Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Kevin en Urby kunnen de stad niet in, ik heb er zelf weinig last van'

Laatste update:

Stefan de Vrij blonk uit op het WK in Brazilië, verdiende een transfer naar Lazio en is een vaste basisspeler in het elftal van Stefano Pioli. Toch kan de verdediger nog zonder problemen over straat in Rome: hij vertelt aan de NOS dat hij nauwelijks herkend wordt in de Italiaanse hoofdstad.

/

Dit in tegenstelling tot Kevin Strootman en Urby Emanuelson, die bij AS Roma onder contract staan. "Die kunnen de stad niet in", lacht De Vrij. "Als die in een winkel zijn, dan staan er zo vijftig mensen voor de deur. Dat heeft er denk ik mee te maken dat in de stad vooral supporters van AS Roma zitten, die van Lazio komen vooral van buiten de stad. Ik heb er hier dus weinig last van, af en toe eens op de foto, maar in Rotterdam is het erger, denk ik."

Aankomende zondag staat De Vrij tegenover zijn landgenoten: dan staat de stadsderby tussen Lazio en Roma op het programma. Roma staat op het moment tweede in de Serie A en heeft negen punten meer dan Lazio, dat derde staat op de ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 januari 2015 om 20:21

Nuchtere Hollander. In Italiie en andere zuid Europese landen zijn de mensen een stuk meer emotioneel.


Op het vliegveld staan al 1000 mensen je op te wachten. Zoals de Vrij aankwam in Rome. Dat zie je in Nederland niet snel gebeuren.

8 januari 2015 om 19:12

Die jongen blijft met beide benen op de grond staan, doet normaal, haalt geen capriolen uit en is naar mijn zichzelf gebleven. Dat vind ik pas uitstraling als je dat kan. Er zijn genoeg voetballers die zich helemaal geweldig vinden, dat vind ik naar, mijn mening, pas misselijke ventjes.

Urby en Kevin hebben dan ook een wel een aantal uitzonderlijke uiterlijke kenmerken, terwijl de Vrij geruisloos opgaat in de menigte (niet dat dat negatief is).

De Vrij heeft gewoon een minder herkenbare kop dan Emanuelson of Strootman, eerste omdat hij donker is, laatste omdat hij op z'n zachtst gezegd niet moeders mooiste is.

8 januari 2015 om 17:18

Dus Emanuelson is de enige donkere man ter wereld?

8 januari 2015 om 17:26

Hoe je dit afleidt is me een raadsel.
In Italië lopen overwegend blanke mensen rond;
In donker Afrikaanse landen lopen overwegend donkere mensen rond;
Conclusie: iemand met een ander kleur valt meer op.

En dat illustreert mooi het verschil tussen Roma en Lazio. De eerste is de club van de stad en de tweede van de boeren uit de streek

8 januari 2015 om 17:16

Rijke lui en de harde werkers dus? Ik denk dat het meer komt doordat de Vrij gewoon niet opvalt want Candreva of Klose kunnen ook niet rustig de stad in en die spelen ook bij Lazio.

8 januari 2015 om 17:20

Topspelers worden altijd herkent, en aanvallers wat vaker dan verdedigers, dus ik snap De Vrij wel hierin.

8 januari 2015 om 17:19

Hangt er vanaf hoe je het bekijkt, sommige zullen Lazio een sympathiekere club vinden omdat het de club van het gewone volk is en Roma meer van het rijkere centrum.

8 januari 2015 om 17:25

Juist niet!! Het is juist precies andersom: Lazio fans komen uit de rijkere buitenwijken (prati, Monte Mario, etc.) van Rome en uit de provincie, terwijl Roma fans uit het hart van de stad komen waar de echte volkswijken zitten, zoals Testaccio, Ripa en Trastevere, of uit het relatief armere zuiden van de stad.

Roma is nou juist de club van het volk, Lazio de club van de elite.

8 januari 2015 om 17:26

Sommigen zullen Lazio geen sympathieke club vinden aangezien ze lichtelijk racistisch zijn aangelegd.

8 januari 2015 om 17:58

@dd28

Bij Roma zijn er ook wel eens nazi-foto's opgedoken, maar die hebben dan weer hun reputatie mee omdat het zo'n volksclub is.

8 januari 2015 om 18:32

@ Theroscoe

Dat heb ik nooit meegekregen. Lazio kwam (weet niet of dit nog zo is) regelmatig in opspraak wegens racistische dingen richting donkere spelers. Volgens mij ook een keer richting een eigen speler, Thuram, maar dat weet ik niet zeker. En dan heb je Di Canio ook nog, die regelmatig de Hitler-groet deed na een goal.

8 januari 2015 om 19:02

DD28

Ja maar dat heeft niks met lazio te maken maar meer met de kronkel van di Canio.

Ik heb eens een docu gezien over Roma en daar zitten zeker wel rechts extremisten bij die dat ook uitten tijdens de wedstrijden.

8 januari 2015 om 19:09

Thuram heeft nooit bij Lazio gevoetbald. Lazio had ooit interesse in hem maat hij wilde er niet heen vanwege de rechtse harde kern.

8 januari 2015 om 19:51

@ Snuk909

Oja, dat was het. Herinner me nog een documentaire daarover.

@ Myronfaro

Tja, maar als speler van Lazio breng je daarmee ook de club in diskrediet en dat beeld blijft bij mensen hangen dat hij in Lazio-shirt zulke dingen doet.

9 januari 2015 om 10:14

Dat heb je nooit meegekregen omdat de kranten van asroma zijn. Chelsea en Real, Inter, hebben ook een extreemrechtse aanhang... Clubs met een behoorlijk mediapparaat kunnen nieuws laten verdwijnen of niet. Nazi-achtige vlaggen hebben ze, net als walgelijke liedjes, steevast onder de doofpot gestopt als de curva sud iets deden. Bij Lazio gaan ze bij (bv joodse) instanties langs voor reacties en komt het schandaal wereldwijd aan de orde. Bij asroma, de club met het grootste tuig uit italie, heeft aardig volk en is sympathiek.

Lazio ontstond toen roma nog geboren moest woren. Het ontstond in het centrum van de stad. 27jaar later moesten 10clubs gefuseerd worden omdat Mussolini dit wou en omdat Lazio te sterk was.
Veel supporters komen uit de stad... vn vader op zoon is de liefde overgebracht... Het verhaal van het rijke volk vs arm is ook all lang passe.

Kan het aan mij liggen voetbalzone maar als ik mijn voetbal international gelezen heb staan hun artikelen op jullie site, soms niet eens aangepast maar letterlijk overgenomen.

Ontop:
Het is zelfs zo geweest dat Strootman, Urby weleens willen afspreken met De Vrij en Braafheid om een hapje te gaan eten ofzo.
Dit wordt vaak door de clubs afgeraden omdat je veiligheid dan niet gegarandeerd is en de kans bestaat dat je eigen fans je uitkotst omdat je met de concurrent omgaat.

9 januari 2015 om 03:48

Ja hoor je eigen team kotst je uit omdat je met wat landgenoten wat gaat eten.
Die rivaliteit leeft vooral onder fans. Nauwelijks onder de spelers.
Gasten van bijv Ajax PSV en Feyenoord kennen elkaar allemaal joh.
Jeugd elftallen jong oranje etc alleen al.
Bruma komt uit Rotterdam speelt in Eindhoven ga zo maar door... 100 voorbeelden op te noemen..

9 januari 2015 om 18:40

Excuus, je hebt gelijk......het ging ook over de fans....niet over je team....
*aangepast*

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren