Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'KBVB bestookt hem met mails en sms’jes, maar moet hem met rust laten'

Laatste update:

Het is nog niet duidelijk of Zakaria Bakkali voor een interlandloopbaan bij België of Marokko zal kiezen en ook Adnan Januzaj heeft nog geen knoop doorgehakt. Het toptalent van Manchester United werd geboren in Brussel, maar mag ook voor Albanië of Servië uitkomen. Voorlopig zal er nog geen beslissing worden genomen, zegt zaakwaarnemer Dirk De Vriese in Het Laatste Nieuws.

/

De vader van Januzaj neemt de beslissingen in de familie, legt De Vriese uit. "De weg die zijn vader heeft uitgestippeld, is die waarin zijn zoon eerst in de eerste ploeg moet spelen van een grote club. Pas daarna zal hij zijn keuze maken voor de nationale ploeg", zegt de zaakwaarnemer. "De Belgische bond bestookt Adnan met mails en sms’jes, maar zijn vader wil dat zijn zoon met rust gelaten wordt."

De achttienjarige Januzaj ging twee jaar geleden van de jeugdopleiding van Anderlecht naar die van Manchester United en hoopt dit seizoen te kunnen debuteren in de Premier League. De behendige middenvelder deed in augustus wel al mee in de strijd om de Community Shield: Januzaj kwam tegen Wigan Athletic als invaller voor Robin van Persie binnen de lijnen.

Adnan Januzaj moet voor België kiezen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij mag zelf wel kiezen wat hij wil vind ik, het is een slechte zaak dat de bond hem druk oplegt

5 september 2013 om 15:13

Ja inderdaad, ik begin een beetje een slecht gevoel over de Belgische bond te krijgen, aangezien ze ook veel druk op Bakkali's schouders zetten.

5 september 2013 om 17:36

Over Januzaj heb je gelijk. In het geval van Bakkali, lijkt dat die jongen makkelijk ingaat op de uitnodiging. En dan is het toch het recht of zelfs de plicht van de bond die kans te grijpen. De fans willen natuurlijk ook dat de bond zo'n talenten niet laat schieten.

Maar ik begrijp dat je als PSV niet staat te wachten op een door België geblesseerde Bakkali.

Ik zie deze jongen graag wat wedstrijden in actie dit seizoen. Die paar momenten die ik heb mogen zien, in combinatie met de verhalen die ik hoor, smaken naar meer.

Hoe kan hij nou voor 3 landen uitkomen? Hoe is het mogelijk dat je 3 paspoorten kan hebben? Als hij slim is kiest die gewoon voor Belgie, die hebben potentie om binnen 10 jaar een groot toernooi te kunnen winnen.. Maargoed het is harten kwestie, misschien is het een droom voor hem om voor Albanie uit te komen.

5 september 2013 om 11:58

Je vader is Albanees, je moeder is Servisch en je bent zelf in Belgie geboren (weet niet of het hier precies zo het geval is). Zo bijzonder is dat toch niet?

5 september 2013 om 11:58

hij heeft geen 3 paspoorten alleen maar een Belgisch en een uit kosovo wat nietmeer geldig is dus in principe heeft ie alleen maar een belgisch Paspoort.

5 september 2013 om 11:59

Heeft denk ik iets te maken met het vroegere Kosovo.

5 september 2013 om 12:00

Dit zie je wel vaker hoor. Kijk maar naar bijvoorbeeld Jonathan de Guzman. Hij is Canada geboren, heeft een Filipijnse vader, heeft een Jamaicaanse moeder en speelt nu voor het Nederlands elftal.

Bij deze Adnan Januzaj komt het denk ik doordat zijn ouders beide een andere nationaliteit hebben en uit Servië zijn gevlucht vanwege de oorlog. Inmiddels is deze Adnan Januzaj dus in België opgegroeid en kan hij ook uitkomen voor het Belgische nationale team.

5 september 2013 om 12:05

Dit heb je meestal bij Oost-blok spelers. Ibrahimovic kon ook uitkomen voor Bosnie, Servie en Zweden. Ook een apart geval.

Malki (Ex-roda) speelt nu ook op Turkse status in Turkije, bleek dat zijn moeder geboren was in Turkije.. Malki heeft binnen 1 week Turkse paspoort gekregen, als je connecties hebt kan het heel snel gaan.

5 september 2013 om 12:40

Ibra kon voor bosnie en kroatie uit komen niet voor servie

5 september 2013 om 12:03

Zijn vader komt uit servie ze moeder uit Albanië of anders om.waarschijnlijk op jonge leeftijd naar België verhuist zo doende ook gerechtigd om voor België uitte mogen komen.

5 september 2013 om 17:16

Volgens mij is Kosovo toch gewoon een paar jaar terug onafhankelijk verklaart en al erkent door vrijwel de gehele Europese Unie en de Verenigde Staten? Ze zijn echter nog geen lid van de Uefa, waardoor een nationaal elftal op zich laat wachten. Spelers als Lorik Cana (lazio), Shaqiri (bayern), Xhaka (gladbach), Behrami en Dzemaili (napoli) spelen daarom voor andere landen.

Spelen voor Servie is dus absoluut geen optie, aangezien Albanezen en Serviers niet door een deur kunnen. Het klopt dan ook niet dat hij een Servische of Albanese ouders heeft. Zijn ouders komen gewoon uit Kosovo en hij is in Belgie waarschijnlijk geboren.

5 september 2013 om 12:11

Zijn ouders komen uit Kosovo waar de bewoners opgebouwt zijn uit voornamelijk Albanezen en Serviers. Kosovo wordt niet erkend vandaar dat hij dus ook voor Albanie en Servie mag uitkomen.

Hij zal waarschijnlijk voor Belgie gaan uitkomen omdat ik denk dat een keuze maken tussen Albanie en Servie gevoelig ligt.

5 september 2013 om 12:53

Belgen denken echt dat je zo maar een groot tournooi wint. Met talent alleen kom je er niet en het talent dat er is heeft zich nog niet bewezen op het allerhoogste podium. Er is nog geen één Belgisch talent die bepalend is geweest tijdens wedstrijden op CL niveau. Er is nog geen één Belgisch talent die heeft deel genomen aan een groot tournooi. Ik vind de euforie rondom het Belgisch elftal zwaar overtrokken. Zie de Bruijne die zit toch ook weer op de bank en Lukaku zit alweer bij Everton. Beide zijn jong en hebben nog een toekomst voor zich maar dat hebben andere landen ook. Er zijn tal van landen met uitzonderlijke talenten waarvan nog moet blijken of ze op het allerhoogste niveau dit ook kunnen etaleren. Polen heeft een goede lichting, Spanje heeft altijd talent, Duitsland heeft altijd talent, Italie is aan het verjongen, Frankrijk is aan het verjongen en Nederland is aan het verjongen. Als je naar het spel kijkt van de Belgische nationale ploeg dan is er nog veel te verbeteren en ik betwijfel of een coach als Wilmots dit kan. Hij is geen groot tacticus en verwijst te vaak naar simpele zaken als inzet, overzicht ed. Maar goed dat de Belgen weer internationaal mee doen is een feit. Alleen niet gaan roepen dat je binnen nu en 10 jaar een groot tournooi gaan winnen dat is nergens op gebaseerd!! Jullie lijken wel Hollanders...

5 september 2013 om 13:04

hij zegt toch duidelijk de potentie misschien had je meer tijd moeten steken in het lezen van zijn post ipv hier uit te pakken met 10+ zinnen.

5 september 2013 om 13:48

Eigenlijk wil ik alleen maar zeggen dat ik het gewoon belachelijk vindt, de euforie rondom de Rode Duivels. Allemaal goede voetballers maar nog niks laten zien. Ja, mooie transfers maar winnen ze internationaal grote prijzen. En waarom dan praten over het mogelijk winnen van een groot tournooi. Het is zelfs nog maar afwachten of ze naar het WK gaan. Zie ze niet zomaar winnen van de Schotten.

5 september 2013 om 13:48

En inderdaad ik kan soms lang van stof zijn.

5 september 2013 om 13:56

Ze staan met 3 punten voorsprong aan kop in hun groep zijn nog steeds ongeslagen en moeten nog maar 3 wedstrijden spelen. ze zijn nu al matematisch zeker voor minstens de 2 de plaats.

bron: wikipedia

5 september 2013 om 14:00

Verschillende spelers zijn bepalende bij hun club en hebben meegezorgd voor titels en prijzen: Hazard bij Lille en Chelsea, Kompany bij Man City, Vertonghen en Alderweireld bij Ajax, Fellaini bij Everton, Witsel bij Benfica, Lombaerts bij Zenith, ...

Voor deze lichting zijn de ambities heel duidelijk en ze steken zich niet meer weg. Daar heb ik maar 1 woord voor: Heerlijk! Liever favoriet dan underog!

5 september 2013 om 14:07

Stel dat ze van Schotland verliezen of punten laten liggen dan wordt de uitwedstrijd bij Kroatie beslissend en die gaan ze dan geheid verliezen. Dan volgen er playoff wedstrijden en daar zie ik ze niet door heen komen. Belgen kunnen namelijk niet met druk omgaan.

5 september 2013 om 14:20

Het moet toch al hard tegenslagen moest dat gebeuren en dan moet Kroatie zijn wedstijden ook nog allemaal winnen natuurlijk en die moeten nog tegen servie als ik mij niet vergis.

btw om te reageren op je vorige bericht:

Je moet de kans wel krijgen om iets te laten zien natuurlijk. Dan kan je zeggen wat dan in 2012, maar toen zaten we in een zeer moeilijke groep (duitsland ging altijd eerste eindigen en dan is er nog maar 1 plaats via barrage) en de talenten kwamen juist op internationaal niveau boven drijven (weinig ervaring) in combinatie met wat tegenslag heeft dat er voor gezorgd dat we niet op het ek waren.

Dit jaar hebben we nog geen enkele wedstrijd verloren en zitten we toch ook niet in een gemakkelijke groep. Ik zeg niet dat we bij de topfavorieten behoren, maar ik lees hier vaak dat Belgie niets voor stelt omdat ze in het verleden nooit iets hebben gedaan. Dan denk ik altijd wat heeft dat er nu met te maken, nieuwe generatie van nederland heeft ook nog niet veel laten zien maar worden toch ook altijd bij de subtop gerekend.

5 september 2013 om 15:22

Dat is helemaal niet waar. Ik zeg niet dat Belgie niets voorstelt alleen de euforie rondom de Rode Duivels komt op mij heel vreemd over. De resultaten zijn er maar het vertoonde spel is niet conform de resultaten. Uit bij Servie bijvoorbeeld verdienden de Serven in de eerste 30 minuten een doelpunt. Maar ik gun het jullie van harte alleen de stemming en de bravour past niet bij jullie. Geef mij maar de tijd van o.a. Guy Thijs! Half jaren zeventig tot aan het einde van jaren tachtig waren de beste jaren van het Belgische voetbal. Van de generatie Gilles van Binst tot aan de generatie Enzo Scifo en George Grun!!!

5 september 2013 om 15:34

Ik had het niet persé over u, maar ge leest dat toch vaak hier.

Ja de jaren zeventig en tachtig waren inderdaad de beste jaren, maar ik ben pas eind jaren tachtig geboren dus dit is voor mijn generatie de eerste keer dat de belgische ploeg iets voorstelt. Ik denk dat daardoor iedereen vrij euforisch is. Het spel is misschien nog niet optimaal, maar de resultaten zijn er wel en dat is een grote verandering met een paar jaar geleden.

Voor hun carrière is uiteraard België besten keus.

Zo Belgie oefent flink druk uit jammer. Laat die gast gewoon rustig een weloverwogen besluit nemen.

5 september 2013 om 12:19

Zegt zijn zaakwaarnemer. En zoals we allemaal weten zijn zaakwaarnemers eerlijke, oprechte en objectieve lieden, die daar waar mogelijk steeds de waarheid aan het licht trachten te brengen en nooit voor eigen agenda dingen in de media trachten te krijgen. Volledig terecht dus dat we meteen allemaal moord en brand schreeuwen.

5 september 2013 om 12:44

Inderdaad. Aan de ene kant zou de Belgische bond Januzaj bestoken en aan de andere kant ontkent hij dat Borkelmans met Januzaj gesproken zou hebben.

Pure stemmingmakerij van de zaakwaarnemer die ook welgezien heeft dat Bakkali plots overal in de belangstelling staat.

België moet hiermee onmiddellijk stoppen. Als hij voor België wil spelen zal hij het wel laten weten en anders veel succes in de nationale ploeg van Albanië

(voor Servië kan hij toruwens niet kiezen. Het is ofwel Albanië of Kosovo, maar dat laatste land weiger ik te erkennen. Dat zal altijd Servië blijven.)

5 september 2013 om 12:38

België moet stoppen met Belgen op te roepen?

5 september 2013 om 13:13

Hij bedoeld denk ik dat België moet stoppen met Belgen op te roepen met een tweede nationaliteit die nog niet gekozen hebben enkel om ze onder druk te zetten.

5 september 2013 om 12:43

een speler die bij de kern van Man U zit ongeacht de leeftijd moet je altijd oproepen

5 september 2013 om 12:45

Dat dachten we bij Ritchie De Laet ook.

5 september 2013 om 12:46

ritchie de laet heeft nooit het talent gehad wat januzaj heeft.

5 september 2013 om 14:09

die heeft nooit zo ver gestaan dat hij defenitief kan doorbreken

5 september 2013 om 13:56

Droom maar lekker verder met dat zal altijd Servië blijven het is al erkend door bijna alle landen en ook Servië zal het ooit gaan erkennen beetje jammer van FIFA dat ze niet toelaten terwijl alle sporten wel worden toegelaten maar voetbal niet

6 september 2013 om 22:24

Belangrijke opkomende landen als Brazilië, Rusland, India of China erkennen Kosovo niet. Op een dag behoort dat stuk land terug aan de werkelijke eigenaren

Ik vind het niet meer als normaal dat de belgen hun talenten willen laten uitkomen voor België. dat doet elk land. je gaat mij niet wijsmaken dat ze bij albanië geen actie hebben ondernomen.

België bestaan alleen nog maar uit een immigranten-team die puur voor hun kansen op een EK of een WK kiezen. In hun hart spelen ze liever voor hun vaderland. Van echte Belgen is totaal geen sprake meer.

Ik snap werkelijk niet waar dit eindigt. Maar ik weet niet of je het straks nog de rode Duivels mag noemen. Ik zou het eerder World Mix Team of Europe noemen.

5 september 2013 om 13:53

Ik neem aan dat jij nederlander bent, dus dan vind ik dit een rare reactie aangezien jullie ook best wat "buitenlanders" in je ploeg hebben staan.
Daarbij zijn er nog genoeg Belgen die Belgie als enige vaderland hebben. Mignolet, courtois,vermaelen,alderweireld,vertonghen,defour en kompany(belgische moeder dus ik reken hem erbij)...
En ik ben er van overtuigd dat dembele, lukaku, witsel,mirallas met hun volledige hart achter Belgie staan.
Dus ik vind het maar een bekrompen reactie, dat miss deels door jaloezie tot uiting komt..

5 september 2013 om 14:02

Witsel heeft ook een Belgische moeder hoor. Je vergeet ook Hazard, Debruyne, Mertens, Pocognoli, Vossen, ... Allemaal Afrikanen, me dunkt!

5 september 2013 om 15:41

Ah da van witsel wist ik niet, van de andere wel natuurlijk maar ik vond dat mijn punt duidelijk was met de namen die ik noemde.

En als je geen spatie laat dan worden er blijkbaar bij een opsomming de laatste namen automatisch vervangen door drie punten

5 september 2013 om 14:11

laten we dan de nederlanders met surinaamse roots er ook eens uithalen in de loop van de historie...

5 september 2013 om 14:39

Wat moet de USA dan doen? Enkel met indianen spelen? En Australië enkel met aboriginals? Migraties zijn van alle tijden, get over it...

Trouwens, heel sterk hoe jij in het hart van elke speler kan kijken en zonder met je ogen te knipperen kan veralgemenen voor een hele generatie spelers.

5 september 2013 om 15:24

So true!!

Ja wij moeten veel zeggen heb je onze selectie al eens bekeken? het is nu zo dat er migranten zijn bijgekomen maar die zijn 90% hier geboren en getogen dus waarom zouden die niet voor hun land mogen uitkomen?

Wat een triestige reacties hier weer van enkelingen a la: jammer dat Belgie druk uitoefent. Reageer dan niet als je de situatie niet kent.
Januzai zal dit jaar zo goed als niet aan spelen toekomen dit seizoen, ondanks dat ManU het wel ziet zitten in deze jongen. Alle partijen zijn het erover eens dat een uitleenbeurt waarschijnlijk het beste is voor hem. Door in de media te verkondigen dat Belgie hem bestookt met smsjes en mails trekt hij flink de aandacht van geïnteresseerde (top)clubs. Verder lijkt het me niet meer dan logisch dat de KBVB regelmatig van zich liet horen. Toptalentje dat nog nooit voor een nationale (jeugd)selectie speelde.

Hij moet gewoon het land kiezen dat voor hem thuis is.

Hij is geboren in Brussel en gevormd in Fc Brussels (4jaar) en Anderlecht (6jaar)

Dat noem ik toch een Belg hoor

Ik denk niet dat Januzaj voor België gaat kiesen.. Deze jongen is heel vaak uitgenodigd voor de verschillende jeugd elftallen van België, maar hij heeft altijd geweigerd om voor ze te spelen.

5 september 2013 om 14:38

hij heeft ook albanië wandelen gestuurd.

5 september 2013 om 14:43

Dat wist ik niet. hij wil denk ik gewoon niks anders dan club voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren