Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Luijckx keert terug op Nederlandse velden: ‘Hij wordt een van de leiders’

Laatste update:

Kees Luijckx speelt volgend seizoen weer voor Roda JC Kerkrade. De Limburgers laten vrijdagmiddag via de officiële kanalen weten dat de 34-jarige verdediger zich voor een seizoen aan de club heeft verbonden. Luijckx was transfervrij na zijn recente vertrek bij het Deense Silkeborg IF.

Voor Luijckx betekent zijn overstap naar Roda een terugkeer op het oude nest. De 34-jarige verdediger speelde in het seizoen 2013/14 al een jaar voor de de Koempels. “Ik vind het mooi om na zeven jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC”, reageert hij op zijn rentree.

“Toen Jeffrey van As (technisch directeur, red.) me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda JC heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten.” Van As heeft hoge verwachtingen van de terugkeer van Luijckx: “Hij wordt één van de bepalende spelers op en naast het veld”, stelt de sportbestuurder.

“Kees brengt veel ervaring mee. Hij maakte al jong deel uit van verschillende Oranje-selecties, speelde bij AZ en in het buitenland. Ik ben blij dat hij in Kerkrade zijn kennis en ervaring komt overbrengen. Hij wordt een van de leiders van het elftal.” Luijckx doorliep de jeugdopleiding van AZ, dat hem ook verhuurde aan Excelsior en ADO Den Haag. Via NAC Breda en Roda belandde hij in het buitenland, waar hij voor het Griekse Niki Volos, het Hongaarse Videoton en in Denemarken bij SönderjyskE en Silkeborg IF speelde.

Voetbalzone publiceert volgende week een uitgebreid interview met Kees Luijckx over onder meer zijn ervaringen in Denemarken.

Een goede aanwinst voor Roda JC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn eerste periode bij Roda was hij zeker niet goed, maar dat gold dat jaar wel voor meerdere spelers. Ik zie dat hij de afgelopen vijf jaar steevast basisspeler is geweest in de Deense hoogste divisie en zal inmiddels ook een bak aan ervaring meebrengen. Krijgt van mij dus zeker het voordeel van de twijfel voor nu, zeker in de Kkd. Daarnaast was wat ervaring in de verdediging ook wel erg gewenst bij Roda.

17 juli 2020 om 19:47

Ik denk dat je als nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie heel blij mag zijn dat je een speler als hij kan binnenhalen. Wat je zegt, een bak aan ervaring en voor KKD begrippen een prima speler voor veel clubs.

Ik vind het wel positief dat er naar mijn gevoel meerdere oudere spelers terug komen naar Nederland. We staan toch een beetje bekend om een competitie waar de leeftijd erg laag is. Spelers met hun ervaring kunnen in een competitie een andere schwung geven wat jonkies niet kunnen. En nee, zou niet alleen oudere spelers willen hoor, maar een goede mix lijkt me heel goed voor de competitie.

Mag het hopen dat een 34-jarige speler met zoveel ervaring een van de leiders wordt, vanzelfsprekend. Hoop dat hij z'n stenen kan bijdragen aan de strijd in promotie met Roda.

Iedereen mag er om lachen,maar ik vind dat het weer hoog tijd wordt dat Roda zo snel als mogelijk weer eredivisie gaat spelen.misschien met een paar gerichte aankopen en of huurspelers,en goede jeugdbegeleiding,is dit volgens mij toch niet teveel gevraagd? Ik ga straks weer gezellig het schakelprogamma op vrijdagavond van de eerste divisie volgen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren