ghazi, Riedewald, Tete en Fischer nog langer dan twee seizoennen in deze speeltuincompetitie willen spelen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren