Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft lyrisch over ‘hele goede voetballer’: ‘Benieuwd of hij Ajax nu wél aankan’

Laatste update:

Wim Kieft is onder de indruk van Vaclav Cerny en zou de vleugelaanvaller van FC Twente wel weer in het shirt van Ajax willen zien. Cerny etaleerde zijn vorm zondag in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen zijn oude werkgever en luisterde zijn sterke optreden op met een fraai doelpunt in de slotfase. De Tsjechische aanvaller speelde tussen 2015 en 2019 voor Ajax, om vervolgens via FC Utrecht bij Twente te belanden.

"Dit is trouwens wel een hele goede voetballer hoor, die Cerny", steekt Kieft maandag in Veronica Offside de loftrompet over de uitblinker aan de kant van Twente. "Die heeft het niet gehaald bij Ajax en daarna heel veel blessures gehad, Maar die gozer kan echt wel voetballen, man." Tafelgenoot Andy van der Meijde vraagt aan Kieft of Ajax hem moet terughalen deze zomer. "Ik zou best benieuwd zijn of hij het nu wel zou aankunnen. Hij is toch hartstikke goed, die jongen."

Cerny schoot zondag op schitterende wijze raak, waardoor Twente een 3-1 voorsprong nam tegen Ajax. De analisten schrokken bij de derde treffer vooral van het verdedigen van Ajax. "Er staan drie man en je moet dan gewoon druk blijven zetten." Van der Meijde zag de Ajacieden allemaal naar achteren stappen toen Cerny aan de bal kwam net buiten de zestien. "Als je druk vooruit zet, dan kan Cerny niet draaien." Sneijder heeft een beetje medelijden met John Heitinga na het gestuntel in de Ajax-defensie.

"Hier snap ik wel die blik van Heitinga", voelt Sneijder mee met de verliezende coach. "Die kan die Rensch wel wurgen op dat moment. Waar is hij nou mee bezig? Dit ook al, laat maar lekker stuiteren. En het niet blijven doordrukken", zo oordeelt de verbaasde analist als hij de spelers van Ajax tekort ziet schieten bij de actie en de treffer van Cerny.

Vind jij Vaclav Cerny goed genoeg voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@vz je steekt de loftrompet, niet de lofzang

30 mei 2023 om 09:29

Als je er op gaat letten hier dan ga je je heel snel ergeren. Bedroevend taalniveau.

Bij de goal werd het hem niet echt moeilijk gemaakt door de verdedigers van ajax maar hij is wel goed bezig. Een stap hogerop lijkt da ook logisch. Zou bij de top 3 niet misstaan.

Ik vond Cerny gisteren eigenlijk juist minder dan de afgelopen 2 maand. Hij miste vooral in de eerste helft veel scherpte.
Cerny is wel echt een speler waar je voor naar het stadion komt. Constant in beweging en altijd naar voren, heel goed inzicht en weet enorm veel te creëeren. Voor ons is hij denk ik niet meer houdbaar helaas. Ajax kijkt vast liever in Zuid-Amerika dan in eigen land, dus ben benieuwd wat er gaat gebeuren deze zomer.

29 mei 2023 om 21:39

Je zou verwachten dat Ajax zelf een buitenspeler opleidt. De realiteit is echter dat je gelijk hebt.

29 mei 2023 om 21:47

Ajax is allang bezig met het opleiden van nieuwe buitenspelers. Net zoals destijds met Cerny halen ze talenten jong binnen om ze verder op te leiden. Nu gebeurt dat met Godts.

Alleen is dat niet altijd genoeg. Op rechts zal er echt kwaliteit bij moeten komen, iemand die er meteen staat. En die zal inderdaad hoogst waarschijnlijk uit het buitenland komen.

29 mei 2023 om 21:53

Klopt, ze zijn er al vele jaren mee bezig. Alleen niet heel succesvol. Kan mij de laatste buitenspeler die vanuit de jeugd doorbrak en daarna een mooie transfer maakte alleen niet meer heugen.

Armoe troef wat dat betreft.

29 mei 2023 om 23:02

Kluivert?

30 mei 2023 om 00:31

Kluivert, El Ghazi, Kishna maakten allen een mooie transfer.

29 mei 2023 om 21:42

Erg jammer dat hij waarschijnlijk vertrekt. Daar komt ongetwijfeld een mooie club voor, want z'n cijfers zijn te goed. Wel is hij 'nog maar' 25 jaar en z'n contract loopt nog 2 jaar door. Die gaat meer opleveren dan Zerrouki. 13 goals en 11 assists in 32 wedstrijden (2.407 speelminuten); daar betalen clubs goed voor.

29 mei 2023 om 21:54

Cerny was gisteren tot die goal zelfs absurd slecht. Waarschijnlijk de slechtste van het veld, die leverde echt alles in. Grappig dat het artikel dan wordt gesproken over een sterk optreden en dat Kieft ook de loftrompet steekt. Zo zie je maar hoe serieus je doorgaans die analisten kunt nemen.

29 mei 2023 om 22:40

Die zien alleen die twee goals in de samenvatting, gelijk Cerny MOTM...

29 mei 2023 om 22:22

Twente moet gewoon een vraagprijs hanteren van 12 miljoen en dan kijken wie er gaat toehappen.

29 mei 2023 om 22:24

Het is echt enorm kortzichtig hoe de conclusie na een wedstrijd als Twente - Ajax niet verder komt van "wat waren Alvarez en Rulli slecht en wat speelde Cerny goed". Dat zijn letterlijk de conclusies die je trekt als je alleen een samenvatting hebt gezien. Hoeveel Ugalde toevoegt, waar de kracht ligt in de verdediging (niet alleen Unnerstall) zijn ideale vragen die een goede analist me zou moeten kunnen uitleggen, maar ja dan moet je er werk in stoppen...

Ik hoop niet dat hij vertrekt overigens, hij is minder onhoudbaar dan Zerrouki dit seizoen. Misschien voelt hij ook een bepaalde verplichting richting Twente om niet direct na een goed half seizoen te vertrekken, maar alles zal staan en vallen bij hoe diep de buidel van geinteresseerde clubs gaat.

29 mei 2023 om 22:47

Zerrouki had zelf ook heel sterk de wens waar Cerny (maar bijv ook Unnerstall en Pröpper) enorm belangrijk is, maar niet direct de drang heeft te vertrekken. Bij Cerny zal er idd ook iets van dankbaarheid zijn, nadat hij bij Ajax en Utrecht het vertrouwen wel kwijt was, en natuurlijk zijn lange blessure bij ons.

Hij doet het goed bij een goed voetballend Twente, maar kan hij ook het verschil gaan maken bij Ajax waar het een stuk minder gaat op dit moment?

Zou Manhoef ook een goede optie zijn voor Ajax?

29 mei 2023 om 22:42

Vind zowel Cerny als Manhoef niet overtuigend dominant genoeg voor ajax, beetje op dezelfde leven als Conceicao

30 mei 2023 om 08:49

De rendementloze Portugees beetje op ‘dezelfde leven’ als Cerny. Juist ja. Cerny was echt goed dit jaar man met goede stats na een lange blessure. Véél beter dan onze kleine vriend.

"cerny etaleerde zijn vorm zondag in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd"

Misschien had men de daadwerkelijke wedstrijd moeten kijken en niet slechts de hele korte samenvatting met enkel de goals. Cerny was ronduit belabberd tegen Ajax. Dat mag natuurlijk en hij is zeker na de winterstop enorm belangrijk, maar die speelde echt een hele slechte wedstrijd buiten dat schot.

Of Cerny goed genoeg is voor Ajax, dat durf ik niet te zeggen. In vorm is hij voor iedere Nederlandse club een aanwinst, maar heel consistent is hij niet. Z'n cijfers laten vooral zien hoe getalenteerd hij is, maar z'n carriere laat buiten de pech van wat blessures ook zien dat hij mentaal wel kwetsbaar is. Z'n bewijsdrang en het gevolg daarvan tegen Ajax lieten dat ook wel weer zien.

Hoe dan ook gun ik Cerny het beste. Echt een hele sympathieke speler, veel talent en bovenal ook een hele harde werker. Sowieso de beste buitenspeler van de afgelopen jaren bij FC Twente, met afstand. Als hij z'n vorm van de afgelopen maanden door kan zetten, kan hij bij iedere Nederlandse club slagen. De kans is ook groot dat hij weer basisspeler wordt bij Tsjechie.

29 mei 2023 om 21:49

Cerny heeft best veel kansen gehad bij Ajax maar is te vaak ernstig geblesseerd geweest. Zowel bij Ajax als bij Twente heet hij er een compleet jaar uitgelegen met een knieblessure. Denk niet dat Ajax zich daar nog aan wil wagen.

29 mei 2023 om 22:32

Ik ben het hiermee eens. Uitstekende speler mits hij fit is. Hierdoor is het een risico voor clubs om in hem te investeren. Daarom denk ik dat Ajax verder zoekt.

29 mei 2023 om 22:11

Speelde inderdaad echt heel erg slecht. Verprutste veel mogelijkheden tot hij die bal in de kruising schoot. Speelt hij altijd zo tegen topclubs of was dit eenmalig?

29 mei 2023 om 22:26

Tegen PSV thuis twee goals, uit bij Ajax had hij minimaal twee assists moeten hebben maar niemand maakte de kansen af, tegen Feyenoord beetje negatieve hoofdrol en tegen AZ onderdeel van goede teamprestaties. De eerste helft gisteren was wel een uitzondering dit seizoen.

29 mei 2023 om 23:28

Ah oké, dan lijkt hij op basis daarvan al makkelijk een stap hoger te kunnen. Als je je consistent laat zien tegen zulke clubs.

29 mei 2023 om 22:44

Ik vind Cerny echt vergelijkenissen hebben met Arjen Robben zowel qua uiterlijkals type winger, alleen die was twee klassen beter.

Cerny is een geweldige complete voetballer! Off topic: zorg eerst maar dat de verdediging op orde is. Ik zou het wel willen proberen met Mbuyamba! Verdedigend aardig, sterk en een goede passing. Ik zie nu al veel assists vanuit corners en vrije trappen van den Boomen op het koppie van Mbuyamba.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren