Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees van Wonderen neemt definitief afscheid bij sc Heerenveen

Laatste update:

Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen als trainer van sc Heerenveen. Dat maakt de Friese club maandag bekend op de officiële kanalen. Van Wonderen en Heerenveen hebben het besluit gezamenlijk genomen, zo valt te lezen. Het contract van de oefenmeester in het Abe Lenstra Stadion liep al af.

De berichtgeving volgt daags na de 2-0 nederlaag van Heerenveen bij NEC. Daarvoor was al besloten dat er onvoldoende draagvlak was voor een contractverlenging, aldus algemeen directeur Ferry de Haan.

De Haan: "We hebben recent met elkaar gezeten om te praten over de toekomst. Dit was een open en eerlijk gesprek waarbij we hebben geconcludeerd dat van beide kanten niet alle vinkjes op groen stonden om de samenwerking te verlengen."

"Ik wil echter wel benadrukken dat de samenwerking goed is geweest en dat dit ook nog altijd zo is. Tijdens zijn periode als hoofdtrainer heeft Kees zich altijd ingespannen om zowel op sportief vlak als in de verdere professionalisering rondom ons eerste elftal stappen te maken. Gezamenlijk blijven we keihard werken om dit seizoen succesvol af te sluiten."

Van Wonderen gidste Heerenveen in zijn eerste jaar naar een achtste plaats en is nu ook nog in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. De 55-jarige keuzeheer zegt op twee leerzame jaren terug te kijken.

"Bij mijn aanstelling heb ik gezegd dat we de ambitie hadden om binnen drie jaar structureel voor kwalificatie om de play-offs te spelen. Vorig seizoen zijn we daarin geslaagd en ook dit jaar hebben we nog alles om voor te spelen. Ik kijk dan ook terug op een mooie periode die ik dit seizoen samen met supporters, spelers en staf hoop te bekronen."

Weg voor Steijn lijkt vrij


Het vertrek van Van Wonderen maakt plaats voor een eventuele aanstelling van Maurice Steijn. De Haan bevestigde al dat Heerenveen gesproken heeft met de clubloze trainer, en dat het gesprek als 'prima' werd bestempeld. Volgens Omrop Fryslân is ook John van den Brom in beeld in het Abe Lenstra Stadion. Laatstgenoemde zit zonder werk sinds zijn vertrek bij Lech Poznan eind vorig jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maurice Steijn kom er maar in!

11 maart 2024 om 21:54

Alsjeblieft niet

Mooie klus voor Steijn. Ook een club waar hij iets kan bouwen en kan laten zien dat hij eeb degelijke trainer is.

11 maart 2024 om 10:51

Ben je voor Heerenveen? Ik als NECer hoop namelijk ook dat Steijn naar Heerenveen gaat, want dan ben je zeker van chaos en ruzie na enige tijd in de club, en dat scheelt toch een concurrent. Als supporter van Heerenveen zou ik Steijn namelijk zeker niet willen hebben.

11 maart 2024 om 11:06

Dat valt reuze mee. Ajax was een rampzalige baan voor Steijn, zeker. Maar hij heeft overal structureel overgepresteerd. Of het nou NAC, VVV-Venlo of Sparta was. Heerenveen is een lastige club, dat wel. Er zijn weinig middelen en de fans verwachten eigenlijk altijd dat de playoffs worden gehaald. Van Wonderen heeft het dan ook gewoon uitstekend gedaan.

11 maart 2024 om 11:46

Genieter is een Feyenoorder, er is voor hem geen belang zou je zeggen. 😅

11 maart 2024 om 11:50

NAC was ook dolblij met hem ja...
Vind het een 50/50. Laatste klussen hebben toch echt niet goed uitgepakt voor Maurice, op Sparta na waar die het uitstekend heeft gedaan. Om hem af te schrijven op zijn Ajax periode vind ik ook onzin.

11 maart 2024 om 09:56

Heb je niet veel liever Hake?

11 maart 2024 om 10:27

Misschien Az? Voor van wonderen ?

11 maart 2024 om 10:34

Waarom? Hake doet het zelfs veel beter dan hem.

Goed nieuws, maakt altijd hele rare beslissingen tijdens de wedstrijd. Nu hopen dat Steijn niet komt…

11 maart 2024 om 10:10

Haha je kunt niet alles hebben stra...

11 maart 2024 om 10:53

Denk eerlijk gezegd dat Steijn en Heerenveen wel eens een match kan worden. Qua grootte hoort de club in mijn optiek gewoon bij de top 6 van Nederland. Ben benieuwd.

11 maart 2024 om 11:00

Heerenveen hoort leuk aanvallend voetbal te spelen. Dat doen we al zolang ik me het kan herineren. Nu zijn we eindelijk van een verdedigende trainer af en dan gaan we weer naar dezelfde type trainer.

Qua grootte horen we misschien wel in de top 6, maar dat is ook al in geen 10 jaar gebeurd. Daar zie ik Steijn echt geen verandering in brengen.

11 maart 2024 om 12:14

Ik vind Steijn als persoon gewoon niet bij Heerenveen passen. Ik hoop toch op een andere trainer

11 maart 2024 om 13:10

Wat heb je liever? Leuk aanvallend voetbal of structureel (meedoen om) Europees voetbal?

11 maart 2024 om 14:29

Waaruit blijkt dat we anders structueel mee zouden doen om Europees voetbal? Momenteel staan we 9e en met steijn gaan we niet opeens voor plek 5 meedoen.

Kan ook niet anders na die beschamende situatie van afgelopen week, en het onderhoud met Maurice Steijn.

Catenaccio Kees! Het voetbal is nooit sprankelijk geweest, maar dat was zijn intentie ook niet. Ergens wel verfrissend om een Nederlandse trainer met een verdedigende speelstijl te zien, heeft het o.k. gedaan met de middelen die hij had.

Ervan uitgaande dat Slot aan het eind van het seizoen vertrekt, volgend jaar in De Kuip?

11 maart 2024 om 09:53

Op basis van wat? Enkel zijn Feyenoord verleden?

11 maart 2024 om 17:56

Vooral op basis van zijn uitstekende werk bij GA Eagles. Tactisch erg sterk. Bij Heerenveen lukte niet alles, maar ook daar laat hij zien dat hij tactisch sterk is en een eigenzinnige man is, in de zin dat hij zich niet makkelijk laat ringeloren door andere belangengroepen binnen een club. Bij een grote club als Feyenoord komt dat van pas. Dat hij daar de weg kent als oud-voetballer van Feyenoord, is zeker een pré.

1 + 1 = Steijn. Die club ligt me aan het hart en evenals Ajax zijn ze in Heerenveen slachtoffer van een matig beleid met matige trainers. Van Wonderen was dan nog wel sympathiek en heeft best prima voetbal op de mat gelegd, de uiteindelijke resultaten zijn te magertjes. En met een Steijn ga je denk ik niet veel verder komen.

11 maart 2024 om 09:57

Ik zou het eerder het meest zaaddodende voetbal wat je maar kunt spelen noemen. Ken echt geen trainer die zijn ploeg saaier laat spelen dan Van Wonderen.

11 maart 2024 om 10:34

Cocu. Alleen won die wel allemaal prijzen

11 maart 2024 om 10:43

Frank de boer...daar werd je ook moe van als je hem hoorde spreken. 1+1 gratis aanbieding.

11 maart 2024 om 11:08

Alfred Schreuder komt wellicht ook in de buurt. Clean shit.

11 maart 2024 om 11:21

Henk Fraser komt wel aardig in de buurt. En die presteert dan ook vrijwel altijd ondermaats.

Aflopend contact en geen duidelijke visie/spelverbetering op het veld, dan heeft het geen zin om verder te borduren maar naar de toekomst te kijken. Benieuwd wie zijn vervanger gaat worden.

Begrijpelijk. Krijgt al met al een 6je. Een oké-trainer, maar natuurlijk wil je meer als club.

Zijn ultra-defensieve spelopvatting kan logischerwijs ook niet op veel steun rekenen. Het is zelfs voor de doorgewinterde fans zwaar om naar sc Heerenveen te kijken. Het gaat wel regelmatig gepaard met prestaties, dus dat maakt het acceptabel. Alleen gaat het ook vaak gepaard met wanprestaties (Excelsior uit, Vitesse in de beker) en dus kan je wel concluderen dat verder kijken de enige juiste keuze is.

Nu hopen op een capabele vervanger. Maurice Steijn zijn naam zingt al rond in en rond Heerenveen. Mocht dat gebeuren, dan ga ik drie weken lang non-stop huilen in een hoekje. Tenzij Sydney van Hooydonck dan weer terugkomt. Dat is ren combinatie die ik wel graag zie in Heerenveen.

11 maart 2024 om 11:10

Een zesje, ja hoor. Al vergeten dat Heerenveen min of meer tegen degradatie moest stribbelen in de periode voor van Wonderen? De resultaten zijn gewoon goed geweest, het voetbal alleen niet. Ik snap niet waar die negativiteit tegenover Steijn op gebaseerd is buiten dat halfjaar bij Ajax om. Steijn zal gewoon goede resultaten behalen in Friesland.

11 maart 2024 om 11:22

Jij trekt zeer voorbarige conclusie. Steijn heb ik altijd al een zwakke trainer gevonden. Bij Sparta idem dito (daar je ook geen lijn in zijn spel zag). Ik was (en ben) toen al blijer met Van Wonderen (wat ook geen topper is) dan met Steijn. Dat half jaar met Ajax is ook precies wat in de lijn der verwachting lag. Meer niet.

11 maart 2024 om 12:12

Heerenveen heeft nooit tegen degradatie gestribbeld. 2 seizoenen geleden stonden ze er niet best voor omdat Jonhny Jansen er een zooitje van Maakte maar Tobiassen had het al snel op de rit. Het is jammer dat Heerenveen destijds het lef niet had om hem vast aan te stellen als trainer. V.w.b. de resultaten onder Van Wonderen, die zijn helemaal niet best. Vorig seizoen had je een uitstekende seizoenstart (mede door het goede werk van Tobiassen in het seizoen ervoor) en een meer dan slechte 2e seizoenshelft. Dit seizoen heb je tegen nagenoeg alle laagvliegers punten verloren en ben je er tegen de nummer 17 uitgevlogen in de beker. Van Wonderen speelt super negatief voetbal en weer het iedere keer voor elkaar te krijgen om in een 2e helft tactisch te worden afgetroefd door de tegenstander waardoor je vaak onnodig verliest

Denkt Heerenveen dat ze het met een andere trainer beter gaan doen?
Met een matige selectie staat hij toch gewoon op een goede positie met uitzicht op nacompetitie. Wat hebben ze bij Heerenveen dan in gedachten? Benieuwd waar van Wonderen naar toe gaat.

11 maart 2024 om 10:19

Niet perse beter, maar wel beter voetbal. Nog een seizoen met Kees kan je de seizoenskaarthouders echt niet aan doen.

11 maart 2024 om 10:30

Matige selectie maar de zwakste schakel is Kees van wonderen, die gewoon maar niet wil wisselen als hij achter staat. Die nooit iets forceert. Kees die in eigen huis vaak afgetroefd wordt door clubs met een veel mindere selectie.
Kees zou aanvallend voetbal brengen, maar hij brengt helemaal niets noppes nada.
Hij brengt alleen maar anti voetbal, met 10 man rond de eigen 16 hangen in eigen huis tegen clubs als zwolle en rkc.. Hou op hoor.

11 maart 2024 om 10:51

De vraag is, ga je iets veranderen als je geen betere spelers op de bank hebt zitten? De selectie van Heerenveen is naar mijn mening echt niet best. Ook niet als je gisteren kijkt én van Wonderen wél de betere spelers uit de basis wisselt. Er verandert dan niets in positieve zin. Met andere woorden, als je niets op de bank hebt zitten qua kwaliteit, dan kan je net zo goed niet wisselen.

11 maart 2024 om 11:02

Omdat van wonderen niet weet hoe je tactisch moet wisselen. Als je 0-2 achter staat zou je ook een verdediger eruit kunnen halen en een spits er in gooien en alles of niks spelen. Nee Kees wisselt dan gewoon een middenvelder erin en haalt er een vleugelspeler eraf.
We spelen heel het seizoen al met een middenvelder in de spits. En dat is niet omdat dat een betere spits is, nee dat doet Kees puur omdat die middenvelder beter kan verdedigen dat is de enige reden.
Het liefst stelt kees 11 verdedigers op. Maar gelukkig koopt onze club ook spitsen in anders wordt het wel heel erg saai voetbal, nu nog een trainer kiezen die ook overweg kan met aanvallende spelers.

Van Wonderen speelt zo ongeveer het saaiste voetbal wat je kunt spelen en behaalt daar ook nog eens matige resultaten mee. Ik zou er niet snel aan beginnen als club.

Nu zal Steijn wel de nieuwe hoofdtrainer van Heereveen worden. Ik weet niet of dat echt een vooruitgang is ten opzichte van Kees van Wonderen.

Als ik Heerenveen was zou ik voor Pastoor gaan ipv Steijn

11 maart 2024 om 10:42

@madmarcel dat zou een goede keuze zijn voor Heerenveen. Pastoor durft echt wel aanvallend te voetballen. Hij krijgt nu kritiek dat hij met Almere teveel de lange bal speelt. Denk dat hij precies weet wat te doen met een selectie die hij voorhanden heeft. Zou ik echt toejuichen. Als Ajax echt ballen heeft stellen ze Pastoor aan. Die past daar perfect.

11 maart 2024 om 10:45

Dan ga je er qua mooi voetbal niets op vooruit. Laat ik voorop stellen dat ik het heel erg knap vind wat Pastoor met Almere presteert, maar het voetbal ik toch daadwerkelijk niet om aan te gluren.

11 maart 2024 om 11:01

Het gaat aan het eind om de punten en voor mooi Voetbal krijg je geen punten

11 maart 2024 om 11:45

Nou Pastoor durft juist echt wel aanvallend voetbal te spelen maar kan zich ook prima aanpassen naar minder aanvallend als dat nodig is. Daarnaast ook iemand die geen onbekende bij de club is gezien zn verleden als speler bij de club

11 maart 2024 om 15:09

@jajoh89 ik besef me ter dege dat het gaat om de punten, maar ik reageer meer op de Heerenveen fans die aangeven dat ze juist mooier voetbal willen zien. En ik betwijfel dus of Pastoor dat gaat brengen, gezien ik in hem meer een pragmatische coach zie dan een avontuurlijke coach.

11 maart 2024 om 11:00

Ik voor Van Nistelrooij

11 maart 2024 om 12:21

Lijkt mij ook een betere match. Pastoor is al voetballer ook actief geweest voor Heerenveen, dus hij kent de club.

René Hake en Pascal Jansen zouden goede opties zijn.

Was eigenlijk niet echt verrassing als je Steijn eerder al zag onderhandelen met Heerenveen. Denk ook wel de juiste keuze want Heerenveen heeft een nieuwe wind nodig na jaren onder Van Wonderen. Heeft het op zich wel aardig gedaan maar heel denderend was het ook weer niet.

Stein is in zijn vrije tijd timmerman geweest zo te zien. Wonderen bracht geen attractief voetbal dat hoort bij Heerenveen, maar dan nog zou ik nooit zo handelen als Stein

Pastoor lijkt me een uitstekende vervanger voor Heerenveen. Speelt met zijn clubs vrijwel altijd attractief voetbal en kan het beste uit de spelers halen. Dit seizoen met Almere wat meer in de agressiviteit, maar qua resultaat natuurlijk top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren