Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Dit is de beste spits voor Oranje, dat mag ik toch wel zeggen, of niet?’

Laatste update:

Wim Kieft vindt Brian Brobbey momenteel de beste spits die Ronald Koeman tot zijn beschikking heeft in het Nederlands elftal. De oud-aanvaller denkt dat de spits van Ajax de beste papieren heeft voor een basisplaats op het EK, maar weet dat er in de media nogal wat weerstand is. "Dit mag je toch zeggen?", vraagt Kieft in Veronica Offside.

Wout Weghorst maakte zondag veel misbaar na zijn wissel bij TSG Hoffenheim, een moment dat ook in de talkshow wordt vertoond. Kieft is geen groot liefhebber van Weghorst, die op het WK wel twee keer scoorde in de kwartfinale tegen Argentinië (2-2, v.n.s.).

"Weghorst heeft het gezien zijn kwaliteiten goed gedaan in Oranje, maar in principe wordt Brobbey de nummer één spits, tenzij Koeman daar met Memphis Depay wil gaan spelen. Dat mag je toch wel zeggen, of niet? Dat Brobbey een goede speler is. Dat schijnt een gewaagde uitspraak te zijn tegenwoordig", lacht Kieft.

Voor de oud-spits bestaat er weinig twijfel. "Brobbey is completer dan Wout Weghorst. Gisteren tegen sc Heerenveen was het ook niet de beste wedstrijd van Brobbey - je bent als spits ook altijd afhankelijk van het team - maar als je ziet hoe hij die bal in de diepte vraagt, met zijn buitenkant rechts aanneemt en goed teruglegt..." Kristian Hlynsson leek daardoor te gaan scoren, maar het schot van de Ajax-middenvelder werd half gekraakt en belandde daardoor op de lat.

"Zo in de diepte kun je Brobbey gebruiken, maar dat kan met Weghorst natuurlijk niet. Als je gaat kijken: wie is momenteel de beste spits om in het Nederlands elftal te spelen? Dan is het Brobbey."

Andy van der Meijde neemt het op voor Weghorst. "We hebben een speler als Weghorst nodig toch? Die kan toch altijd wat extra's brengen?", vraagt Van der Meijde. "Ja, je kunt hem erbij houden", reageert Kieft. "Hebben jullie niet met Wout Weghorst dat je je een klein beetje schaamt?", vraagt Hugo Borst.

De voetbalcriticus zou in maart graag de kans geven aan een ander. "Moeten we Joshua Zirkzee niet even uittesten komende interlandperiode tegen Duitsland?", vraagt Borst zich af. Van der Meijde wil de spits van Bologna, die het uitstekend doet in Italië, inderdaad een kans geven. "Dat kun je gewoon proberen", aldus de oud-rechtsbuiten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gakpo, Depay, Malen is de beste voorhoede in mijn optiek.

12 februari 2024 om 21:15

Hangt ervanaf hoe je speelt. Als je net 3 voorin speelt lijkt me Gakpo, Brobbey, Malen de beste optie. Als je met 2 aanvallers speelt denk ik Gakpo en Malen

12 februari 2024 om 21:20

Ben zelf een groot Brobbey fan. Maar je kunt echt niet om Depay heen. Die levert altijd bij oranje en nu ook bij Atletico. De interlands zonder hem zijn eigenlijk ook structureel om te janken.

Brobbey om wat te forceren.

12 februari 2024 om 21:24

@mentalist ja lastig wel. Depay is wel erg in vorm, maar vooral als invaller. Bij Oranje wil hij te veel alles regelen door de bal op de middenlijn op te halen. Dat is prima als het lukt, maar als hij zn dag niet heeft (wat bij Oranje meestal 50/50 is) ontmantelt hij het hele elftal. Ik zou Depay als super sub wel willen zien eigenlijk

12 februari 2024 om 21:51

Doe mij maar Gakpo, Brobbey/depay, Summerville. Heb het niet zo op Malen leuke invaller misschien op rechtsbuiten meer niet.

13 februari 2024 om 06:13

Ik zie Depay anders heel weinig uitblinken bij het NL elftal de afgelopen tijd.. Jaa hij scoort tegen de C landen in de kwalificatie en schiet regelmatig een pingel binnen.. Daartegenover staat heel vaak dom balverlies, geen oog voor medespelers en te vaak doordrijven in eigen acties

13 februari 2024 om 07:29

Precies! Depay wil graag dat alles OM Depay draait. Trekt te veel weg uit de spits om een echte spits te zijn. Is veel meer een flankspeler.

13 februari 2024 om 10:33

Depay levert altijd bij Oranje? Hij heeft sinds 2014 niets meer laten zien in de echte belangrijke wedstrijden.

13 februari 2024 om 16:44

Ben jij nu al vergeten dankzij welke speler Oranje zich had gekwalificeerd voor Ek2020? en WK 2022?

Best grappig dan dat hij zogenaamd sinds ''2014'' niet heeft geleverd dan. Het waren de goals van Depay die je liet kwalificeren. Ben benieuwd naar je antwoord.

Helemaal eens. In een 4-3-3 formatie is hij als aanspeelpunt, in de diepte en inmiddels ook als afmaker ijzersterk. Deze jongen maakt je elftal echt beter

12 februari 2024 om 21:16

Ik hoop zo dat we 4-3-3 gaan spelen... mijn favoriete opstelling zou zijn: Flekken, Frimpong, De Vrij, Van Dijk, Aké, Schouten, Frenkie, Simons, Malen, Brobbey, Gakpo

12 februari 2024 om 21:18

Gezien Koeman zijn uitspraken laatst bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN zou ik niet meer uitgaan van een 4-3-3. Dat wordt gewoon 5-3-2.

12 februari 2024 om 21:20

Ja @manunitedrvp ik ga er niet van uit nee. Jammer dat hij zo vasthoudt aan een opstelling ipv de beste 11 op te stellen. Eigenwijze man is het...

12 februari 2024 om 21:48

Reijnders moet sowieso basis.

12 februari 2024 om 22:16

Eerste persconferentie Koeman: Ronald Koeman gaat met Oranje terug naar het 4-3-3-systeem. Dat vertelde de kersverse bondscoach tijdens zijn eerste persconferentie in Zeist.

Bron: NOS

12 februari 2024 om 23:27

Ik zou zeggen depay achter Brobbey ipv Simons. Ik vind die Simons zo'n jankert

12 februari 2024 om 21:28

Het blijft lastig. Vooralsnog laat Brobbey het ook vooral zien in de Eredivisie en dan is z'n rendement nog niet eens echt goed als je ziet hoeveel een (voor Europese begrippen) matige spits als Pavlidis en een al meer dan een maand uit vorm zijnde Gimenez erin hebben liggen.

Brobbey doet het goed hoor, maar ik heb wel het idee dat we nu wederom te ver doorslaan op basis van niet heel erg veel. Als we het over Brobbey hebben, moeten we het ook gaan hebben over Zirkzee. Dan vind ik wat Zirkzee doet toch echt wat knapper.

13 februari 2024 om 00:05

Qua brobby geminez en pavlidis redelijk met je eens. In het begin van het seizoen hebben geminez en pavlidis lekker kunnen scoren omdat het ook redelijk liep bij beide clubs. Na de winter is het ook al minder bij die 2. Brobby heeft begin van het seizoen weinig kunnen uitrichten door het elftal maar de laatste weken wel in goede vorm dat scheelt ook veel.

Ik vind het gek dat Dallinga niet genoemd wordt, doet het erg goed in Frankrijk. Maar ja heeft niet bij de top 3 gespeeld(of in de jeugd).

12 februari 2024 om 21:18

Het ding is dat je Brobbey en Zirzkee al hebt. Die 2 zijn nog net iets beter wel denk ik. Maar Dallinga zou zeker de nummer 3 moeten zijn boven een Weghorst ofzo

12 februari 2024 om 21:25

Ik vind het gek als Dallinga wel genoemd wordt. Die jongen is veels te beperkt om Nederlands elftal spits te zijn, mensen die om hem roepen zien hem nooit spelen of noemen hem omdat ze klaar zijn met de standaardnamen in Oranje.

Dallinga heeft niks speciaals, hij kan redelijk afmaken. Dat kan Ricky van Wolfswinkel ook.

12 februari 2024 om 21:27

@Pedri16. Je doet Dallinga wel een beetje te kort. Van Wolfswinkel scoort niet tegen een Liverpool

12 februari 2024 om 21:38

Ik wist dat iemand met de goals tegen Liverpool zou komen. Dat zegt an sich niks. Ik kan als ik mijn best doe best wat matige spitsen opnoemen die tegen Liverpool hebben gescoord in hun leven. Dallinga is voor een subtopspits vrij alround, maar mist ook heel veel. Technisch matig, niet snel, fysiek niet heel sterk, geen dribbel. Kortom geen oranje spits.

12 februari 2024 om 21:46

"Van Wolfswinkel scoort niet tegen een Liverpool"

Wel tegen een Manchester City....😏

13 februari 2024 om 00:07

Heeft weghorst wel wat speciaals dan? Behalve dat hij altijd blijft gaan? Qua techniek ook niet de fijnste. Denk dat dallinga en weghorst beiden niet de absolute top zijn

12 februari 2024 om 21:30

Hoezo goed? Die heeft er 7 in liggen in de Ligue 1 na 20 wedstrijden. Da's echt niet indrukwekkend of iets dergelijks. Bij een AS Monaco had hij de bank allang warm gehouden als je ziet hoe het Boadu is vergaan. Andersom denk ik ook dat Boadu er wel een soortgelijk aantal maakt als je hem een seizoen lang laat staan bij pakweg een Toulouse. Dallinga lijkt me eerlijk gezegd van de categorie middelmaat (europees gezien).

En waar gaat Xavi Simons spelen dan?

Hoop op:

Gakpo - Brobbey - Malen - Frenkie - Tijani - Xavi - Hartman/maatsen - vd Ven - Virgil - Dumfries/frimpong - Flekken

Ik vind ook dat Brobb genomineerd moet worden voor de Ballon d’Or. Wat wordt deze jongen toch opgehemeld zonder dat Zirkzee en Dallinga überhaupt een kans krijgen. Depay is als hij fit is gewoon onze eerste spits.

12 februari 2024 om 21:33

Nou ja, dat je Brobbey sneller hyped dan Dallinga snap ik heel goed. Posteer Brobbey in deze vorm bij Toulouse en hij doet het echt wel beter dan 7 doelpunten en een assist in 20 wedstrijden. Zirkzee daarentegen vind ik wel een terecht argument. Die speelt in een veel betere competitie en hoewel z'n rendement niet super-indrukwekkend is, voetbalt hij ook goed. Eigenlijk weten we vooral bij Zirkzee dat hij sowieso het niveau van Oranje aan kan op dit moment. Dat is ook bij Brobbey nog de vraag. Toch lijkt Dallinga me een stuk minder dan de andere twee.

12 februari 2024 om 22:35

Brobbey heeft 1 potje in Oranje gespeeld en hij heeft (veel) meer kansen gehad dan Zirkzee en Dallinga?

12 februari 2024 om 23:21

Vervelend he , dat je aartsrivaal, een zeer goede, jonge spits heeft waar je (letterlijk en figuurlijk) niet omheen kan.

Kom op he Dallinga…

13 februari 2024 om 10:38

Kunt prima om Brobbey heen omdat er in Italië eentje loopt die nog een stuk beter is. Zou hem wel altijd meenemen voor als het voetballend niet lukt. Kan hij voorin een beetje sleuren en vechten om dingen te forceren.

Kunt Brobbey en Zirkzee zelfs nog samen opstellen in een 5-3-2 of 3-5-2 opstelling, maar dan gaat het ten kosten van Gakpo.

Ik vind Brobbey wel erg goed de laatste tijd. Natuurlijk is het "maar" in de Eredivisie. Maar in de EL scoorde hij ook gewoon volgens mij. Memphis in vorm is misschien nog wel iets beter, maar die speelt ook weinig. Zirkzee schijnt ook goed te zijn, maar als ik Bologna kijk raakt ie elke keer geen knikker en als ik dan niet kijk scoort ie. En aangezien ik altijd Oranje kijk, lijkt me dat dan de verkeerde keuze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren