Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kane glundert na jubileumtreffer en kan zich op volgende record richten

Laatste update:

Harry Kane beleefde zondag een dag om nooit te vergeten. De spits van Tottenham Hotspur maakte in de kraker tegen Manchester City het enige doelpunt van de wedstrijd en daarmee bereikte hij bijzondere mijlpalen. Door te scoren tekende hij voor zijn 200ste treffer in de Premier League en bovendien betekende die treffer dat hij de nieuwe topscorer aller tijden van the Spurs is.

Jimmy Greaves was lange tijd de recordhouder bij de Noord-Londenaren met 266 treffers. Kane wist al op gelijke hoogte te komen met de clublegende en dankzij zijn treffer tegen City staat hij nu bovenaan die ranglijst met 267 goals. Na afloop liet Kane bij Sky Sports dan ook weten een blij man te zijn. "Het is moeilijk om dit onder woorden te brengen", vertelt hij. "Het is een magisch moment. Ik wilde die mijlpaal ook zo graag bereikten met een overwinning. Toen we op 1-0 kwamen ging het erom dat we een clean sheet moesten behouden. Om het voor de eigen fans te doen is een moment om nooit te vergeten."

Kane had tevens fraaie woorden over voor Greaves, die tussen 1961 en 1970 voor Tottenham speelde. "Greaves is een absolute held en een van de beste spitsen ooit. Ik weet zeker dat zijn familie kijkt en trots is." Kane zegt dat hij direct besefte wat voor speciale treffer hij had gemaakt. "Zeker hier thuis voor de fans. Er is zo veel over gepraat de afgelopen weken en ik wilde het zo snel mogelijk voor elkaar krijgen. Om het te doen in een grote wedstrijd tegen een van de beste teams ter wereld geeft een speciaal gevoel." Ook de 200ste Premier League-treffer van Kane kwam aan bod. De aanvaller bevindt zich met het behalen van die mijlpaal in een select gezelschap met Alan Shearer en Wayne Rooney. Kane had er het minste aantal wedstrijden voor nodig om dat magische aantal te bereiken.

"Het is een geweldig gevoel", vervolgt Kane. "Toen ik acht, negen jaar geleden regelmatig voor Tottenham begon te spelen kon ik me zelfs niet imagineren dat ik 200 Premier League-goals zou maken. Om dat nu bereikt te hebben is geweldig en ik heb nog een aantal jaren te gaan, dus hopelijk komen er nog meer." Shearer deed er 306 wedstrijden over om de 200 doelpunten aan te tikken, terwijl Rooney het deed in 462 duels. Kane bereikte de mijlpaal na 304 wedstrijden. Het is goed mogelijk dat de 29-jarige Kane op termijn ook topscorer aller tijden in de Premier League wordt. Die lijst wordt aangevoerd door Shearer met 260 goals, terwijl Rooney op 208 staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stel je nou eens voor dat hij die transfer destijds wel had gemaakt, dan had ie dit toch gemist? Nu staat zn naam voorlopig nog wel een tijdje in de geschiedenisboeken van The Spurs, geweldig toch? Overigens denk ik dat ie Rooney nog wel passeert maar Shearer word nog wel een opgave, maar ik ben benieuwd!

5 februari 2023 om 20:44

Shearer haalt die echt wel in, tenzij die naar Bayern vertrekt. Hij is 29 jaar en heeft nog slechts 60 goals nodig. Hij lijkt me geen type speler dat op zijn 34e nog op topniveau is, maar normaliter scoort hij dit seizoen nog wel 10 goals. Dan hoeft die nog maar 50 goals te maken in een paar seizoenen. Het moet bijna heel gek lopen wil die dat record niet pakken.

5 februari 2023 om 20:59

Rooney passeren is geen hele grote uitdaging als ik eerlijk ben, daar moet hij nog 8 keer voor scoren, dat is iets wat hij misschien zelfs dit jaar nog kan halen. Shearer is haalbaar als hij nog 2 a 3 seizoenen bij Spurs blijft of naar een ander team in de competitie gaat.

Wat een bizarre statistieken. Wordt te weinig genoemd als je het mij vraagt in de rijtjes van de topspelers van het moment.

5 februari 2023 om 21:00

Het grote verschil is dat Kane nooit een grote prijs gewonnen heeft met club of land, en Shearer met bijvoorbeeld Blackburn wel een titel heeft gepakt en Rooney met United alles gewonnen heeft wat er te winnen viel.

5 februari 2023 om 23:07

Maar wel een CL finale met Spurs, wat in de komende 50 jaar niet meer gaat gebeuren

6 februari 2023 om 07:48

Nou dat staat lekker in de prijzenkast, een 2 plek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren