Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kasper Dolberg bezorgt Mark van Bommel en Antwerp eerste nederlaag

Laatste update:

Royal Antwerp heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Anderlecht ging de ploeg van trainer Mark van Bommel nipt onderuit: 1-0. Het enige doelpunt werd gemaakt door voormalig Ajacied Kasper Dolberg, die deze zomer overkwam van OGC Nice. Voor Anderlecht zijn het de eerste punten van dit Jupiler Pro League-seizoen, nadat er vorige week nog met 2-0 werd verloren bij Union Sint-Gillis.

Bij de thuisploeg stond PSV-target Zeno Debast ‘gewoon’ in de basis. Hij vormde het hart van de Anderlecht-verdediging samen met Jan Vertonghen. Daarnaast startten voormalig Eredivisionisten Dolberg en Anders Dreyer aan het duel bij de ploeg uit Brussel. Ook in basiself van Antwerp stonden twee spelers die voorheen in Nederland actief waren: Toby Alderweireld en Vincent Janssen. Onder meer Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en aanwinst Chidera Ejuke begonnen op de bank.

In de eerste helft ontbrak het aan echt grote kansen. Debast wist de bal niet vol te raken na een corner van Dreyer, een enigszins gevaarlijke lage voorzet van Antwerp-middenvelder Jacob Ondrejka kon worden weggewerkt en Moussa N'Diaye kopte de bal recht op doelman Jean Butez af. 0-0 leek derhalve de ruststand te worden, maar vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Anderlecht plots een strafschop, na een overtreding van Alderweireld op N'Diaye. Dolberg benutte het buitenkansje feilloos: 1-0. Het was zijn eerste officiële treffer in dienst van zijn nieuwe werkgever.

Na een kwartier in de tweede helft werd de score bijna verdubbeld, toen Dreyer met een schuiver de binnenkant van de paal raakte. In de fase daarna ging Antwerp nadrukkelijker op jacht naar de 1-1, en het was daar meermaals dichtbij. Zo leek Janssen een voorzet van invaller Ekkelenkamp binnen te kunnen tikken, maar gooide rechtsback Killian Sardella zich ervoor. In de slotfase was Anderlecht-goalie Maxime Dupé belangrijk met reddingen op pogingen van Alderweireld en George Ilenikhena. Ekkelenkamp leek Antwerp vlak voor tijd tóch nog een punt te bezorgen door een kopbal van Alderweireld beslissend van richting te veranderen, maar hij bleek buitenspel te staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had geen idee dat hij bij Anderlecht was beland. Vond het altijd wel een goede spits met een neusje voor de goal. Je had altijd wel het idee dat hij het spelletje echt begreep. Jammer dat hij zijn potentie nooit echt waar heeft gemaakt

6 augustus 2023 om 17:01

En toch, overal waar die ook komt maakt die gewoon zijn doelpuntjes, en ook niet alleen maar intikkers. Blijf ook wel fan van die jongen.

Kijk aan, Dolberg kan juichen tegenwoordig!

6 augustus 2023 om 16:18

Ja, is voor zijn doen vrij uitbundig inderdaad haha

Gelijkspelletje was een betere afspiegeling geweest.

Ze missen Stengs, dat is wel duidelijk.

6 augustus 2023 om 17:14

Ja,, die heeft zoveel gebracht vorig jaar. Neem aan dat je een grapje maakt.

6 augustus 2023 om 20:38

Nee, ze missen beslissende passes en creativiteit. Iets wat Stengs met enige regelmaat wel gaf.

Dolberg vlamt altijd eerste paar wedstrijden daarna komt die weer eeuwig in een dip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren