Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft wijst op ontwikkeling rond Oranje: ‘Ajax zit in hetzelfde schuitje’

Laatste update:

Het Nederlands elftal werd afgelopen maandag groepswinnaar in Divisie A van de Nations League na een 2-2 gelijkspel tegen Duitsland. Terwijl Oranje een paar dagen eerder veel indruk had gemaakt door op overtuigende wijze met 2-0 van wereldkampioen Frankrijk te winnen, had de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het in Gelsenkirchen zwaar. Wim Kieft vindt het logisch dat Nederland een mindere wedstrijd speelde tegen Die Mannschaft. “Zoals Nederland voor de dag kwam tegen Duitsland viel te verwachten. De moeilijkheidsgraad van die interland lag veel hoger dan de ontmoeting met Frankrijk, mede door de 2-0 zege op de Fransen”, aldus Kieft.

Kieft wijst ten eerste op het fysieke aspect, omdat de periode tussen de twee interlands tegen Frankrijk en Duitsland kort was. “Wat wordt onderschat is het mentale aspect. Er gebeurde natuurlijk wel iets in Nederland na die goede interland in De Kuip. Het kon allemaal niet op; voor de buitenwacht leek Oranje wereldkampioen te zijn geworden tegen Frankrijk”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Zoiets doet iets met spelers, of ze willen of niet. Alleen sta je een paar dagen later weer op nul aan de aftrap. In de tussentijd moeten de internationals hun ervaringen een plaats hebben gegeven, of het kritiek of hosanna betreft. Je hebt altijd spelers die erin gaan geloven wat over ze wordt gezegd of geschreven.”

“De druk van buitenaf werd stevig opgepompt. Velen verwachtten dan dat iemand als Memphis Depay tegen Duitsland hetzelfde kan brengen als tegen Frankrijk. Maar hij is (nog) geen Messi of Ronaldo”, vervolgt de oud-international. “Die twee geven iets zo snel een plaats dat ze altijd weer gefocust zijn voor de volgende afspraak drie dagen later. Mentaal is dat duo zo sterk en daarom zo goed. Zie wat die Fransen overkwam in Rotterdam. Als het mentaal niet goed zit, stelt het allemaal niet veel voor. Zelfs niet bij de wereldkampioen. Hetzelfde geldt voor Oranje, dat mentaal niet klaar was voor Duitsland en natuurlijk het nodige geluk kende in de slotfase.”

Kieft benadrukt dat er een positieve ontwikkeling bij Oranje zichtbaar is. De goede prestaties zorgen volgens hem wel voor extra druk, iets waar Ajax ook mee te maken heeft. “Ajax zit in hetzelfde schuitje voor de Champions League tegen AEK Athene. ’Die gaan wel even winnen’, roept iedereen. Waarom dan? Het is tevens een tegenstander waarbij onderschatting op de loer ligt. Tot dusver was iedereen bij Ajax blij met de bij elkaar gesprokkelde resultaten tegen AEK, Bayern en Benfica, maar nu moet Ajax. Niemand neemt genoegen met minder dan een zege tegen AEK. Zoiets legt een volledig andere druk op spelers. Mentaal vraagt dat om een andere benadering. Die moet je je eigen maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij MOET Ajax elk weekend winnen. Het is weliswaar een ander podium, maar zelfde mentale instelling toch? Ik denk eerder dat het met de grotere druk te maken heeft bij Ajax dan de andere druk. Maargoed, Kieft zal dat wel beter weten dan ik.

24 november 2018 om 08:18

Denk dat Ajacieden dat vanuit de jeugd wel meer mee krijgen dan spelers bij de gemiddelde profclub. Dus zullen ze er waarschijnlijk beter mee om kunnen gaan. Daarentegen lijkt de gemiddelde Ajacied (vanuit de jeugd) ook vaak te denken dat hij wel wat beter is dan de (jeugd)speler van andere profclubs, dat dat ook wel wat lijkt te doen met de mentale weerbaarheid. Gelukkig lijkt de laatste lichting daar minder last van te hebben.

24 november 2018 om 09:44

Dit is wat Kieft bedoeld. Even zeggen en doen is anders. Er komt wel meer bij kijken. Eerst maar eens van NAC winnen.

Helemaal mee eens. Spelen als de underdog is totaal anders dan als favoriet. Gevaar van overschatting ligt ook op de loer. Mentale aspect is minimaal zo belangrijk als het fysieke

Fantastisch voor de ontwikkeling van de Ajax en PSV talenten. Dit keer je niet bij uit tegen Excelsior. Dan ga je maar een keer onderuit. Je komt daarna sterker terug.

24 november 2018 om 14:17

De beste analist is toch voor mij Perez. Co Adriaanse hoor ik ook graag aan. Wim Kieft heeft teveel een anti-mening. Een anti-conformist is uiteindelijk ook een conformist, maar dan in de tegengestelde richting. Hoe vaak zegt hij niet: "weet je...(naam van presentator)... ik word daar toch zo moe van..." De man wordt moe van alles. Ik word moe van hem.

Kieft vergeet een ding: AEK Athene is uitgespeeld. Daarbij speelde bij Oranje tegen Duitsland de vermoeidheid ook een rol. Het is ongeveer hetzelfde als na een Europa League wedstrijd op donderdag op zondag de eredivisie spelen. Het verleden bewijst dat zo vaak punten verloren worden. Ook het inbrengen van Tete pakte negatief uit. Uiteindelijk kwam Oranje toch bovendrijven omdat de Duitsers gewoon geen 90 minuten boven hun kunnen konden spelen. Frenkie de Jong uit de wedstrijd houden kun je geen 90 minuten volhouden....

24 november 2018 om 12:06

AEK is uitgespeeld voor plaatsing volgende ronde CL, maar kunnen nog wel plaatsing volgende ronde EL halen. AEK is alleen uitgespeeld als Benfica wint van Bayern.
Dat oranje als nog een punt pakt mag een wonder heten, of kwaliteit gebrek bij Duitsers om het af te maken.

24 november 2018 om 14:15

AEK is wel uitgespeeld, ze zijn afhankelijk van andere clubs. Ze kunnen evt Benfica nog achterhalen, maar daar moeten ze nog naartoe...

24 november 2018 om 23:46

Je bent pas uitgespeeld als het theoretisch niet meer kan. Benfica moet winnen bij Bayern om AEK achter zich te laten. En laatste wedstrijd is Benfica AEK. Mocht Benfica punten verspelen (gelijk spelen), dan zou het voor ajax misschien wel gunstiger zijn als ze verliezen van AEK. Ajax is dan sowieso door in CL. Mocht Benfica winnen dan word Benfica AEK helemaal interessant. Beide teams moeten winnen aan gelijkspel hebben ze niks, ja Benfica voor EL.
Of wel AEK is helemaal niet uitgespeeld als ze winnen van Ajax en Benfica niet wint bij Bayern. En Bayern gaat die wedstrijd niet laten lopen in eigenhuis en ze willen groepswinnaar worden.

Mooie voorbeeld is paar jaar geleden. Ajax zou wel ff kampioen worden tegen de Graafschap, PSV zou volgens vele genoegen moeten nemen met plek 2. Maar theoretisch konden ze het wel worden, en waarrempel ze werden het. Iets langer geleden az uit naar Excelsior. Zou het wel worden, vervolgens was het zeker dat Ajax het zou worden. Maar PSV die mede afhankelijk was van beide wedstrijden ging met de schaal ervan door

Inderdaad gelijk worden er weer onrealistische dingen verwacht van Oranje en Ajax. De werkelijkheid is dat het allemaal niet zo gemakkelijk is als mensen soms denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren