Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kersverse Oranje-klant maakt indruk in Duitsland: ‘Hij heeft een droom vervuld’

Laatste update:

Micky van de Ven was zonder twijfel de grootste verrassing in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. De centrale verdediger maakt indruk bij VfL Wolfsburg en miste dit seizoen nog geen minuut. In Wolfsburg staan ze niet te kijken van de oproep van bondscoach Louis van Gaal. Voetbalzone trok onlangs naar de stad van het Volkswagen-concern en vroeg fans en journalisten naar hun mening over Van de Ven.

Door Mart Oude Nijeweeme

Vraag fans van Wolfsburg welke Nederlander de laatste jaren de meeste indruk heeft gemaakt en ze zeggen steevast Wout Weghorst. Het verlangen naar de spits laat zich verklaren na een blik op de ranglijst. Wolfsburg eindigde vorig jaar teleurstellend als elfde in de Bundesliga en draait ook dit seizoen nog niet op volle toeren. De ploeg van Niko Kovac bleef de laatste vijf wedstrijden zonder nederlaag, maar wist er ook maar twee te winnen. Het resultaat van de wisselvallige seizoensstart zijn elf schamele puntjes uit elf wedstrijden.

De Nederlandse eer wordt tegenwoordig hooggehouden door Van de Ven. De verdediger miste dit seizoen nog geen minuut en heeft zich in korte tijd ontpopt tot een onbetwiste basisspeler. “Micky heeft een grote droom vervuld”, vertelt Engelbert Hensel, journalist van de Wolfsburger Allgemeine Zeitung. "Hij speelt regelmatig, dat was altijd zijn doel. Dat heeft hij afgelopen zomer ook gezegd. Hij speelt goed en valt vooral op door zijn snelheid. Ik denk dat hij zich zijn basisplaats niet snel meer laat ontnemen."

Voor Van de Ven wordt het een hels karwei om door te stoten tot de definitieve selectie, daar de concurrentie in de achterhoede moordend is bij Oranje. “Met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt en Nathan Aké wordt het voor mij heel lastig”, gaf Van de Ven voor zijn uitverkiezing toe in gesprek met Voetbalzone. “Mijn voordeel is dat ik linksbenig ben. Ik ben vooral onder de indruk van Aké. Hoe hij het bij Manchester City doet, zo goed. Hij is zo rustig, speelt alles vooruit. Hij heeft altijd een voetballende oplossing. Daar kan ik zeker van genieten. In de toekomst hoop ik ooit voor Oranje uit te mogen komen.”

Het moet ook voor Van de Ven zelf als een verrassing zijn gekomen dat de persoonlijke successen elkaar in een rap tempo opvolgen. Waar hij een jaar geleden wekelijks verpieterde op de reservebank, wordt hij nu als eerste op het wedstrijdformulier gezet door Kovac. Zijn plek in de voorselectie van het Nederlands elftal is een absolute kers op de taart. “Afgelopen seizoen kon je al zien hoe snel hij was en hoe goed hij zich aanpaste”, gaat Hensel verder. “Af en toe maakte hij natuurlijk wel een foutje, maar hij is nog jong. Jonge spelers moeten soms ook een foutje mogen maken.”

Micky van de Ven zag een uitstekend seizoen bij VfL Wolfsburg onlangs bekroond worden met een plek in de voorselectie van Oranje.

Volgens Hensel is het doel van Wolfsburg om binnen afzienbare tijd weer terug te keren op internationaal niveau. Die Wölfe waren vorig jaar actief in de Champions League, maar eindigden als vierde in een groep met Lille OSC, RB Salzburg en Sevilla. “De start van het seizoen is allesbehalve goed”, aldus Hensel. “Het was werkelijk slecht. Zo langzamerhand begint het elftal zich aan Kovac’ manier van spelen aan te passen. Het fundament, de inzet, de samenhang. Kovac staat ervoor om eerst de basisprincipes van het voetbal in orde te maken. Dat was lange tijd een groot probleem. Het was niet dat het elftal niet presteerde, maar het was niet constant genoeg.”

Wolfsburg is zeker niet de enige club in Duitsland die sportief door een dal gaat. Ook traditieclubs als Schalke 04, Hamburger SV, Bayer Leverkusen en Werder Bremen hunkeren naar betere tijden. Schalke en Werder wisten na hun degradatie snel terug te keren naar het hoogste niveau. Voor HSV geldt dat niet. Dat het Duits voetbal enigszins ontwricht is, bewijzen ook 1. FC Union Berlin en SC Freiburg, die juist in positieve zin in het oog springen. “Men kan enkel hopen, als VfL-fan of mensen die in het stadion komen, dat het snel beter wordt. Laten we zeggen dat ze op de goede weg zijn”, besluit Hensel.

Moet Micky van de Ven mee naar het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat zijn plafond gaat zijn. De stap van de KKD naar bundesliga feillos gemaakt terwijl dit een grote stap is. Dat zegt veel over zijn kwaliteiten en drive te slagen.

3 november 2022 om 16:44

Toch een jaartje aanpassen geweest. Geen schande op die leeftijd natuurlijk

4 november 2022 om 12:05

Ook wel mede door een nieuwe trainer, maar alsnog onder die nieuwe trainer nu steevast in de basis. Dus dan lijkt het me vrij zeker dat je er staat om je kunnen, niet omdat de trainer (die je gehaald heeft) je graag wil laten spelen. Maar wat je zegt, geen schande om aan te passen aan totaal nieuwe omgeving en hij haakt prima aan op het hogere niveau.

Moeilijk om te zeggen of hij mee moet. De meesten volgen het nieuws alleen maar via bv VZ. Dan kan je niet zeggen wat de coach met deze speler moet doen. Het niveau is wel vele malen hoger dan de ED. Dus op elke ED verdediger heeft hij wel een ruime voorsprong.

Ik denk niet dat hij meemoet naar het WK. Ik bedoel, hij doet het vast goed bij Wolfsburg, maar de concurrentie is gewoon moordend centraal achterin. En op dit moment schat ik veel concurrenten van hem nog een stuk hoger in.

Als Cv's zou ik meenemen: De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Timber, Aké. Als back gaat sowieso nog een Blind mee, die kan je ook als LCV rekenen.

Denk dat dat het stel gaat worden. Nog één extra erbij, zie ik niet snel gebeuren. En als het al zo is, dan gok ik dat een Botman iets meer kans maakt. Laat het toch ook al langere tijd bij Jong Oranje zien (en bij Lille & nu Newcastle United).

Zo heb je een prima opstelling. Al hoop ik dat Blind geen basismateriaal gaat zijn. Een wingback die erover heen knalt is vele malen beter dan een statische Blind.

Blind gaat sowieso mee, maar ik hoop als back-up van de LCV positie van Aké.

En zelfs dan: ik hoop dat de Ligt en de Vrij er eerder inkomen dan Blind. Van Dijk speelt bij Liverpool ook als LCV, dus dan kan hij dat in de 3 mans defensie ook.

Flek/Bijlow
Timb/Ligt
Van Dijk
Aké
Dumf
Koopmeiners
Frenkie
Malaci/Blind
Bergh/Gakpo
Danjum/Bergw
Depay
4 november 2022 om 12:24

Leuke opstelling. Ik zou alleen de ligt ipv timber. De ligt heeft gewoon verdedigend meer. Daanaast Malacia, dat is meer een wing back. En dat is in dit systeem toch vereist. Daarnaast zou ik Berghuis of Simons op 10 zetten. En ligt aan de blessure van Depay. Maar anders daar Gakpo en Danjuma daarneer zetten. Dit is vooral verdedigend een ijzer sterk team. Voorin is het summier

4 november 2022 om 14:34

Malacia heb ik ook liever hoor. Maar ik denk niet dat Blind uit de basis gaat bij Oranje. Kan het mij gewoon niet voorstellen (helaas).

Timber & De Ligt is om het even. De Ligt is sterk aan het verbeteren dit seizoen, maar bij Oranje heeft hij toch al vaker gekke slippertjes gehad. Terwijl ik Timber in de laatste potten telkens wel een uitstekende en kalme indruk vond maken. Alleen vind ik Timber bij het verdedigen van corners door de lucht nog best zwakjes bij tijd en wijlen...

Op 10 zou ik ook met Berghuis spelen of met een andere aanvaller. Xavi, mits hij meegaat, zou ik meer zien als een invaller. Ik gok dat Berghuis de 10 gaat worden of Gakpo. Depay, Danjuma en Bergwijn moeten het voorin uitvechten.

Eventueel nog een Malen en een Luuk als breekijzers erbij.

Koopmeiners - Frenkie lijkt mij wel vast. Al kan een Berghuis ook naast Frenkie spelen, maar of dat op een WK tegen goede tegenstanders gaat gebeuren?

Verder heb je nog Marten de Roon voor de controle, mits fit.

Nou ja, als de Ligt geblesseerd blijft ....

Dan zou Botman het meer verdienen. Timber, de Ligt, de Vrij, Virgil, Aké en Botman/Blind wat mij betreft. Dumfries en Frimpong op rechts. Malacia en Bakker/Blind op links.

Ik ben benieuwd misschien gaat hij wel mee als back-up voor Aké, we hebben namelijk veel rechts benige centrale verdedigers en Van der Ven is linksbenig. Dus wie weet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren