Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez waarschuwt Ajax: ‘Dat zijn mensen die het voor zichzelf doen’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt dat Ajax de mensen die héél graag willen instappen bij de club om Edwin van der Sar op te volgen, niet moet nemen. Dat zegt de analyticus bij ESPN. Perez vindt dat die mensen ‘het voor zichzelf doen’. “Je moet nu mensen hebben die onafhankelijk zijn, een sterke persoonlijkheid hebben en beslissingen durven te nemen.”

Van der Sar maakte dinsdagochtend bekend dat hij de eer aan zichzelf houdt en vertrekt bij Ajax. De algemeen directeur werd door een deel van de supporters verantwoordelijk gehouden voor het teleurstellende seizoen van de Amsterdammers en trok daarop zijn conclusies. Met het vertrek van de oud-doelman is het speculeren over diens opvolger ook meteen begonnen. Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, gaf dinsdag aan dat na 1 augustus bekend wordt wie de nieuwe algemeen directeur wordt bij de Amsterdammers.

“Wie nu in Ajax gaat stappen? Er zijn héél veel mensen die nu héél graag bij Ajax willen instappen”, begint Perez. “Alleen die mensen moet je juist niet hebben. Dat zijn mensen die het voor zichzelf doen. Je moet nu mensen hebben die onafhankelijk zijn, een sterke persoonlijkheid hebben en beslissingen durven te nemen. Je moet nu verbinden en zorgen dat iedereen weer bij elkaar komt. Je moet iemand hebben die er staat en gelijk weet hoe het werkt. Als je ook nog iemand wil hebben die uit de voetballerij komt, dan zijn er maar heel weinig mensen die dat kunnen.”

Van der Sar zou naar verluidt het gevoel hebben gehad dat Maurits Hendriks, de Chief Sports Officer, op zijn baan ‘aasde’. “Ik heb het gevoel dat Hendriks het heel graag wil”, antwoordt Perez op de vraag wie de opvolger van Van der Sar zou kunnen worden. “Ik heb nog geen shot van Sven Mislintat kunnen ontdekken zonder dat hij er pontificaal naast zit. Dat is zo’n carrière- en vergadertijger die de juiste dingen kan zeggen, maar hij lijkt me totaal niet de persoon die je wil hebben. Ik denk niet dat het iemand intern gaat worden. De enige naam die in me opkomt, is Martin van Geel. Hij heeft al jarenlang een directiefunctie en is nu algemeen directeur bij Willem II.” Mislintat raakt dus al snel na zijn komst bij Ajax een mede-directielid kwijt. “Hij moet zich nu bewijzen”, zegt Perez over de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers.

“Ze hebben het in het afgelopen jaar op een andere manier – met een zaakwaarnemer – geprobeerd en je hebt gezien waar dat toe heeft geleid. Het is bijna knap dat je binnen een jaar de voorsprong op alle gebieden hebt weggegeven.” De analist verwacht dat John Heitinga komend seizoen niet meer voor de groep staat in de Johan Cruijff ArenA en zou Peter Bosz wel een goede opvolger vinden. “Hij staat wel ergens voor. Ik ben wel fan van de trainer Bosz. Het is ook een sterke persoonlijkheid en hij is onafhankelijk. Ik denk dat hij heel veel kan helpen om de club weer op te bouwen. Ik denk dat het voor Heitinga lastig is, omdat hij nieuw is en vol zit met tactische dingen en hoe hij met de groep om moet gaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Martin van Geel, serieus Perez? Dat moet de laatste zijn die je daar wilt hebben. Doe mij mij Cruyff of anders Menno Geelen

30 mei 2023 om 18:03

MvG hoeft niet veel meer te doen, want middelmaat zijn we al

31 mei 2023 om 12:18

Aan het einde van de rit heeft hij de jeugd en de scouting weg bezuinigd, dus het kan erger.

30 mei 2023 om 19:02

Misschien dat ze Michael van Praag nog benaderen. Die is ook altijd wel te porren voor dit soort posities.

30 mei 2023 om 19:02

En ook echt de enige naam die in hem opkomt. Heeft zo'n Perez niet door hoe dom het klinkt om een Van Geel uberhaupt te associeren met Ajax? Noem dan een Frank Arnesen ofzo.

30 mei 2023 om 23:17

Frank Arnesen als AD is natuurlijk net zo ridicuul

Cruyff a.u.b. Bosz aanstellen als trainer, Heitinga en Bogarde ernaast op de bank. Paar aankopen en we gaan weer richting die Europa league finale 😜

30 mei 2023 om 18:03

Viergever terug halen om in de halve finale in te brengen...

30 mei 2023 om 18:22

Precies! Op pure wilskracht die bal erin beuken. Daar zat meer overtuiging in dan ik dit hele seizoen bij Ajax heb gezien

30 mei 2023 om 18:26

Die kans zit erin. Ajax zal wel bij de favorieten horen als je ziet wat nu op die plekken staat in de rest van Europa. Echte top staat op Juve na echt in de top dus die sla je over, Villarreal Betis Brighton Atalanta AS Roma Freiburg. Ik denk dat ze ver moeten komen met een paar aankopen, betere RB en betere spits en je bent al op de helft. Al koop je een Pedersen maar het moet wel een echt backie zijn.

30 mei 2023 om 18:40

Op basis waarvan zal Ajax bij de favorieten horen?

30 mei 2023 om 18:40

Waarom zou pedersen naar Ajax gaan? Grootheidswaanzin bij sommige Ajacieden is lachwekkend, dat berghuis die overstap had gemaakt wil niet zeggen dat opeens Feyenoorders naar Ajax gaan. Veel succes in Europa League

30 mei 2023 om 18:55

@RAFC2002Die twee Spaanse clubs kan je ook gewoon als favoriet rekenen hoor, en met een beetje pech komt Sevilla daar na de winter nog bij. Met de huidige staat van het Nederlandse voetbal is de volledige top 11 van Spanje te hoog gegrepen.. Je doet als Nederlandse club volgend jaar niet mee om de prijzen, in geen enkele Europese competitie.

30 mei 2023 om 18:59

@RAFC. Dat is tot de winterstop in de Europa league, verder vergeet je Liverpool. Verder schat ik al die ploegen op dit moment sterker in dan Ajax. De poule fase is ook niet zo spannend. Daar hoort Ajax ook gewoon door te komen, hoewel het wel beter moet dan nu. Na de winterstop stromen ook de 3e plekken van de CL in. Daar zullen nog wel een aantal goede ploegen bijkomen.

30 mei 2023 om 20:49

Hij zegt toch "een pedersen" en niet Pedersen?

30 mei 2023 om 21:30

Haal maar eerst “een algemene directeur” op.

30 mei 2023 om 23:37

Kerel, hoe kinderachtig en aangeslagen ben jij? Hij heeft het gewoon over een type pedersen die niet zoveel hoeft te kosten, uit een kleinere competitie. Je bent echt op je klit getrapt voor niks

31 mei 2023 om 11:10

Op dit moment wel maar Ajax zal zich flink moeten versterken, als ze dat ook maar een beetje doen zijn ze iig niet minder op Liverpool na.

30 mei 2023 om 20:04

Cruijff en Bosz zaten toch ook al samen bij Tel Aviv, of vergis ik me?

30 mei 2023 om 21:25

Idd. Maar daar wonnen ze de titel niet 😉

Iedereen die nu Cruijff roept als Algemeen directeur doet dat alleen maar vanwege de naam…

30 mei 2023 om 18:20

Nee hoor, Cruijff heeft het als bestuurder veel beter gedaan dan als voetballer. Zeker als je kijkt naar z'n tijd in Israel.

30 mei 2023 om 18:27

Maar nergens als algemeen directeur. Daarnaast heeft hij zelf 0 band met Ajax anders dan dat hij de zoon is van Johan. Geweldig qua naam, maar zou dat echt een veel te grote gok vinden. In een ander topic hierover ook al geschreven, ik heb liever een steengoede algemeen directeur zonder voetbalverleden dan per se een persoon aanstellen met voetbalachtergrond en 0 ervaring. Liever beiden uiteraard, maar een AD is geen TD.

30 mei 2023 om 18:45

Je kan het 10 keer roepen maar mensen schijnen maar niet te begrijpen dat je niet zomaar iemand vanwege zn naam de functie AD kan geven. Zeker niet als hij geen ervaring heeft. Nog steeds veel mensen die denken dat TD zowat hetzelfde is.

30 mei 2023 om 19:12

Hoe is vd Sar AD geworden? Had hij ervaring? Nee. Een grote naam? Ja. Precies. In de voetballerij worden altijd en overal functies weggegeven aan grote namen.

30 mei 2023 om 19:13

Nou ja als voetballer heeft hij een Europese finale gespeeld, was daarin een van de beste spelers op het veld, scoorde ook nog. Daar is hij als bestuurder nog niet in de buurt gekomen

30 mei 2023 om 19:15

@ouwehoeri daarom heeft er ook eerste 3 of 4 jaar iemand naast vd Sar gezeten. Die werd ook niet direct algemeen directeur

30 mei 2023 om 20:50

We hebben het met alle respect wel over Israel. Een speler als Zahavi schoot daar de hele competitie aan gort. Dat kun je niet vergelijken met de Eredivisie en zeker niet met Ajax.

Bij iedere andere bestuurder met een baan in Israel zou het juist zo worden gebracht, maar bij Cruijff wordt het gebruikt om zijn carriere kracht bij te zetten in een dergelijke discussie. Het is vooralsnog pure beeldvorming.

30 mei 2023 om 18:35

Zeker niet, is bekend is als bestuurder, kent de club en visie. Ook nog is een breed netwerk, wat handig kan zijn en heeft meerdere posities ingevuld, dus ervaring. Toch zou ik ook niet voor hem kiezen maar Menno Geelen.

30 mei 2023 om 18:44

Geen ervaring als Algemeen directeur vriend. Tis niet zo dat je zo ff een naam op die positie neer kan pleuren en klaar is kees.

30 mei 2023 om 21:26

Aan wie denk jij dan Soccerfan?

30 mei 2023 om 18:44

Jordi heb ik weinig vertrouwen in. Deed het leuk in Israel, makkelijk als je bij de grootste club in het land instapt.. Maar verder toch weinig laten zien, en ook niet echt binding met de club. Persoonlijk zie ik dit als de perfecte rol voor Seedorf. Bekend met de club, een groot netwerk, een grote naam in het buitenland. Maar bovenal ook een intelligente, welbespraakte man waarmee je voor de dag kan komen als club. Alles wat Jordi zeg maar niet heeft, wiens enige kwaliteit zijn achternaam is.

30 mei 2023 om 18:45

En wederom geen ervaring. Mensen aub kom nou met namen die niet eerst nog een hele opleiding met iemand naast zich moeten hebben.

30 mei 2023 om 18:57

Overmars en Van der Sar hadden natuurlijk ook de ballen ervaring. We hebben nu een meer ervaren TD, dan kan je daar best iemand bijzetten die misschien niet de meeste ervaring heeft, maar wel de kwaliteiten.

30 mei 2023 om 19:52

@martijn R Maar van de Sar had de eerste paar jaar Kinsbergen voor zich, die werd niet direct Ceo.
En Overmars heeft inmiddels een soort heldenstatus onder de Ajax fans. Maar dat was de eerste jaren ook lang niet altijd het geval. Marc Netto wist vooral redelijk te verkopen maar het heeft een paar jaar geduurd voordat hij toppers binnen ging halen. En dat lag ongetwijfeld deels aan het budget, maar toch ook aan hem zelf (je had voor een miljoen minder bijvoorbeeld van Dijk ipv vd Hoorn op kunnen halen en dat begreep toen ook al niemand). De kritiek die H2 kreeg dat ze de scouting negeerden kreeg hij aanvankelijk ook.

30 mei 2023 om 21:28

Martijn, Overmars had natuurlijk al ervaring opgedaan in Deventer

30 mei 2023 om 19:49

Nee hoor Jordi cruiijf heeft bij barca goed werk afgeleverd en hij was td bij maccabi dacht ik

Ik blijf erbij dat Menno Geelen op dit moment de beste papieren heeft om deze taak op zich te nemen. Kent de club, is inmiddels gepokt en gemazeld in de voetbalwereld en heeft tot op heden als Commercieel Directeur echt puik werk geleverd. Hem aanstellen als AD geeft tevens ook een heel helder signaal af aan de rest van de werknemers binnen Ajax; er zijn doorgroeimogelijkheden voor iedereen! Geelen begon ''slechts'' als accountmanager en heeft zich omhoog gewerkt binnen Ajax.

30 mei 2023 om 18:10

Ik ben het wel eens met Geelen. Komt op mij prima over. Ik heb nooit het idee bij hem dat het om Menno de directeur gaat. Hij is eerst Ajacied.

30 mei 2023 om 18:25

De grootste kanttekening in dit geval is natuurlijk wel dat je de baas van de best draaiende tak van Ajax weghaalt en hem in een positie zet die hij (nog) niet kent. Hoe moeten we de leegte opvullen die Geelen achterlaat binnen de Commerciële Afdeling? Daar moet ook over nagedacht worden..

30 mei 2023 om 18:40

Nee hoor. Menno is ook intern gepromoveerd. Zou nu weer kunnen. Daarnaast is dat wat mij ook de manier hoe we oud ajacieden op top posities krijgen. Intern lager beginnen en steeds een stapje hoger. Doen we wel met trainers, maar niet met beleidsmatig functies. Siemens de Jong bv die heeft aangegeven de commerciële kant interessant te vinden. Haal die binnen als accountmanager ofzo en dan doorgroeien.

30 mei 2023 om 21:33

DeEchteAjacied: ten eerste is Geelen dan nog aanwezig, dus zijn opvolger kan alles vragen en hij kan begeleid worden.
Ten tweede: Niemand kent de positie van Ajax-directeur, maar er zal toch iemand moeten komen. Moet je dan iemand van buiten hebben die de club niet kent (en de andere poppetjes bljven dus zitten) of juist iemand van binnen omdat die de club/organisatie en de lijntjes kent?

30 mei 2023 om 21:51

@Formus, daar heb je zeker gelijk. Is en blijft een lastig verhaal. Geleen lijkt op dit moment eigenlijk de beste kandidaat. En zoals Ninjakai aangeeft; oud-Ajacieden moeten niet ineens zomaar alle topfunctie gaan bekleden enkel uit goodwill omdat het immers Ajacieden zijn. Je moet een functie verdienen, niet je schoot geworpen krijgen door je verleden bij de club.

Tja dit kan 2 kanten opgaan. Wanneer de verkeerde man nu instapt om vd Sar te vervangen, dan kan het het begin zijn van het einde. Dit verhaal lezend ben ik bang dat die Chef de Mission een nieuwe missie heeft. En dan zal hij puur uit eigenbelang handelen, zoals al vele leden binnen zijn gekomen. Als dit te lang duurt kan het weer uitdraaien op een Ajax dat we kennen van voor de ingreep door JC.
Maar stapt er wel iemand met een Ajaxvoetbal verleden in, dan kan het goedkomen.
De data-analisten hebben de macht gegrepen, en we zien wat het dit jaar heeft gebracht. Hopelijk krijgt de voetbalvisie weer de overhand!

30 mei 2023 om 18:44

Waren het maar data analisten die verantwoordelijk waren voor de ramp van dit seizoen. Dat zou namelijk duiden op beleid. Het is juist een zaakwaarnemer, trainer en niet capabele AD die de macht hadden gegrepen. Dat heeft ertoe geleid dat er weer terug werd gegrepen op specialistische kennis en de nieuwe talenten in scouting. Dat die nu eenmaal veel met data doen is een feit.

30 mei 2023 om 19:20

De data duitser zit er net 2 weken...
De transfers van afgelopen zomer kwamen toch op naam van vd Sar (groot Ajax verleden), Huntelaar (groot Ajax verleden) en Hamstra (geen Ajax verleden maar liep er al wel een paar jaar rond onder Overmars)
Het werken met data is ook helemaal niet verkeerd. Wat dat betreft vond ik het Mislintat goed verwoorden in zijn eerste interview. Het is een hulpmidden, maar niet het enige middel.

Het zal.lastig worden voor de nieuwe AD, zo te zien zijn er achter de schermen machtsspelletjes aan de gang.
Als iemand wilt die onafhankelijk is met een sterke eigen mening dan zou Seedorf ideaal zijn, zijn manke is natuurlijk dat hij geen ervaring heeft als AD. Het is wel.iemand die ergens binnenkomt , die zijn sporen heeft verdiend in de voetballerij, die bij verschillende topclubs heeft gespeeld. Heeft karisma, is goed bespraakt en heeft een Ajax achtergrond.

30 mei 2023 om 18:34

Ik ben best Seedorf fan, maar dat zou natuurlijk een volslagen idiote keuze zijn.
Is bovendien iemand die bij uitstek weinig draagvlak weet te creëren (in Nederland)

31 mei 2023 om 10:33

Ik vind dat minder idioot dan van Geel te noemen. Van der Sar was nu ook niet een naam die je als.AD zou verwachten. Die had natuurlijk wel de mazzel dat hij 2 jaar aan het handje mocht meelopen.

1 juni 2023 om 15:59

ik ben het helemaal met je eens dat van Geel nog idioter zou zijn dan Seedorf.

Martin van Geel, de man die na een vernietigend rapport met pek en veren Amsterdam werd uitgejaagd...
Weliswaar een andere functie maar kom op, dat moet je toch niet willen?
Die man laat overal een enorme puinhoop achter, ook bij Feyenoord heeft die er een zooitje van gemaakt en bij Willem zijn ze hem ook liever kwijt dan rijk.

Louis van Gaal als commissaris, Jordy Cruijff als directeur. Peter Bosz als trainer. Winston Bogarde weer als assistent, samen met Heitinga. Verder speciale advies functies voor Frank Rijkaard, Frank de Boer, Jari Litmanen en Clarence Seedorf. Wat ze maar willen doen.Alle hockeyers, tennissers, jou des boulers er weer uit. Voordat alle centen op zijn.

30 mei 2023 om 18:08

Overmars weer aanstellen

30 mei 2023 om 19:15

Zowel jij als Perez mogen best overstappen naar een andere thee. Dit spul is duidelijk iets teveel van het goede 😉

Als je Martin van Geel noemt dan heb je echt een klap van de molen gehad. Dat kan niet serieus zijn. Al is dat wel typisch Perez natuurlijk. Snel contact op nemen met Kinsbergen, heeft de ervaring, is een zwaargewicht en ook loyaal aan de club. Snapt waar Ajax voor staat. Geen stagairtjes meer voorlopig, gaat alleen maar fout.

Perez is het denk ik al een " tijdje" kwijt. Komt aanzetten met van Geel. Hoe bedenk je het. Als je Ajax helemaal naar de knoppen wil helpen moet je van Geel nemen. Peren kan zich beter maar storten op het analyseren van wedstrijden en zelfs dat gaat hem de laatste tijd nogal moeilijk af.

Martin van Geel moeten ze tegen houden bij de grens van Noord Holland. Die hoeven wij echt niet meer te zien in Amsterdam. Ik zelf zie veel in Menno Geelen, die is echt van de onderkant bij Ajax naar de top geklommen en heeft gewoon veel waarde voor Ajax. De commerciele strategie van die vent is echt steengoed en weet ook van famillie die met hem werk dat hij inteligent is, goed en snel op z'n voeten denkt en veel en veel frisser overkomt dan Edwin deed.

Je moet iemand nemen die een sterke persoonlijkheid heeft, onafhankelijk is en beslissingen durft te nemen. Bij voorkeur ervaring als analist

Iemand als ik zou Perez er nog moeten bijvoegen. Haha zou wel mooi geweest zijn.

Ah ja natuurlijk. Advies aannemen van de magiër genaamd Kenneth Perez. Dat zal zeker het eerste zijn wat het bestuur bij Ajax nu van plan is. Thank god voor Kenneth, anders was Ajax nu echt helemaal verloren...

Nee je kan beter iemand nemen die eigenlijk totaal geen trek heeft in zo'n baan en elke dag met tegenzin naar het kantoor komt.

Waarschijnlijk een naam waar niemand aan heeft gedacht maar bij mij kwam Demy de Zeeuw op. Komt uit de voetbalwereld, communicatief sterk, succesvol ondernemer en heeft oog voor de toekomst.

Aldus de oud aanvaller die zelf nooit bestuurd heeft een club gerund maar wel een voetbalwedstrijd kan analyseren.

Waarom wordt er over alles wat Kenneth Perez zegt een artikel geschreven?! Vermoeiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren