Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kamp-Ebecilio begrijpt het: ‘Puzzelstukjes vallen steeds meer in elkaar’

Laatste update:

FC Twente haalde Kyle Ebecilio in de zomer van 2013 binnen met een contract voor vier jaar. In zijn eerste jaar deed de middenvelder het erg goed en miste hij geen wedstrijd in de Eredivisie: scoren deed hij viermaal. Na een wat minder tweede seizoen verdween Ebecilio vrij plotseling van het toneel en dirigeerde FC Twente hem op huurbasis naar Nottingham Forest in Engeland. Nu pas begrijpt Ebecilio’s management waarom.

/

Uit uitgelekte contractstukken van FC Twente en Doyen blijkt dat de club een forse boete moet betalen aan de investeringsmaatschappij, als het Ebecilio aan het eind van het seizoen 2015/16 niet heeft verkocht. De zaakwaarnemers van de 21-jarige middenvelder reageren geschrokken. Zij zeggen tegen het Algemeen Dagblad dat de nieuwe bevindingen een ander licht werpen op de zaak van hun cliënt.

“Met deze wetenschap in het achterhoofd vallen voor ons de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Het verklaart eigenlijk gewoon waarom Kyle opeens niet meer werd opgesteld bij FC Twente”, zegt men tegen de krant. Dat Ebecilio ook om sportieve redenen uit de basiself verdween is volgens hen evident, maar er is méér aan de hand geweest. “In onze ogen is toch vooral het machtsspel begonnen. Ebecilio moest simpelweg vertrekken bij FC Twente, de club kreeg het waarschijnlijk Spaans benauwd omdat de enorme geldboete van Doyen boven hun hoofd hing”, concludeert het management van de verhuurde middenvelder.

Zelfs na de grote uittocht van afgelopen zomer lag er voor Ebecilio geen kans in het verschiet en nu blijkt dat er op de achtergrond geheime afspraken waren gemaakt. Ondoenlijk, vindt men. “Kyle is één van de vele slachtoffers van het absurde beleid dat een paar mensen daar jarenlang hebben uitgestippeld. Wij gaan het onderzoek van de KNVB en de FIFA op de voet volgen, dat mag duidelijk zijn.”

Kyle Ebecilio had al laten zien goed genoeg te zijn voor FC Twente

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pijnlijke situatie voor Twente. Dit is ook echt een absurde deal, handelswaar ben je dan als Ebecilio geworden. Snapte sowieso al niet dat je als Twente zijnde zo'n groot talent opeens aan de kant zet, hij had zomaar 5/6 miljoen kunnen opleveren als ie zijn wedstrijden bleef spelen.

Maar dit schijnt een ander licht op de zaak.

26 november 2015 om 10:33

De beerput is (alweer) open bij Twente. Man man wat hebben ze er daar een gigantisch zootje van gemaakt. Alsof de bestuurders destijds, Twente kapot wilden maken. Wat hebben die gasten voor belachelijk domme kortzichtige visie gehad om dit soort keuzes te maken.

Ik ben benieuwd hoe supporters hun club zullen blijven steunen, als dat al het geval is. Ik zou zwaar teleurgesteld zijn in mijn club.

Degradatie lijkt dit jaar onvermijdelijk (nu al) maar wanneer Twente afzakt naar de eerste divisie weet ik niet of ze nog kunnen herstellen. De club zal financieel kapot kunnen gaan. Opnieuwopbouwen vanaf 0 word moeilijk.

26 november 2015 om 11:09

Achteraf is makkelijk praten. In Portugal werkt het wel. Ik zou het nooit doen hoor, begrijp er helemaal niks van. Maar het is nogal makkelijk om nu kritiek te gaan hebben,

26 november 2015 om 14:26

Ik vind het minstens even schokkend dat partijen als Doyen en hun praktijken worden toegestaan in de voetbalwereld. Hopelijk brengt dit alleen maar meer aan het licht hoe Doyen hun zaakjes doet, zodat geen club meer met dit soort boeven in zee gaat. Sinds Doyen bij Benfica binnenkwam is het daar ook allemaal ontzettend veranderd. Een groot handelshuis, (aandelen in) jonge spelers kopen en zich totaal niet bezighouden met de carriere van zo'n jongen. Echt te schandalig voor woorden.

Zou hem graag terug zien komen naar feyenoord als vilhena vertrekt. Kan zich dan alsnog rustig ontwikkelen en heeft gewoon veel potentie. In de jeugdteams van oranje was hij vaak de beste speler op het veld en dat zegt wat in die goede lichting. Moet alleen wat meer mentaliteit kweken, maar het is niet gek dat een jongen van 20 twente niet uit de sportieve malaise krijgt...

26 november 2015 om 14:38

die man heeft een te groot probleem met zijn instelling! loopt als een zak stront over het veld. niet voor niks dat hij ook bij nottingham al een paar x na 10 minuten is gewisseld terwijl die wissel was!!!!!

Die jongen deed het echt ontzettend goed het eerste jaar. Als hij meer vertrouwen had gekregen na een matig jaar (aangezien hij twintig was kan dat gebeuren) dan had Twente nog veel plezier aan hem kunnen hebben. Belachelijk dat Twente in zee is gegaan met Doyen, iedereen behalve Twente fans zag in dat het fout was om dat te doen. Hopelijk lukt het Twente succesvol de verantwoordelijke voor het mismanagement aan te klagen.

26 november 2015 om 14:40

in zijn eerste jaar dacht hij nog dat hij het met 80% kon redden. in het 2de jaar kwamen er andere middenvelders opzetten en die zijn hem voorbij gestreeft. Puur alleen door het feit dat hij een kut instelling heeft. Voetballen kan die man wel, maar die instelling maakt hem volledig ongeschikt!!

Tja, hiermee is toch ook het duidelijke bewijs geleverd (voor zover dat nog niet zo was) van de (wettelijk verboden) invloed die Doyen had op het beleid bij en van Twente.
Ik weet nog dat ik een jaar of 4 a 5 geleden hier op vz schreef dat het onmogelijk was dat wat er bij Twente gedaan werd door Munsterman op een (volledig) legale manier gebeurde. En dat het wachten was tot de bom zou barsten en de waarheid naar buiten zou komen. Kreeg toen heel wat boze Twente-supporters (degenen die dat waren weten dat zelf ook nog wel) over mij heen.
Dan is het toch wel grappig om alsnog te zien dat ik het bij het rechte eind had..
Lullig voor de Twente-aanhangers die ook zo hun vermoedens hadden (al waren dat er maar heel weinig: bijna iedereen liep in de polonaise achter Joop aan toentertijd).

Uiteindelijk hebben Munsterman c.s. niet alleen de boel belazerd bij Twente, maar hebben ze ook de Knvb voor de gek gehouden en andere Nederlandse clubs benadeeld. En niet te vergeten: ze hebben hun eigen supporters ontzettend in de maling genomen en sprookjes voorgespiegeld. Schandalig, tekenend dat hij zich nu schuil houdt..

26 november 2015 om 10:02

Dat beleid 4 a 5 jaar geleden was wel.legaal. De problemen zijn later ontstaan toen er dure spelers werden aangetrokken. Ze het stadion super snel wouden afbetalen. Dachten veel meer tv en sponsor gelden binnen zouden halen. En alles voor de wind leek te gaan. Tot dat de resultaten tegenvielen en dat vooral financieel zijn weerslag had. In 2013 kwam twente in liquide problemen en toen kwam doyen waardoot twente aan zijn betalingsverplichtingem kon voldoen. Vanaf dat punt zijn veel kunstgrepen gemaakt en is er gelogen en bedrogen.

26 november 2015 om 10:15

Dat beleid zou legaal kunnen zijn geweest, voor zover jij en ik nu weten..
Wie weet wat de dag van morgen brengt?

Ik denk dat Munsterman al vanaf het begin aan het klooien is geweest.
Het voorbeeld van Kenneth perez (zelfs langer dan 5 jaar geleden) vond ik tekenend voor de schimmige dingen die hij deed.
Perez kon niet verlengen bij Ajax, omdat ajax hem geen miljoen aan salaris wilde betalen.
Kort daarna tekent hij bij Twente. En dat zal echt niet voor veel minder als dat miljoen zijn geweest. Een bedrag dat nooit te betalen was op een "normale" manier voor Twente. En Munsterman was toen al bezig met allerlei bv-tjes op Cyprus, etc.

Ach, ontkennen mag altijd.
Ik vind het wel leuk dat ik het bij het rechte eind heb gehad wat betreft Munsterman.

26 november 2015 om 10:36

Sorry om te zeggen maar Twente supporters hebben vaker een plank voor hun hoofd.
Ik heb ook al een paar keer een kritische post geplaatst over Twente of de supporters zelf (houding) en ik krijg dan altijd veel tegenreacties. Die gasten willen het gewoon niet horen en zien en blijven veelal in hun eigen beleving.

Ik wens ze veel succes met de troep bij hun club. Ik heb inmiddels alle sympathie voor Twente verloren. Het is een corrupte club die wat mij betreft mag afzakken.

26 november 2015 om 16:11

Is Twente een corrupte club.
Of waren de mensen corrupt die al opgestapt zijn.
Ik zou eerder zeggen Munsterman en v/d Laan hebben de naam Twente ter schande gebracht.
Zo zie ik het.

Deze jongen heeft dat gewoon aan zich zelf te danken. Liep als een ouwe zak over het veld en dat voor een zak vol geld. Lijkt wel een Sinterklaasrijm, sorry!

26 november 2015 om 10:41

Blijf maar vooral met je vinger wijzen. Dit is nou een typische reactie van een Twente supporter....

Snap je nou nog niet dat de wanprestaties en vreemde keuzes voortkomen uit wanbeleid? Jullie club is corrupt en supporters laten vaak niet de juiste houding zien...al vind ik dat nu wel logisch ook met al deze belachelijke praktijken.

26 november 2015 om 10:48

Waarschijnlijk komt dit door de deal met Doyen maar ook mede door Ebecilio zijn houding en zijn slechte spel destijds. Hij bakte er werkelijk niks van hoor.

Als buitenstaander vond ik het ook wel heel apart hoe makkelijk hij aan de kant werd geschoven na een mindere periode. Zijn start bij Twente was gewoon prima.

Dit seizoen heeft hij wat pech met blessures. Als het goed is kan hij in december weer spelen. Hopelijk kan hij sterk terugkomen en zich de komende jaren in de kijker spelen. In potentie kan hij het Nederlands elftal wellicht nog wel halen in de toekomst.

Indirect zeggen ook zij nu dat Schreuder de marionet van deze boeven was. In ruil voor veel geld en een langdurige overeenkomst stelde Schreuder de spelers wel of niet op. Allemaal schimmig mondeling vast gelegd.

Was erg uit vorm toen hij nog bij Twente zat, maar dat hij talent heeft staat vast. Zonde dat hij zo behandeld is, als ze iets slimmer mee waren omgegaan, hadden ze juist winst kunnen maken.

Dit lijkt me nogal onzin. Als je echt bang bent omdat iemand verkocht moet worden, stel je hem juist wel op. Een bankzitter wordt niet snel voor veel geld gekocht. Nu verhuren ze hem en hebben ze geen invloed op zijn speeltijd en moeten ze maar hopen dat ze hem in de zomer kunnen verkopen.

26 november 2015 om 11:35

Inderdaad. Andere spelers die op de lijst stonden (bijv. Mokhtar, Tadic en Castaignos) speelden juist iedere week. rn om nou te zeggen dat Mokhtar nou zoveel potente had...

Ik hoop toch wel dat de beerput nu toch een keer leeg is. Feit is inderdaad dat de meeste Twente supporters (ik ook) yte goed van vertrouwen zijn geweest.maar Munsterman had Twente van een failliete club naar het kampioenschap gebracht .Is het dan niet logisch dat de supporters vertrouwen in Joop hadden.?
Maar goed ik hoop dat de ellende nu een keer voorbij is Wordt er langzamerhand moedeloos van

26 november 2015 om 11:46

Het grappig is toen Doyen om de hoek kwam kijken er genoeg mensen waren die hun bedenkingen hadden, alleen de Twente aanhang ging blind in polonaise lopen.
Dit bevestigt voor mij dat het hele voetbal erbij gediend zou zijn als alleen verenigingsstructuren zouden zijn toegestaan en alleen spelers aankopen gedaan kunnen worden indien deze contant worden afgerekend uit de clubkas. Al die schimmige constructies is allemaal niets waard.

26 november 2015 om 15:26

Toen Doyen om de hoek kwam ging ik ook twijfelen. Dat heb ik destijds ook aangegeven . Voor die tijd heb ik ook vertrouwen in t toenmalige bestuur gehad

28 november 2015 om 11:19

Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik dacht, dat Munsterman wist wat hij deed, tot ineens dat Doyen om de hoek kwam kijken. Een investeringsmaatschappij heeft maar 1 doel en dat is winst maken. Waar dat van ten koste gaat is volkomen onbelangrijk. Al moet een heel bedrijf worden leeggeroofd en werknemers bij een relatief gezond bedrijf hun baan kwijt raken, is niet van belang.

Ebeclio en zijn "kamp" moeten geen onzin de wereld inbrengen. Ebecilio presteert niet voor het geld dat hij moet verdienen. De problemen bij Twente zijn dan een goede dekmantel om zijn eigen falen te maskeren, maar de meesten weten wel beter.

Je vraagt eigenlijk af waarom Feyenoord met Fer bezig is wanneer je Ebecilio kan halen voor een prikkie.

26 november 2015 om 14:20

Tja.. als je mee wil doen aan de wandelvierdaagse, is Ebecilio een prima partner.

Het verklaard waarom ebecilio ineens niet meer werd opgesteld?

Dat vind ik juist niet. Het is moeilijker om een bankzitter te verkopen dan een basisspeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren