Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez kritisch na interview Ajax-speler: ‘Schiet als een beginneling’

Laatste update:

ESPN-analist Kenneth Perez heeft in Dit was het Weekend gereageerd op een van de uitspraken die Ajax-rechtsbuiten Steven Berghuis deed na afloop van de 4-1 zege op RKC Waalwijk. De 32-jarige linkspoot zei onder meer dat hij en collega Steven Bergwijn gekoesterd moeten worden als de beste spelers van de Eredivisie.

Berghuis is van mening dat hij en Bergwijn vaak het mikpunt van kritiek zijn. “Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, mag je ze eerder koesteren dan andersom. Of het niet juist een compliment is? Dat weet ik niet. Het zou gek zijn als het probleem bij mij en Bergwijn ligt, laat ik het daarop houden.”

Perez moet een beetje lachen om de uitspraak van Berghuis. “Grappig dat Berghuis zegt dat wij hem en Bergwijn moeten koesteren. Het is wel het Ajax-dna, hè. Zo van: we zijn de beste spelers van de Eredivisie, koester ons maar.” Presentator Jan Joost van Gangelen vult de Deen aan. “En voor de rest je mond houden.”

“Hij is wel overtuigd van zichzelf”, gaat Perez verder. “Ik weet niet of hij gelijk heeft. Berghuis en Bergwijn hebben dit seizoen in elk geval niet laten zien dat ze zo geweldig zijn.” Berghuis speelde dit seizoen 21 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin de 46-voudig international goed was voor 3 doelpunten en 10 assists.

Afwerken
Tegen RKC Waalwijk wist de Apeldoorner voor het eerst dit Eredivisie-seizoen te scoren in de Johan Cruijff ArenA. Perez is kritisch op een specifiek punt in het spel van Berghuis. “Hij werkt gewoon heel slecht af dit jaar. Hij heeft echt zo vaak schietkansen gehad waarbij hij schiet als een beginneling.”

“Bij Feyenoord was het afwerken juist zijn kwaliteit”, gaat Perez verder. “Die kwaliteit is een soort van verdwenen...” Perez ziet ook dat Berghuis vaak onnodig balverlies lijdt. “Tegen Go Ahead leverde hij twintig ballen zo in. Dat had ook meer tegengoals kunnen opleveren en dan praat je weer heel anders.”

Namens Feyenoord was Berghuis in 199 officiële wedstrijden goed voor 87 doelpunten en 64 assists. Zijn moyenne in Amsterdam ligt iets lager. Tot dusver speelde Berghuis 109 officiële wedstrijden in dienst van Ajax, waarin hij goed was voor 26 doelpunten en 35 assists.

Is de kritiek van Kenneth Perez terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit echt een hele enge reactie van Berghuis. Hoe durf je te zeggen dat ze hem moeten koesteren nadat je echt een drama seizoen speelt. Zelfs als hij goed zou spelen zou ik raar vinden dat hij zegt dat ze hem moeten koesteren. Totaal misplaatste arrogantie.

22 januari 2024 om 14:39

Ja dat interview sloeg de plank een beetje mis. Ja hij is één van de beste spelers van de Eredivisie maar dat was niet te zien aan zijn prestaties en spel. Dat je bij de beste zou moeten horen is juist de reden dat er zoveel kritiek op je is. Een topspeler word beoordeeld als een topspeler, maar wat Berghuis wil is gezien worden als een topspeler maar daar niks tegenover hoeven te zetten.

22 januari 2024 om 14:43

Die opmerking sloeg natuurlijk nergens op, maar hij heeft wel gelijk dat er maar even verwacht wordt dat de twee buitenspelers de hele veld organisatie op zich nemen alleen omdat ze ouder zijn en meer ervaring hebben, als de linies daarachter (en dan vooral het middenveld) het constant af laat weten. Maar dat zinnetje over koesteren had hij beter voor zich kunnen houden. Proef een hoop irritatie bij hem, heeft ook wel een hele hoop shit over zich heen gekregen vanuit de media dit seizoen mede dankzij onze grote lekkende vriend Steijn. Maar het zou toch wat slimmer zijn om niet van die zure opmerkingen zo'n interview in te gooien.

Een beetje als bij Kramer, je kan het best denken maar je hoeft het niet altijd hardop te zeggen. En dat is dan ook waarom hij geen aanvoerder is (niet dat Bergwijn het wel verdient die mag juist iets meer van dit soort gif hebben soms).

Hij gaf vooral aan blij te zijn dat er nu met Henderson veel meer ervaring op het middenveld komt te staan zodat zij zich kunnen focussen op hun hoofdtaak: de aanval.

Verder denk ik dat het voor hem ook beter zou zijn als hij zichzelf even wat minder voor de camera laat zien

22 januari 2024 om 14:55

Als hij en Bergwijn nu altijd het goede voorbeeld geven heb je groot gelijk. Maar hoe vaak laten zij de tegenstander ook niet gewoon lopen. Daarnaast zijn zij wel de meest ervaren spelers en mag je van hun toch wel iets meer sturing verwachten. Tadic stond ook linksbuiten maar die kon wel sturing geven.

22 januari 2024 om 15:07

Tadic hoefde veel minder sturing te geven want die had niet te maken met een middenveld van Tahirovic, Taylor en Hlynsson. Sterker nog, toen had je als middenveld voornamelijk Alvarez, Klaassen en Berghuis. Appels met peren vergelijken.

Bergwijn laat inderdaad wel bizar vaak zijn man lopen. Berghuis voor mijn gevoel wat minder. Maar kan me best voorstellen dat je op een gegeven moment er ook een beetje klaar mee bent dat je alle shit over je heen krijgt terwijl je halve team staat te slapen op het veld en je niet eens de aanvoerder bent maar nogmaals, je mag het denken, je kunt het beter niet hardop zeggen in een interview.

22 januari 2024 om 15:47

Ik vind het persoonlijk vaak wel leuk dat mensen zeggen wat ze denken. Anders worden de interviews ook zo eentonig. Maar dat hij dit zo vindt zegt ook wel iets over de speler die hij is. Ik betwijfel of Henderson dezelfde instelling heeft.

22 januari 2024 om 15:30

Berghuis heeft geen zelfspot. Alles wat verkeerd gaat, ligt aan een ander.Hard werken? Niet voor Berghuis. Ook dit interview. Ja wat achter mij gebeurd is niet aan mij. Maar vervolgens wel over Henderson hebben en die het wellicht wel gaat fixen voor het middenveld én verdediging? Je kan bij balverlies ook de longen uit je lijf lopen en het Rensch makkelijker maken. Het is maar goed dat het verder een vlotte, leuke jongen is, anders was er echt niets van over. IQ van een goudvis.

Berghuis is gewoon een raar mannetje met nog vreemdere maniertjes. Met deze opmerking laat hij zich weer enorm kennen, maar bijvoorbeeld ook met de klassieker in de Arena afgelopen jaar waar hij als een bezetene stond te juichen na een assist.
Hij wil dolgraag de grote man en leider zijn van zijn ploeg. Maar telkens als hij dat zou moeten zijn, geeft hij niet thuis. Ben benieuwd wat zijn volgende avontuur wordt.

22 januari 2024 om 15:21

"maar bijvoorbeeld ook met de klassieker in de Arena afgelopen jaar waar hij als een bezetene stond te juichen na een assist. "

Raar joh, juichen als je een assist geeft in een wedstrijd die hoogstwaarschijnlijk bepalend is voor de titelstrijd. Hoe durft hij.

"Hij wil dolgraag de grote man en leider zijn van zijn ploeg."

Daarom heeft hij ook bedankt voor de aanvoerdersband begin dit seizoen..

22 januari 2024 om 17:15

Je hebt juichen en als een bezetene juichen. Als er die wedstrijd een uitvak was, zou hij er zeker weten op afgesprint zijn om daar nog even feest te vieren. Adebayor is er niets bij.

22 januari 2024 om 18:31

Zet even je Feyenoord bril af man. Kijk hoe Antony juicht tegen jullie, kijk hoe Tagliafico erbij loopt als hij een assist geeft tegen Feyenoord of hoe Donny richting jullie publiek juicht. Andersom doen jullie spelers dat net zo goed. Dat krijg je als je scoort of een assist geeft tegen een rivaal en directe concurrent.

Ik snap dat je Berghuis niet zo hoog hebt zitten na zijn overstap maar deze argumenten gaan wel heel ver.

Een hele enge reactie van narcist Berghuis. Doet dit nou niet ... In alles blijkt maar weer dat zijn negatieve imago op dit soort manieren nog eens extra wordt verduidelijkt. Hoe haal je het in je hoofd om te zeggen dat jij en Bergwijn de dragers zijn van dit Ajax. Een Ajax dat zelfs 18e stond dit seizoen en overklast werd in de beker tegen USV Hercules... Waar is die zelfspot?

Het blijft een naar mannetje. Heel arrogant, maar vooral erg narcistisch. Moeilijk in de omgang, pure zelfverheerlijking. Om van te walgen. Berghuis is letterlijk iemand met twee gezichten en heeft een enorme persoonlijkheidsstoornis overigens.

Dit is er dus mis met Ajax. Bergwijn en Berghuis willen gewoon lekker aanvallen. Verdedigen? Phoe nee dan moet ik nog meelopen ook. Beetje felheid in de duels en in druk zetten? Nee joh wil al mijn energie hebben voor aanvallen! Wat er achter mij gebeurd? Ja boeie als ik maar kan aanvallen. Zeer bijzonder interview. Normaal komt die beter over maar dit is dus de mentaliteit?

Berghuis is een beetje zijn straatje aan het schoon vegen , toch nog iets van Steijn aangenomen.
Voor spelers als Berghuis en Bergwijn heb je andere spelers nodig die niet bang zijn om vuile meters voor deze twee spelers te maken. Dit soort spelers heeft Ajax niet in hun elftal en als ze er wel waren betwijfel ik of ze die vuile meters voor Bergwijn en Berghuis willen maken. Het is nu niet zo dat ze beide onmisbaar zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren