Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez bespeurt arrogantie bij ‘ongelooflijk mooie speler’ van Ajax

Laatste update:

Diverse jeugdige spelers maakten zondag minuten in de laatste wedstrijd van Ajax voor de winterstop tegen ADO Den Haag (6-1 overwinning). Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré maakten hun basisdebuut, terwijl Sontje Hansen in de slotfase als invaller mocht opdraven. Kenneth Perez en Ronald de Boer hebben vanavond overwegend mooie woorden over voor het viertal.

De twee analisten blikken in het televisieprogramma Dit was het Weekend van FOX Sports terug op de simpele overwinning van Ajax op ADO. Gravenberch gaf zijn visitekaartje af met een doelpunt en een assist. "Een ongelooflijk sierlijke, mooie speler om te zien. Het is heel sierlijk om naar hem te kijken", vertelt Perez over de zeventienjarig middenvelder.

De Deense analist plaatst wel een kanttekening. "Ik bespeurde wel een beetje arrogantie al in zijn spel. Je ziet het een beetje terug, omdat het vandaag zo onwijs makkelijk ging." Collega-analist De Boer kan zich vinden in de kritiek van Perez over Gravenberch. "Dat heeft hij in zich en daar moet hij inderdaad wel stappen in maken", aldus de oud-international, die wel erkent dat 'een gezonde dosis arrogantie helemaal niet erg is'.

De Boer vindt Ekkelenkamp van de drie basisdebutanten van Ajax 'op dit moment nog de meest betrouwbare'. De middenvelder nam tegen ADO de 3-0 voor zijn rekening. "Hij laat het ook wekelijks in de Keuken Kampioen Divisie zien bij Jong Ajax. Ik vind dat hij echte een stabiele factor aan het worden is", aldus De Boer, die Ekkelenkamp reeds klaar acht voor het grote werk. "Als Donny van de Beek in de winter onverhoopt weg zou gaan naar Real Madrid, dat gerucht hangt nog altijd in de lucht, dan denk ik dat hij een goede opvolger is."

Van de vier genoemde Ajax-talenten wordt Hansen de grootste potentie toegedicht door De Boer. "Hij heeft in mijn ogen ongelofelijke kwaliteiten", stelt de analist over de zeventienjarige vleugelaanvaller. "Traoré is nog moeilijk te zeggen: een goede spits, die pas achttien is en nog vlieguren moet maken. Ik weet niet honderd procent zeker of hij het dan gaat redden, maar hét supertalent in mijn ogen is op dit moment Sontje Hansen. Hij heeft het ook laten zien op het WK Onder-17." Hansen kroonde zich vorige maand tot topscorer van dat toernooi met zes doelpunten.

Welke belofte dicht jij de grootste toekomst toe?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ekkelenkamp is dan ook echt een FdB-speler vind ik. Ik denk toch dat Traore en Ryan het eerder gaan redden. Wel heel leuk dat ze nu eens veel minuten kregen allemaal.Sontje vond ik echt nog wel een broekie zo in het veld. Behalve dat goeie wk.. is hij écht het supertalent? Ik ben benieuwd naar de mening van degenen die deze jongens al langer volgen!

22 december 2019 om 20:19

Het supertalent, voor mij dan, is Unuvar. Maar ik denk dat dat komt omdat ie meer n spelbepalende speler is.

22 december 2019 om 20:21

Heb de wedstrijd niet gezien, maar gaf hij alle ballen breed en terug dan omdat het echt een fdb speler is?

22 december 2019 om 20:29

Hij kwam tot 8 (succesvolle) passes vandaag, weinig toegevoegd aan de bal (wel een hele mooie steekbal ertussen) en meest nuttig met loopacties en meters maken.

22 december 2019 om 21:03

Is inderdaad vooral goed zonder bal en als afmaker

22 december 2019 om 20:28

Super talent is nogal een krachtige term maar deze jongen is zeker wel een groot talent. Presteert al een jaar lang top en heeft echt wel specifieke kwaliteiten. Scoort ook mooie en belangrijke doelpunten en heeft een geweldige klik met Naci (super talent!). Ben vooral benieuwd op welke positie hij gebracht gaat worden aangezien hij naar mijn mening eigenlijk geen buitenspeler is. Hansen lijkt me echt zo'n speler die perfect rendeert als je hem een vrije rol geeft en laat zwerven rond je spits.

22 december 2019 om 20:32

Sontje is geen echte buitenspeler, moet in de as spelen. Maar is technisch echt enorm sterk onderlegd, heeft oog voor passes en met Unuvar enige spelers die laatste 3 jaar dubbele cijfers met goals en dubbele cijfers met assists haalt. Was in o15 nog topscorer van de opleiding, sindsdien vaker vanaf de flank of 10. Ik vind het een hele mooie speler, juist omdat hij zo enorm technisch is.

22 december 2019 om 21:01

Sontje is het best te omschrijven als een type Malen. Dat vind ik in ieder geval. Hij kan aan de zijkanten spelen, maar zoals je al zei komt hij in de as het beste tot zijn recht

22 december 2019 om 22:11

Grappig Xiii, ik had dezelfde gelijkenissen met Malen gezien.

22 december 2019 om 23:59

Malen heeft meer pure snelheid en diepgang in zijn spel maar kan zeker zien wat je bedoeld. Hansen iets creatiever en kan ook beter als 10 spelen dan Malen imo.

23 december 2019 om 00:45

Bovendien vind ik dat Hansen meer overzicht heeft en vaker anderen 1 op 1 zet. Soms zelfs iets te collegiaal in zijn acties. Al wil ik malen niet te kort doen, echt een fantastisch talent.

Ik zie weinig arrogantie bij Gravenbergh moet ik zeggen. Vind m dan wel weer redelijk flegmatiek, maar t gaat m op momenten heel makkelijk af. Als ie dat eruit kan halen dan denk ik dat ie vaker gaat spelen ook.

22 december 2019 om 21:00

Het woord "flegmatiek" moest ik even googlen.

22 december 2019 om 21:18

En, herkenbaar? 😉

Het is, vooralsnog, geen eerlijke vergelijking, maar Frank Rijkaard was n voorbeeld van wat n flegmatieke speler genoemd werd.

Moet die inderdaad aan werken, maar ik denk dat dit ook een beetje met ervaring te maken heeft. Gravenberch heeft in de jeugd iig laten zien dat die wereldtop is. Vond Traore best verdienstelijk spelen, deed niet veel fout en het is als spits van Ajax best lastig aangezien de buiten spelers vaak naar binnen komen voor de actie en dan de spits overslaan.

22 december 2019 om 20:39

Ik vond Troare ook goed. Ook dat doelpunt is nog erg moeilijk van achter de speler.hopelijk krijgt hij 2e helft van het seizoen fors meer minuten.

Ekkelenkamp, leuke speler hoor. Maar kom op, we gaan toch niet op zoek naar een kopie van Donny/Siem/Klaassen toch? Alsjeblieft niet meer.

Laat Donny gaan, en dan kappen met die onzin. Gewoon leuke spelers a la Ziyech, Frenkie, Erikkssen.

Dus gewoon Gravenberg klaar gaan beginnen te maken.

22 december 2019 om 20:29

Ik snap echt niet dat mensen Siem de Jong en Klaassen in hetzelfde rijtje zetten als Donny. Van de Beek is zoveel beter dan beide spelers waren op die leeftijd en heeft veel meer ballie in zijn kleine teen dan beide spelers. Hij word niet voor niks gelinkt met de absolute top en heeft de afgelopen jaren laten zien steeds beter te worden en op meerdere posities prima uit de voeten kan. Ook vandaag was hij weer zeer sterk met een goal en assist

22 december 2019 om 20:42

Hij wordt gelinkt met topclubs vanwege die 2 belangrijke goals in de succesvolle CL reeks van vorig seizoen.

22 december 2019 om 22:18

Mensen die dat zeggen die snappen er werkelijkwaar helemaal niets van. Die zien de blonde kaaskop van Siem de Jong vertrekken en denken: he Klaassen lijkt daar wel wat op. En nadat Klaassen naar Everton ging: he van de Beek lijkt daar wel wat op. Allemaal blond en aanvallende middenvelder... Het zit zo: Siem de Jong Davy Klaassen Donny van de Beek. Dus van ok, naar goed, naar super. Als je niet ziet dat Donny van de Beek een topper is, dan moet je misschien een andere sport uitkiezen om naar te kijken. Ach ja, dan mag je natuurlijk ook gewoon kijken, maar moet je misschien niet meer zo stellig reageren.of ben ik nu gek?

22 december 2019 om 20:36

Je hebt er imo weinig van gegeten als je Donny in hetzelfde rijtje zet als Klaassen en De Jong. Waarom zet je hem in dat rijtje, wat doet je denken aan hun? Omdat ze alle drie een middenvelder zijn met een neusje voor de goal maakt ze nog niet hetzelfde.

22 december 2019 om 20:41

Ze zijn alle 3 kleurloos. Wanneer Ajax het moeilijk heeft dan zijn zij degene waar je het laatste van kan verwachten om de ploeg op sleeptouw te nemen. Alleen Klaassen kon destijds met werklust nog wat forceren, waar Siem en Donny het moeten hebben van een momentje dan ze de bal voor hun voeten krijgen in kansrijke positie.

Nee, alsjeblieft niet meer zeg.

22 december 2019 om 20:52

Donny is verre van kleurloos. Geen akka's, maar vaak genoeg nuttige hakballetjes, een-tweetjes, naast zijn goed gevoel voor positionering en scorend vermogen. Frenkie en misschien Ziyech hadden die 2-0 niet zo af kunnen maken. Na Ziyech, Nico, en Onana op dit moment de belangrijkste Ajacied in mijn ogen.

22 december 2019 om 20:54

Rosselina er is nog een persoon op vz die een persoonlijke wilde vendetta tegen Van de Beek heeft 😅, Donny is een veel betere voetballer dan Siem en Davy. Alleen al wat Donny vorig jaar Europees heeft laten zien, hebben die andere twee niet gedaan op cl niveau in zo een bepalende fase.

22 december 2019 om 21:37

Plus los van het feit dat Klaassen en Siem in hun topjaren ook heel goed bij ajax waren.

Laat me graag verbazen maar Ekkelenkamp is volgens mij een redelijke 13 in een dozijn speler. Nu vindt iedereen het mooi als je leuk meedoet, maar na een tijdje gaat men als Ajax middenvelder ook iets bijzonders verwachten, en dat zie ik bij hem (nog) niet. Van Donny naar Ekkelenkamp zou een enorme achteruitgang zijn.

22 december 2019 om 20:26

Tja, Donny vond ik in t begin ook n beetje kleurloos en een 13-in-1-dozijn speler. Die heeft zich aardig ontwikkeld 😊

22 december 2019 om 20:53

Alleen was Donny altijd al samen met Nouri het grote talent uit de opleiding waar menigeen naar uit keek om hen in de Arena te zien. Dat is toch echt niet zo bij Ekkelenkamp

22 december 2019 om 21:09

Wat je zegt. Spelers als ekkelenkamp en ook eiting zijn prima spelers, maar net als dani de wit en nog steeds veltman niet wat je wilt

Gravenberch heeft wel echt iets extra's, ik vond de arrogantie in z'n spel wel meevallen overigens. Als je dan over spelers praat met arrogantie in hun spel kijk dan naar Lang en Dest die hebben hier beide meer moeite mee. Wat betreft Ekkelenkamp ik hoop eerlijk gezegd dat Ajax hem komende zomer laat gaan, dit niveau moet je niet meer mee aankomen tenzij hij genoegen neemt met een plek op de bank. Voor Hansen is jong Ajax voorlopig de beste plek. Traore daar verwacht ik veel van, hij kan echt een goede Ajax spits worden door z'n fysiek/first touch en oog voor z'n teamgenoten.

22 december 2019 om 20:57

Bij Lang en Dest valt het denk ik ook meer op omdat ze minder getalenteerd zijn. Die moeten gewoon wat harder werken om mee te komen. Een Gravenberch kan in de KK divisie nog wat freewheelen en dan is ie nog steeds een van de beste spelers.

Met jongens als Gravenberch, Unuvar, Taylor, Salah-Eddine, Rensch, Hansen en Brobbey levert Ajax echt een uitzonderlijke lichting af. Of zij allen hun potentie waarmaken is niet zeker, maar dat dit een gouden lichting is staat voor mij vast. Gravenberch heeft al een basisplek voor het grijpen en verwacht dat Taylor zijn debuut in de tweede helft van het seizoen ook nog gaat maken!

22 december 2019 om 21:28

Ik hoor veel mensen zeggen dat Taylor best meevalt, niet een heel bijzonder talent. En van Salah-Eddine en Rensch hoor ik ook niks. Die anderen schat ik hoog in.

22 december 2019 om 22:37

De reden dat je dat hoort over Taylor is omdat hij een vergelijkbare stijl heeft als Donny en mensen dat vaak niet op waarde weten te schatten. Het is voor een leek immers niet in te schatten waar een speler moet lopen als hij de bal niet heeft. Salah-Eddine is een geweldige voetballende linksback die ik heel erg graag zie spelen. Het enige stukje twijfel wat ik bij hem heb is of hij zich lichamelijk nog veel weet te ontwikkelen. Klein beetje meer lengte en het krachthonk in en dan zie ik die jongen het zeker maken.

22 december 2019 om 22:41

Taylor is erg all-round waardoor zijn specifieke kwaliteiten misschien wat minder opvallen. Heb hem persoonlijk erg hoog zitten, beheerst eigenlijk alle facetten van het spel en beschikt daarnaast over een fantastische trap en is ook een echte leider (aanvoerder O-19 en oranje O-17). Salah-Eddine en Rensch zijn inderdaad wat onbekender, maar staan wel binnen de jeugdopleiding erg hoog aangeschreven. Salah-Eddine is de beste back van de opleiding, vooral zijn voetballende kwaliteiten zijn erg indrukwekkend. Rensch heeft alles van een goede centrale verdediger, hij is snel, sterk, groot, technisch en heeft ook een erg goede trap.

23 december 2019 om 00:19

Taylor, Salah-Eddine en Rensch staan bij mij alle 3 zeker in top 6 van o19/Jong Ajax. Met Unuvar, Hansen en Gravenberch. Taylor is minder spectaculair qua spel Unuvar, Hansen of Gravenberch maar is daarentegen perfect tweebenig, fysiek in orde, laat team beter spelen en pikt geregeld goals en assists mee. Is de verbindingsspeler van 2002 groep. Rensch is net als Unuvar van 2003, nog 16 dus en is wanneer fit de eerste keuze centraal achterin bij de o19 en was basisspeler op EKu17 en WKu17, terwijl hij jaartje jonger is. Al redelijk lang voor zijn leeftijd (begin 1.80 ergens) maar valt vooral op door zijn atletisch vermogen. Salah-Eddine is de linksback van Oranje uit 2002 en eigenlijk onomstreden bij Ajax. Een felle linksback met heel veel rust aan de bal en die goed is in combinatiespel, imo meest interessante linksback sinds Boilesen op linksback kwam te spelen. Is over gekomen van AZ toen hij 16 werd, met oog op zijn positie een van meest interessante spelers voor Ajax 1 in toekomst. Linksback zijn schaars, is nu nog te vroeg maar hij is dan ook 17 en eerste jaar A-jeugd nu. Zou niet raar opkijken als hij mee op trainingskamp mag samen met Unuvar, Hansen, Gravenberch, Brobbey en Taylor. Ik denk dat van die namen Brobbey minst getalenteerd is maar met zijn fysiek is hij wel heel interessant. Taylor is veruit meest onderschat, gelukkig lijkt Ajax hem goed op waarde te schatten. Was met Brobbey en Gravenberch enige van 2002 die bij Jong Ajax mochten beginnen dit seizoen. Vorig seizoen al officieus mogen debuteren in Ajax 1 en debuut in Jong Ajax al gemaakt met 16.

Denk dat Kenneth Perez door zijn gebrekkig Nederlands arrogant met nonchalant verwisselt. Ryan is echt geen arrogante jongen en is blij dat hij zijn kans in 1 krijgt. In zijn spel zit echter nog een soort nonchalance dat eruit moet. Grootste talent imo die er vanuit de jeugd aan komt, 17 nog pas!

22 december 2019 om 22:34

Het kan ook zo zijn dat hij nonchalance bespeurt en een aanname doet dat dat een gevolg is van arrogantie. Ik vermoed dat het dus een beetje een voorbarige aanname van hem is.

Ekkelenkamp beweegt niet zo stijlvol als Hansen, Gravenberg of vd Beek, etc maar is effectief, dreigend en altijd onderweg. Deze week 2 wedstrijden 2 goals. In de KKD ook al elf op de naam.

Een lekker einde van het jaar heeft Ten Hag ons bezorgd. Eens, dat dit seizoen de doorstroom van eigen jeugd een klein beetje stokte. Maar ja, Ten Hag wil ook overwinteren in de CL en opnieuw kampioen worden. Nu was er blijkbaar ruimte om de jonge gasten de kans te geven. En dat pakte wonderwel prima uit. Gravenberch prima wedstrijd en een doelpunt en assist. En ik heb Ekkelenkamp (ik vind het geen typische Ajax-speler) 10 keer liever dan Siem de Jong. Sontje Hansen debuut gemaakt. Traore...uiteindelijk zullen denk ik Gravenberch en Hansen doorgroeien naar basisspelers. En komen natuurlijk Unuvar en Brobbey eraan.

22 december 2019 om 23:17

Was ook noodgedwongen. Huntelaar blijkbaar geblesseerd. Zoals Ten Hag het zei had ik het idee dat hij liever Huntelaar had opgesteld. mazraoui haakte ook op laatste moment af

22 december 2019 om 23:22

Hij had ook met Siem de Jong en Alvarez kunnen spelen. Heeft Ten Hag niet gedaan. Ik zie ook graag jonge talenten bij Ajax 1, maar dat Ten Hag een beetje terughoudend daarin is, is niet verkeerd. Het moet ze niet te makkelijk gemaakt worden, maar ze moeten natuurlijk wel kansen krijgen.

We hebben weer een goede lichting bij Ajax. En ik hoop dat als Ziyech, van de Beek vertrekken dat het met Ekkelenkamp en Gravenberch opgevangen kan worden. Ik zou het onwijs geweldig vinden als we weer een zelf opgeleid elftal krijgen. Alleen doelmannen en verdedigers willen maar niet doorbreken. Stekelenburg en Vermeer zijn volgens mij de laatste 2 doelmannen die doorgebroken waren bij Ajax. Scherpen en Kotarski zie niet als potentiële opvolgers voor Onana.. Dus die zal gekocht moeten worden. En dan denk ik aan een door Ajax opgeleide doelman Bizot. Misschien wel de tweede beste doelman van de Eredivisie. Verdedigers.. Nu met het nieuws van Blind is het nog maar afwachten of hij überhaupt nog het Ajax shirt zal aantrekken op het veld.. En hoe triest dan ook zal Ajax weer een leider moeten aantrekken en ook dan denk ik weer aan een speler die uit de Ajax opleiding komt. Onze geliefde Jan Vertonghen. Hij zou de kers op de verdedigingstaart zijn. Voor Tagliafico zouden Dest of Mazraoui de linksback positie kunnen overnemen. Maar het schijnt dat de van Chelsea gehuurde Castillo ook een groot talent heeft voor die positie. Dus misschien zou hij ook daar kunnen komen als vervanger. Maar ik dacht zelf aan een aankoop omdat ik niet zo fan ben van de verdedigende talenten van Mazraoui. En dan zou ik Wijndal willen zien in Amsterdam. Maar ook Martínez kan uit de voeten op die positie. Dan schuiven we door naar het middenveld daar hoop ik dan op Gravenberch en Ekkelenkamp en misschien ook Eiting doorbreken tot vaste waarde. Op de vleugels hebben we met Captain Tadić en Promes nog wel een goede bezetting. Neres en Ziyech zullen ons helaas gaan verlaten denk ik. En in de spits met opties Traoré, Hansen en Brobbey kunnen we ook weer even vooruit. Dus dan kom ik op de volgende elf uit: 4-3-3 Doel: Bizot, Verdediging: Dest, Schuurs/Álvarez/Fosu-Mensah, Vertonghen, Martínez/Wijndal, Middenveld: Ekkelenkamp, Álvarez/Martínez/Eiting, Gravenberch, Aanval: Promes, Traoré/Hansen/Brobbey, Tadić (C)/Lang

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren